Wkurza mnie...

edzia21

#6234675 Napisano: 29.07.2016 00:51:20
dreamer napisał(a):

Ech... Rozumiem to oburzenie, ale według mnie to zaszło za daleko. Prokuratura? Naprawdę?

Nie pierwszy raz i nie ostatni są podejrzenia o konszachty wygranych z organizatorami. Na facebookowych profilach w co drugim konkursie rzucane są podobne oskarżenia. I nikt sobie z tego nic nie robi. Tak, wiem, że tutaj 'rozrysował' planszę z podaniem dokładniejszych danych (np. miejsce pracy - olaboga!), ale czy to jest powód, aby być może jakiś młody człowiek miał żyć do końca z wyrokiem na koncie?

Przecież to jest 'nius' godny z pożałowaniem pudelka. Człowiek wejdzie, przeczyta, skomentuje, zapomni. Gdybyście nie byli tak zaangażowani w konkursowe sprawy, to tak by Was to poruszyło? Wątpię, zdecydowana większość - o ile wejdzie w tę wiadomość - to nazajutrz o tym zapomni. Ba! Po godzinie nawet. Zobaczy, że Doda wychodzi za mąż i na tym się skupi. Za chwilę ślub Cichopek i tak dalej, i tak dalej...

Ta osoba być może niedługo wejdzie na rynek pracy, będzie potrzebne zaświadczenie o niekaralności i go nie otrzyma. Tylko dlatego, że napisał jakąś bzdurę (jak zostało już wspomniane) w Internecie. A jakby to był Wasz syn? Wasza córka? W młodości też na pewno popełnialiście głupstwa, tylko teraz jest gorzej - jest Internet, który umożliwia przedstawienie tego w światłach jupiterów. On nie nasłał na zwycięzców prokuratury, aby sprawdziła czy aby na pewno nie odbył się żaden przekręt. Czasem warto po prostu odpuścić.

Paranoja.

Taki lajf. Poniesie konsekwencje, to zanim kolejny raz będzie chciał kogoś bezpodstawnie obrażać i tworzyć cenzura-burzę (puknie się w główkę)...bo ten ma agencję i wygrał samochód, ta zajmuje się marketingiem i jest jego dziewczyną, pochwaliła się wygranym samochodem...to MUSI BYĆ przekręt. emotka  Ziomkowi się nudzi, mnie również. Peszek .

Tu prośba do STREAMLINE - jeśli przegląda to forum - droga agencjo, nie popuszczajcie, prawników pewnie macie nie od parady. 
1 jagatu 0

dreamer

#6234677 Napisano: 29.07.2016 00:57:36
Assal - było już kilka/naście/dziesiąt takich afer i nie zauważam, aby były przypominane.

Edzia - argumenty "taki lajf", "peszek" mówią same za siebie.
0 0

edzia21

#6234679 Napisano: 29.07.2016 01:00:16
dreamer napisał(a):

Assal - było już kilka/naście/dziesiąt takich afer i nie zauważam, aby były przypominane.

Edzia - argumenty "taki lajf", "peszek" mówią same za siebie.

Niestety, w tym przypadku nie stać mnie na bardziej wysublimowane słownictwo emotka

kalka

#6234681 Napisano: 29.07.2016 01:06:29
A w tym wszystkim najsmutniejsze jest to, że brak hamulców, nieliczenie się z innymi (o uczuciach innych, to już nawet nie będę wspominała, bo to takie "obciachowe" teraz), paszkwile, itp. stały się taką "normalnością" , tak spowszedniały, że "nie ma sobie tym co głowy zawracać"  emotka  
Tylko, że dla jednego to będzie jedynie "nius" godny pudelka, a komuś innemu świat się zawali! I trzeba bezwzględnie o tym pamiętać zanim pierdyknie się w eter jakieś oszczerstwa i pomówienia!
Ja tu abstrahuję od przypadku ludzi z naszego forum oskarżonych o powiązania z agencją (totalny absurd), ale ogólnie rzecz biorąc powszechniejąca akceptacja niegodziwości mnie przeraża i coraz większa obojętność ("bo mnie to nie dotyczy")... emotka   

0 0

dreamer

#6234682 Napisano: 29.07.2016 01:19:04
Coraz większa obojętność? Dlatego, że myślę o przyszłych konsekwencjach?

