Wkurza mnie...

joan

#6097930 Napisano: 21.10.2015 11:30:56
koper napisał(a):

No dobra, tylko po co chwalić się wygraną z takiego konkursu?  emotka
Jak mi Pan z mojego ulubionego warzywniaka da gratis pęczek koperku, to zachowuję tę informację dla siebie  emotka  

Jestem tego samego zdania. W moim mieście działa silna ekipa konkursowa. Co niby miałoby oznaczać, gdybym np. napisała w Mdw "Skuter z lokalnego"? Dla ogółu konkursowiczów byłoby to bez znaczenia, ale dla lokalsów byłaby to wiadomość typu "Hej niekumaci cioole z sąsiedztwa, był taki konkurs, o którym nie wiedzieliście i wygrałam skuter, możecie mi skoczyć na pukel." Jakoś nie w moim stylu taki lans.

BTW: przypominam, że można konkurs bez regulaminu wrzucić do wątków typu WC albo Teraz emotka
Wychodzę z założenia, że konkursów spoza forum na forum się nie omawia.
A u warzywniaka ostatnio dostałam gratis krówki polityczne, tzn. cuksy reklamujące konkretnego polityka. Ale zapowiedzieliśmy z Moim, że i tak nie poprzemy człowieka, który głosował za ubojem rytualnym krów(ek) właśnie emotka
0 0

misiamisiam

#6097935 Napisano: 21.10.2015 11:34:07
koper napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

Tylko czasem mimo szczerych chęci tego lokalnego konka nie można dodać, bo jest w osiedlowym sklepiku i nie ma nawet regulaminu bo zasady ustala sobie sam właściciel. Jak się wygra to dzwoni i to wszystko. A wątek MDW to według mnie w zasadzie informacja dla innych z czego danego dnia się wygrało ale z drugiej strony to chyba też miejsce gdzie swoją wygraną można się pochwalić. Oczywiście jeżeli jest to konkurs na szerszą skalę i go nie ma w bazie to wtedy emotka

No dobra, tylko po co chwalić się wygraną z takiego konkursu?  emotka
Jak mi Pan z mojego ulubionego warzywniaka da gratis pęczek koperku, to zachowuję tę informację dla siebie  emotka  

Hah, KOPERkiem też bym się nie pochwaliła (chociaż lubię emotka ) ale jak to jest cenna nagroda to moim zdaniem można się pochwalić, by pokazać innym forumowiczom, że warto też rozejrzeć się trochę "na własnym terenie"
A Panu w warzywniaku podziękuj albo rzuć czasem jakiś gratis bo ma rentgen w oczach, spryciarz jeden emotka
Ale z drugiej strony ja mieszkam w małej mieścinie. Odnośnie dużych miast to faktycznie zainteresowanie pewnie byłoby większe.
Ostatnio też sama się chwaliłam nagrodą z lokalnego - był to tablet w Twoim Markecie - chciałam go dodać do bazy a regulaminu ani widu ani słychu. Podobno był w sklepie emotka Podobno bo u mnie go nie mieli - nawetkierowniczka nie potrafiła mi go pokazac. Miałam przyjść na drugi dzień ale nie miałam po drodze. Wypełniłam więc kupon i wrzuciłam do urny. Wiem, że do wygrania był tablet a nawet nie mam pojęcia czy to jakiś wynalazek czy jakiś wypasiony.
0 0

magalan83

#6097943 Napisano: 21.10.2015 11:37:24
cherry_coke napisał(a):

magalan83 napisał(a):

A mnie wkurza mój mąż,
powiedziałam głośno i wyraźnie kup 3 nałęczowianki na jednym paragonie...
nałęczowianki przyniósł a paragonu oczywiście zapomniał wziąć emotka emotka
gdzie głowa? emotka

mój ostatnio kupując łaciate, kupił 5 kartonów każdy na osobny paragon. Tak na wszelki wypadek emotka
Każdego da się wychować. Potrzeba tylko czasu i cierpliwości emotka

