Wkurza mnie...

snowflake

#6159188 Napisano: 11.02.2016 23:23:04
edzia21 napisał(a):

Czytałam dzisiaj prognozy "biznesów" na Money.pl ...pod tym względem nie pozostawiają złudzeń emotka

Czyli znowu jestem z gorszego sortu, bo nie planuje takiej "inwestycji"? emotka

zaczytana-pola napisał(a):

A najlepsze w tym wszystkim jest to, że teraz jak człowiek zdecyduje się na drugie dziecko, to zaraz usłyszy: Co, na pińcet poleciałaś? emotka

Trzeba takiemu odpowiedzieć: "Na 1000, mamy nadzieję na bliżnięta emotka  "  emotka
0 0

malgosia74

#6159189 Napisano: 11.02.2016 23:24:06
Milka i Wawel wogóle nie zauważają moich prac, wkurza mnie, że paragony idą na marne, a kreatywne prace w kosz! Wrrr....
0 0

anialistopad

#6159224 Napisano: 12.02.2016 08:38:23
Wkurzam się sama na siebie. Ostatnio wszystko gubię i o wszystkim zapominam. Paragony schowalam w bezpieczne miejsce i nie wiem gdzie one są. Macie jakieś pomysły gdzie mogłam je ukryć? Cała chata już przeszukana 
0 0

cherry_coke

#6159234 Napisano: 12.02.2016 08:57:45
tomniewkurza napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Paragony schowalam w bezpieczne miejsce i nie wiem gdzie one są. Macie jakieś pomysły gdzie mogłam je ukryć? Cała chata już przeszukana 

Niedawno przekopałem pół mieszkania w poszukiwaniu paragonu i już byłem załamany, że przy ostatnich porządkach w tych papierach wrzuciłem go razem ze starymi do niszczarki, ale odnalazł się... na szybie skanera, gdy chciałem kilka dni później zeskanować jakieś zdjęcie emotka

Przypomniała mi się historia brata, któremu złodzieje chcieli okraść mieszkanie w domu studenckim, przegrzebali każdy zakątek, ale nic cennego nie wynieśli gdyż pieniądze, dokumenty, 'złote' karty i inne cenne rzeczy mój brat trzymał w zamrażalniku emotka  
0 0

ondine

#6159256 Napisano: 12.02.2016 09:40:32
No cóż, za kilka lat będziemy krajem z patologią na czele społeczeństwa i długami na horrendalnym poziomie...
I od wyborców Beaty będziemy słyszeć z każdej strony "ja na PiS nie głosowałem/am"  emotka
0 0

cudaczek121

#6159259 Napisano: 12.02.2016 09:51:35
tomniewkurza napisał(a):

batistutek123 napisał(a):

netka2000 napisał(a):

Rzygać mi się chce tymi walentynkami!

To poszukaj jakiegoś fajnego chłopaka!

...w domyśle: "może zwrócisz uwagę na basisutek, jestem taki spragniony kobiety emotka

skoro chce Ci rzygać, to niech Ci się zwróci
0 0

cudaczek121

#6159261 Napisano: 12.02.2016 09:54:44
anialistopad napisał(a):

Wkurzam się sama na siebie. Ostatnio wszystko gubię i o wszystkim zapominam. Paragony schowalam w bezpieczne miejsce i nie wiem gdzie one są. Macie jakieś pomysły gdzie mogłam je ukryć? Cała chata już przeszukana 

może w pudełku ze starterami tudzież ładowarkami do komórek włożyłaś emotka
0 0

Vivacia

#6159279 Napisano: 12.02.2016 10:41:58
cudaczek121 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

batistutek123 napisał(a):

netka2000 napisał(a):

Rzygać mi się chce tymi walentynkami!

To poszukaj jakiegoś fajnego chłopaka!

