Wkurza mnie...

assal

#5868407 Napisano: 30.05.2014 16:17:03
I skończy się darmowe Raffaello emotka
Jak skończyło się wiele innych konkursów, bo firmy powiedziały, że szkoda im się użerać z grającymi emotka
0 0

isiulka

#5868428 Napisano: 30.05.2014 16:57:49
marzenier napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Isiulka, ja rozumiem, że są osoby, którym bardzo zależało akurat na takim ogromnym opakowaniu, rozumiem ich żal. Ale nie rozumiem sposobu w jaki prowadzą rozmowę, cyt. z fb:

"Oficjalnie informuję. Jeżeli nie otrzymam nagrody wartości 100zł-pisze reklamacje. Wzieliście nr pesel, popieraliście się podatkiem od 100zł, etc. Więc Raffaello Polska pytam: gdzie kupujecie Nam te opakowania 150 gr? Ja byłam w 5 sklepach i ceny sa od 9,99 zł do 11,50zł. Podatek płacicie od KWOTY/SUMY, a nie ilości pralinek-100szt, czy 105...No i ta nieszczęsna wysyłka...za samo to gratis chociaż 5 szt powinien być, nie mówiąc że regulaminowe 100zł-to 100zł!

Jeszcze żeby Raffaello zlewało te wypowiedzi, a oni odpisują. Można np spróbować rozmawiać na temat ewentualnego opóźnienia, ale żeby zorganizowali te wielkie paki, jak komuś bardzo zależy. Ale nie, trzeba od razu wyjechać z roszczeniami, pretensjami. No nie podoba mi się sposób w jaki konkursowicze tam piszą, bo naprawdę obawiam się, że kręcenie takiej afery i te cukierki zaowocuje zamknięciem bramy do konkursowego ogrodu. I huk, nie będzie ani cukierków w dużym pudle, ani niczego innego. Czekam tylko na wpis konkursowicza, że wysyła sprawę do sądu i od teraz Raffaello może się z nim kontaktować jedynie za pośrednictwem adwokata. Jeszcze do niedawna myślałam, że świat kręci się wokół KARTOFLI. Myliłam się, kręci się wokół źle zapakowanych cukierków.
emotka

Ja osobiście czuję się lekko zażenowana jak czytam takie jak przytoczony wyżej cytat..

oficjalnie informuje ...

łahohoho powiało grozą
i też tak myślę,że to był jeden z ostatnich ich konkursów niestety

emotka emotka Ja absolutnie nie bronie tych anonimowych krzykaczy, założyli lewackie konta to i pyskują na forum, jakby przyszło porozmawiać oko w oko to się okazuje, że rozmówca ma lat 13 albo reprezentuje jakąś patologie społeczną.

Dla mnie konkursy facebookowe to jest totalna pomyłka, bo albo atak na organizatora i pretensje dosłownie o wszystko, a jak wygrasz to byle jaki motłoch będzie sobie Twoim nazwiskiem gębe wycierał, zarzucając oszustwo. Wiec to zdecydowanie nie na moje nerwy emotka
0 0

zezowaty_kot

#5868439 Napisano: 30.05.2014 17:31:09
isiulka napisał(a):

emotka emotka Ja absolutnie nie bronie tych anonimowych krzykaczy, założyli lewackie konta to i pyskują na forum, jakby przyszło porozmawiać oko w oko to się okazuje, że rozmówca ma lat 13 albo reprezentuje jakąś patologie społeczną.

No właśnie obawiam się, że ci nagminni krzykacze są trochę starsi niż gimnazjaliści... Dorosłe kobiety (sugeruję się profilowymi), matki, żony... I to właśnie te dorosłe kobiety mają w sobie najwięcej jadu, złośliwości i niezadowolenia. Tzn fizycznie - dorośli, mentalnie - gimbaza. Patologia w gratisie.
0 0

selenes

#5868449 Napisano: 30.05.2014 17:53:20
Też jestem zdania, że to dorosłe osoby. Gimnazjalista ucieszyłby się i grzecznie podziękował, a tutaj jest ten typ, który żyje z afer na fejsbukach emotka
0 0

trebor1

#5868759 Napisano: 31.05.2014 22:21:40
wkurza mnie, że przegapiłem wysyłkę życzeń do abc, myślałem że to do dziś emotka
a latałem za tymi zakupami ostatniego dnia, jak kot z pęcherzem, 4 paragony odeszły nie spełniwszy swej powinności emotka
nie mniej z tego miejsca życzę ABC, wszystkiego aż do Ż... emotka
0 0

tereniagno

#5868762 Napisano: 31.05.2014 22:30:02
trebor1 napisał(a):

wkurza mnie, że przegapiłem wysyłkę życzeń do abc, myślałem że to do dziś emotka
a latałem za tymi zakupami ostatniego dnia, jak kot z pęcherzem, 4 paragony odeszły nie spełniwszy swej powinności emotka

