Wkurza mnie...

Gość: giuliettaX

#6234631 Napisano: 28.07.2016 23:06:13
kalka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

zina napisał(a):

http://www.wykop....omych-organizatorow/
komentarze poniżej

Przecież to jest totalna ściema emotka
wierzcie dalej we wszystko co wam w "internety" wrzucą emotka
Żadną tajemnicą nie jest, że toyoty wygrały 3 osoby z naszego forum - osoby, które wcześniej się nie znały emotka  Taka magia tego forum.
A że ktoś "rozwija się" marketingowo i swoją pasję łączy z codzienną pracą, to chyba nic strasznego.
Podziwiam autora wykopu, że mu się chciało tworzyć takie z palca wyssane bzdury emotka

Zdradzę Wam jeszcze plotkę, że na forum jest osoba, która wygrała 4 samochody w przeciagu 2 lat u jednej i tej samej agencji - to jest dopiero wątek do pociągnięcia  emotka

emotka     emotka   

chociaż to "Wkurza mnie..." ale dawno się tak nie naśmiałam emotka emotka  przecież taki rysownik XY oprócz bujnej wyobraźni nie ma żadnej konkretnej wiedzy i ja jak najbardziej wiedziałabym co z tym zrobić emotka  sugestia w komentarzu "...i znowu wychodzi na to, że afera z ch..a wyssana i ten kto to wrzucił do internetu będzie pewnie musiał solidnie spinać poślady czekając na wezwanie do sądu... " przy okazji mam prośbę, bo może też tak zostałam rozrysowana o wszelkie info i screenshoty na pw emotka  o Lay's-ach już wiem.....

kiedyś też tak zostałam obsmarowana na fb, że wygrywam, bo pracuję w agencji reklamowej.. nawet padła nazwa w której... pisał "znajomy znajomej", która potem tu na forum zapraszała inne osoby do znajomych na fejsa..... 
0 0

kalka

#6234632 Napisano: 28.07.2016 23:08:53
Jak to kogoś łatwo oczernić!!!  emotka  Co innego nieścisłości, podejrzenia, które zanim się opublikuje należy wyjaśnić, a co innego jawne oszczerstwa, które puszczone w eter np. na fb  nabierają swojego biegu! Przecież Streamline to konkretni ludzi, których te oszczerstwa dotyczą.
Nie zdziwi mnie, jeśli niesłusznie oczerniane publicznie "firmy", czyli ludzie zaprzestaną czytania coraz większej ilości zgłoszeń i zaczną po prostu losować  zaoszczędzając czas i pieniądze  (a może niektórym pieniaczom o to właśnie chodzi  emotka )
0 0

assal

#6234634 Napisano: 28.07.2016 23:11:04
Kalka: Jak się wygra coś w Streamline, dane się wysyła już na Los Mejores emotka
http://www.losmejores.pl/
0 0

delvitto

#6234638 Napisano: 28.07.2016 23:19:09
assal napisał(a):

Kalka: Jak się wygra coś w Streamline, dane się wysyła już na Los Mejores emotka

ale do losmejores to już dawno, bodajże w tamtym roku, wysyłało się korespondencję, pamiętam, bo z palmolive wygrywałam, i nawet gdzieś znalazłabym ślad w moich wysłanych mailach.
0 0

edzia21

#6234641 Napisano: 28.07.2016 23:22:40
jak myślicie, warto to oczernianie zgłosić na policję? emotka

kalka

#6234646 Napisano: 28.07.2016 23:32:09
delvitto napisał(a):

assal napisał(a):

ale do losmejores to już dawno, bodajże w tamtym roku, wysyłało się korespondencję, pamiętam, bo z palmolive wygrywałam, i nawet gdzieś znalazłabym ślad w moich wysłanych mailach.

