Wkurza mnie...

staszek

#6096107 Napisano: 18.10.2015 23:20:50
katrin22 napisał(a):

staszek jak nie o to, jak o to. Ja jeśli nie mam pojęcia o czymś to milczę. 

Chodzi o ogólne zasady współżycia społecznego, do których się stosujesz albo nie, obojętnie czy masz dziecko czy nie.
0 0

staszek

#6096110 Napisano: 18.10.2015 23:24:08
marzenier napisał(a):

Na fc beka "zamknęli",a ja w najjsmowlszych snach się nie spodziewałam,ze przeniesie się ona tutaj emotka

Odradza się emotka https://www.faceb...ive-525583270930562/
0 0

Gość: katrin22

#6096111 Napisano: 18.10.2015 23:24:38
To życzę wszystkim forumowym "przyszłym" mamom, grzecznych berbeciów w czystych bucikach, które idą grzecznie za rękę i robią zakupy w białych rękawiczkach, by nie zarazić innych zabójczymi zarazkami.
0 0

aga67

#6096112 Napisano: 18.10.2015 23:24:42
O co kaman:) przecież są rozkładane ławeczki dla dzieci w wózkach,sklepowych.Jak się już nie mieści,to znaczy że może iść obok,a jak nie chce, to trzeba chodzić do takich sklepów,gdzie są małe wózeczki w sam raz dla dzieci, albo koszyki na kółkach jak w każdej biedronce.Dziecko poczuje się docenione,ze może pomóc w zakupach.To pisze mama wspaniałej trójki,nie wsadzałam ich do wózka sklepowego i jakoś szczęśliwie wyrosły bez ataków histerii z tego powodu emotka
0 0

ziolko

#6096115 Napisano: 18.10.2015 23:41:03
aga67 napisał(a):

O co kaman:) przecież są rozkładane ławeczki dla dzieci w wózkach,sklepowych.Jak się już nie mieści,to znaczy że może iść obok,a jak nie chce, to trzeba chodzić do takich sklepów,gdzie są małe wózeczki w sam raz dla dzieci, albo koszyki na kółkach jak w każdej biedronce.Dziecko poczuje się docenione,ze może pomóc w zakupach.To pisze mama wspaniałej trójki,nie wsadzałam ich do wózka sklepowego i jakoś szczęśliwie wyrosły bez ataków histerii z tego powodu emotka

Aga67 - dosłownie - lubię to emotka  emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6096116 Napisano: 18.10.2015 23:42:17
katrin22 napisał(a):

giulietta napisał(a):

katrin22 napisał(a):

staszek jak nie o to, jak o to. Ja jeśli nie mam pojęcia o czymś to milczę. 

dlatego nie powinnaś się wypowiadać, bo nie masz pojęcia o zagrożeniach... które również fundujesz dziecku... 

emotka

to stare artykuły, są takich setki w necie, dostęp do wiedzy też nieograniczony, więc warto się edukować dla innych, a przede wszystkim siebie, bo może dla Ciebie to śmiech ale dla innej matki tragedia.... to również Ty odpowiadasz za dziecko i jego buciki emotka   http://www.fakt.p...rtykuly,75023,1.html       http://www.fakt.p...rtykuly,97775,1.html
0 0

Gość: katrin22

#6096117 Napisano: 18.10.2015 23:51:47
gulietta nie będę tego czytać, bo rozumiem, że wszędzie czyha niebezpieczeństwo, ale wierz mi, że klamka od wc ma więcej bakterii niż sklepowy wózek. To temat rzeka. 
Nie będę już polemizować na temat . 
Moim zdanie niektóre osoby nie mają  własnych problemów i wkurzają je takie rzeczy jak "dziecko w wózku sklepowym". 
No proszę Was, dla mnie to śmieszne, bo ja idę do sklepu robić zakupy, a nie rozglądać się po ludziach i analizować "zagrożenia" i czy któreś płacze, czy leży na podłodze i histeryzuje. Litościi
0 0

