Wkurza mnie...

joan

#6188856 Napisano: 26.04.2016 13:10:16
r_olo - a bo widzisz, każdy fanpejdż powinien mieć moderatora, który by konkursowe odpowiedzi niezgodne z ideą konkursu od razu kasował. Wtedy Ty (wchodząc na dany profil, by wziąć udział w konku) nie musiałbyś się denerwować emotka Ale to oczywiście zbyt piękne, by mogło zaistnieć, nazbyt trudne i skomplikowane wielce. Dlatego mnie wkurza, gdy np. w konkursie komentarzowym należy zmieścić się w 10 słowach (i jest to wyraźnie ujęte w regulaminie!), a ktoś Litanię Loretańską zamieszcza. I dotyczy to obojga płci.
0 0

ace

#6188864 Napisano: 26.04.2016 13:31:22
A co z kobietami które czują się mężczyznami/są w trakcie zmiany płci (albo na odwrót)? emotka A w ogóle to kobieta wąsa nie może już mieć?

Określenie że w konkursie mogą brać udział tylko kobiety lub mężczyźni to chyba nie byłoby zgodne z prawem? Bo dyskryminacja emotka To tak jakby powiedzieć, że w tym konkursie mogą brać udział tylko biali lub czarni emotka
0 0

joan

#6188866 Napisano: 26.04.2016 13:33:04
ace napisał(a):

A co z kobietami które czują się mężczyznami/są w trakcie zmiany płci (albo na odwrót)? emotka A w ogóle to kobieta wąsa nie może już mieć?

Określenie że w konkursie mogą brać udział tylko kobiety lub mężczyźni to chyba nie byłoby zgodne z prawem? Bo dyskryminacja emotka To tak jakby powiedzieć, że w tym konkursie mogą brać udział tylko biali lub czarni emotka

Skoro są konkursy tylko dla dzieci, mogą być i tylko dla mężczyzn emotka
0 0

banka-manka

#6188869 Napisano: 26.04.2016 13:35:00
ace napisał(a):

http://whatannawe...dziejaussie-konkurs/
Właśnie dodałam do bazy - tylko dla czytelniczek, Panom dziękują emotka
0 0

defed

#6188873 Napisano: 26.04.2016 13:37:47
ace napisał(a):

Daaawno temu UP wysłał mnie na rozmowę kwalifikacyjną do salonu samochodowego. Właściciel salonu przywitał mnie uroczo słowami: "ciągle mi z tego urzędu kobiety przysyłają...". Do teraz się o to wkurzam, bo mi obrzydził pracę, an która autentycznie miałam ochotę! Tak sobie pomyślałam wtedy, że mogłeś Pan sprecyzować ofertę pracy, ale nie miałam wtedy odwagi mu tego powiedzieć emotka
0 0

ace

#6188874 Napisano: 26.04.2016 13:37:52
joan napisał(a):

ace napisał(a):

Skoro są konkursy tylko dla dzieci, mogą być i tylko dla mężczyzn emotka

No w sumie racja, tylko dlaczego dzieci nie mogą papierosów kupować? emotka
defed - znam ten ból bo też pracuję w męskim zawodzie. No cóż już tak w Pl to wygląda...
0 0

r_olo

#6188886 Napisano: 26.04.2016 13:56:06
joan napisał(a):

r_olo - a bo widzisz, każdy fanpejdż powinien mieć moderatora, który by konkursowe odpowiedzi niezgodne z ideą konkursu od razu kasował. Wtedy Ty (wchodząc na dany profil, by wziąć udział w konku) nie musiałbyś się denerwować emotka Ale to oczywiście zbyt piękne, by mogło zaistnieć, nazbyt trudne i skomplikowane wielce. Dlatego mnie wkurza, gdy np. w konkursie komentarzowym należy zmieścić się w 10 słowach (i jest to wyraźnie ujęte w regulaminie!), a ktoś Litanię Loretańską zamieszcza. I dotyczy to obojga płci.

To nawet nie chodzi o to, że ktoś zamieszcza litanię, ale o to, że jury, całkowicie ignorując swój własny regulamin, w ogóle bierze taki tekst pod uwagę i, co najgorsze, nagradza! Nie wiem, może ja jestem jakiś dziwny, ale w takim wypadku nawet bym na takie "dzieło" nie spojrzał, a autora oceniłbym krótko: debil...
0 0

r_olo

#6188897 Napisano: 26.04.2016 14:06:20
ace napisał(a):

To jest właśnie najśmieszniejsze, że kobiety zawsze wszystko wiedzą i pod siebie potrafią ustawić. Panowie, opiszcie swoje pierwsze golenie się (nie wiem co sie tak golenia uczepiłem...) - odp. Gdy mój mąż pierwszy raz się golił... Panowie, co czuliście, gdy pierwszy raz zobaczyliście swoje dziecko? - Odp. Gdy mój mąż pierwszy raz zobaczył nasze dziecko... itd. itp. Nosz k...  emotka  A z tą dyskryminacją to jest tak jak z krową Kalego... 
0 0

joan

#6188905 Napisano: 26.04.2016 14:36:27
magnus napisał(a):

