Wkurza mnie...

ziolko

#5993503 Napisano: 18.03.2015 10:59:09
wkurza mnie migrenowo-napięciowy ból głowy... emotka  ale skoro jest tak wysokie ciśnienie, to co się dziwić emotka
0 0

joan

#5993531 Napisano: 18.03.2015 11:39:16
Bez zapowiedzi zamknęła się przeglądarka Chrome, a po uruchomieniu - zamiast ostatnio oglądanych kart - pojawiła się strona jakiejś k* mać Delty Home czy cuś, więc w ustawieniach kliknęłam usunięcie wszystkiego związanego z tym cenzuram (tak mniemałam). Tymczasem skasowało się wszystko, nie ma zapisanych zakładek, nie ma linków, nie ma historii, nie ma niczego emotka W sieci piszą, że to nieodwracalne emotka
0 0

zezowaty_kot

#5993534 Napisano: 18.03.2015 11:43:02
joan napisał(a):

Bez zapowiedzi zamknęła się przeglądarka Chrome, a po uruchomieniu - zamiast ostatnio oglądanych kart - pojawiła się strona jakiejś k* mać Delty Home czy cuś, więc w ustawieniach kliknęłam usunięcie wszystkiego związanego z tym cenzuram (tak mniemałam). Tymczasem skasowało się wszystko, nie ma zapisanych zakładek, nie ma linków, nie ma historii, nie ma niczego emotka W sieci piszą, że to nieodwracalne emotka

Ja kiedyś z tym walczyłam, nosiłam po informatykach komputer, skończyło się formatowaniem dysku i dopiero to pomogło. Szczerze współczuję.
0 0

Gość: kubatbg

#5993539 Napisano: 18.03.2015 11:53:36
też to przerabiałem ... u mnie pomógł tylko format....
0 0

joan

#5993541 Napisano: 18.03.2015 11:56:12
Na format nie ma co liczyć.
Pamiętam, że kiedyś, na poprzednim kompie, przy uruchamianiu wciskałam jakąś kombinację klawiszy i potem z opcji wybierałam uruchomienie komputera ze stanem na wcześniejszy dzień. Zastanawiam się, czy i tera to by nie pomogło. Sęk w tym, że nie mam pojęcia, co to była za kombinacja klawiszy + mam inny system operacyjny emotka
0 0

agamaty

#5993589 Napisano: 18.03.2015 12:40:00
Chata Polska i sklepy, które nie biorą udziału, no co za zamieszanie...
0 0

izak1000

#5993607 Napisano: 18.03.2015 12:49:39
23 spamy od rana z propozycją  wygrania kasy...masakra - gdzie i kiedy "wyraziłam zgodę"??
0 0

ondine

#5993632 Napisano: 18.03.2015 13:28:09
joan napisał(a):

Na format nie ma co liczyć.
Pamiętam, że kiedyś, na poprzednim kompie, przy uruchamianiu wciskałam jakąś kombinację klawiszy i potem z opcji wybierałam uruchomienie komputera ze stanem na wcześniejszy dzień. Zastanawiam się, czy i tera to by nie pomogło. Sęk w tym, że nie mam pojęcia, co to była za kombinacja klawiszy + mam inny system operacyjny emotka

Ja też takie akcje miałam, zainstalowałam Malwarebytes, przeskanowałam kompa i mimo, że mam aktywnego antywirusa to znalazł sporo zainfekowanych plików, usunęłam je i pomogło, ale nie ma tak naprawdę żadnej gwarancji... emotka
0 0

joan

#5993684 Napisano: 18.03.2015 14:15:41
ondine - jeszcze walczę emotka Dzięki poradzie Kajeczki udało mi się odzyskać pliki Bookmarks, ino nie wczytuje mi ich do zakładek, czyli nie mogę zaimportować folderów; podmiana plików i zmiany rozszerzeń też nic nie dają. Jedno dobrze, że mogę metodą powolnego dziubdziania wklepać linki ponownie. Czyli dzień albo 2 z głowy emotka

PS: Z historii nadal nici. A pamięć już nie ta emotka

PS2: Bez AdBloka forum e-konków mi "mruga" emotka
0 0

zaczytana-pola

#5994057 Napisano: 19.03.2015 07:44:40
Wkurza mnie Tesco i te ich konkursy w wybranych sklepach emotka Cheetos, Wiosenny Auto Błysk emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#5994058 Napisano: 19.03.2015 07:52:46
Ludzie... pracuje w biurze podróży i wczoraj touroperatorzy odwołali wycieczki do Tunezji... a ludzie mają pretensję, że mieli lecieć na wymarzony urlop a przez nas nie jest to możliwe. Nie ważne że dostaną kasę, mogą wylecieć gdzieś indziej... źle bo Oni chcieli do Tunezji... zmarnowałam im wymarzony urlop...
0 0

Vivacia

#5994062 Napisano: 19.03.2015 08:16:07
poprostuanette napisał(a):

Ludzie... pracuje w biurze podróży i wczoraj touroperatorzy odwołali wycieczki do Tunezji... a ludzie mają pretensję, że mieli lecieć na wymarzony urlop a przez nas nie jest to możliwe. Nie ważne że dostaną kasę, mogą wylecieć gdzieś indziej... źle bo Oni chcieli do Tunezji... zmarnowałam im wymarzony urlop...