ziolko

#6096118 Napisano: 19.10.2015 00:09:31
ja też idę po zakupy, nie rozglądam się ba boki, żeby specjalnie obserwowac ludzi (na zasadzie co kto ma w wózku, a ile, po co, dla kogo itp), ale czasami jak kogoś przepuszczam w alejce to logiczne, że dana osoba "wejdzie" mi w oczy... i widzę, czy idzie z koszykiem, czy z wózkiem i muszę się bardziej przesunąć, jeśli też mam wózek. Nie mam klapek na oczach i nie jestem zaprogramowana na patrzenie tylko na półki, widzę też to, co się dzieje wokół mnie...
Poza tym jak już stoi się w kolejce do kasy to logiczne, że wtedy ma się więcej czasu na obserwowanie tego, co dzieje się przede mną emotka  czasami można baardzo ciekawe rzeczy zaobserwować, nie tylko dzieciaki w wózkach sklepowych  emotka
Nie będę nikogo na siłę przekonywać, że wózek sklepowy służy tylko do zakupów. 
Ale normalne jest, że wózka ubrudzonego g... nikt nie weźmie  emotka   emotka  nawet te osoby, które wożą dzieci w wózkach i to ich pociechy przyczyniły się do zabrudzenia tego "środka lokomocji"  
0 0

Gość: mattadore

#6096119 Napisano: 19.10.2015 00:14:34
70% społeczeństwa ma owsiki i łapie rękami za wózek,klamki przenosząc owsice dalej emotka emotka w lateksowych rękawiczkach zacznijcie chodzić!!! Jesteśmy ludzie w Uni i jest w branży spożywczej takie coś jak HACCP gdzie obowiązkiem m.in.jest regularne mycie wózków. Sanepid bardzo lubi to sprawdzać na kontrolach, a kary są nieziemskie. Więc przestańcie polemizować o syfie wózkowym....
0 0

Gość: lethe

#6096120 Napisano: 19.10.2015 00:15:26
staszek napisał(a):

marzenier napisał(a):

Na fc beka "zamknęli",a ja w najjsmowlszych snach się nie spodziewałam,ze przeniesie się ona tutaj emotka

to nie jest prawdziwa beka
beka reaktywuje ale na twitterze emotka
0 0

edzia21

#6096122 Napisano: 19.10.2015 00:27:14
Co do wózków sklepowych...ogólnie mi rybka! emotka  Jednak czytając powyższe wypowiedzi przypomniała mi się jedna sytuacja. Dawno, dawno temu, kiedy jeszcze wielu z nas nie słyszało o kasach samoobsługowych, stałam w dłuuuugiej kolejce w jednym z największych hipermarketów. emotka  Przede mną sytuacja: dziecko siedzi w owym wózku i...OBLIZUJE ze smaczkiem POJEMNIK na wkładanie monet do koszyka. Przerażona, zwróciłam uwagę matce, która tylko wstrząsnęła ramionami rzucając obojętne "eeetam!" emotka ciekawe czy malec czegoś nie załapał ...
0 0

staszek

#6096135 Napisano: 19.10.2015 08:01:52
lethe napisał(a):

staszek napisał(a):

marzenier napisał(a):

to nie jest prawdziwa beka
beka reaktywuje ale na twitterze emotka

Wiem. Ale beka to beka emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6096142 Napisano: 19.10.2015 08:59:04
mattadore napisał(a):

70% społeczeństwa ma owsiki i łapie rękami za wózek,klamki przenosząc owsice dalej emotka emotka w lateksowych rękawiczkach zacznijcie chodzić!!! Jesteśmy ludzie w Uni i jest w branży spożywczej takie coś jak HACCP gdzie obowiązkiem m.in.jest regularne mycie wózków. Sanepid bardzo lubi to sprawdzać na kontrolach, a kary są nieziemskie. Więc przestańcie polemizować o syfie wózkowym....