...w domyśle: "może zwrócisz uwagę na basisutek, jestem taki spragniony kobiety emotka

skoro chce Ci rzygać, to niech Ci się zwróci

A to trzeba być singlem, żeby rzygać walentynkami? Ja tam jestem w szczęśliwym związku, a też nimi rzygam.
Wszędzie promocje walentynkowe, wydarzenia walentynkowe, konkursy walentynkowe. Opisz swoją miłość, opisz jak pachnie miłość, jak smakuje miłość, jak poznałaś swoją miłość, jak bardzo i dlaczego kochasz swoją miłość; pokaż na zdjęciu, jak się bardzo kochacie, jak pijecie sobie z dzióbków... Wygraj romantyczny wyjazd, romantyczne kino, romantyczną kolację, romantyczny zestaw do fondue...
Walentynki opanowały świat. Wszyscy zginiemy.
0 0

ziolko

#6159291 Napisano: 12.02.2016 10:55:28
zgadzam się z Wami w kwestii Walentynek... gdzie by nie spojrzeć, tam tak słodko, że aż niedobrze się robi
Żeby nie było.. jestem mężatką emotka  ale żeby komuś powiedzieć o swoich uczuciach nie potrzebuję do tego akurat 14 lutego. 
0 0

kalka

#6159304 Napisano: 12.02.2016 11:17:32

Vivacia napisał(a):
A to trzeba być singlem, żeby rzygać walentynkami? Ja tam jestem w szczęśliwym związku, a też nimi rzygam.
Wszędzie promocje walentynkowe, wydarzenia walentynkowe, konkursy walentynkowe. Opisz swoją miłość, opisz jak pachnie miłość, jak smakuje miłość, jak poznałaś swoją miłość, jak bardzo i dlaczego kochasz swoją miłość; pokaż na zdjęciu, jak się bardzo kochacie, jak pijecie sobie z dzióbków... Wygraj romantyczny wyjazd, romantyczne kino, romantyczną kolację, romantyczny zestaw do fondue... 

ziolko  napisał(a):
zgadzam się z Wami w kwestii Walentynek... gdzie by nie spojrzeć, tam tak słodko, że aż niedobrze się robi
Żeby nie było.. jestem mężatką   ale żeby komuś powiedzieć o swoich uczuciach nie potrzebuję do tego akurat 14 lutego. 

Nie trzeba Vivacia  emotka   Mi również robi się niedobrze na widok czerwonych serc wszelkiej postaci (bombonierki, poduszki, lizaki, pudełka,nadruki na ubraniach itp, itd ......) Konkursy jeszcze mogę zdzierżyć emotka  (chcę to gram, nie, to nie) ale żeby kupić gacie musiałam w sklepie przebić się przez wściekłe od czerwoności półki z walentynkowymi poduszkami, pudłami, świeczkami, ramkami, a gdy już dotarłam do upragnionych gaci, to też okazało się, że są czerwone z napisem WALENTYNKI   emotka  
Z roku na rok coraz namolniejsze są te Walentyny
0 0

kalafior

#6159307 Napisano: 12.02.2016 11:26:59
Wkurzają mnie konkursy fotograficzne, w których najbardziej lubiłam brać udział do czasu...
Walka z wiatrakami - ludzie wrzucający jedno zdjęcia do 20 konkursów (teraz w te walentynkowe), nawet jeśli już w którymś z konkursów wygrało (mimo że w regulaminie widnieje punkt o przechwyceniu przez firmę praw autorskich)  nawet gdybym chciala na to komuś zwrócić delikatną uwagę, to zostanie to odebrane jako głos smutnego-przegranego, który nie potrafi się pogodzić z porażką.
Skaczę, biegam, tworzę by zrobić nowe zdjęcie, a wygrywa w kółko to sama fota, albo piękni ludzie, albo profesjonalna fota wykonana przez jakiegoś fotografa.
Też już mnie męczą te Walentynkowe konkursy.
Ale to samo jest przed Świętem Bożego Narodzenia: pierniczki, ozdoby świąteczne, twoje potrawy wigiljne, postanowienia noworoczne...
Taka kolej konkursów że powstają według nadchocących świat, ważnych dni, pór roku.
0 0

Kiciunia21

#6159316 Napisano: 12.02.2016 11:36:06
Konsola z konkursu Kaufa... Już trzeci raz próbuję ją włączyć i nic... Wczoraj też wariowała ale w końcu udawało się. Dziś strajkuje.
0 0

kalafior

#6159333 Napisano: 12.02.2016 12:00:06
tomniewkurza napisał(a):

kalafior napisał(a):

Skaczę, biegam, tworzę by zrobić nowe zdjęcie, a wygrywa w kółko to sama fota, albo piękni ludzie, albo profesjonalna fota wykonana przez jakiegoś fotografa.

