Wkurza mnie...

Kiciunia21

#6187737 Napisano: 23.04.2016 19:29:20
batistutek123 napisał(a):

stenka napisał(a):

ignam napisał(a):

snowflake napisał(a):

PiS, ich totalitarne zapędy, chore pomysły itp. emotka
http://wiadomosci...-tozsamosci-00020478

A jak czytałam jako nastolatka "Rok 1984" to wydawało mi się wszystko taaaaaaaaaką abstrakcją...a tu niespodzianka  emotka

To jeszcze nie wszystko:
http://serwisy.ga...yterrorystyczna.html

Tylko szaleńcy mogli coś takiego wymyśleć

Apropo wątku wkurza mnie zostałem zaproszony przez kuzynkę na Fb na koncert zespołu "Gang Albanii" do Nowego Sącza, a ja nic nie wiem o tym zespole!!! Zna ktoś?

"Ram pam pam pam..."emotka
0 0

awe

#6187741 Napisano: 23.04.2016 19:44:21
Czy wszyscy dostaliście od albedo zamiast mopa parowego viledy-o takim była mowa w regulaminie- mopa hot 100 stopni- to całkiem inne produkty.Hot 100 to nie mop parowyemotka
0 0

snowflake

#6187751 Napisano: 23.04.2016 20:49:02
cudaczek121 napisał(a):

Za rządów PO, to wydaje mi się, że nie było aż takich cyrków.Jeśli terroryści będą chcieli, to i tak znajdą sposoby,aby zaatakować.Ciekawa jestem, czy jeśli ktoś będzie miał więcej niż jeden starter pre-paid, to będzie mógł wszystkie na te same dane zarejestrować.

Tez mi sie tak wydaje. Wiadomo, że do Świętych było im daleko ale to, co wymyśla PiS to naprawde przesada emotka  Chyba chca zrobić z Polski 2ga Koreę Północną emotka

Z tego, co czytałam to będzie mozna miec więcej kart. Te nalezące do dzieci beda musiały być zarejestrowane na rodzica. Tylko zastanawiam sie, czy dla Macierewicza i jemu podobnych, posiadanie np 10 lub więcej kart nie będzie podejrzane emotka

leona napisał(a):

Odnośnie telefonów pre-paid to wymóg rejestracji, to powszechna praktyka w większości europejskich krajów. Mapka ilustruje sytuację: 

No i co w związku z tym? To, że w innych krajach tak jest, nie znaczy, że i w Polsce musi.
Wg PiS ma to zapobiec terroryzmowi. Biorąc pod uwagę np Francję i Hiszpanię jakos to mało skuteczne jest emotka  Czyżby pod pozorem naszego bezpieczeństwa chciali mieć nad nami większą ( absolutna?) kontrole? 

stamp2 napisał(a):

tak za rządów PO był raj na ziemi, ośmiorniczki były za darmo dla każdego

Monotematyczny jesteś. To, że 1 osoba ( grupa osób) coś zrobi, nie oznacza, że inni z automatu równiez mają do tego prawo. Przykład? Gwałt, plagiat w konkursach  emotka
0 0

edzia21

#6187755 Napisano: 23.04.2016 21:11:06
awe napisał(a):

Czy wszyscy dostaliście od albedo zamiast mopa parowego viledy-o takim była mowa w regulaminie- mopa hot 100 stopni- to całkiem inne produkty.Hot 100 to nie mop parowyemotka

tak...niestety emotka
0 0

stamp2

#6187757 Napisano: 23.04.2016 21:15:42
snowflake napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Za rządów PO, to wydaje mi się, że nie było aż takich cyrków.Jeśli terroryści będą chcieli, to i tak znajdą sposoby,aby zaatakować.Ciekawa jestem, czy jeśli ktoś będzie miał więcej niż jeden starter pre-paid, to będzie mógł wszystkie na te same dane zarejestrować.

