Wkurza mnie...

Gość: kubatbg

#5851473 Napisano: 17.04.2014 12:49:03
Nom tak, ale nie jest to emotka wkurzające ? przeciez wiele osób czytając ze zrozumieniem warunki konkursu nie dodali postu ! a potem oni je zmienili ... równie dobrze mogli napisać
"spokojnie jak na wojnie .. zaspaliśmy i zamieniamy nagrodę, zamiast pobytu w domku - stare skarpetki . albo teraz zmieniamy zasady i zbieramy lajki .. " emotka emotka
0 0

isiulka

#5851474 Napisano: 17.04.2014 12:51:28
No masz racje, dlatego ja nie gram w takie rzeczy bo to zawsze zalatuje jakąś lewizną.
0 0

selenes

#5851483 Napisano: 17.04.2014 13:01:56
LOL, wygrałam 1kg Rafaello z ich fejsbuka, konk z bazy, a teraz wymagają bym przesłała numer dowodu i serie i numer PESEL emotka Za 100 zł? Po*bało ich chyba do końca;]
0 0

zezowaty_kot

#5851493 Napisano: 17.04.2014 13:10:31
kubatbg napisał(a):

Nom tak, ale nie jest to emotka wkurzające ? przeciez wiele osób czytając ze zrozumieniem warunki konkursu nie dodali postu ! a potem oni je zmienili ... równie dobrze mogli napisać
"spokojnie jak na wojnie .. zaspaliśmy i zamieniamy nagrodę, zamiast pobytu w domku - stare skarpetki . albo teraz zmieniamy zasady i zbieramy lajki .. " emotka emotka

Mnie rozwalił na łopatki kiedyś Rimmel na fb i go zbojkotowałam. Ogłosili konkurs na lajki, zaczęłam maltretować znajomych i mi wyklikali, że byłam w tej grupie łapiącej się na nagrody. 2 godziny przed końcem konkursu napisali, że uznali iż konkurs na lajki jest niesprawiedliwy i zmieniają reguły, wybierze jednak komisja. Oczywiście, rację mają, że konkursy na lajki to nieporozumienie, ale 2 godziny przed końcem zmieniać zasady!? Ja nie orientuję się w tym zdobywaniu tysiąca głosów, siedziałam 3 dni i rozsyłałam wiadomości po znajomych, żeby dowiedzieć się po wszystkim, że ktoś sobie zrobił ze mnie żarty... emotka W życiu u nich w nic nie zagram, dali ciała na całej linii. Ale... tam siedzą niepoważni ludzie, często się zastanawiałam, czy tego fp nie prowadzi uczennica gimnazjum, która uważa się za Boga.
0 0

taalvikki

#5851515 Napisano: 17.04.2014 13:57:19
dysproporcja między konkursami dla mam/dzieciątek/ tudzież nowoczesnych kobiet, o których traktują zastępy takich samych portali, a konkursami dla pozostałych ludzi, na pozostałe tematy.

i w ogóle mała liczba ciekawych zadań ostatnio.
ale możliwe, że to ja nie potrafię dobrze szukać. jeżeli tak, to to też mnie wku..

--------------------------

a co do wcześniej wspomnianych fejsbukowych ignorantów, którzy własnych regulaminów nie potrafią czytać i przestrzegać, mam to, co najlepsze, czyli bojkot emotka
0 0

aniutka

#5851522 Napisano: 17.04.2014 15:30:26
Wkurza mnie wszystko emotka W konkursach mi nie idzie, nic się nie udaję, samochód padł i nie mogę jechać zrobić reszty zakupów świątecznych, nie mogę też jechać na cmentarz umyć pomnika...i jeszcze parę rzeczy jest do kitu, same niepowodzenia emotka Mam wszystkiego dość, najchętniej bym zniknęła...nawet święta mnie nie cieszą bo wszystko się wali emotka
0 0

mia

#5851592 Napisano: 17.04.2014 20:13:07
Mąż! emotka emotka
Rzadko mu się to zdarza, ale jak już, to nad podziw skutecznie. emotka emotka emotka
Klasyka: on tego nie zrobił, co ja mówię, że zrobił, a ja tego nie zrobiłam, co on mi powiedział żeby zrobić... No, w ten sposób to sobie możemy gadać do usranej śmierci! emotka
0 0

ziolko

#5851614 Napisano: 17.04.2014 21:08:16
selenes napisał(a):

