Wkurza mnie...

zaczytana-pola

#6164421 Napisano: 24.02.2016 12:33:17
madzia34, niech Twoja mama odeśle kuriera i nie podpisuje żadnej umowy. Przez telefon to i sąsiadka mogła się wstępnie zgodzić albo sprzątaczka odbierając telefon pod nieobecność właściciela emotka
0 0

batistutek123

#6164510 Napisano: 24.02.2016 14:22:40
staszek napisał(a):

Batistutek chyba bardzo lubi popcorn lub chipsy emotka coś napisze na forum, bierze powyższe, zasiada, czyta i się zaśmiewa do rozpuku emotka tak to widzę emotka

?? nie bardzo rozumiem.
0 0

staszek

#6164528 Napisano: 24.02.2016 14:34:15
batistutek123 napisał(a):

staszek napisał(a):

Batistutek chyba bardzo lubi popcorn lub chipsy emotka coś napisze na forum, bierze powyższe, zasiada, czyta i się zaśmiewa do rozpuku emotka tak to widzę emotka

?? nie bardzo rozumiem.

Chodzi mi o to, że czasami prowokujesz emotka
0 0

Gość: logos89

#6164554 Napisano: 24.02.2016 15:06:20

staszek napisał(a):

?? nie bardzo rozumiem.

Chodzi o to, że lubisz popcorn i chipsy emotka  
0 0

zdolnabestia

#6164568 Napisano: 24.02.2016 15:21:10
Spodziewałabym się bardziej, że jagody i korzonki...
0 0

joan

#6164572 Napisano: 24.02.2016 15:29:21
zdolnabestia napisał(a):

Spodziewałabym się bardziej, że jagody i korzonki...

... i sushi z pstrąga + beskidzkiego mchu emotka
0 0

aniagie

#6164575 Napisano: 24.02.2016 15:32:38
joan napisał(a):

madzia34 napisał(a):

(...) moje pytanie:czy mimo iz nie ma zadnej podpisanej przez mame umowy moga jej zmienic??niestety nie wiem co to była za telekomunikacja-ale na 100% napewno nie orange(czyli była Tpsa)

Niestety, to może być jakakolwiek firma, dowiesz się dopiero, gdy przyjdzie umowa/rachunek. Musicie tera bardzo uważać, gdy będziesz mieć dokument w ręce, poszukaj podobnych spraw w sieci.

Rozumiem Cię doskonale, moja mama miała już kilka razy podobne przeboje, zawsze ze swojej winy, bo zamiast natychmiast rzucić słuchawką i się rozłączyć, pozwoliła tym ludziom namieszać sobie w głowie. Każdy z takich telemarketerów dostaje gotowy scenariusz rozmowy z różnymi technikami psychomanipulacyjnymi, starszy człowiek jest bez szans. U nas skończyło się tak, że rodzice mają telefon z dużym wyświetlaczem numeru - jeśli dzwoni numer spoza rodziny, jest zakaz odbierania!

A jeśli nawet się odbierze, masz prawo w ciągu 10 dni od dostarczenia na odstąpienie od umowy zawartej na odległość (przez telefon, internet) bez podania przyczyny. Tak stanowi prawo konsumenckie. 
0 0

dolly

#6164620 Napisano: 24.02.2016 16:52:27
tomniewkurza napisał(a):

michałek13 napisał(a):

michałek13 napisał(a):

...każdego dupka "tatusia", który dzieci traktuje jak karty przetargowe w pokazywaniu, kto tu rządzi, można naprostować.

Dziecko jest obojga rodziców! (...) Facet jak odchodzi od kobiety, to głównym problemem jest uśmiech który znika z jej twarzy...

Większej bzdury w życiu nie czytałam !

A KTÓRY wpis konkretnie masz na myśli, bo komentujesz OBA? emotka emotka

emotka   emotka
0 0

maryam

#6164621 Napisano: 24.02.2016 16:56:46
To http://www.popula...-na-goracym-uczynku/ jak można być takim człowiekiem...
0 0

asiam

#6164627 Napisano: 24.02.2016 17:16:14
aniagie napisał(a):

joan napisał(a):

madzia34 napisał(a):

(...) moje pytanie:czy mimo iz nie ma zadnej podpisanej przez mame umowy moga jej zmienic??niestety nie wiem co to była za telekomunikacja-ale na 100% napewno nie orange(czyli była Tpsa)

Niestety, to może być jakakolwiek firma, dowiesz się dopiero, gdy przyjdzie umowa/rachunek. Musicie tera bardzo uważać, gdy będziesz mieć dokument w ręce, poszukaj podobnych spraw w sieci.

Rozumiem Cię doskonale, moja mama miała już kilka razy podobne przeboje, zawsze ze swojej winy, bo zamiast natychmiast rzucić słuchawką i się rozłączyć, pozwoliła tym ludziom namieszać sobie w głowie. Każdy z takich telemarketerów dostaje gotowy scenariusz rozmowy z różnymi technikami psychomanipulacyjnymi, starszy człowiek jest bez szans. U nas skończyło się tak, że rodzice mają telefon z dużym wyświetlaczem numeru - jeśli dzwoni numer spoza rodziny, jest zakaz odbierania!

A jeśli nawet się odbierze, masz prawo w ciągu 10 dni od dostarczenia na odstąpienie od umowy zawartej na odległość (przez telefon, internet) bez podania przyczyny. Tak stanowi prawo konsumenckie. 

Tak, tyle ,że pisemna umowa przychodzi pocztą kiedy minie już 10 dni.Nie spieszą się wcale z wysyłką.Nie odebranie listu niczego nie zmienia gyż umowa jest już zawarta.