Tez mi sie tak wydaje. Wiadomo, że do Świętych było im daleko ale to, co wymyśla PiS to naprawde przesada emotka  Chyba chca zrobić z Polski 2ga Koreę Północną emotka

Z tego, co czytałam to będzie mozna miec więcej kart. Te nalezące do dzieci beda musiały być zarejestrowane na rodzica. Tylko zastanawiam sie, czy dla Macierewicza i jemu podobnych, posiadanie np 10 lub więcej kart nie będzie podejrzane emotka

leona napisał(a):

Odnośnie telefonów pre-paid to wymóg rejestracji, to powszechna praktyka w większości europejskich krajów. Mapka ilustruje sytuację: 

No i co w związku z tym? To, że w innych krajach tak jest, nie znaczy, że i w Polsce musi.
Wg PiS ma to zapobiec terroryzmowi. Biorąc pod uwagę np Francję i Hiszpanię jakos to mało skuteczne jest emotka  Czyżby pod pozorem naszego bezpieczeństwa chciali mieć nad nami większą ( absolutna?) kontrole? 

stamp2 napisał(a):

Monotematyczny jesteś. To, że 1 osoba ( grupa osób) coś zrobi, nie oznacza, że inni z automatu równiez mają do tego prawo. Przykład? Gwałt, plagiat w konkursach  emotka

a dlaczego nie skoro banda rudego wp...osmionirniczki to też bym chciałemotka całe zycie mam wp....ć pasztetową?emotka
0 0

edzia21

#6187758 Napisano: 23.04.2016 21:17:48
Dobrze, że szanowny Prezydent nie rozwala naszej kasy na lewo i prawo (wynagrodzenia, prywatne loty itd.)...czymże przy tym jest ta biedna ośmiorniczka emotka

aaa i kilka milionów dla Torunia, wszak to potężna siła marketingowa  emotka
0 0

stamp2

#6187759 Napisano: 23.04.2016 21:20:11
stamp2 napisał(a):

snowflake napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

leona napisał(a):

stamp2 napisał(a):

a dlaczego nie skoro banda rudego wp...osmionirniczki to też bym chciałemotka całe zycie mam wp....ć pasztetową?emotka

0 0

stamp2

#6187765 Napisano: 23.04.2016 21:56:16
edzia21 napisał(a):

Dobrze, że szanowny Prezydent nie rozwala naszej kasy na lewo i prawo (wynagrodzenia, prywatne loty itd.)...czymże przy tym jest ta biedna ośmiorniczka emotka

ale 5 stówek to niejedna przytuliła czy któraś napisała że śie z tego cieszy?Gdyby rudy dał 2zł to byście robiły taakemotka emotka
0 0

leona

#6187771 Napisano: 23.04.2016 22:14:47
Drogi snoflake przypuszczam, że urwałaś się z choinki. W Rosji nie ma rejestracji pre-paid i są akty terroru i chcesz rozumiem w tę stronę zmierzać. Wiesz lepiej od rzesz specjalistów jak zapewnić bezpieczeństwo emotka  Gdyby nie poprawianie standardów Kajetan P. nadal by biegał na wolności. Cytujesz retorykę mediów z niemieckim kapitałem. We Francji byłoby taką propagandę wbić Ci do głowy trudniej, bo tam kapitał niemiecki nie może przekraczać 20% w mediach, u nas dochodzi do 100. W dodatku  to za rządów poprzedników padł kilka razy rekord podsłuchiwanych rozmów. Codziennie podsłuchiwano od 2 do 4 mln rozmów. Każdego dnia zbiera dane o Tobie FB, Google, iPhon... (na to wszystko wyrażasz zgodę aktualizując oprogramowanie). A wtedy, gdy to eskalowało nawet terroryzm wydawał się incydentalny i odległy, a nie przypominam sobie byś wszczynała alarm sama z siebie. Miłego wieczoru. 
0 0

edzia21

#6187775 Napisano: 23.04.2016 22:26:03
stamp2 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

ale 5 stówek to niejedna przytuliła czy któraś napisała że śie z tego cieszy?Gdyby rudy dał 2zł to byście robiły taakemotka emotka

Niestety nie mam dzieci, więc nie przytuliłam ani grosza...jednakże nawet gdybym miała, nie zmieniłoby to moich poglądów i wszechobecnej niechęci. W chwili obecnej tylko TRACĘ (jak my wszyscy) na ich pomysłach...aż strach pomyśleć, że to dopiero początek. 
0 0

stamp2

#6187779 Napisano: 23.04.2016 22:30:02
edzia21 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Niestety nie mam dzieci, więc nie przytuliłam ani grosza...jednakże nawet gdybym miała, nie zmieniłoby to moich poglądów i wszechobecnej niechęci. W chwili obecnej tylko TRACĘ (jak my wszyscy) na ich pomysłach...aż strach pomyśleć, że to dopiero początek. 