LOL, wygrałam 1kg Rafaello z ich fejsbuka, konk z bazy, a teraz wymagają bym przesłała numer dowodu i serie i numer PESEL emotka Za 100 zł? Po*bało ich chyba do końca;]

noo toteż trzeba czytać regulamin PRZED wzięciem udziału w konkursie emotka przeczytałam i dlatego nie wzięłam udziału, bo moje dane są więcej warte, niż kilo rafaello emotka

Ekipa Rafaello tłumaczyła się na fb, ze to do celów konkursu i zapłacenia podatku emotka od kiedy to takie dane są potrzebne przy nagrodach poniżej 760 zł?
0 0

Gość: Anonima

#5851640 Napisano: 17.04.2014 22:05:13
ziolko napisał(a):

selenes napisał(a):

noo toteż trzeba czytać regulamin PRZED wzięciem udziału w konkursie emotka przeczytałam i dlatego nie wzięłam udziału, bo moje dane są więcej warte, niż kilo rafaello emotka

Ekipa Rafaello tłumaczyła się na fb, ze to do celów konkursu i zapłacenia podatku emotka od kiedy to takie dane są potrzebne przy nagrodach poniżej 760 zł?

ode mnie graf wolal takie dane przy glupiej maszynce za zlotowke wilkinsona z primaaprilisowej promocji i do tego pianka do golenia, tylko ze tam byla to akcja w sklepie i regulaminu nie przytaczali przed wzieciem udzialu, takze zwyczajnie podziekowalam po konkursie, zeby sobie takie nagrody wzieli dla siebie a sama sobie kupilam maszynki po zlotowce i nie musialam rozdawac swoich danych.

Szkoda tylko naszego czasu, takze czasem warto dobrze czytac regulamin, ja widzialam ze teraz w konkursie almy chca nr dowodu itp za weekend w hotelu, wiec zrezygnowalam z konkursu.
0 0

selenes

#5851645 Napisano: 17.04.2014 22:19:06
Zawsze czytam regulaminy przed udziałem w konkursie. To nie był konkurs na Dzień Kobiet, więc tam takiego zapisu w regulaminie nie było, co zresztą wytknęłam organizatorom i zamknęłam sprawę. Żeby było w regulaminie, nie żaliłabym się tutaj, nie czuję takiej potrzeby, bo wtedy uważam że sama się pisałam na to emotka

I naprawdę nie wiem, po co im ta seria i numer dowodu skoro to jest właśnie poniżej tej kwoty, o której piszesz emotka

emotka
0 0

jolidlo

#5851646 Napisano: 17.04.2014 22:20:28
Ode mnie Rafaello chciało numer pesel, bez dowodu.
0 0

selenes

#5851648 Napisano: 17.04.2014 22:22:28
Na tym i u mnie stanęło emotka PESEL nie jest dla mnie i nie powinien być nigdzie hasłem, a identyfikatorem:) Ale numeru i serii dowodu nie podam, żeby dalej wymagali zwyczajnie bym nie podała, bo tak jak pisała Ziołko - dane są więcej warte niż kilo cukierków.
0 0

jolidlo

#5851649 Napisano: 17.04.2014 22:24:34
selenes napisał(a):

Na tym i u mnie stanęło emotka PESEL nie jest dla mnie i nie powinien być nigdzie hasłem, a identyfikatorem:) Ale numeru i serii dowodu nie podam, żeby dalej wymagali zwyczajnie bym nie podała, bo tak jak pisała Ziołko - dane są więcej warte niż kilo cukierków.