Nie powinno chyba dziwić, że w konkursie na najlepszą fotografię wygrywa... najlepsza fotografia.
Nagradzane są po prostu DOBRE, a nie takie, w którego zrobienie ktoś włożył ileś tam wysiłku.

Tu też ma swoje miejsce gust organizatorów. I wcale nie mówię, że wygrywają złe słabe fotografie. Ale mam prawo się irytować, gdy ja do każdego konkursu robię nową fotę, a wygrywa ta - która wygrala w innym konkursie.
A uściślając moje stwierdzenie "profesjonalna fota wykonana przez jakiegoś fotografa" chodzi mi o zgłoszone prace które wykonywał fotograf, nie osoba zgłaszajaca zdjęcie, np. foty ślubne, weselne, okolicznościowe, sesje (już nie raz widziałam fote zgłoszoną do konkursu z widniejącym na niej znakiem wodnym...).
0 0

freyja88

#6159337 Napisano: 12.02.2016 12:12:16
kalka napisał(a):

Vivacia napisał(a):

ziolko  napisał(a):
Żeby nie było.. jestem mężatką http://www.e-konk...img/emots/tongue.gif  ale żeby komuś powiedzieć o swoich uczuciach nie potrzebuję do tego akurat 14 lutego. 

Nie trzeba Vivacia  emotka   Mi również robi się niedobrze na widok czerwonych serc wszelkiej postaci (bombonierki, poduszki, lizaki, pudełka,nadruki na ubraniach itp, itd ......) Konkursy jeszcze mogę zdzierżyć emotka  (chcę to gram, nie, to nie) ale żeby kupić gacie musiałam w sklepie przebić się przez wściekłe od czerwoności półki z walentynkowymi poduszkami, pudłami, świeczkami, ramkami, a gdy już dotarłam do upragnionych gaci, to też okazało się, że są czerwone z napisem WALENTYNKI   emotka  
Z roku na rok coraz namolniejsze są te Walentyny

Św. Walenty jest także partonem psychicznie chorych emotka Ja Walentynek nie obchodzę, nie lubię, i również tęczą zwracam widząc pełno czerwonych serduszek i baloników na wystawach sklepowych. Mąż mi w "ten dzień" zamiast sukienki i szpilek kazał założyć buty trekkiingowe i flanelę emotka ,bo zamiast kolacji przy świecach na 355m pod ziemią będę odbębniać swoją pierwszą szychtę emotka http://www.kopaln...ido.pl/index.php/355
0 0

kalafior

#6159339 Napisano: 12.02.2016 12:15:52
tomniewkurza napisał(a):

kalafior napisał(a):

Tu też ma swoje miejsce gust organizatorów. (...) chodzi mi o zgłoszone prace które wykonywał fotograf, nie osoba zgłaszajaca zdjęcie, np. foty ślubne, weselne, okolicznościowe, sesje (już nie raz widziałam fote zgłoszoną do konkursu z widniejącym na niej znakiem wodnym...).

No raczej PRZEDE WSZYSTKIM to! Biorąc udział w jakimkolwiek konkursie, uczestnik powinien mieć świadomość, że zdaje się na gust oceniającego (którego przecież wcale nie zna, więc swoją pracę robi na wyczucie - trafi/nie trafi). Loteria jak każda inna, póki nie pozna się gustu organizatora na przykład na podstawie wcześniejszych podobnych konkursów.
A ten drugi wątek - cóż, ewidentne niespełnianie warunków Regulaminu powinno być piętnowane przez wszystkich. Tylko jak już pewnie wiesz, organizator najczęściej ma to w głębokim poważaniu, zupełnie odwrotnie do uczestników. I zawsze to on podejmuje decyzję, wykpi się tak, czy inaczej.
Więc sprowadzamy drugi wątek do tego samego miejsca - do gustu oceniającego. Loteria.
Więcej pokory i luzu emotka

Ale warto też dać upust negatywnym emocjom, bo człowiekowi od razu lżej, gdy "powie coś głośno". I brać się za następne konkursy, bo zawsze będę kolejne  emotka
0 0

joan

#6159341 Napisano: 12.02.2016 12:16:37
buncia88 napisał(a):