Tak napisz jescze ze jest rezim jak za Stalina
0 0

edzia21

#6187780 Napisano: 23.04.2016 22:33:50
stamp2 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

A czym zakończy się to "przytulanie 5 stówek"...przekonasz się niebawem. Obyś wówczas nie ronił krokodylich łez z żalu do swojej "ukochanej partii" emotka  tyle w temacie ode mnie. Miłego wieczoru.
0 0

snowflake

#6187786 Napisano: 23.04.2016 22:48:48
leona napisał(a):

Drogi snoflake przypuszczam, że urwałaś się z choinki. W Rosji nie ma rejestracji pre-paid i są akty terroru i chcesz rozumiem w tę stronę zmierzać. Wiesz lepiej od rzesz specjalistów jak zapewnić bezpieczeństwo emotka  Gdyby nie poprawianie standardów Kajetan P. nadal by biegał na wolności. Cytujesz retorykę mediów z niemieckim kapitałem. We Francji byłoby taką propagandę wbić Ci do głowy trudniej, bo tam kapitał niemiecki nie może przekraczać 20% w mediach, u nas dochodzi do 100. W dodatku  to za rządów poprzedników padł kilka razy rekord podsłuchiwanych rozmów. Codziennie podsłuchiwano od 2 do 4 mln rozmów. Każdego dnia zbiera dane o Tobie FB, Google, iPhon... (na to wszystko wyrażasz zgodę aktualizując oprogramowanie). A wtedy, gdy to eskalowało nawet terroryzm wydawał się incydentalny i odległy, a nie przypominam sobie byś wszczynała alarm sama z siebie. Miłego wieczoru. 

To w końcu jak?  emotka  On czy ona? Chcę do Rosji, cytuję Niemców? Mam Fb, konto na google, iPhone'a? Kocham PO i nigdy nic złego o nich nie mówiłam/pisałam? Tyle o mnie wiesz a jednak nic nie wiesz  emotka  Ale pisz sobie dalej...chętnie jescze o "sobie" poczytam emotka

Problem w tym, że z rozumiemiem u Ciebie jest gorzej niż źle  emotka
Tobie również życzę miłego mieczoru emotka
0 0

stamp2

#6187787 Napisano: 23.04.2016 22:50:33
edzia21 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

A czym zakończy się to "przytulanie 5 stówek"...przekonasz się niebawem. Obyś wówczas nie ronił krokodylich łez z żalu do swojej "ukochanej partii" emotka  tyle w temacie ode mnie. Miłego wieczoru.

Mowisz ze na pomyslach Pis tracisz, za to napewno zyskalas na pomyslach PO bo np.podniesli wiek emerytalny-czysty zysk .MIlego wieczoru rowniez zycze
0 0

bartekjw

#6187792 Napisano: 23.04.2016 23:11:40
Mam jedno dziecko. Nie mam 500+, moje dziecko nie ma miejsca w żłobku, bo jestem mężem matki mojego dziecka a żłobek w pierwszej i w zasadzie jedynej kolejności należy się matkom samotnym. Na regionalnej gazecie przeczytałem że mamy 500 zł na dziecko, zapewnijcie sobie opiekunkę do dziecka. Moje dziecko ma gorzej żaden żłobek go nie chce, nie mamy 500 zł, rodzina daleko, żona wraca do pracy, ja pracuję. TYlko co z dzieckiem? Państwo ma nas gdzieś taka polityka pro rodzinna...
0 0

visserarthur

#6187803 Napisano: 23.04.2016 23:54:36
Ja czuję się terroryzowany przez partię rządzącą i proponowałbym im przejście testów homologacyjnych mózgów.
0 0

Gość:

#6187805 Napisano: 24.04.2016 00:11:09
bartekjw napisał(a):

Mam jedno dziecko. Nie mam 500+, moje dziecko nie ma miejsca w żłobku, bo jestem mężem matki mojego dziecka a żłobek w pierwszej i w zasadzie jedynej kolejności należy się matkom samotnym. Na regionalnej gazecie przeczytałem że mamy 500 zł na dziecko, zapewnijcie sobie opiekunkę do dziecka. Moje dziecko ma gorzej żaden żłobek go nie chce, nie mamy 500 zł, rodzina daleko, żona wraca do pracy, ja pracuję. TYlko co z dzieckiem? Państwo ma nas gdzieś taka polityka pro rodzinna...