Jedynie co można zrobić to prosić starsze osoby by odłożyły po prostu słuchawkę bez mówienia czegokolwiek jeżeli już odbiorą.A jeżeli maja duże opory ( bo to przecież niegrzecznie tak) to prosić ich by powoływały się na was - to syn ( córka) decyduje, mogę pani podać nr telefonu.
0 0

Gość: chochliczka

#6164659 Napisano: 24.02.2016 19:26:59
Wkurza mnie dziś wszystko buuu co za dzień emotka emotka
0 0

notta

#6164660 Napisano: 24.02.2016 19:40:50
chochliczka napisał(a):

ej mam to samo emotka  emotka  emotka . Jakaś dzisiaj depresyjna środa czy jak?
0 0

mysia

#6164665 Napisano: 24.02.2016 19:46:21
ivanotta napisał(a):

chochliczka napisał(a):

ej mam to samo emotka  emotka  emotka . Jakaś dzisiaj depresyjna środa czy jak?

też tak mam, pogoda chyba.. emotka
0 0

cudaczek121

#6164666 Napisano: 24.02.2016 19:49:52
anialistopad napisał(a):

Jak mnie wkurza mój były mąż,tyle razy mówiłam,że ma pisać SMS-a jak będzie chciał małego do siebie . a ten dalej nie rozumie tylko dzwoni do małego i mu mówi,że będzie np. jutro i powiedz mamie. Już nie wiem jak mu wytłumaczyć ,że ma sam mnie informować,a nie przez dziecko.

Co to w ogóle za dziwne zwyczajeemotka Były mąż mojej siostry ma wyznaczone sądownie spotkania z sześcioletnim synem w każdy wtorek od 16-19, co drugi weekend bierze go do siebie i oddaje w niedzielę max do 19, jeden tydzień lipca i sierpnia oraz w święta się jakoś rozsądnie dzielą opieką z moją siostrą.Czasem się dogadują,że 2 weekendy pod rząd jest z moją siostrą, a 2 kolejne u ojca, a zamiast wtorku siostra się godzi na spotkanie w inny dzień tygodnia.Tato młodego oczywiście może dzwonić do niego na komórkę mojej siostry, czy też do niej bezpośrednio jeśli chce coś ustalić.Mały też czasem odczuwa potrzebę skontaktowania się z ojcem telefonicznie poza wyznaczonym czasem, to siostra nie ma nic przeciwko. Takie sztywne godziny spotkań z niewielkimi odstępstwami od czasu do czasu są potrzebne i ułatwiają życie wszystkim zainteresowanym stronom.
0 0

elotta

#6164698 Napisano: 24.02.2016 20:59:55
Uciążliwe koszmary emotka  
0 0

agicho

#6164702 Napisano: 24.02.2016 21:09:34
Wkurza mnie,ze moja kocia piękność nie została modelką w ITM emotka emotka  
0 0

agicho

#6164713 Napisano: 24.02.2016 21:25:43
tomniewkurza napisał(a):

agicho napisał(a):

Wkurza mnie,ze moja kocia piękność nie została modelką w ITM emotka emotka  

Popracuj trochę nad balansem bieli w fotkach konkursowych, bo kotka wychodzi na pomarańczowo  emotka

Avatar jest pamiątką po kotce, która zaginęła bez śladu.
Druga kotka została modelką i nie chodziło tylko o zdjęcie  a tekst do 500 znaków a jak wygrywają jednozdaniowe. emotka to mam prawo się wkurzać. Gorszej jakości zdjęcia tam znajduję .we
0 0

batistutek123

#6164737 Napisano: 24.02.2016 22:00:24
staszek napisał(a):

staszek napisał(a):

?? nie bardzo rozumiem.

Chodzi mi o to, że czasami prowokujesz emotka

Tak ale mam dobry cel, nie wiem o który konkretnie wpis chodzi żeby się wypowiedzieć.

Co do tamtego tematu, to Moim zdaniem gdy facet po ślubie zaczyna pić, to głównie wina kobiety. Jeżeli przed ślubem był dobrym i uczynnym.
0 0

79magda

#6164746 Napisano: 24.02.2016 22:10:43

Gdy facet po ślubie zaczyna pić, to głównie wina kobiety.

Dlatego należy szukać żony z płaską głową emotka by było na czym piwo postawić...
0 0

cudaczek121

#6164755 Napisano: 24.02.2016 22:26:09
tomniewkurza napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Jak mnie wkurza mój były mąż...

Co to w ogóle za dziwne zwyczaje emotka

Ja nie wiem, co w tym dziwnego, Kasiu emotka BYŁY mąż MUSI wkurzać! Gdyby nie wkurzał, nie stałby się BYŁYM, to takie proste... emotka

No ja rozumiem,że były mąż to bardzo często wkurza.Ale ja się już nieraz w życiu przekonałam,że "na gębę" to nic nie ma, dlatego dziwię się,że niektórzy ludzie wolą się męczyć niż sądownie załatwić widzenie z dzieckiem-od-do w dni takie a takie, a nie,że szanowny tatuś zjawia się, kiedy mu się podoba, w ogóle ma w głębokim poważaniu,że matka dziecka może mieć w tym czasie inne plany-to są dla mnie właśnie owe dziwne zwyczaje.Skoro dziecko jest nieletnie, o sposobie i czasie kontaktu decyduje matka w porozumieniu z ojcem, a nie ojciec tylko i wyłącznie z dzieckiem, z całkowitym pominięciem matki.
0 0