Wkurza mnie...

cudaczek121

#5796281 Napisano: 22.12.2013 00:26:47
ziolko napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

depakinka napisał(a):

Wkurza mnie dodawanie linków do laurek i prezentacji tam gdzie odpowiedź miała być w formie pisemnej...to już nie pierwszy raz kiedy ludzie uciekają się do nieuczciwości aby tylko zdobyć nagrodę. Tym razem Galeria Mokotów się nie popisała, kto będzie następny? emotka

popieram w 100% mnie to też wkurza jak nie wiem emotka

też mnie to wkurza emotka
albo nagradzanie laurek tam, gdzie jest kupon.
Ostatnio jedni się tłumaczyli, że laureaci włożyli masę pracy w projekty przestrzenne i świecące. A jak zapytałam, dlaczego nagrodzili nieregulaminowe zgłoszenie, skoro nie mieściło się na kuponie, to powiedzieli, że "to był tylko taki miły dodatek, którego nie brali pod uwagę" - sami sobie zaprzeczali, parodia emotka emotka

Też mnie to bardzo wkurza.W końcu "wymyśl hasło", "dokończ zdanie" nie jest tożsame ze sformułowaniem "wykonaj dowolną techniką pracę plastyczną/przestrzenną". Dlatego ja preferuję konkursy, gdzie trzeba hasło napisać smsem.Na dniach się kończy konkurs Czysty odjazd i jestem ciekawa, czy ktoś z Was wysłał opis 5 sposobów na ekologiczne życie załączając w tych 1000 znakach link do filmiku na youtube emotka
0 0

Gość: adamadam

#5796297 Napisano: 22.12.2013 10:54:27
cudaczek121 napisał(a):

ziolko napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

depakinka napisał(a):

Wkurza mnie dodawanie linków do laurek i prezentacji tam gdzie odpowiedź miała być w formie pisemnej...to już nie pierwszy raz kiedy ludzie uciekają się do nieuczciwości aby tylko zdobyć nagrodę. Tym razem Galeria Mokotów się nie popisała, kto będzie następny? emotka

Ostatnio jedni się tłumaczyli, że laureaci włożyli masę pracy w projekty przestrzenne i świecące. A jak zapytałam, dlaczego nagrodzili nieregulaminowe zgłoszenie, skoro nie mieściło się na kuponie, to powiedzieli, że "to był tylko taki miły dodatek, którego nie brali pod uwagę" - sami sobie zaprzeczali, parodia emotka emotka

Też mnie to bardzo wkurza.W końcu "wymyśl hasło", "dokończ zdanie" nie jest tożsame ze sformułowaniem "wykonaj dowolną techniką pracę plastyczną/przestrzenną". Dlatego ja preferuję konkursy, gdzie trzeba hasło napisać smsem.Na dniach się kończy konkurs Czysty odjazd i jestem ciekawa, czy ktoś z Was wysłał opis 5 sposobów na ekologiczne życie załączając w tych 1000 znakach link do filmiku na youtube emotka

dobrze by było jakby ktoś wymyślił coś nowego
nie tylko dokończ zdanie...
0 0

zezowaty_kot

#5796322 Napisano: 22.12.2013 12:36:01
adamadam napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

ziolko napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

depakinka napisał(a):

dobrze by było jakby ktoś wymyślił coś nowego
nie tylko dokończ zdanie...