Bo to jedno i to samo-tzn. było, a co będzie teraz to się okaże  emotka  Mam nadzieję, że ewoluują i dalej będą zajmować się konkami czytając wszystkie zgłoszenia od pierwszego dnia do ostatniego do godziny 23.55 emotka  ok do g.00 emotka
0 0

assal

#6234647 Napisano: 28.07.2016 23:36:03
Nie będzie nazwy Streamline i tyle  emotka
0 0

kalka

#6234648 Napisano: 28.07.2016 23:37:18
assal napisał(a):

Nie będzie nazwy Streamline i tyle  emotka

No nie, tam zachodzą większe zmiany 
0 0

Gość: poprostuanette

#6234649 Napisano: 28.07.2016 23:37:36
a ja Wam powiem że łatwiej napisać coś co skrzywdzi człowieka. Skopać go, oskarżyć, splunąc na niego nie zastanawiając się że to jest człowiek który ma uczucia...  Jak mozna w interecie tak stłamsić kogoś kogo się nie zna...

justkra

#6234654 Napisano: 28.07.2016 23:49:07
poprostuanette napisał(a):

a ja Wam powiem że łatwiej napisać coś co skrzywdzi człowieka. Skopać go, oskarżyć, splunąc na niego nie zastanawiając się że to jest człowiek który ma uczucia...  Jak mozna w interecie tak stłamsić kogoś kogo się nie zna...

Z łatwością. Właśnie dlatego, że się nie zna. Brak wtedy hamulców. Jak kogoś znamy i wiemy, że daną osobę można spotkać np. następnego dnia, to osioł jeden z drugim najpierw pomyśli zanim skrytykuje. Internet daje dystans i poczucie bezkarności - można napisać każdą bzdurę i spokojnie, bez konsekwencji powrócić do swego życia w realu. A bzdura krąży dalej...
0 0

kalka

#6234656 Napisano: 28.07.2016 23:49:48
Dokładnie tak Aneta. I powiem Wam, że zanim u nich wygrałam główną, to szczerze cieszyłam się, że wygrywają tam "Nasi" i to Ci których znam, bo to dawało mi wiarę, że w Streamline ja też mogę wygrać, że czytają zgłoszenia i nie czułam się jak wykorzystywany jeleń, żeby kumpel królika mógł wygrać.  Należy doceniać takie agencje, bo jest ich jak sami dobrze wiemy coraz mniej! 

0 0

joan

#6234659 Napisano: 28.07.2016 23:53:37
Co za buractwo emotka Prokuraturę chcą angażować, ręce opadają... emotka
0 0

edzia21

#6234661 Napisano: 28.07.2016 23:55:25
joan napisał(a):

Prokuraturę to ja zaangażuję osobiście i to już jutro rano emotka  Uważam, że streamline powinno zrobic dokładnie to samo - i mam nadzieję, że zrobi emotka  

Mam nadzieję, że można żądać zadośćuczynienia w $$$, ziomek popłynie emotka

0 0

#6234663 Napisano: 28.07.2016 23:58:06
justkra napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Z łatwością. Właśnie dlatego, że się nie zna. Brak wtedy hamulców. Jak kogoś znamy i wiemy, że daną osobę można spotkać np. następnego dnia, to osioł jeden z drugim najpierw pomyśli zanim skrytykuje. Internet daje dystans i poczucie bezkarności - można napisać każdą bzdurę i spokojnie, bez konsekwencji powrócić do swego życia w realu. A bzdura krąży dalej...

tym bardziej, że  http://demotywato...i-zrobic-1000-rzeczy  na szczęście po zmianie ustawy o policji ustalenie imion i nazwisk takich "odważnych nicków" to chwilka emotka   
0 0

kalka

#6234664 Napisano: 28.07.2016 23:58:19
edzia21 napisał(a):

joan napisał(a):

Prokuraturę to ja zaangażuję osobiście i to już jutro rano emotka  Uważam, że streamline powinno zrobic dokładnie to samo - i mam nadzieję, że zrobi emotka  

Ale to chyba mogłoby jedynie Streamline zgłosić 
0 0

Gość: poprostuanette

#6234665 Napisano: 28.07.2016 23:59:06
kalka napisał(a):

Dokładnie tak Aneta. I powiem Wam, że zanim u nich wygrałam główną, to szczerze cieszyłam się, że wygrywają tam "Nasi" i to Ci których znam, bo to dawało mi wiarę, że w Streamline ja też mogę wygrać, że czytają zgłoszenia i nie czułam się jak wykorzystywany jeleń, żeby kumpel królika mógł wygrać.  Należy doceniać takie agencje, bo jest ich jak sami dobrze wiemy coraz mniej! 