Heh,nie jesteś sam emotka Zrobiłam to samo.Myślałam,że konkurs jest do dziś emotka emotka emotka Zrobiłam zdziwko,gdy ujrzałam datę zakończenia 30.05 emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

cc_investigator

#5868763 Napisano: 31.05.2014 22:39:16
Nawet nie wiecie jak mi te 7 opakowań pasuje - będę miała dla 7 Pań, które się moim maluchem w przedszkolu opiekują. Ja rozumiem, regulamin regulaminem - ale takie wykłócanie się o max. 30 zł jest dla mnie niesmaczne... Co najmniej jakby to koniec świata był, albo rzeczywiście inny samochód, zamiast przyznanego. Ech, nie moje regiony "estetyczne", te pyskówki.
0 0

cudaczek121

#5868783 Napisano: 01.06.2014 00:26:21
zezowaty_kot napisał(a):

Ale teraz można dać 7 osobom - i to mnie bardziej cieszy emotka
No ok, nagroda miała być inna (inaczej zapakowana), ale to co wypisują na profilu Raffaello doprowadzi jedynie do tego, że przestaną organizować konkursy. Chcieli dobrze, coś tam im nie wyszło - przyznali, że z ich winy, przepraszają, rozmawiają z fanami, nie olewają sprawy. Ja uważam, że taki sposób wykłócania się będzie z niekorzyścią tylko dla nas. W tym roku jest mniej ciekawych konkursów, agencje i organizatorzy ciągle słuchają pretensji, o wszystko. Konkursowicze potrafią wywlekać takie głupoty i roszczenia, że rzygać się chce. Żeby nie było - ja nie bronię Raffaello, ale jestem w miarę elastyczna w takich sprawach. Dostanę 100 pralinek? Nie, bo dostanę ich 105 emotka Sami pleciemy sznur na nasze konkursowe szyje...

Ludzie wypowiadający się na fb nie mają czasem za grosz godności,naprawdę emotka Żeby wykłócać się o praliny emotka
0 0

Gość: Anonima

#5868898 Napisano: 01.06.2014 18:25:18
tereniagno napisał(a):

trebor1 napisał(a):

Heh,nie jesteś sam emotka Zrobiłam to samo.Myślałam,że konkurs jest do dziś emotka emotka emotka Zrobiłam zdziwko,gdy ujrzałam datę zakończenia 30.05 emotka emotka emotka emotka emotka

a ja zapomnialam zagrac w konkursie reginy, a zainwestowalam specjalnie w mieciutki papier emotka emotka
ale w sumie po tym co tu czytalam o tych nakladanych karach za takie konkursy, to moze i lepiej ze nie kusilam losu.
0 0

Gość: barcza

#5868901 Napisano: 01.06.2014 18:33:44
rozumie reklamy na e-konkury ale strony erotyczne to już lekka przesada i panie pokazujące swoje wątpliwe rozebrane emotka emotka
0 0

luna341

#5868914 Napisano: 01.06.2014 19:52:20
cudaczek121 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

No ok, nagroda miała być inna (inaczej zapakowana), ale to co wypisują na profilu Raffaello doprowadzi jedynie do tego, że przestaną organizować konkursy. Chcieli dobrze, coś tam im nie wyszło - przyznali, że z ich winy, przepraszają, rozmawiają z fanami, nie olewają sprawy. Ja uważam, że taki sposób wykłócania się będzie z niekorzyścią tylko dla nas. W tym roku jest mniej ciekawych konkursów, agencje i organizatorzy ciągle słuchają pretensji, o wszystko. Konkursowicze potrafią wywlekać takie głupoty i roszczenia, że rzygać się chce. Żeby nie było - ja nie bronię Raffaello, ale jestem w miarę elastyczna w takich sprawach. Dostanę 100 pralinek? Nie, bo dostanę ich 105 emotka Sami pleciemy sznur na nasze konkursowe szyje...