Mnie nie tyle wkurza, że ludzie wysyłają linki, kartki, filmiki, bo dla mnie to zrozumiałe, że skoro ktoś się angażuje w konkurs to robi co może żeby nagrodę zdobyć (choć ja nigdy nie ryzykuję, jeśli ma być praca pisemna, to taką wysyłam). Wkurza mnie natomiast, że organizator prosi o dokończenie zdania, napisanie opowiadania itp a nagradza filmik, zdjęcie czy widokówkę, którą ktoś wysłał pocztą tradycyjną a nie przez aplikację. I często taka praca wcale nie jest oryginalna, kreatywna - jest ewentualnie jedna na cały konkurs, bo ktoś "zinterpretował" regulamin na swój sposób. Teraz chyba zanim napiszę na jakiś konkurs będę najpierw pytać do organizatora jak odnosi się do elementów ponadprogramowych, czy potraktuje jako niezgodne z regulaminem, czy jako wyjątkową pomysłowość... emotka
0 0

Gość: bruce

#5796347 Napisano: 22.12.2013 15:13:53
ziolko napisał(a):

bruce - te nagie fotki to może być jakiś newsletter, poszukaj na końcu maila, czy nie ma info, że "aby zrezygnować..."
ewentualnie zablokuj takiego nadawcę.

Dzięki, Kochana, jest, a jakże, wchodzę tam, aby zablokować i... szkoda gadać, co tam widzę... emotka emotka Wychodzę czym prędzej. emotka
Dopiszę tylko - wkurzają mnie nachalni Arabowie na FB! emotka emotka
0 0

ace

#5796987 Napisano: 24.12.2013 22:51:13
Wkurzam się na sama siebie. Zabrałam cały plik paragonów, aby w święta moc coś powysylac, ułożyła haselko na Vanish a tu d... W całym pliku paragonów, paragonu na Vanisha brak emotka Kolejny paragon pójdzie się....

I wkurza mnie mój iPad który poprawia to co napisałam na coś czego wcale nie miałam na myśli... Pisze haselko, a iPad poprawia na masełko...
0 0

wanderlust

#5796989 Napisano: 24.12.2013 23:08:16
ace napisał(a):

I wkurza mnie mój iPad który poprawia to co napisałam na coś czego wcale nie miałam na myśli... Pisze haselko, a iPad poprawia na masełko...

Można to wyłączyć w ustawieniach.
0 0

Gość: boom30

#5797137 Napisano: 26.12.2013 09:57:06
bruce napisał(a):

ziolko napisał(a):

bruce - te nagie fotki to może być jakiś newsletter, poszukaj na końcu maila, czy nie ma info, że "aby zrezygnować..."
ewentualnie zablokuj takiego nadawcę.

Dzięki, Kochana, jest, a jakże, wchodzę tam, aby zablokować i... szkoda gadać, co tam widzę... emotka emotka Wychodzę czym prędzej. emotka
Dopiszę tylko - wkurzają mnie nachalni Arabowie na FB! emotka emotka

Tutaj macie opis procedru: http://niebezpiec...ktos-bardzo-podobny/
0 0

ace

#5797170 Napisano: 26.12.2013 16:09:59
bruce napisał(a):

eveliina napisał(a):

serene napisał(a):

wkurza mnie podejście niektórych kasjerek do konkursów. Skoro jest konkurs-to Szanowne Panie powinny być poinformowane o zasadach.
Albo są i kręcą...
Byłam w Groszku na zakupach do Megaloterii. Zrobiłam zakupy-kuponu nie dostałam, na moje pytanie czemu nie dostałam -Pani irytująco powiedziała,że konkurs daaaaawno się skończył. Napisałam maila do Agencji.
Poprosili skan paragonu i nazwe sklepu. Następnie Pani z Agencji napisała maila,że właściciel sklepu bardzo przeprasza i zaprasza do sklepu po kupon emotka ...
Szkoda słów...
Ciekawe ile kuponów zebrali od nieświadomych klientów. ... emotka emotka emotka