(...) Mąż mi w "ten dzień" zamiast sukienki i szpilek kazał założyć buty trekkiingowe i flanelę emotka ,bo zamiast kolacji przy świecach na 355m pod ziemią będę odbębniać swoją pierwszą szychtę emotka http://www.kopaln...ido.pl/index.php/355

Czytałam o tej nowej trasie, ciekawy pomysł na randkę, brawa dla męża emotka U mnie jednak odpada - mój tata był górnikiem i gdy zwiedzałam kiedyś jedną z kopalni, bardzo to przeżyłam...
0 0

defed

#6159343 Napisano: 12.02.2016 12:18:35
freyja88  - zazdroszczę Ci - kopalnia możliwości konkursowych, ciachnij selfie albo coś emotka
0 0

freyja88

#6159345 Napisano: 12.02.2016 12:20:31
joan napisał(a):

buncia88 napisał(a):

(...) Mąż mi w "ten dzień" zamiast sukienki i szpilek kazał założyć buty trekkiingowe i flanelę emotka ,bo zamiast kolacji przy świecach na 355m pod ziemią będę odbębniać swoją pierwszą szychtę emotka http://www.kopaln...ido.pl/index.php/355

Czytałam o tej nowej trasie, ciekawy pomysł na randkę, brawa dla męża emotka U mnie jednak odpada - mój tata był górnikiem i gdy zwiedzałam kiedyś jedną z kopalni, bardzo to przeżyłam...

Bardzo mi przykro...U mnie z pokolenia na pokolenie wszyscy pracują na Grubie...uroki śląska. Mój dziadek był kombajnistą. Zjechal i już nie wyjechał. Moja babcia wyglądała przez okno patrząc czy z autobusu wysiądzie dziadek, Moja mama także i Ja czekam, aż mąż zadzwoni i odmelduje się, że wyjechał...
0 0

kalka

#6159347 Napisano: 12.02.2016 12:22:26
ziolko napisał(a):

żeby komuś powiedzieć o swoich uczuciach nie potrzebuję do tego akurat 14 lutego. 

Nie, nie Kochana, o swych uczuciach możesz mówić mężowi codziennie, a w Walentynki  "musisz kupić" walentynkowy prezent   emotka , a nawet dużo romantycznych gadżetów  + bilet do kina  na romantyczny film + zaproszenie na romantyczną kolację, czym więcej tym lepiej - (zwłaszcza dla sklepowych kas) -reklama na witrynie sklepowej prawdę Ci powie emotka I uważaj Ziolko , jak nie będziesz świętować, możesz narazić Waszą miłość na ciężką próbę , więc nie zapomnij gdy będziesz wkrótce na zakupach o wielkiej, czerwonej poduszce w kształcie serca,  emotka  ewentualnie mogą być też czerwone gacie dla męża z napisem Walentynki-prawdziwy dowód miłości  emotka
0 0

joan

#6159350 Napisano: 12.02.2016 12:29:16
buncia88 napisał(a):

Bardzo mi przykro...U mnie z pokolenia na pokolenie wszyscy pracują na Grubie...uroki śląska. Mój dziadek był kombajnistą. Zjechal i już nie wyjechał. Moja babcia wyglądała przez okno patrząc czy z autobusu wysiądzie dziadek, Moja mama także i Ja czekam, aż mąż zadzwoni i odmelduje się, że wyjechał...

Mój tata żyje, co nie zmienia faktu, że gdy szłam kopalnianym chodnikiem byłam w szoku, że ktoś może pracować w takich warunkach emotka Żadne pieniądze tego nie zrekompensują.

Tata miał szczęście w nieszczęściu: zdrowie mu bardzo siadło, przeszedł operacje obojga oczu i przyznano mu rentę. Największym fuksiarzem w rodzinie okazał się dziadek (bodajże strzałowy). Zobaczył, jak jego koledzy odkładają przejście na emeryturę, a potem jeden po drugim giną w kopalnianych wypadkach. Zmotywowało to dziadka do zakończenia kariery górnika, gdy tylko przerobił stosowną ilość lat. Nie jeździł na kopalnię ani dnia dłużej, niż było to konieczne.
0 0