Jakiś kiep (nie da się ukryć) napisał bzdurę, którą nikt się nie przejął - nikt ważny w danej sprawie - tzn. ludzie z agancji/organizatorzy. Wiedzą, że nie zrobili nic niezgodnego z regulaminem, z prawem i za przeproszeniem mają na to wy..walone co jakiś byle anonim o nich sądzi. Najbardziej oburzają się osoby niezwiązane z daną sprawą...to jest słabe. I te osoby, chcą być może zniszczyć komuś przyszłość.

Różnica jest taka, że jego działania nie mają konsekwencji, a nasłanie prokuratury ma. I to spore.

Jeżeli ktoś nie ma sobie nic do zarzucenia, to powinien się przejmować zdaniem innych. Najważniejsze to być w zgodzie z sobą.
Też mnie przeraża brak autorytetów w dzisiejszym świecie i to, że można opluć każdego, ale to chyba nie jest temat na miarę tej 'bzdury'.
0 0

edzia21

#6234683 Napisano: 29.07.2016 01:24:44
dreamer napisał(a):

Jakiś kiep (nie da się ukryć) napisał bzdurę, którą nikt się nie przejął - nikt ważny w danej sprawie - tzn. ludzie z agancji/organizatorzy. Wiedzą, że nie zrobili nic niezgodnego z regulaminem, z prawem i za przeproszeniem mają na to wy..walone co jakiś byle anonim o nich sądzi. Najbardziej oburzają się osoby niezwiązane z daną sprawą...to jest słabe. I te osoby, chcą być może zniszczyć komuś przyszłość.

Różnica jest taka, że jego działania nie mają konsekwencji, a nasłanie prokuratury ma. I to spore.

Jeżeli ktoś nie ma sobie nic do zarzucenia, to powinien się przejmować zdaniem innych. Najważniejsze to być w zgodzie z sobą.
Też mnie przeraża brak autorytetów w dzisiejszym świecie i to, że można opluć każdego, ale to chyba nie jest temat na miarę tej 'bzdury'.

Niezwiązane? No sorry, ziomek szasta moimi prywatnymi zdjęciami do których nie ma praw autorskich, upublicznia je. Według Ciebie to nic? Nie wspomnę już o opisanych wyżej "bezpodstawnych oskarżenia". Tak bardzo chciał błysnąć "AFERĄ" i błysnął. 
Nie rozumiem dlaczego przejmujesz się jego losem. 
1 jagatu 0

dreamer

#6234684 Napisano: 29.07.2016 01:29:16
Edzia - jeżeli rozchodzi się o sprawy upublicznienia wizerunku to jestem w stanie to zrozumieć. Ale afery o konszachty z organizatorami nie.
0 0

Kiciunia21

#6234685 Napisano: 29.07.2016 01:32:50
dreamer napisał(a):

Bo niby tylko winni się tłumaczą?
G... prawda. Każdy ma prawo bronić swojej godności. A tutaj godność i dobre imię zostały naruszone.
Edzia- trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy emotka

dreamer

#6234686 Napisano: 29.07.2016 01:42:24
Kiciunia21 napisał(a):

G... prawda. Każdy ma prawo bronić swojej godności. A tutaj godność i dobre imię zostały naruszone.

Jak już wspomniałem - jeżeli chodzi o upublicznianie wizerunku - jestem w stanie zrozumieć.

Jeżeli chodzi o nasyłanie prokuratury za oskarżenie o współpracę z organizatorami to tutaj według mnie kara byłaby niewspółmierna do popełnionego czynu. Tak jakby ktoś powiedział na ulicy, że zdobyłaś tytuł magistra bo znasz rektora uczelni, a Ty na niego nasyłasz prokuraturę. Wtedy można odpyskować i pójść dalej. Nie ma co się przejmować.

Jeszcze raz wspomnę - jeżeli chodzi o upublicznianie wizerunku jestem w stanie to zrozumieć, ale niektórzy tutaj większą aferę robią o oskarżenie o współpracę - nie, nie mówię o Edzi teraz.
0 0

Kiciunia21

#6234687 Napisano: 29.07.2016 01:50:36
dreamer napisał(a):

Kiciunia21 napisał(a):

Jak już wspomniałem - jeżeli chodzi o upublicznianie wizerunku - jestem w stanie zrozumieć.

Jeżeli chodzi o nasyłanie prokuratury za oskarżenie o współpracę z organizatorami to tutaj według mnie kara byłaby niewspółmierna do popełnionego czynu. Tak jakby ktoś powiedział na ulicy, że zdobyłaś tytuł magistra bo znasz rektora uczelni, a Ty na niego nasyłasz prokuraturę. Wtedy można odpyskować i pójść dalej. Nie ma co się przejmować.

