Wkurza mnie...

notta

#5837939 Napisano: 16.03.2014 10:58:15
koza.k90 napisał(a):

dawno się tak nie wpieniłam...

mam na alle rzecz za pól ceny - z wysyłką w KUP TERAZ za symboliczne 5 dych

i nagle pisze kobitka, że ona bierze od ręki za 3 dychy z wysyłką

mogłam przemilczeć, nie reagować, ale piszę lakonicznie, że nie skorzystam z takiej pseudo-oferty

a ta na mnie, że jestem... niegrzeczna, że zniechęcam do zakupu, że mam zaznaczyć w aukcji, że... cena nie podlega negocjacjom

czy Ci ludzie czytać nie umieją i nie rozumieją co znaczy Kup Teraz ???

normalnie szczęka opada emotka

nie pocieszę Cię.. coraz więcej takich akcji.. ;/
0 0

Gość: koza.k90

#5837941 Napisano: 16.03.2014 11:00:08
ja się właśnie zastanawiam nad Czarną Listą - taka opcja w Ograniczeniach dla Kupujacych

ale nie wiem jak to w praktyce działa

0 0

zaczytana-pola

#5837954 Napisano: 16.03.2014 11:48:36
koza.k90 napisał(a):

dawno się tak nie wpieniłam...

mam na alle rzecz za pól ceny - z wysyłką w KUP TERAZ za symboliczne 5 dych

i nagle pisze kobitka, że ona bierze od ręki za 3 dychy z wysyłką

mogłam przemilczeć, nie reagować, ale piszę lakonicznie, że nie skorzystam z takiej pseudo-oferty

a ta na mnie, że jestem... niegrzeczna, że zniechęcam do zakupu, że mam zaznaczyć w aukcji, że... cena nie podlega negocjacjom

czy Ci ludzie czytać nie umieją i nie rozumieją co znaczy Kup Teraz ???

normalnie szczęka opada emotka

Do mnie koleś ciągle pisze, że "weźmie" coś za 25 % wartości sklepowej i to z wliczoną wysyłką... emotka
0 0

aurorcia

#5837956 Napisano: 16.03.2014 11:53:04
A ja myslałam, że tylko ja mam takie propozycje!
Pralka warta tysiąc, a gość pisze, że bierze za 300zł od ręki emotka emotka a ja mu na to, że za tyle to zostawie mężowi, żeby sobie ubrania robocze prał emotka
ostatnio bon Pandora też "okazyjna" oferta i tak prawie z każdym wystawionym przedmiotem, ale już nawet nie odpisuję na takie ofert, bo to bez sensu.
0 0

#5837957 Napisano: 16.03.2014 11:58:37
mnie wkurzyła nie sama propozycja, ale potem to "święte oburzenie", że śmiem zwrócić uwagę i zrezygnować z tak atrakcyjnej oferty emotka
0 0

anialistopad

#5837959 Napisano: 16.03.2014 12:03:05
To ja Wam napiszę lepszą akcję miałam ipada air wiadomo wart około 2000 tysiaków,wystawiłam za 1500 zł, a gostek do mnie piszę, że za 500 zł on go weźmie jak zrobię wysyłkę gratis ,ale to jeszcze nic on wpłaci pieniądze dopiero wtedy jak ja mu go wyślę i on sprawdzi, że wszystko w nim działa emotka
0 0

#5837962 Napisano: 16.03.2014 12:15:45
anialistopad napisał(a):

To ja Wam napiszę lepszą akcję miałam ipada air wiadomo wart około 2000 tysiaków,wystawiłam za 1500 zł, a gostek do mnie piszę, że za 500 zł on go weźmie jak zrobię wysyłkę gratis ,ale to jeszcze nic on wpłaci pieniądze dopiero wtedy jak ja mu go wyślę i on sprawdzi, że wszystko w nim działa emotka

dobre
0 0

anialistopad

#5837964 Napisano: 16.03.2014 12:17:51
koza,k90 nawet nie wiesz jak mi facet podniósł ciśnienie masakra z tymi ludźmi
0 0

karolkas

#5837972 Napisano: 16.03.2014 12:43:50
Wkurza mnie ogólnie marazm konkursowy,że zanim się orientuję i nastawię to konkurs przeterminowany,

wkurza mnie, że muszę iść na operację woreczka i już się boję jak to będzie,

wkurza mnie, że żeby zrealizować jakąś nagrodę to muszę dużo dołożyć, a nie mam,

i że na wymarzone moje meble, na które w końcu uciułałam kasę muszę czekać 12 tygodni i że w domu jest jak w cygańskiej chacie,wszyscy na kupie emotka
Co za niedziela!!!
0 0