Mojego się już chyba nie da wychowaćemotka  Może z czasem nauczy się emotka
0 0

ace

#6097981 Napisano: 21.10.2015 12:27:49
taalvikki napisał(a):

dolly napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Naprawdę cieszę się z wygranych nas wszystkich, ale wydaje mi się, że idea MDW jest inna, a w tym momencie trzeba się przebijać przez 10 stron "u mnie też luksus" żeby znaleźć coś poza luksusem... To samo dotyczy pisania, że dziś dotarła jakaś nagroda, ale już ciężko jest napisać kto wozi. Oczywiście nie zawsze każdy wie, ale... 

ja dzisiaj weszlam w informuja, aby dostac sie do wynikow z luksusu a tam info--- cos w stylu-" luksus wyniki- na stronie akon" - jezeli komus taka informacje sie przydala, to super, mnie nie dala nic, bo komus bylo ciezko wkleic link do strony z wynikami.

ja też weszłam na "informują" i gdy zobaczyłam wpis o luksusie i o tym, że informacja na stornie akon, to sobie weszłam w "wyniki konkursów" i raz dwa miałam link. już nie przesadzajmy, od linków są wyniki, a nie informacje o tym, że wyniki się pojawiają. 

a odnoście MDW to od dawna irytuje mnie zapełnianie kilkunastu stron wpisami typu "ja też", "i u mnie", "i na ciotkę też parę wpadło". nie taka jest bowiem idea tego tematu, przynajmniej według mnie.. 

jeżeli chodzi o to, kto wozi, to nie każdy zawsze wie, kto wozi, a niektórzy najzwyczajniej nie zwracają na to uwagi. mnie i tak - gdy zaglądam w ten temat - najczęściej interesuje to, co może dziś, czy niedługo przybyć, a nie to, kto mi to przywiezie. aczkolwiek, gdy ktoś wie, to może pisać, nie zaszkodzi.

Wam to nie dogodzi. Jakby ludzie przestali się chwalić o wygranych to by było: tyle nagród było do wygrania,a z forum mało kto trafił....
Mnie bardziej denerwują wpisy: wygrałam na siebie, na brata, na tatę, na sąsiadkę, na dziecko sąsiadki itd...
Ale zgadzam się że w MDW powinny być posty odnoszące się tylko do konkursów z bazy, lub ewentualnie z topu teraz... (zresztą chyba tak mówi regulamin forum)
0 0

defed

#6098001 Napisano: 21.10.2015 12:39:54
taalvikki napisał(a):

taalvikki napisał(a):

jeżeli chodzi o to, kto wozi, to nie każdy zawsze wie, kto wozi, a niektórzy najzwyczajniej nie zwracają na to uwagi. mnie i tak - gdy zaglądam w ten temat - najczęściej interesuje to, co może dziś, czy niedługo przybyć, a nie to, kto mi to przywiezie. aczkolwiek, gdy ktoś wie, to może pisać, nie zaszkodzi.

Dla mnie informacja kto wozi daną nagrodę jest bardzo przydatna, bo wiem kiedy czekać na nich z otwartymi ramionami - znam ramy czasowe, w których kurierzy krążą po mojej okolicy i nie wychodzę wtedy z mieszkania... emotka

Natomiast wkurzają mnie wszystkie zapytania typu kto wozi? pisane w temacie "dziś dotarła nagroda" - można dopytać na PW i nie zaśmiecać forum...
0 0

Gość: nagiksiezyc

#6098005 Napisano: 21.10.2015 12:41:32
wkurza mnie bo strasznie ugryzłąm się w język i teraz mnie tak boli że nie mogę mówić AAAA !

--
stan surowy a deweloperski
0 0

cherry_coke

#6098027 Napisano: 21.10.2015 12:55:27
druga fala luksusu w MDW emotka
0 0

misiamisiam

#6098031 Napisano: 21.10.2015 12:57:28
cherry_coke napisał(a):

mamy się poczuć mega luksusowo emotka aż mi złość przechodzi emotka
0 0

Gość: becia1973

#6098067 Napisano: 21.10.2015 13:21:52
wkurza mnie amino- tyle zgłoszeń, zakupów i ani jednej miski- masakra jakaś z tym konkursem
0 0

slonko365

#6098068 Napisano: 21.10.2015 13:22:22
cherry_coke napisał(a):

no bo przecież wcześniej to była wygrana wirtualna a teraz jest już bardziej realna. To jakby dwa razy wygrać! Pomyśl, co się będzie działo w "dziś doszła nagroda z... za jakiś czas...emotka
0 0

cherry_coke

#6098072 Napisano: 21.10.2015 13:29:04
slonko365 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

no bo przecież wcześniej to była wygrana wirtualna a teraz jest już bardziej realna. To jakby dwa razy wygrać! Pomyśl, co się będzie działo w "dziś doszła nagroda z... za jakiś czas...emotka