Od kogo Twoje dziecko ma się gorzej? Od dziecka samotnej matki?
0 0

norweska20

#6187811 Napisano: 24.04.2016 01:28:12
marzennia111 napisał(a):

bartekjw napisał(a):

Ech nawet nie wiesz jak dobrze Cie rozumiem... Jesteśmy z mężem w podobnej sytuacji, mamy malutkie dziecko a rodzice i teściowie mieszkają ok 100 km od nas. Zamiast 500+ jesteśmy "rodziną na swoim" z kredytem na mieszkanie oboje pracujemy więc 500 nie dostaniemy. Szkoda ze nie pomyśleli tworząc ten program o rodzinach, które spłacają kredyty na mieszkanie, wolałabym żeby szczepienia, żłobki i przedszkola były bezpłatne. Za to nasi sąsiedzi mieszkanie od rodziców, nowe auto, dwójka dzieci więc 500 się należy... Tak wiem nieładnie tak wypisywać co kto ma ale...

ja za to 500 zł dostanę i to na trójkę dzieci...niby powinnam być zadowolona - ale jak patrzę na przyszłość naszego Państwa to ten program 500+ mnie przeraża.....jestem przekonana że jako obywatelom nie wyjdzie nam to na dobre- bo nie stać nas jako państwo na ten program- i nie uważam tego programu za wsparcie rodziny - zgadzam się z Wami ze brakuje miejsc w żłobkach i przedszkolach- w mojej miejscowości otworzono tylko jedna grupę 3 latków i owszem moja córcia się dostała-ale tylko dlatego ze jesteśmy rodzina wielodzietną ....ktoś pomyśli, dostanie 1500zł i jeszcze marudzi - a mi nie o to  chodzi, po prostu martwię się o przyszłość moich dzieci w Państwie  w którym rządzący mają klapki na oczach i jeszcze się z tego cieszą ...
0 0

edzia21

#6187812 Napisano: 24.04.2016 02:43:32
Zgadza się...pomijając już sam fakt, że Państwa nie stać na samą wypłatę takich świadczeń - znam kilka osób (kobiet), które rzuciły swoje dotychczasowe posady żeby załapać się na 500 zł na wszystkie dzieci. Fakt, po co ma zarabiać np. 1300 zł pracując dzień w dzień po 8 godzin, kiedy może siedzieć w domu i łapać na konto po 1500 zł. Logiczne. Jednak emerytury, renty itd. nie biorą się z nieba. I tutaj kilka słów do Stamp2 - PO nie podniosło wieku emerytalnego "dla jaj" i żeby zrobić ludziom na złość. Niestety, ale przy takim tempie rozrzutności obecnej partii, za kilka lat będzie można pomarzyć o jakimkolwiek groszu na starość...a ten Twój wypominany "wiek emerytalny" przestanie mieć jakiekolwiek znaczenie. emotka  W wieku 70+ będziesz się modlił, żeby gdziekolwiek pracować, żeby mieć co do gara włożyć. (nie chcę być złym prorokiem)
0 0

visserarthur

#6187814 Napisano: 24.04.2016 03:15:05
Odnośnie wątku politycznego, to wkurza mnie, że każdy chciałby dostać "od państwa". Osobiście rozumiem, że nie da się dać wszystkim wszystkiego, a ludzie tylko czekają, bo górnik chce "14", "frankowicze", żeby im najlepiej kredyty państwo spłaciło, inni emeryturę w wieku 50 lat, niższą kwotę wolną od podatku, zasiłek na wódkę... trochę ironizuję, ale wychodzę z założenia, że trzeba samemu o siebie zadbać, a nie liczyć, że państwo każdemu da. Nie jestem za 500+, ale jak już dają, to niech bierze każdy, nawet wyborcy innych partii niż pis emotka , przysługuje- biorę (to tak uprzedzając zarzuty typu "jesteś bogaty- nie bierz", albo "narzekasz na pis, a 500 bierzesz")

Odnośnie konkursów (tak na świeżo, przed chwilą zauważone) wkurza mnie dodawanie konkursów, według mnie, do złej kategorii- zwroty za ketchup Tortex, według mnie, to nie jest "konkurs" nagrody gwarantowane, tylko promocyjny, bo A- trzeba coś kupić, B- pula jest ograniczona. Jak dla mnie każdy konkurs, do którego trzeba coś kupić, to promocyjny, dlatego przy dodawaniu konkursu do bazy powinno być jedno pytanie "Czy trzeba coś kupić, aby wziąć udział w tym konkursie" (oczywiście bezpośrednio związanego, a nie np. starter, bo trzeba wysłać sms emotka ) i wtedy automatycznie taki konkurs idzie do promocyjnych, jeśli odpowiedź brzmi TAK, a jeśli nie, to można dodać "ręcznie" wedle uznania.
0 0