#5837992 Napisano: 16.03.2014 13:55:09
anialistopad napisał(a):

koza,k90 nawet nie wiesz jak mi facet podniósł ciśnienie masakra z tymi ludźmi

a ja kobicie wylałam kawę na ławę, dlaczego nie jestem happy po takiej propozycji

bo nie wszystko na alle spada z nieba

gdy uwzględnię koszt produktów konkursowych i SMS-ów oraz koszt przesyłki i opłaty allegro, przy jej cenie zostałoby mi niespełna... 10 gr

nie opłaca się więc jeździć na pocztę lub po kuriera dzwonić

odpisała, że na drugi raz zastanowi się czy sugerować komuś obniżkę ceny
0 0

zezowaty_kot

#5838004 Napisano: 16.03.2014 14:46:42
Kiedyś nowy aparat+obiektyw wart 5200 zł chciałam sprzedać za 2500 i też spotkałam się z ogólnym oburzeniem, że chyba z choinki spadłam emotka bo jak wygrane to trzeba oddać za darmo. Więc oddałam za darmo, komuś kto na to zasłużył. Od tamtej pory nie próbuję sprzedać nic konkursowego, żeby sobie zdrowia nie psuć. Wolę, żeby mi gniło w piwnicy niż oddać za grosze. No kurczę, żeby wygrać też musiałam zainwestować - czas, pomysły, niekiedy pieniądze. Szkoda, że ludzie nie rozumieją, że konkursowiczowi nagrody z nieba nie lecą a trzeba się niekiedy porządnie napracować.
0 0

monikar

#5838010 Napisano: 16.03.2014 15:18:14
zezowaty_kot napisał(a):

Kiedyś nowy aparat+obiektyw wart 5200 zł chciałam sprzedać za 2500 i też spotkałam się z ogólnym oburzeniem, że chyba z choinki spadłam emotka bo jak wygrane to trzeba oddać za darmo. Więc oddałam za darmo, komuś kto na to zasłużył. Od tamtej pory nie próbuję sprzedać nic konkursowego, żeby sobie zdrowia nie psuć. Wolę, żeby mi gniło w piwnicy niż oddać za grosze. No kurczę, żeby wygrać też musiałam zainwestować - czas, pomysły, niekiedy pieniądze. Szkoda, że ludzie nie rozumieją, że konkursowiczowi nagrody z nieba nie lecą a trzeba się niekiedy porządnie napracować.

Dokładnie! Ja chciałam sprzedać telefon warty na tamten czas ok 1800zł. Nie otrzymałam nawet jednej propozycji powyżej 1000zł. Ok ja rozumem, że wygrane ale ja włożyłam w konkurs swój czas i pieniądze na zakup produktu. Dodajmy do tego prowizje i opłaty za Allegro i zostaje mi 1/3 ceny. No cóż zostawiłam telefon sobie bo jak mam komuś sprzedać za pół darmo to wolę sama nacieszyć się z wygranej...
0 0

leoniu

#5838033 Napisano: 16.03.2014 17:35:00
anialistopad napisał(a):

Boskie... Byłoby jeszcze zabawniejsze, gdyby nie bylo prawdziwe. Voucher do spa, rezygnuję - bo nie przyjmują dzieci. Wartość 750, wystawiam za 350, bo czas się kończy (chciałam tam jechać). Propozycja - 75 - 100 zł, bo "i tak nikt tego od pani nie kupi... ".
0 0

ziolko

#5838101 Napisano: 16.03.2014 21:17:17
a ja jakiś czas temu wygrałam drogiego robota to w pierwszym momencie myślałam, żeby go sprzedać. Ale jak już go dostałam to doszłam do wniosku, że na allegro chodzą za 2/3 wartości regulaminowej, więc ja musiałabym dać jeszcze niższą cenę. Ostatecznie doszłam do wniosku, że nie warto sprzedawać, bo i tak nie stać by mnie było na taki sprzęt, a tak to sama go używam i jestem z niego zadowolona póki co emotka

Tak samo z butami Ecco - wygrana kilka lat temu, w pierwszym momencie myślałam o sprzedaży, ale w końcu ja też potrzebuję porządnych i wygodnych butów, więc zostawiłam dla siebie. I dobrze zrobiłam, bo to najwygodniejsze buty, jakie miałam.