Wiesz, pewnie chcieli poleżeć przy hotelowym basenie, a nie się po jakichś muzeach szlajać, więc co im tam ataki terrorystyczne emotka
0 0

spursman

#5994063 Napisano: 19.03.2015 08:17:30
Wkurzyła mnie VISA wczoraj, wybrali niektóre takie gnioty, że aż trudno uwierzyć!
0 0

ziolko

#5994139 Napisano: 19.03.2015 10:13:13
izak1000 napisał(a):

23 spamy od rana z propozycją  wygrania kasy...masakra - gdzie i kiedy "wyraziłam zgodę"??

tylko 23? u mnie ok 100
0 0

aurorcia

#5994142 Napisano: 19.03.2015 10:19:29
ziolko napisał(a):

izak1000 napisał(a):

tylko 23? u mnie ok 100

U MNIE TO SAMO, KAŻDEGO DNIA OK. 100emotka próbowałam blokować adresy, ale wciąż są nowe i nowe!
0 0

erychta00

#5994216 Napisano: 19.03.2015 11:36:52
izak1000 napisał(a):

Wyrażasz zgodę raz przy czymś tam, a oni przekazują Twoje dane np. 5 firmom emotka Jedna firma też wysyła po kilka różnych ofert. Poczytaj te małe literki pod meilami. Można zrezygnować z otrzymywania
0 0

zdolnabestia

#5994219 Napisano: 19.03.2015 11:41:38

erychta00 napisał(a):  Poczytaj te małe literki pod meilami. Można zrezygnować z otrzymywania 

Czasami mam wrażenie, że to oszustwo. Klikając w rezygnację z subskrybcji zapisuję się automatycznie na jakieś kolejne. Najlepsze są takie spamy, w których po kliknięciu w wypisanie się wyskakuje strona nieznaleziona. Dostaję ostatnio sporo spamu z darmowym doładowaniem, testem IQ, kodami na darmową pizzę, bony do restauracji i zarabianie w internecie.
0 0

erychta00

#5994225 Napisano: 19.03.2015 11:51:04
zdolnabestia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

erychta00 napisał(a):  Poczytaj te małe literki pod meilami. Można zrezygnować z otrzymywania 

Czasami mam wrażenie, że to oszustwo. Klikając w rezygnację z subskrybcji zapisuję się automatycznie na jakieś kolejne. Najlepsze są takie spamy, w których po kliknięciu w wypisanie się wyskakuje strona nieznaleziona. Dostaję ostatnio sporo spamu z darmowym doładowaniem, testem IQ, kodami na darmową pizzę, bony do restauracji i zarabianie w internecie.

trzeba czytać dokładnie wszystko co wyskoczy po przejściu w link, który ma nas wypisać. Ja tak robię powiedzmy raz na dwa tygodnie, do tego mam pocztę w gmail.com i codziennie mam może 2 wiadomości tego typu emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#5994262 Napisano: 19.03.2015 12:56:03
Vivacia napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Wiesz, pewnie chcieli poleżeć przy hotelowym basenie, a nie się po jakichś muzeach szlajać, więc co im tam ataki terrorystyczne emotka

tyle że zginął klient Itaki... więc nie wiadomo czy w hotelu jakiś z kałasznikowem nie wejdzie. Nawet jakby miało być bezpiecznie w hotelu to biuro nie da 100% gwarancji bezpieczeństwa
0 0

liidzik

#5994264 Napisano: 19.03.2015 13:02:53
joan napisał(a):

miałam coś podobnego...
zapisywałam sobie w pliku zakończone konkursy, gdzie brałam udział i konkursy, w których chcę wziąć udział (przydatne w przypadku konkursów na FB bo nie sposób tego ogarnąć)... zapisywałam plik za każdym razem kiedy dodałam nowy link... Pewnego pięknego dnia, dokładniej w niedzielę, komputer się zawieszał... więc pozapisywałam wszystko, dałam wyłącz, i włączyłam na nowo. Otwarłam plik, a tam same kwadraciki i informacja, że plik został zakodowany. Przesłałam plik znajomemu informatykowi i co? i cenzura... nic się nie da z tym zrobić. Nawet moje zapisywanie pliku po kilka razy dziennie nic nie pomogło............... W niedzielę czarna rozpacz, dziś już w miarę spokój i ogarnianie "bazy" na nowo ... emotka jestem tylko ciekawa ile wyników przegapiłam emotka
0 0