(...) więc spoko w dzieckowych możesz wrzucić swoje na leżaczku w samym pampersie emotka

Kule, akurat gdy nie ma konkursu w Kaufie, to mi z Pampersem wyjeżdżasz emotka
0 0

Gość: nietypowaf

#6188921 Napisano: 26.04.2016 15:01:57
coraz mniej konkursów mnie wkurza! emotka

--
geodeta Łódź
0 0

Gość: moutechado89

#6188925 Napisano: 26.04.2016 15:03:04
wkurza mnie niedotrzymywanie terminów ogłaszania konkursów 
0 0

mysia

#6188940 Napisano: 26.04.2016 15:29:35
@banka-manka napisał(a):

ace napisał(a):

http://whatannawe...dziejaussie-konkurs/
Właśnie dodałam do bazy - tylko dla czytelniczek, Panom dziękują emotka

hehe i w tym wypadku właśnie Pana by mi brakowało, Bali bez drugiej połówki? emotka
0 0

jokan

#6188965 Napisano: 26.04.2016 15:56:51
dzisiejszy dzieńemotka , leje jak z cebra, i pogoda emotka
0 0

viviean

#6189011 Napisano: 26.04.2016 16:58:42
mczarna napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie to, że na FB pojawiło się ostatnio mnóstwo fałszywych stron, które organizują konkursy, np. z basenem, trampoliną, zjeżdżalnią czy huśtawką ogrodową. Strona założona kilka godzin przed ogłoszeniem konkursu, zdjęcia nagrody pochodzące z Internetu, przerabiane loga firm. emotka

Wkurza,że się ludzie nabierają na to. Tak jak te sławetne setki smartfonów itd...Ludzie klikają nic nie sprawdzająć i stąd te plagi. Podobnie jest z postami o udostępnianiu np. postów z ludźmi zaginionymi, nie patrzą z kiedy post, nie zerkną czy ktoś się znalazł...

właśnie..ja nawet udostępniłam info na jakiej zasadzie działają takie oszustwa na swoim profilu, ale kto by to czytał. Nawet pofatygowałam się ostrzec w wiadomości prywatnej kilku znajomych, no ale odpowiedzieli, że oni w tym nie brali udziału...tzn. że nie skumali ogólnej zasady, że "nazwa sklepu nie jest powiązana z żadnym sklepem", ech
0 0

Gość: poprostuanette

#6189031 Napisano: 26.04.2016 17:46:04
nie mogę wejśc w wiaodmości ani w powiadomienia bo wyskakuje mi cały czas formularz zmiany hasła (przeciez jestem zalogowana) emotka
0 0

Gość: tusienka

#6189067 Napisano: 26.04.2016 19:56:05
Wkurza mnie... w sumie nie wiem kto bardziej mnie wkurzył emotka
Mąż zrobił zakupy na konkurs prosi o kupon konkursowy w Lewiatanie, a Pani w sklepie chciała udać mądrą i mówi mu ,że mu go nie wyda, bo zakupy muszą być za minimum 100 zł !!!!!!!!! emotka
A ten ćwok zamiast zadzwonić do mnie zapytać o co kaman to wpada do domu bez kupony z pretensjami, że nie umiem regulaminu przeczytać  emotka emotka
0 0

bridget

#6189078 Napisano: 26.04.2016 20:24:01
wkurza mnie  ze w spamie znalazłam informacje o wygranej Lumii z Biedronki niestety mineły juz 3  dni na odeslanie danych:(   cos pechowo i pod górkę a myslałam ze nie wygrałam emotka
0 0

mkrzysiek

#6189090 Napisano: 26.04.2016 20:45:47
Wkurzają mnie allegrowicze kupiłem przedmiot zpłaciłem 16zł za paczkę priorytiet a gościu wysłał listem zwykłym ekonomicznym za 5,10zł.
0 0

defed

#6189104 Napisano: 26.04.2016 21:21:59
tusienka napisał(a):

Mąż zrobił zakupy na konkurs prosi o kupon konkursowy w Lewiatanie, a Pani w sklepie chciała udać mądrą i mówi mu ,że mu go nie wyda, bo zakupy muszą być za minimum 100 zł !!!!!!!!! emotka
A ten ćwok zamiast zadzwonić do mnie zapytać o co kaman to wpada do domu bez kupony z pretensjami, że nie umiem regulaminu przeczytać  emotka emotka

emotka  A moze to celowe zagranie kasjerki? Kurcze, korci mnie wziac udzial, ale jest tyle ale...
0 0

Gość: tusienka

#6189112 Napisano: 26.04.2016 21:50:53
defed napisał(a):

tusienka napisał(a):

emotka  A moze to celowe zagranie kasjerki? Kurcze, korci mnie wziac udzial, ale jest tyle ale...

Też tak pomyślałam. Poszłabym z tym paragonem narobić dymu ale wtedy to pewne ,że nawet na kosz się nie załapię emotka  
0 0