Ja też u nich wygrałam główną a jestem spoza branży marketingowej i... nie znam nikogo od nich. Nawet nie wiem kto tam pracuje
0 0

edzia21

#6234667 Napisano: 29.07.2016 00:02:12
kalka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

joan napisał(a):

Mam nadzieję, że można żądać zadośćuczynienia w $, ziomek popłynie emotka

Ja za zniesławienie, przecież to wszystko to totalna bzdura. Układów z agencją Steramline żadnych nie ma. Gościa z agencji wdzieliśmy 1-szy raz na odbiorze w salonie przez 40 minut. Konkurs był na kreatywność - wybrali 3 "najlepsze" teksty 3 osób z tego forum, forum które nie zrzesza mechaników ani rolników, a ludzi kreatywnych. Co streamline widzialo? Nic nie mowiacy numer telefonu + haslo na 160 znaków. A że ktoś się poznał na odbiorze samochodu, to dodał się "do znajomych na fejsie", dżizas. A posiadanie agencji, czy praca w marketnigu na uczelni czy gdzieś indziej nie oznacza bliskich/krętackich kontaktów ze wszystkimi agencjami w polsce - i przez to zrobiła się cenzuraburza, bo marketing.
Ziomek musi za to beknąć, ja z natury nie popuszczam...a mam obecnie urlop emotka  

#6234668 Napisano: 29.07.2016 00:03:53
kalka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

joan napisał(a):

agencja też, ale prywatny profil każdy widzi na "rozrysowaniu" a to już art. 212 k.k., 216 k.k. ...... 
0 0

dreamer

#6234673 Napisano: 29.07.2016 00:38:03
Ech... Rozumiem to oburzenie, ale według mnie to zaszło za daleko. Prokuratura? Naprawdę?

Nie pierwszy raz i nie ostatni są podejrzenia o konszachty wygranych z organizatorami. Na facebookowych profilach w co drugim konkursie rzucane są podobne oskarżenia. I nikt sobie z tego nic nie robi. Tak, wiem, że tutaj 'rozrysował' planszę z podaniem dokładniejszych danych (np. miejsce pracy - olaboga!), ale czy to jest powód, aby być może jakiś młody człowiek miał żyć do końca z wyrokiem na koncie?

Przecież to jest 'nius' godny z pożałowaniem pudelka. Człowiek wejdzie, przeczyta, skomentuje, zapomni. Gdybyście nie byli tak zaangażowani w konkursowe sprawy, to tak by Was to poruszyło? Wątpię, zdecydowana większość - o ile wejdzie w tę wiadomość - to nazajutrz o tym zapomni. Ba! Po godzinie nawet. Zobaczy, że Doda wychodzi za mąż i na tym się skupi. Za chwilę ślub Cichopek i tak dalej, i tak dalej...

Ta osoba być może niedługo wejdzie na rynek pracy, będzie potrzebne zaświadczenie o niekaralności i go nie otrzyma. Tylko dlatego, że napisał jakąś bzdurę (jak zostało już wspomniane) w Internecie. A jakby to był Wasz syn? Wasza córka? W młodości też na pewno popełnialiście głupstwa, tylko teraz jest gorzej - jest Internet, który umożliwia przedstawienie tego w światłach jupiterów. On nie nasłał na zwycięzców prokuratury, aby sprawdziła czy aby na pewno nie odbył się żaden przekręt. Czasem warto po prostu odpuścić.

Paranoja.
0 2 kalka, M46D4M

assal

#6234674 Napisano: 29.07.2016 00:48:34
Dreamer: Nikt nie zapomni. Za chwilę któraś z wspomnianych osób wygra jakiś konkurs i ten skan się pojawi z komentarzem "znów oszuści". 
Za taką bzdurę kolega o mały włos by stracił pracę. Szefowa natknęła się na plotkę w sieci, gdzie jego nazwisko się przez zwykłą zbieżność nazwisk przewinęło, ale akurat w jego zawodzie nienaganna opinia miała duże znaczenie.