Ludzie wypowiadający się na fb nie mają czasem za grosz godności,naprawdę emotka Żeby wykłócać się o praliny emotka

Mnie tez pasowały .Szkoda ,ze spóźnili się z wysyłką .Musiałam na dzień Dziecka kopić słodkości.A tak liczyłam,ze dojdą w regulaminowym czasie i nie będę musiała wydawać kasy na chrześniaków ,kuzynów itp
0 0

Gość: tulipanka

#5868940 Napisano: 01.06.2014 22:03:29
luna341 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Mnie tez pasowały .Szkoda ,ze spóźnili się z wysyłką .Musiałam na dzień Dziecka kopić słodkości.A tak liczyłam,ze dojdą w regulaminowym czasie i nie będę musiała wydawać kasy na chrześniaków ,kuzynów itp

Czepianie się o rozmiar pudełka czy cenę to moim zdaniem gruba przesada, zwłaszcza w takim tonie. Mam jednak wiele do zarzucenia organizatorom konkursów Raffaello, z tym że zamiast uzewnętrzniać się na profilu po prostu przestałam tam zaglądać. Może warto byłoby kulturalnie zwrócić uwagę? Uwielbiają spóźniać się z wynikami, zwodzą, nie przestrzegają terminów, nieraz obiecywali wyniki danego dnia po czym nie dotrzymywali słowa, uwielbiają nagradzać jedną rodzinę (rozumiem, że pewnie wykonuje ona super zgłoszenia, ale no szkoda że mają takie wąskie pole widzenia).

Ja po prostu myślę, że w konkursach chodzi o to by wzbudzać pozytywne emocje, by produkt kojarzył się dobrze. Skoro jedna agencja non stop zalicza wpadki, to znaczy że coś jest nie tak. Nie bronię chamskich krzykaczy (ton wypowiedzi świadczy tylko o nich), ale rozumiem ich odczucia. Jak ktoś/coś zawodzi już któryś raz to można się zdenerwować.
0 0

karolkas

#5868941 Napisano: 01.06.2014 22:09:34
cc_investigator napisał(a):

Nawet nie wiecie jak mi te 7 opakowań pasuje - będę miała dla 7 Pań, które się moim maluchem w przedszkolu opiekują. Ja rozumiem, regulamin regulaminem - ale takie wykłócanie się o max. 30 zł jest dla mnie niesmaczne... Co najmniej jakby to koniec świata był, albo rzeczywiście inny samochód, zamiast przyznanego. Ech, nie moje regiony "estetyczne", te pyskówki.

dokładnie, ja też licze ze będę miała na podziękę dla pań w przedszkolu i nauczycielce. Dla mnie nawet lepiej że jest więcej pudełek. Po prostu lekko niesmaczne jest takie wykłócanie się o wielkość pudła.
0 0

zezowaty_kot

#5868946 Napisano: 01.06.2014 22:53:29
Tulipanka, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że Raffaello, czy ktokolwiek inny nie orientuje się kto należy do jednej rodziny. To, że niektórzy konkursowicze się już kojarzą, wiedzą kto jest czyją siostrą czy żoną, to wcale nie znaczy, że organizator zapamięta to wszystko. Grałam u nich wiele razy i nie pamiętam, żeby spóźniali się przesadnie. Fakt - zawsze wszystko u nich jest ostatniego regulaminowego dnia, ale nie kojarzę poślizgu. Może wkrada się tu kwestia dni a dni roboczych, nie wiem, jednak na opóźnienia nie narzekam. To, że czeka się u nich na wyniki miesiąc, a drugi miesiąc na nagrody to już inna (irytująca) sprawa. Może to wynika z faktu, że sami organizują te akcje, bez żadnych zewnętrznych agencji.
0 0

Gość: tulipanka

#5868949 Napisano: 01.06.2014 23:26:54
zezowaty_kot napisał(a):

Tulipanka, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że Raffaello, czy ktokolwiek inny nie orientuje się kto należy do jednej rodziny. To, że niektórzy konkursowicze się już kojarzą, wiedzą kto jest czyją siostrą czy żoną, to wcale nie znaczy, że organizator zapamięta to wszystko. Grałam u nich wiele razy i nie pamiętam, żeby spóźniali się przesadnie. Fakt - zawsze wszystko u nich jest ostatniego regulaminowego dnia, ale nie kojarzę poślizgu. Może wkrada się tu kwestia dni a dni roboczych, nie wiem, jednak na opóźnienia nie narzekam. To, że czeka się u nich na wyniki miesiąc, a drugi miesiąc na nagrody to już inna (irytująca) sprawa. Może to wynika z faktu, że sami organizują te akcje, bez żadnych zewnętrznych agencji.