Mnie w moim lewiatanie tez wkurzają... Tzn raz była pani która, gdy upomnialam się o kupon, spytała tylko ile kuponów chce i dała mi tyle o ile poprosiłam. Ale już za drugim razem inna kobita, najpierw powiedziała mi ze muszę kupić to co jest na plakacie. Wyjaśniłam jej ze nie koniecznie z plakatu, ale rownież ze str internetowej. Kręcąc głowa wyciągnęła kupon i mi wręczyła. Ale gdy już odchodziłam, jej bystre oko dostrzegło ze przypadkiem dała mi 2 kupony, wiec poszła za mną i mi ten jeden dosłownie wyrwała, stwierdzając ze przez przypadek dała mi za dużo... Normalnie śmiech na sali... Przecież ich z tych kuponów nie rozliczają, wiec co babie zależy...

o, mnie też to wkurza bo w Lewiatanie, w którym robię zakupy na konkurs za każdym razem toczę bój z paniami o kupon - a to rzekomo nie te produkty kupiłam, a to im się niby kwota nie zgadza, albo że konkurs już skończył - dla mnie robienie zakupów na ten konkurs to masakra! niestety do innych sklepów mam daleko więc jestem skazana na "uprzejme" panie
emotka

Ja miałam podobne zdarzenia na początku tej loterii. Nawet tam już nie pojechałam drugi raz - co mi z tego, że wydam kasę na dojazd, dostanę ów nieszczęsny kupon, wypełnię go na oczach tej "życzliwej" ekspedientki, przypnę do niego paragon, wrzucę do urny, wyjdę, po czym ona spokojnie go po prostu zniszczy. emotka
W temacie - wkurza mnie uciążliwy spam, który dostaję już od kilku dni dosłownie codziennie na moje prywatne konto mail o treści: "Twoje nagie fotki wyciekły do internetu, radziłbym się tym zainteresować". Normalnie - koszmar! emotka

0 0

efelinkaaa

#5797489 Napisano: 27.12.2013 18:25:30
wkurza mnie reklama lot, która wyskakuje co chwila na e-konkach!
0 0

zezowaty_kot

#5797566 Napisano: 27.12.2013 21:11:54
bruce napisał(a):

boom30 napisał(a):

Tutaj macie opis procedru: http://niebezpiec...ktos-bardzo-podobny/

Tak, tak, dokładnie o te zboczone mail'e chodzi! emotka

Takie sensacyjne wiadomości ignoruję. Wkurzał to mnie nachalny Stefan, który namawiał mnie na przedłużanie penisa. Nawet o 7 cm! emotka
0 0

mama2006

#5798136 Napisano: 29.12.2013 20:03:20
wkurza mnie non stop pokazywana na wszystkich kanałach reklama MediaExpert z Dodą.Brr, już patrzeć nie mogę.
0 0

taalvikki

#5798589 Napisano: 30.12.2013 18:07:01
Po dawce świątecznych konkursów i ich wyników:

- tandetne wierszyki (w stylu: święta spędzę w rodzinnej atmosferze, pójdziemy do kościoła, bo w boga wierzę),
- obłuda, automatyzm, brak pomysłów (patrz wyżej) powiązane z gloryfikowaniem takiego podejścia przez różne jury
- kupowanie głosów (bo wygrana na lajki to dopiero wygrana), - granie wieloma fałszywymi kontami (taka tam zaradność życiowa),
- branie na litość (małe dzieciątko w awatarze, wierszyki o tym, że jest bardzo chore i smutne),
- nieumiejętność czytania (konkurs "dokończ zdanie" wygrywa 10 zdaniowy poemat)
- niepublikowanie wyników zwycięskich odpowiedzi (bo po co, ważne, że ktoś wypromował swoją stronę i nagrodził koleżankę albo nikogo)

słowem - wszystko, co zabija, tłamsi, dusi i zżera radość konkursowania..

emotka
0 0

Gość: bruce

#5798601 Napisano: 30.12.2013 18:15:16
taalvikki napisał(a):