Również mnie wkurzają takie propozycje z łaski.
Mnie nawet przez myśl by nie przeszło takie coś proponować.
A jak popatrzy się u takiej łaskawej osoby na to, co wcześniej kupiła, to okazuje się, że ma na koncie rzeczy o wiele droższe, niż to, co proponowała mnie. Kiedyś sprzedałam torbę Batycki za mniej niż 1/3 ceny... warta była 1200 zł... emotka emotka ale niestety wtedy miałam nóż na gardle i byłam zmuszona sprzedać.

0 0

norweska20

#5838136 Napisano: 16.03.2014 23:26:21
że od dłuższego czasu furtka wygranych w konkursach się zamknęła...mój mąż uważa że to przez moje wyrachowanie-dla tego ze za dużo przeliczam- czy konkurs się opłaca czy nie...ostatnio tak było z Wielkopolskim- 8 marca przeczytałam o konkursie i zamiast lecieć od razu do sklepu po oleje uznałam że to już za późno na gwarantowaną nagrodę..jak się okazało później po waszych wpisach wcale nie...ogólnie to brak wygranych strasznie mnie wkurza
0 0

zezowaty_kot

#5838834 Napisano: 18.03.2014 13:05:01
emotka emotka emotka
Ale mnie wkur..... teściowa, rany! Po raz sto tysięczny podważyła mój autorytet jako matki! Zawsze to samo, kiedy daje synowi karę za coś ona przylatuje, bo dziecko płacze. No kur** jak ma nie płakać jak stoi w kącie?! Logiczne, że się drze, bo nie chce tam stać a nie umie w żaden inny sposób pokazać swojego niezadowolenia! Ja dziecko staram się wychować, a za każdym razem przyleci babcia i przy nim mnie opiernicza, że co ja mu robię, przecież on płacze i ratuje małego z opresji. Dosłownie co miesiąc mamy akcje z tego powodu. A później jak mój syn zaczyna zachowywać się jak demon to kto słyszy, że jest źle wychowany, że na wszystko mu pozwalam i go rozpieszczam? No oczywiście ja. Dodam, że syn ma 3 lata i stał w kącie bo mnie uderzył. Według teściowej nie powinien dostać kary, bo "jest jeszcze malutki i nie rozumie/jest zmęczony". Myli się, trzylatek doskonale rozumie czym jest uderzenie kogoś(matki!) i żadne zmęczenie ani zły humor tego nie usprawiedliwiają. To raz. A dwa - kiedy jej pytam co w takim wypadku powinnam zrobić, kiedy moje dziecko podnosi na mnie rękę? Odpowiedź wszechwiedzącej : też mu przylej. No tak, bo jak dostałby w tyłek to wcale by nie płakał, ooo w ogóle. Poza tym co to za metoda? Próba sił? Mamy się okładać, aż któreś okaże się być silniejsze? Bo jestem pewna, że bijąc rozwścieczone dziecko raczej nie wpływa się na nie kojąco. Najlepsze jest to, że on w tym kącie pomarudziłby 2 minuty, uspokoił się, przeprosił i moglibyśmy porozmawiać o tym co się stało, a skończyło się pół godzinnym płaczem, bo mały wyczuł, że babcia go uratuje. I nie zrozumie babsztyl, że właśnie dała mu przyzwolenie na bicie i umocniła jego rację (nie-rację). Znów, kolejny miesiąc pracy zrujnowała mi w kilka minut. Dziecko szybko uczy się, że płaczem i wrzaskiem może wymusić wszystko. emotka emotka emotka
0 0

zabcia0410

#5838837 Napisano: 18.03.2014 13:24:54
anialistopad napisał(a):

