Wkurza mnie...

batistutek123

#6164266 Napisano: 24.02.2016 00:39:17
edzia21 napisał(a):

batistutek123 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Jak mnie wkurza mój były mąż,tyle razy mówiłam,że ma pisać SMS-a jak będzie chciał małego do siebie . a ten dalej nie rozumie tylko dzwoni do małego i mu mówi,że będzie np. jutro i powiedz mamie. Już nie wiem jak mu wytłumaczyć ,że ma sam mnie informować,a nie przez dziecko.

Fakt dobrze że napisałaś, trzeba uważać na przypadkowe dziecko później płacenie 26 lat alimentów. Spotkanie raz w tygodniu co to za życie.
Jest więcej niebezpieczeństw niż korzyści!
Co robić i jak żyć?

Naprawdę czasami mógłbyś zamilknąć...emotka

Faktycznie trochę sprowokowałem tym pytaniem.. Z anialistopad sie zgadzam powinien również ją spytać. Pytanie jak to wyegzekwować. Może porozmawiaj z mężem o tym, bo inaczej nie puścisz dzieciaka i dziecku tez to wytłumacz. Bądź konsekwentna- powinno wystarczyć.
Mi chodziło bardziej o fakt, że dochodzi do takich sytuacji. Gdzie kobieta zostaję sama, a facet podąża inna drogą i w zależności od "relacji" spotyka się z dzieckiem. Dla mnie to tragiczne. Nie chciałbym żeby mnie coś takiego kiedykolwiek spotkało. Nie wyobrażam sobie aby syn czy córka, żyli osobno.
Zastanawiam się nad jakimś złotym środkiem- inna sprawa gdy dzieci dorosną i wtedy taka decyzja. Może warto przed "przespaniem się" pomyśleć i porozmawiać o tym. Jak to widzimy w przyszłości. Nie polegać tylko na popędzie seksualnym. Jak to widzicie w tych sprawach?
0 0

batistutek123

#6164274 Napisano: 24.02.2016 00:58:51
michałek13 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Jak mnie wkurza mój były mąż,tyle razy mówiłam,że ma pisać SMS-a jak będzie chciał małego do siebie . a ten dalej nie rozumie tylko dzwoni do małego i mu mówi,że będzie np. jutro i powiedz mamie. Już nie wiem jak mu wytłumaczyć ,że ma sam mnie informować,a nie przez dziecko.

wybacz, ale nie bardzo rozumiem...  jeżeli ów mąż jest ojcem i nie ma odebranych praw rodzicielskich, to nie wiem, co dziwnego w tym, że dzwoni do swojego dziecka? oczywiście poinformować powinien i Ciebie, ale nie widzę nic złego w tym, że rozmawia też z dzieckiem..

taalvikki masz już dziecko, lub dzieci? Pytam z ciekawości, bo jeśli nie to nie zrozumiesz o czym Kaki76 pisze.

Mi bliżej do myślenia taalvikki. Trzeba uważać z kim się zadajesz, z drugiej strony gdyby tak każdy myślał prawie nie było by par, albo na chwilę.
Zastanów się czemu kiedyś związki były trwalsze, pewnie dlatego że czasy inne i trudniejsze. Życie jest takie, jakim chcemy żeby było, bądźmy kreatorami albo dajmy się dalej zwodzić.
0 0

batistutek123

#6164288 Napisano: 24.02.2016 02:06:21
michałek13 napisał(a):

Mam koleżankę, którą mąż zostawił z trójką dzieci dla dziewczyny, która to by spokojnie mogłabyć jego młodszą siostrą, albo wczesną córką... Po prostu zmienił ją na młodszy model. Starsza córka postanowiła, że nie będzie się z tatusiem i lafiryndą spotykać, bo nie ma na takie spotkania ochoty. Tatuś przyjął do wiadomości i nie przymuszał. Skupił się na młodszych bliźniakach chłopcach, małych dzieciakach. Oj zabierał reguralnie... Gorzej było z powrotami, z 20 robiła się 24, 1, 2... podkreślam małe dzieci, nie wiem czy na balangi je zabierał, ale mniejsza z tym. Dodatkowo śmiał jej się w twarz, jak te dzieci przywoził, że może mu skoczyć. W końcu ktoś ja mądrze pokierował. Jeden raz nie było go z dzięćmi o 20.30 zawiadomiła policję, drugi raz, trzeci. Ja dokładnie nie wiem jakie on miał z tego powodu konsekwencje itd. Ale teraz przywozi dzieci przed czasem. Także każdego dupka "tatusia", który dzieci traktuje jak karty przetargowe w pokazywaniu, kto tu rządzi, można naprostować.