- tandetne wierszyki (w stylu: święta spędzę w rodzinnej atmosferze, pójdziemy do kościoła, bo w boga wierzę),
- obłuda, automatyzm, brak pomysłów (patrz wyżej) powiązane z gloryfikowaniem takiego podejścia przez różne jury
- kupowanie głosów (bo wygrana na lajki to dopiero wygrana), - granie wieloma fałszywymi kontami (taka tam zaradność życiowa),
- branie na litość (małe dzieciątko w awatarze, wierszyki o tym, że jest bardzo chore i smutne),
- niepublikowanie wyników zwycięskich odpowiedzi (bo po co, ważne, że ktoś wypromował swoją stronę i nagrodził koleżankę albo nikogo)

emotka

Rozbawił mnie setnie ten wpis, bo faktycznie musiały Cię te sytuacje wkurzyć na maksa. emotka emotka Cała lista starannie dobranych i rzeczowo opisanych "grzechów głównych", z którymi bezskutecznie stara się tutaj walczyć spora grupa uczciwie grających konkursowiczów. emotka Piękny wpis (który oczywiście bardzo wkurza sam w sobie)! emotka
0 0

anialistopad

#5798603 Napisano: 30.12.2013 18:18:02
mialam sie nie wkurzac na koniec roku,ale sie kur......nie da. No w tym po**b.....kraju wszystko jest na opak
0 0

xman111

#5798605 Napisano: 30.12.2013 18:19:41
taalvikki napisał(a):

emotka

emotka emotka
Dodam do kicz rodem z Bollywood i wysyp listów do Mikołaja.
Będzie jeszcze gorzej...Za moment zaczną się walentynkowe gnioty typu " Wymarzona randka bla bla"
0 0

zdolnabestia

#5798610 Napisano: 30.12.2013 18:27:01
roger111 napisał(a):

Będzie jeszcze gorzej...Za moment zaczną się walentynkowe gnioty typu " Wymarzona randka bla bla"

Ale zanim to nastąpi, to po drodze są jeszcze życzenia dla babć i dziadków emotka
0 0

isiulka

#5798620 Napisano: 30.12.2013 18:37:54
mama2006 napisał(a):

wkurza mnie non stop pokazywana na wszystkich kanałach reklama MediaExpert z Dodą.Brr, już patrzeć nie mogę.

Tez na to nie moge patrzec, ale przestrzegam przed tym sklepem w przypadku zakupów internetowych. W opisie jest napisane ze wszystko nowe niesmigane, cena normalna wiec nie ma powodów by przypuszczać ze coś jest nie tak, a potem otrzymuje sie towar powystawowy, w tym wypadku upierniczony brudem z rozwalonym pudelkiem. Aby towar oddac pofatygowałam się juz osobiscie do sklepu i sie okazalo ze maja po jednej sztuce wszystkiego i musza je wystawiać, a zwrotów nie przyjmują bo towar jest sprawny.
0 0

sylzab2294

#5798627 Napisano: 30.12.2013 19:30:41
wkurza mnie Somersby emotka walczę i walczę i nic emotka
0 0

Gość: amif

#5798628 Napisano: 30.12.2013 19:32:03
sylzab2294 napisał(a):

wkurza mnie Somersby emotka walczę i walczę i nic emotka

dokładnie mam to samo emotka
0 0

antylopia

#5798629 Napisano: 30.12.2013 19:34:05
isiulka napisał(a):

mama2006 napisał(a):

Tez na to nie moge patrzec, ale przestrzegam przed tym sklepem w przypadku zakupów internetowych. W opisie jest napisane ze wszystko nowe niesmigane, cena normalna wiec nie ma powodów by przypuszczać ze coś jest nie tak, a potem otrzymuje sie towar powystawowy, w tym wypadku upierniczony brudem z rozwalonym pudelkiem. Aby towar oddac pofatygowałam się juz osobiscie do sklepu i sie okazalo ze maja po jednej sztuce wszystkiego i musza je wystawiać, a zwrotów nie przyjmują bo towar jest sprawny.

Ale jak to nie przyjmują zwrotów? Przecież masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny.
0 0