Wkurza mnie...

mysia

#6187845 Napisano: 24.04.2016 10:35:03
edzia21 napisał(a):

Zgadza się...pomijając już sam fakt, że Państwa nie stać na samą wypłatę takich świadczeń - znam kilka osób (kobiet), które rzuciły swoje dotychczasowe posady żeby załapać się na 500 zł na wszystkie dzieci. Fakt, po co ma zarabiać np. 1300 zł pracując dzień w dzień po 8 godzin, kiedy może siedzieć w domu i łapać na konto po 1500 zł. Logiczne. Jednak emerytury, renty itd. nie biorą się z nieba. I tutaj kilka słów do Stamp2 - PO nie podniosło wieku emerytalnego "dla jaj" i żeby zrobić ludziom na złość. Niestety, ale przy takim tempie rozrzutności obecnej partii, za kilka lat będzie można pomarzyć o jakimkolwiek groszu na starość...a ten Twój wypominany "wiek emerytalny" przestanie mieć jakiekolwiek znaczenie. emotka  W wieku 70+ będziesz się modlił, żeby gdziekolwiek pracować, żeby mieć co do gara włożyć. (nie chcę być złym prorokiem)

Ja tam już dawno wywaliłam ze swojej głowy słowo "emerytura" i zastąpiłam je (póki co skromnie) "rachunkiem oszczędnościowym"
0 0

ziolko

#6187847 Napisano: 24.04.2016 10:37:22
jest niedziela... godzina 10:35... a piętro wyżej facet wziął się za wiercenie, czy inne cyklinowanie... zupełnie, jakby nie mógł tego zrobić w inny dzień tygodnia, skoro i tak w domu siedzi emotka emotka
Rozumiem, że nie każdy jest wierzący, ale kurcze blade... już głowa mi pęka od tego hałasu emotka emotka
0 0

aaa

#6187854 Napisano: 24.04.2016 10:50:19
Mnie wkurza, że mimo, iż jesteśmy dumnym i licznym narodem w Europie, który tak dużo wycierpiał i w trudzie, znoju i wyrzeczeniami wypracował swoją pozycję na świecie, tak łatwo i naiwnie wierzymy we wszystko, co nam kto obieca. I że ta cała nasza wcześniejsza praca idzie teraz na marne. Boję się bardzo o naszą przyszłość, bo z takich kłótni i rozdawnictwa NIC dobrego na pewno nie powstanie.
0 0

freyja88

#6187864 Napisano: 24.04.2016 11:45:11
ziolko napisał(a):

jest niedziela... godzina 10:35... a piętro wyżej facet wziął się za wiercenie, czy inne cyklinowanie... zupełnie, jakby nie mógł tego zrobić w inny dzień tygodnia, skoro i tak w domu siedzi emotka emotka
Rozumiem, że nie każdy jest wierzący, ale kurcze blade... już głowa mi pęka od tego hałasu emotka emotka

U Nas to samo. I nikogo nie obchodzi czy masz małe dzieci, że mąż śpi po nocce, że posklejać myśli nie możesz. Najważniejsze jest to, że szanowny nowy sąsiad poświęcił cały swój urlop na remont, ma go dwa tygodnie i musi wykonać to co sobie założył nawet kosztem ciszy nocnej!!!! Takie oświadczenie złożył nasz nowy sąsiad starszej Pani, sąsiadce, która poprosiła go grzecznie o remontowanie w godzinach do tego wyznaczonych. Cham i prostak emotka
Na szczęście za trzy tygodnie się przeprowadzam i już problem dotyczyć mnie nie będzie. Ale do tego czasu co robić? Kablować po administracjach? dzwonić na policję, straż miejską? Tak na prawdę to trzeba by było oklepać mu michę, może wtedy zrozumie, że komuś to przeszkadza. emotka
0 0

defed

#6187881 Napisano: 24.04.2016 12:56:05
buncia88, a gdzie sie przeprowadzasz? Blizej ITM czy Polomarketu, czy nadal gdzies w okolicach Tesco? emotka
0 0

freyja88

#6187885 Napisano: 24.04.2016 13:10:03
defed napisał(a):

buncia88, a gdzie sie przeprowadzasz? Blizej ITM czy Polomarketu, czy nadal gdzies w okolicach Tesco? emotka

Z centrum miasta się nie ruszam - za wygodna jestem emotka Osiedle dalej emotka Tesco trochę się oddali, za to Biedra, Groszek i Kaufik pod nosem emotka
U mnie nie ma w mieście ITM i  POLO emotka Muszę sobie robić wycieczki do innego miasta emotka
0 0

defed

#6187886 Napisano: 24.04.2016 13:11:56
buncia88 napisał(a):

defed napisał(a):

Z centrum miasta się nie ruszam - za wygodna jestem emotka Tesco trochę się oddali, za to Biedra, Groszek i Kaufik pod nosem emotka
U mnie nie ma w mieście ITM i  POLO emotka Muszę sobie robić wycieczki do innego miasta emotka

Spoko, no ale myslalam, ze moze ze swojego miasta wybywasz do innego :)
0 0

freyja88

#6187900 Napisano: 24.04.2016 13:44:19
defed napisał(a):

buncia88 napisał(a):

defed napisał(a):

Z centrum miasta się nie ruszam - za wygodna jestem emotka Tesco trochę się oddali, za to Biedra, Groszek i Kaufik pod nosem emotka

Nie no...gdzie mi będzie lepiej niż tu? emotka metraż należało znacznie zwiększyć, okolicę i budownictwo zmienić. Mniej knajp  a więcej placów zabaw i alejek wokoło emotka Tam dzieci można wychowywać w mniejszym stresie a wiadomo, że większość rzeczy rodzice robią  pod kątem dzieci.