Dziecko jest obojga rodziców! Zapamiętaj to- ja mam w nosie "okupacyjne" prawo.
Facet jak odchodzi od kobiety, to głównym problemem jest uśmiech który znika z jej twarzy. Facet potrzebuję energicznej, usmiechniętej, pełnej radości kobiety. Niestety odnajduję to u innej młodszej, stąd takie decyzje. To co pisze tyczy się zdecydowanej większości, nie odnajduje facet tego  w kobiecie co widział jak ją poznał- nawet 40 (i starsza) latka może być atrakcyjna  i słowo daje tylko musi być szczęśliwa z życia (uśmiechać się). To chyba oczywiste, na co komu ponurak. Dzisiaj najłatwiej to znaleźć właśnie w młodych kobietach ( nie zawsze chodzi o urodę), nie zniszczonych życiem.
0 0

Kiciunia21

#6164289 Napisano: 24.02.2016 03:48:21

michałek13 napisał(a):

Mam koleżankę, którą mąż zostawił z trójką dzieci dla dziewczyny, która to by spokojnie mogłabyć jego młodszą siostrą, albo wczesną córką... Po prostu zmienił ją na młodszy model. Starsza córka postanowiła, że nie będzie się z tatusiem i lafiryndą spotykać, bo nie ma na takie spotkania ochoty. Tatuś przyjął do wiadomości i nie przymuszał. Skupił się na młodszych bliźniakach chłopcach, małych dzieciakach. Oj zabierał reguralnie... Gorzej było z powrotami, z 20 robiła się 24, 1, 2... podkreślam małe dzieci, nie wiem czy na balangi je zabierał, ale mniejsza z tym. Dodatkowo śmiał jej się w twarz, jak te dzieci przywoził, że może mu skoczyć. W końcu ktoś ja mądrze pokierował. Jeden raz nie było go z dzięćmi o 20.30 zawiadomiła policję, drugi raz, trzeci. Ja dokładnie nie wiem jakie on miał z tego powodu konsekwencje itd. Ale teraz przywozi dzieci przed czasem. Także każdego dupka "tatusia", który dzieci traktuje jak karty przetargowe w pokazywaniu, kto tu rządzi, można naprostować.

Facet jak odchodzi od kobiety, to głównym problemem jest uśmiech który znika z jej twarzy. Facet potrzebuję energicznej, usmiechniętej, pełnej radości kobiety. Niestety odnajduję to u innej młodszej, stąd takie decyzje. To co pisze tyczy się zdecydowanej większości, nie odnajduje facet tego  w kobiecie co widział jak ją poznał- nawet 40 (i starsza) latka może być atrakcyjna  i słowo daje tylko musi być szczęśliwa z życia (uśmiechać się). To chyba oczywiste, na co komu ponurak. Dzisiaj najłatwiej to znaleźć właśnie w młodych kobietach ( nie zawsze chodzi o urodę), nie zniszczonych życiem.

Widocznie  facet musi być nudny i nieinteresujący, skoro kobieta traci przy nim radość życiaemotka
A ta "nowa" za kilka lat będzie dokładnie taka sama jak pierwsza.
Bo żeby brać trzeba też dawać.
0 0

edzia21

#6164304 Napisano: 24.02.2016 09:03:06
Wkurza mnie...kolejna gazetka ABC bez jakiegokolwiek konkursu emotka emotka
0 0

Gość: logos89

#6164312 Napisano: 24.02.2016 09:16:38
gosposia07 napisał(a):

logos89 napisał(a):

rachel napisał(a):

wkurza mnie że złapałam doła, grypę, nic nie wygrywam, a to co tutaj piszę zajęło mi 5min bo córki wyrwały klawisze z komputera:///nawet hejtować ze złości w necie nie mogę

u mnie też grypa i syn wyrwał klawisze i rzwalił ekran w laptopie

U mnie lapek świeżo po wymianie matrycy 6 stówek jestem lżejsza ( bo jeszcze dysk się sypnął ) emotka

Ja swojego nie naprawiam bo raczej się nie opłaca tam wszystko trzeba wymienić. Poza tym niech się syn nauczy że jak rozwali to ma rozwalony . emotka  
0 0

edzia21

#6164318 Napisano: 24.02.2016 09:36:21
michałek13 napisał(a):

michałek13 napisał(a):

Większej bzdury w życiu nie czytałam !