dzisiaj ja dostałam dokładnie tego typu propozycję -to chyba plaga-ludzie nie mają za grosz poczucia godności emotka emotka
0 0

kalisto1986

#5838840 Napisano: 18.03.2014 13:27:49
zabcia0410 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

dzisiaj ja dostałam dokładnie tego typu propozycję -to chyba plaga-ludzie nie mają za grosz poczucia godności emotka emotka

ja próbuje sprzedać xboxa na allegro, cene obniżyłam na maksa, a i tak geniuszę proponują śmieszne kwoty - wręcz niższe niż bym dostała w lombardzie (który przecież jeszcze musi na tym zarobić emotka )
0 0

edith

#5838903 Napisano: 18.03.2014 15:12:41
Wkurza mnie pewna osoba o imieniu Galunja albo Gala albo Galunia zmienia imię i nazwisko w różnych konkursach.W życiu bym nie pomyślała że zazdrosć ludzka potrafi skłonić kogoś to takiego słownictwa i obrażania szok!!!! emotka Ale ja już wiem co z tym zrobić emotka Wiele razy natknęłam się jak obraża ludzi ale nie myślalam że mnie się tez dostanie emotka emotka emotka Ale trafiła kosa na kamień emotka
0 0

Gość: anetka2a

#5838965 Napisano: 18.03.2014 16:49:20
zezowaty_kot napisał(a):

emotka emotka emotka
Ale mnie wkur..... teściowa, rany! Po raz sto tysięczny podważyła mój autorytet jako matki! Zawsze to samo, kiedy daje synowi karę za coś ona przylatuje, bo dziecko płacze. No kur** jak ma nie płakać jak stoi w kącie?! Logiczne, że się drze, bo nie chce tam stać a nie umie w żaden inny sposób pokazać swojego niezadowolenia! Ja dziecko staram się wychować, a za każdym razem przyleci babcia i przy nim mnie opiernicza, że co ja mu robię, przecież on płacze i ratuje małego z opresji. Dosłownie co miesiąc mamy akcje z tego powodu. A później jak mój syn zaczyna zachowywać się jak demon to kto słyszy, że jest źle wychowany, że na wszystko mu pozwalam i go rozpieszczam? No oczywiście ja. Dodam, że syn ma 3 lata i stał w kącie bo mnie uderzył. Według teściowej nie powinien dostać kary, bo "jest jeszcze malutki i nie rozumie/jest zmęczony". Myli się, trzylatek doskonale rozumie czym jest uderzenie kogoś(matki!) i żadne zmęczenie ani zły humor tego nie usprawiedliwiają. To raz. A dwa - kiedy jej pytam co w takim wypadku powinnam zrobić, kiedy moje dziecko podnosi na mnie rękę? Odpowiedź wszechwiedzącej : też mu przylej. No tak, bo jak dostałby w tyłek to wcale by nie płakał, ooo w ogóle. Poza tym co to za metoda? Próba sił? Mamy się okładać, aż któreś okaże się być silniejsze? Bo jestem pewna, że bijąc rozwścieczone dziecko raczej nie wpływa się na nie kojąco. Najlepsze jest to, że on w tym kącie pomarudziłby 2 minuty, uspokoił się, przeprosił i moglibyśmy porozmawiać o tym co się stało, a skończyło się pół godzinnym płaczem, bo mały wyczuł, że babcia go uratuje. I nie zrozumie babsztyl, że właśnie dała mu przyzwolenie na bicie i umocniła jego rację (nie-rację). Znów, kolejny miesiąc pracy zrujnowała mi w kilka minut. Dziecko szybko uczy się, że płaczem i wrzaskiem może wymusić wszystko. emotka emotka emotka

Niestety u mnie z teściową jest to samo... Ciągle podważa autorytet nie tylko mój, ale i mojego męża jako rodziców, dodam że mój Syn ma 2,5 roku więc wiekowo podobnie jak Twój emotka
Ja momentami płaczę z bezilości nad tą kobietą, nad tym jak bardzo chce rządzić naszym życiem... Nie pocieszyłam Cię na pewno, ale wiesz już, że nie jesteś sama emotka
0 0