wkurza mnie pogoda. Zimno jak diabli a ma być jeszcze zimniej. Truskawki u mamy zakwitły i wszystko to pewnie "uj" strzeli...
0 0

Gość: poprostuanette

#6187932 Napisano: 24.04.2016 17:37:06
buncia88 napisał(a):

defed napisał(a):

buncia88 napisał(a):

defed napisał(a):

Nie no...gdzie mi będzie lepiej niż tu? emotka metraż należało znacznie zwiększyć, okolicę i budownictwo zmienić. Mniej knajp  a więcej placów zabaw i alejek wokoło emotka Tam dzieci można wychowywać w mniejszym stresie a wiadomo, że większość rzeczy rodzice robią  pod kątem dzieci.

wkurza mnie pogoda. Zimno jak diabli a ma być jeszcze zimniej. Truskawki u mamy zakwitły i wszystko to pewnie "uj" strzeli...

My się w Majówkę przeprowadzamy... remonty to już mi się śnią po nocyD
0 0

joan

#6188110 Napisano: 25.04.2016 10:19:28
Że na dzień dobry trafiłam na fejsbukowy konkurs Gatty, a tam jedna z moich "ulubionych" konkursowiczek i jej talę...

https://www.faceb...p;type=3&theater
0 0

benasia

#6188126 Napisano: 25.04.2016 10:49:43
joan napisał(a):

Że na dzień dobry trafiłam na fejsbukowy konkurs Gatty, a tam jedna z moich "ulubionych" konkursowiczek i jej talę...

Ale to jest straszne   emotka
0 0

staszek

#6188130 Napisano: 25.04.2016 10:56:52
benasia napisał(a):

joan napisał(a):

Ale to jest straszne

Idealne rozwiązanie dla tych, co nie chcą pokazywać swojej facjaty w konkursach. A jeśli jeszcze nagradzaja, to nic tylko brać przykład. Rozwaze to emotka
0 0

koper

#6188135 Napisano: 25.04.2016 11:04:37
joan napisał(a):

emotka  Kartony grozy

Miałam rozszerzyć moją konkursową działalność o konkursy foto (do tej pory foto tylko kulinarne ogarniałam), ale jak to trzeba iść w takim kierunku, żeby wygrać, to ja jednak zostanę przy konkursowym gotowaniu do zdjęć...
0 0

cudaczek121

#6188137 Napisano: 25.04.2016 11:09:15
Wkurza mnie,że mój ojciec próbuje kreować moje relacje z innymi ludźmiemotka Ciągle się pyta o jakichś moich kolegów-czemu nie mogłabym z nimi "chodzić" i w końcu mieć dziecko emotka Albo narzuca mi,że skoro ja i jego zastępczyni obie jesteśmy singielkami,to może byśmy razem poleciały na wakacje do Mołdawii.Na dodatek powiedział to w jej obecności, co i mnie i ją postawiło zapewne w kłopotliwej sytuacji.Lubię tą dziewczynę, jest w moim wieku,ale wolę znajomych do wyjazdów szukać jednak poza pracą.Ja już nie wiem jak mam z nim rozmawiaćemotka
0 0

agicho

#6188144 Napisano: 25.04.2016 11:19:42
benasia napisał(a):

joan napisał(a):

Ale to jest straszne   emotka

a to, nie?? emotka   - autor ten sam emotka https://www.faceb...p;type=3&theater
0 0

zaczytana-pola

#6188147 Napisano: 25.04.2016 11:24:34
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że mój ojciec próbuje kreować moje relacje z innymi ludźmiemotka Ciągle się pyta o jakichś moich kolegów-czemu nie mogłabym z nimi "chodzić" i w końcu mieć dziecko emotka Albo narzuca mi,że skoro ja i jego zastępczyni obie jesteśmy singielkami,to może byśmy razem poleciały na wakacje do Mołdawii.Na dodatek powiedział to w jej obecności, co i mnie i ją postawiło zapewne w kłopotliwej sytuacji.Lubię tą dziewczynę, jest w moim wieku,ale wolę znajomych do wyjazdów szukać jednak poza pracą.Ja już nie wiem jak mam z nim rozmawiaćemotka

Jest na to jeden sposób. Wyprowadź się z domu i zmień pracę emotka
0 0

mia

#6188148 Napisano: 25.04.2016 11:28:44
cudaczek121 napisał(a):

Rodziny się nie wybiera...
Jedyne wyjście, to musisz nauczyć się obracać to w żart.emotka

P.S.
Please, przestańcie wstawiać tu te kartonowe horrory, bo mam dość stresu na co dzień i bez tego. emotka
0 0

benasia

#6188154 Napisano: 25.04.2016 11:42:23
Wkurza mnie,że jak wyniki wg regulaminu mają być w jakiś dzień, to niektórzy organizatorzy to olewają i można sobie czekać i czekać... emotka
0 0

oryginalny80

#6188161 Napisano: 25.04.2016 11:50:58
joan napisał(a):

Bardzo proszę, by następnym razem obok linka z takimi zdjęciami, było jakieś ostrzeżenie (np.+18 ) bo nieświadomy zagrożenia otworzyłem stronę,i teraz będę się bał kartonowych potworów.
0 0

toka

#6188169 Napisano: 25.04.2016 12:06:06
zaczytana-pola napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jest na to jeden sposób. Wyprowadź się z domu i zmień pracę emotka

znajdź na to paragraf emotka  a jak to nie pomoże to weź z niego przykład i zacznij się wtrącać w jego życie.Może to da mu do myślenia.Powodzenia życzęemotka
0 0