Drogi batistutku, nie zapominaj że to działa w obie strony. Jeśli będziesz ponurakiem bez "uśmiechu" i pozytywnej energii, kobieta również spakuje swoje lub TWOJE walizki. emotka  Nie wiem w jakich czasach Ty żyjesz...ale TAMTE czasy już dawno za nami emotka

Abstrahując od powyższego - w pełni zgadzam się z michałek13emotka
0 0

staszek

#6164320 Napisano: 24.02.2016 09:39:47
Batistutek chyba bardzo lubi popcorn lub chipsy emotka coś napisze na forum, bierze powyższe, zasiada, czyta i się zaśmiewa do rozpuku emotka tak to widzę emotka
0 0

radosna

#6164333 Napisano: 24.02.2016 09:58:56
edzia21 napisał(a):

Wkurza mnie...kolejna gazetka ABC bez jakiegokolwiek konkursu emotka emotka

Rossmann bez konkursu, ABC bez konkursu, Top Market bez konkursu, Stokrotka bez konkursu ... bezrobocie konkursowe przed nami emotka
0 0

mkrzysiek

#6164348 Napisano: 24.02.2016 10:35:01
Wkurza mnie inpost  czekam na list a w skrzynce awizo.emotka  Był dzisiaj o 9:30 nawet nie zadzwonił...emotka
0 0

#6164354 Napisano: 24.02.2016 10:53:36
Wkurza mnie, że w sklepach stacjonarnych smyk nie mają jeszcze rowerków dla dzieci. I co z wygranymi bonami? Miał być rowerek . Eh..........!
0 0

madzia34

#6164371 Napisano: 24.02.2016 11:21:32
alez sie wkurzyłamemotka   do mojej mamy(76 lat)zadzwonil "ktos"podajac sie za była TPSA(mamy telefon stacjonarny) i zaproponował obnizke abonamentu(mamy teraz taki za 49 zł w tym darmowe do USA)-mama powiedziala ze ona nie chce zmieniac bo ma te darmowe a kobieta jej powiedział ze taka promocja i ze zostana te darmowe:(  mama jakby wstepnie wyraziła przez telefon zgode.....kobieta powiedziała ze przyjedzie kurier z nowa umowa do podpisu.....kuriera do dzis nie ma(ale wiem ze najpierw poczytam zanim ona cos podpisze).....rozmaiwałam z biurem obslugi orange i dowiedziałam sie ze zadnej takiej promocji nie ma.....
moje pytanie:czy mimo iz nie ma zadnej podpisanej przez mame umowy moga jej zmienic??niestety nie wiem co to była za telekomunikacja-ale na 100% napewno nie orange(czyli była Tpsa)
0 0

#6164387 Napisano: 24.02.2016 11:38:31
madzia34 napisał(a):

alez sie wkurzyłamemotka   do mojej mamy(76 lat)zadzwonil "ktos"podajac sie za była TPSA(mamy telefon stacjonarny) i zaproponował obnizke abonamentu(mamy teraz taki za 49 zł w tym darmowe do USA)-mama powiedziala ze ona nie chce zmieniac bo ma te darmowe a kobieta jej powiedział ze taka promocja i ze zostana te darmowe:(  mama jakby wstepnie wyraziła przez telefon zgode.....kobieta powiedziała ze przyjedzie kurier z nowa umowa do podpisu.....kuriera do dzis nie ma(ale wiem ze najpierw poczytam zanim ona cos podpisze).....rozmaiwałam z biurem obslugi orange i dowiedziałam sie ze zadnej takiej promocji nie ma.....
moje pytanie:czy mimo iz nie ma zadnej podpisanej przez mame umowy moga jej zmienic??niestety nie wiem co to była za telekomunikacja-ale na 100% napewno nie orange(czyli była Tpsa)