Dodatkowo ledwo zaczęli powiadamiać, a już się zaczyna: ja jeszcze sms-a nie mam, a ciotka Wiolka już ma i co teraz... emotka
0 0

zaczytana-pola

#6098073 Napisano: 21.10.2015 13:30:02
Wkurza mnie to, że to forum nie jest już takie jak kiedyś emotka
0 0

warcik

#6098118 Napisano: 21.10.2015 13:55:57
Wkurza mnie, że należę do kategorii ciuli? czy jak to inaczej jest nazywane na tym forum, bo nakupiłam tyle Wedla, że z każdej szafki mi wyskakuje, a np. ze Stokrotki jedno 50 zł wygrane, a 80 zł wydane. A inni nie kupują, tylko grasują w wątku paragony:-(. Dlaczego ja nie potrafięemotka
0 0

koper

#6098144 Napisano: 21.10.2015 14:13:36
AAAAA luksus mnie zalewa w każdym temacie!!!
Smsy były, nie było, dlaczego ja nie mam, czy ktoś jeszcze też nie ma, lecą dniami, nie lecą dniami. 
Przecież tam wygrało kilka tysięcy osób, czy każda z nich musi napisać kilka postów o kolejności dochodzenia smsów, i to najlepiej każdy post w innym temacie przecież pasuje i Biedronka i mdw i informują i szukam i dyskusje o innych konk...? emotka
0 0

dolly

#6098151 Napisano: 21.10.2015 14:16:49
koper napisał(a):

Smsy były, nie było, dlaczego ja nie mam, czy ktoś jeszcze też nie ma, lecą dniami, nie lecą dniami. 
Przecież tam wygrało kilka tysięcy osób, czy każda z nich musi napisać kilka postów o kolejności dochodzenia smsów, i to najlepiej każdy post w innym temacie przecież pasuje i Biedronka i mdw i informują i szukam i dyskusje o innych konk...? emotka

emotka
0 0

slonko365

#6098161 Napisano: 21.10.2015 14:22:48
dolly napisał(a):

koper napisał(a):

emotka

no jesteś pierwszą osoba którą znam, której przeszkadza pławienie się w luksusie... emotka   emotka
0 0

kalka

#6098170 Napisano: 21.10.2015 14:26:20
A no właśnie, LUKSUS zalewa nas nawet w  temacie "wkurza mnie" emotka  Koper się o to postarał  emotka
0 0

benasia

#6098183 Napisano: 21.10.2015 14:32:56
Nie macie czym się wkurzać? Przecież od tego to forum jest, żeby sobie wirtualnie pogadać, zapytać o coś, wymienić spostrzeżenia, pochwalić się nagrodą - jakby ludzie nic nie pisali to forum by opustoszało...
0 0

dolly

#6098188 Napisano: 21.10.2015 14:36:19
slonko365 napisał(a):

dolly napisał(a):

koper napisał(a):

emotka

no jesteś pierwszą osoba którą znam, której przeszkadza pławienie się w luksusie... emotka   emotka

Ale, że mnieeeeeeee? emotka

emotka
0 0

slonko365

#6098190 Napisano: 21.10.2015 14:37:06
benasia napisał(a):

Nie macie czym się wkurzać? Przecież od tego to forum jest, żeby sobie wirtualnie pogadać, zapytać o coś, wymienić spostrzeżenia, pochwalić się nagrodą - jakby ludzie nic nie pisali to forum by opustoszało...

emotka  Generalnie zgadzam się jak najbardziej, choć chyba bym była za jakimś dodatkowym wątkiem na takie okoliczności, bo kilka tysięcy nagród to jednak jest masakra w MDW, jeśli się chce przelecieć przez cały wątek w poszukiwaniu czegoś innego niż luksus.
A mnie najbardziej wkurza, że tak mi się te wszystkie dyskusje fajnie czyta, że robota mi leży odłogiem emotka
0 0