Myślę, że jest dużo racji w tym co piszesz - zwłaszcza, że nie muszą przecież orientować się w sytuacji rodzinnej uczestników. Ciężko niektórym odmawiać talentu, mnie jednak trochę mierzi gdy jedna rodzina rozbija bank. Ale to rzeczywiście nie argument, mają do tego prawo emotka .

Z terminowością były spóźnienia (przynajmniej dawniej, gdy jeszcze się tym interesowałam). Jak dla mnie nieterminowość czy też jedynie zwlekanie do samego końca wynikają przeważnie z niedbalstwa i przerzucania konkursu na dalszy plan. Nie widzę nic korzystnego marketingowo (a chyba o korzyści tu chodzi) w takim olewaniu, to po prostu mija się z celem konkursu. I zawsze znajdą się mniej lub bardziej kulturalni ludzie, którzy błędy wytkną. Nic nie razi mnie tak jak bylejakość, może dlatego szybciej dostrzegam i irytuje się widząc takie sytuacje emotka
0 0

edzia21

#5868955 Napisano: 02.06.2014 01:12:24
zezowaty_kot napisał(a):

To nie jest raffaello, tylko agencja reklamowa emotka z resztą robią też kilka innych konkursów na innych profilach emotka
0 0

zezowaty_kot

#5869001 Napisano: 02.06.2014 10:36:48
Organizator Raffaello, sponsor Raffaello. Do tego zmierzam, sami dla siebie robią? Może się mylę, coś źle zakodowałam. emotka
W kwestii tych poślizgów, czy informowania ostatniego dnia, to przecież inne agencje robią dokładnie tak samo. Choćby z konkursów, w których grałam ostatnio:
GRAF - do tygodnia poślizgu
Smolar - ostatni regulaminowo dzień
Columbit - 2 dni przed terminem z regulaminu (który byłdość długi)
P4T - nie pamiętam dokładnie, chwilę przed końcem terminu

Więc jeśli mają wyznaczony termin i nie ma tych wyników 2 dni po zakończeniu konkursu, to mi nie przeszkadza, że informują w ostatniej chwili - żyję w przeświadczeniu, że skoro wyłonienie zwycięzców zajmuje im kilka/kilkanaście dni to poświęcają się czytaniu zgłoszeń. A jeśli wyniki są na drugi, trzeci dzień, to ciężko mi uwierzyć, że są w stanie przeczytać wszystko. Dajmy na to Lay's i karty do Empiku - trafiłam tam 3 z czego oczywiście cieszę się bardzo, ale nie jestem w stanie uwierzyć, że w jeden dzień przeczytają WSZYSTKIE zgłoszone teksty. Oczywiście mogę się mylić, bo ja po prostu wyobrażam sobie ogromne zainteresowanie tymi kartami, wiele osób na forum pisało, że gra i wygrać nie może (osób piszących wyśmienicie). Może czytają dziennie jakąś pulę, a może czytają wszystko ale w takim tempie, że w haśle musi być coś tak przykuwającego uwagę, żeby nie przegapili? Tak czy inaczej, gdyby termin był dłuższy, to może więcej osób, których teksty bardziej zasługują na złoty medal niż te chipsy, miałby szansę przedrzeć się przez setki "chaseł". emotka
Podsumowując - długi termin? Ok, umiem czekać. Krótki termin - zapala mi się alarm. emotka
0 0

Gość: filifionek

#5869454 Napisano: 02.06.2014 20:07:29
wkurza mnie, że jeszcze nie mam pomysłu na prezent na urodziny męża emotka pomożecie?
0 0

zezowaty_kot

#5869536 Napisano: 03.06.2014 00:24:02
Wkurza mnie, że chciałabym brać udział w konkursach promocyjnych a mam potwornie daleko do sklepów emotka ciężko być konkursowiczem mieszkając na wsi. Czuję się jakbym za każdym razem musiała nosić wodę ze studni, zamiast puścić ją z kranu...
0 0

malutka456

#5869537 Napisano: 03.06.2014 00:39:35
wkurzam mnie moja głupota, schowałam gdzies paragony z tesco i ITM i teraz mam problem, bo konkursy sie koncza, a paragonow brak emotka emotka wczoraj ladnie je posegregowalam i dzis ich nie ma emotka
0 0