Każdą umowę można rowiązać w terminie 10 dni jeśli była podpisana poza lokalem przedsiębiorstwa np. w waszym domu. Teoretycznie nie powinni zmieniać usługi bo ustna umowa jest nie ważna zgodnie z art. 73 kc
0 0

ziolko

#6164402 Napisano: 24.02.2016 12:04:36
logos89 napisał(a):

madzia34 napisał(a):

Każdą umowę można rowiązać w terminie 10 dni jeśli była podpisana poza lokalem przedsiębiorstwa np. w waszym domu. Teoretycznie nie powinni zmieniać usługi bo ustna umowa jest nie ważna zgodnie z art. 73 kc

obecnie jest to 14 dni
0 0

#6164406 Napisano: 24.02.2016 12:07:57
ziolko napisał(a):

logos89 napisał(a):

madzia34 napisał(a):

obecnie jest to 14 dni

ta jest 14 sorki za wprowadzenie w błąd
0 0

joan

#6164407 Napisano: 24.02.2016 12:09:18
madzia34 napisał(a):

(...) moje pytanie:czy mimo iz nie ma zadnej podpisanej przez mame umowy moga jej zmienic??niestety nie wiem co to była za telekomunikacja-ale na 100% napewno nie orange(czyli była Tpsa)

Niestety, to może być jakakolwiek firma, dowiesz się dopiero, gdy przyjdzie umowa/rachunek. Musicie tera bardzo uważać, gdy będziesz mieć dokument w ręce, poszukaj podobnych spraw w sieci.

Rozumiem Cię doskonale, moja mama miała już kilka razy podobne przeboje, zawsze ze swojej winy, bo zamiast natychmiast rzucić słuchawką i się rozłączyć, pozwoliła tym ludziom namieszać sobie w głowie. Każdy z takich telemarketerów dostaje gotowy scenariusz rozmowy z różnymi technikami psychomanipulacyjnymi, starszy człowiek jest bez szans. U nas skończyło się tak, że rodzice mają telefon z dużym wyświetlaczem numeru - jeśli dzwoni numer spoza rodziny, jest zakaz odbierania!
0 0

zaczytana-pola

#6164410 Napisano: 24.02.2016 12:12:40
madzia34 , mój ojciec też dał się kiedyś tak nabrać, z tym, że byli panowie z TELE2 podając się za osoby z TP. Zaproponowali obniżenie abonamentu itp. Od razu, gdy się dowiedziałam napisałam wypowiedzenie umowy i odesłałam im na ich adres. Nawet rachunek nie przyszedł od nich emotka
0 0

#6164414 Napisano: 24.02.2016 12:15:29
Tak samo oszukują z tymi garnkami philipiak, które kosztują 7000 zł a w rzeczywistości ich wartość nie przekracza 300 zł. Ludzie ze wszystkiego można wybrnąć !!!.
0 0

joan

#6164415 Napisano: 24.02.2016 12:16:59
zaczytana-pola napisał(a):

madzia34 , mój ojciec też dał się kiedyś tak nabrać, z tym, że byli panowie z TELE2 podając się za osoby z TP. Zaproponowali obniżenie abonamentu itp. Od razu, gdy się dowiedziałam napisałam wypowiedzenie umowy i odesłałam im na ich adres. Nawet rachunek nie przyszedł od nich emotka

Tele2 to w ogóle oszołomy! Kiedyś siedziałam u babci, pipnął dzwonek do drzwi, babcia popatrzała przez kuklok, drzwi otworzyła, a tu się ubrany na żółto facet wielki jak k* dąb do mieszkania ładuje, lekko odepchnął moją babcię i se do salonu wszedł. Nawet nie zaczął nic pierd*, jak mnie zobaczył przy stole, pitał z prędkością światła emotka
0 0

madzia34

#6164417 Napisano: 24.02.2016 12:22:12
zaczytana-pola napisał(a):

wszystko ok,tylko MY tak naprawde nawet nie wiemy co to za firma była:(czekam czy przybedzie kurier z dokumentami,dzwoniłam do orange i powiedziano mi ze na razie nic nie jest podpiete pod nasz numer i tez nam powiedziano by niczego nie podpisywac
0 0