Zgadzam się.
Po tej akcji na fb chyba zrezygnowali z tego dowodu, dodam że wygrałam w konkursie na dzień kobiet.
0 0

selenes

#5851654 Napisano: 17.04.2014 22:37:05
Dla mnie to przegięcie po prostu. Poza tym tyle teraz słyszy się o tych akcjach, że ktoś ma trzy kredyty i nie wie, o co kaman. Takie rzeczy się zdarzają, bo u mnie w pracy jeden chłopak miał faktycznie taki problem. Swoją drogą to też mnie wkurza: ułatwienie zaciągania kredytów w parabankach, kredyt w 10 min, w 5 min, na odległość, z zamkniętymi oczami -,-
0 0

jolidlo

#5851657 Napisano: 17.04.2014 22:39:28
selenes napisał(a):

Dla mnie to przegięcie po prostu. Poza tym tyle teraz słyszy się o tych akcjach, że ktoś ma trzy kredyty i nie wie, o co kaman. Takie rzeczy się zdarzają, bo u mnie w pracy jeden chłopak miał faktycznie taki problem. Swoją drogą to też mnie wkurza: ułatwienie zaciągania kredytów w parabankach, kredyt w 10 min, w 5 min, na odległość, z zamkniętymi oczami -,-

Tym bardziej że do odprowadzenia podatku nie jest wymagana seria i numer dowodu emotka
0 0

ziolko

#5851660 Napisano: 17.04.2014 22:44:02
selenes napisał(a):

no właśnie... w końcu nie wiadomo, kto siedzi w tej agencji, która zajmuje się konkursem lub obsługą profilu firmy na fb. Bo może być ktoś nieuczciwy i wykorzysta te dane np. do wzięcia kredytu

Ja bym nie podawała tych danych (nawet przy wygranej) i wyjaśniła właśnie tym, że obawiam się o to, co dalej będzie działo się z nimi a nie chcesz mieć kredytu zaciągniętego z tego powodu, że kiedyś wygrałaś coś za 100 zł a kredyt masz na wiele tysięcy

http://www.wprost...kupy-na-czyjs-koszt/

http://natemat.pl...rzy-podawaniu-danych

0 0

selenes

#5851662 Napisano: 17.04.2014 22:46:05
Dokładnie! Teraz to nawet bez dowodu można zrobić z człowieka kredytobiorcę. Ja nawet, na miejscu Rafaello, nie chciałabym brać odpowiedzialności za posiadanie takich danych.
0 0

ziolko

#5851665 Napisano: 17.04.2014 23:06:15
selenes napisał(a):

Dokładnie! Teraz to nawet bez dowodu można zrobić z człowieka kredytobiorcę. Ja nawet, na miejscu Rafaello, nie chciałabym brać odpowiedzialności za posiadanie takich danych.

możesz im to napisać emotka o tej odpowiedzialności.

Swoją drogą jestem ciekawa, co się dzieje z tymi danymi później? jak one są zabezpieczone??

Może warto zapytać kogoś z zewnątrz, np. rzecznika praw konsumentów?
Chyba naskrobię im maila w tej sprawie, żeby wiedzieć na przyszłość, jak reagować na takie coś.

Podaj im swój adres, napisz, dlaczego nie podajesz danych wrażliwych (pesel i nr dowodu).
Jeśli przyślą nagrodę - ok. Jeśli nie - kij im w oko

Fajnie by było, gdyby więcej osób tak zrobiło - tzn. nie podało tych danych. Może Rafaello pomyślałoby następnym razem??
0 0

Gość: Anonima

#5851667 Napisano: 17.04.2014 23:21:14
mnie wkurza ze przy odbiorze nagrody chca numeru dowodu, tata kiedys odbieral bon podarunkowy na 50zl i wolali od niego numer dowodu, po awanturze podal bo nie chcieli mu wydac nagrody. Ale dla mnie to bzdura, jak w rosmannie odbieralam kosmetyki, tez chcieli ode mnie numer dowodu powiedzialam ze nie wyrazam zgody i koniec, ale nagrode dostalam.

Za kazda nagrode wszyscy zadaja danych, niedlugo hasel do konta bankowego za bon o wartosci 10zl.
0 0

Gość: iwonciaaa

#5851670 Napisano: 17.04.2014 23:30:21
wkurza mnie, że wypadłam z moich ukochanych konkursów emotka
Przez te cholerne 3czekolady straciłam całą wenę.
Co więcej tracę ogromne ilości czasu na czytanie wszelkich regulaminów i jedno niepokojące słowo sprawia, że odpuszczam emotka
0 0