na pewno wszystkich zagrożeń nie da się uniknąć, ale jak ma się wybór to się to robi dla siebie i innych, temat zszedł na dzieci, a chodziło o to, co jest na wózkach dodatkowo z ich bucików, nie wszystkich oczywiście...  kary dla marketów to max tysiąc zł, jest w którymś linku...a Unia? nie zauważasz, że jest coraz więcej drzwi, armatury, urządzeń bezdotykowych? poza tym marchewkę ugotujesz, kurczaka upieczesz, a myślisz, że z dziecka wypierzesz i wykąpiesz e-coli itd.  
0 0

adamaszek

#6096148 Napisano: 19.10.2015 09:54:37
Nie udaje mi się wykorzystać kodu empikowego, kiedy chcę złożyć zamówienie emotka (( może ktoś kto korzysta z tych kodów podpowie mi w którym miejscu należy go wpisać? J
0 0

defed

#6096156 Napisano: 19.10.2015 10:05:41
adamaszek napisał(a):

Nie udaje mi się wykorzystać kodu empikowego, kiedy chcę złożyć zamówienie emotka (( może ktoś kto korzysta z tych kodów podpowie mi w którym miejscu należy go wpisać? J

najpierw trzeba doładować swoje konto środkami z ekarty lub karty prezentowej, wejdź w zakładkę na górze po prawej Twoje kontoemotka

0 0

zarania

#6096157 Napisano: 19.10.2015 10:06:00
adamaszek napisał(a):

Może powinieneś najpierw doładować swoje konto tym kodem?
https://www.empik...e-srodki/doladowanie
0 0

zezowaty_kot

#6096256 Napisano: 19.10.2015 12:33:05
Jak mnie strasznie wkurzają ludzie, którzy notorycznie nie odbierają telefonów! Cała rodzina mojego męża ma z tym problem - posiadają telefony komórkowe, ale żeby się do nich dodzwonić graniczy z cudem! emotka
0 0

ace

#6096311 Napisano: 19.10.2015 13:20:55
a ja wkurzam się sama na siebie... Zrobiłam wczoraj na stronie internetowej Tchibo zakupy i zapomniałam sobie, że Tchibo bierze udział w paybackomani!! grrrr A godzinę wcześniej kupowałam w bon prix i pamiętałam... W ogóle też się zastanawiam czy tam ten los zdobyłam, bo nie wiem czy idzie to sprawdzić gdzieś.... ach...zachciało mi się grac w konkursach emotka
0 0

kajeczka

#6096329 Napisano: 19.10.2015 13:39:50
ace napisał(a):

a ja wkurzam się sama na siebie... Zrobiłam wczoraj na stronie internetowej Tchibo zakupy i zapomniałam sobie, że Tchibo bierze udział w paybackomani!! grrrr A godzinę wcześniej kupowałam w bon prix i pamiętałam... W ogóle też się zastanawiam czy tam ten los zdobyłam, bo nie wiem czy idzie to sprawdzić gdzieś.... ach...zachciało mi się grac w konkursach emotka

jak się zalogujesz na payback.pl i klikniesz na ilość punktów (z prawej u góry), to wyświetli Ci się historia transakcji  emotka  jeżeli kupiłaś normalnie, to dodali Ci pkt partnerskie - jak zwykle, a jeśli z linka przekierowującego, powinnaś mieć dodaną odpowiednio zadeklarowaną ilość pkt z dopiskiem, że to tchibo  emotka
0 0

ace

#6096370 Napisano: 19.10.2015 14:28:05
kajeczka napisał(a):

ace napisał(a):

jak się zalogujesz na payback.pl i klikniesz na ilość punktów (z prawej u góry), to wyświetli Ci się historia transakcji  emotka  jeżeli kupiłaś normalnie, to dodali Ci pkt partnerskie - jak zwykle, a jeśli z linka przekierowującego, powinnaś mieć dodaną odpowiednio zadeklarowaną ilość pkt z dopiskiem, że to tchibo  emotka

No właśnie nie mam tej transakcji w historii... Może dlatego że dałam że płacę przy odbiorze? Bo do sklepu weszłam przez link przekierowujący ... emotka Ach no cóż życie emotka

A co do dyskusji wózkowo-zakupowej to nie widzę problemu.... chyba 99% wózków ma rozkładane krzesełka przeznaczone specjalnie dla dzieci... A jeśli dziecko się upiera, aby wejść do części "zakupowej"? to może najwyższy czas zacząć uczyć dziecko, że w życiu nie zawsze można mieć to czego się chce...
0 0