Jeszcze raz wspomnę - jeżeli chodzi o upublicznianie wizerunku jestem w stanie to zrozumieć, ale niektórzy tutaj większą aferę robią o oskarżenie o współpracę - nie, nie mówię o Edzi teraz.

Dla mnie jedno i drugie zasługuje na karę. Dyplomu z resocjalizacji za żyletki nie dostałam emotka
Wszelkie pobłażanie, olewanie potęguje zjawisko anonimowości i wrażenie bezkarności.
A, że na błędach wypada się uczyć...
0 0

dreamer

#6234691 Napisano: 29.07.2016 02:05:08
Kiciunia21 napisał(a):

Dla mnie jedno i drugie zasługuje na karę. Dyplomu z resocjalizacji za żyletki nie dostałam emotka
Wszelkie pobłażanie, olewanie potęguje zjawisko anonimowości i wrażenie bezkarności.
A, że na błędach wypada się uczyć...

Absolutnie zasługuje. Na współmierną do popełnionego czynu. Czyjeś 'szczekanie' krzywdy nie robi, działanie już tak.
A działanie typu - Ty zrobiłeś mi A - więc ja Tobie też zrobię A + za karę jeszcze B, C i D do dobrego nie prowadzi.
0 0

kalka

#6234708 Napisano: 29.07.2016 08:37:09
Kiciunia21 napisał(a):

dreamer napisał(a):

"nikt się nie przejął-nikt ważny w danej sprawie"   Naprawdę? A skąd taka wiedza Dreamer?  Po pierwsze jak widać przejął, po drugie pozwólmy ocenić to samym zainteresowanym, choć gołym okiem widać, że teksty godzą i w interesy zarówno agencji jak i (o czym pisze Edzia) osób nagrodzonych i oskarżonych o oszustwo, układ itp.
Po trzecie Twój tekst:   Ta osoba być może niedługo wejdzie na rynek pracy, będzie potrzebne zaświadczenie o niekaralności i go nie otrzyma. Tylko dlatego, że napisał jakąś bzdurę (jak zostało już wspomniane) w Internecie....    wprowadził mnie w osłupienie! emotka  
Ojej, jaki biedaczek, pisze oszczerstwa, oskarża publicznie o oszustwa i po co? Przecież ten "biedak" może-oby nie- zniszczyć komuś reputację, karierę, a nawet wpędzić w depresję- bo czasem i ta reagują wrażliwi ludzie i  jeszcze może liczyć na litość i pobłażliwość Dreamera! I o jest dopiero paranoja! emotka  
i jeszcze jedno:  Najbardziej oburzają się osoby niezwiązane z daną sprawą...to jest słabe. I te osoby, chcą być może zniszczyć komuś przyszłość
buahaha emotka Czy  zastanawiasz, się co Ty Dreamer piszesz ??? Jeśli sprowadzasz sprawę do niszczenia czyjejś przyszłości, to kto komu niszczy w tej sprawie reputację, dobre imię... ? Kto rozpoczął tę aferę, kto oskarża bezpodstawnie innych, kto tu kogo krzywdzi? emotka  
A najbardziej oburzoną osobą wydajesz się być Ty, nawet zastanawiałam się przez chwilę, czy sprawa aby nie dotyczy bezpośrednio Ciebie? Bo tak się przejąłeś potencjalnymi konsekwencjami bezprawnych działań oszczercy  emotka   bagatelizując jednocześnie oburzenie poszkodowanych. A brak konsekwencji jest powodem coraz większego braku hamulców i recydywy w bezprawnych działania ( a właśnie : skąd wiesz, że to nie jest recydywista w szkalowaniu innych?)

p.s. Nie przejmuje się aż tak Dreamer, póki co do więzienia za to nie wsadzają emotka  , papierów o niekaralności też nie paprzą, ale takie działania należy potępiać, a nie bagatelizować   emotka  

assal

#6234725 Napisano: 29.07.2016 09:16:30
Jestem pewna, że osoba, co puściła tę chodliwą informację w świat, jest związana z tym forum i światem konkursowiczów.
Nikt inny by nie powiązał tak ludzi. 
I nikt inny by się tak tym konkursem nie interesował. 
Ta informacja z wykopu już została podesłana do kilku dużych redakcji. Nikt nie słyszał o niej?  Garstka osób? emotka
O takich sprawach się potem w branży dyskutuje. Kryzysy w social media to temat, co interesuje KAŻDĄ agencję emotka
I to jest jeden z powodów, by nie publikować list laureatów. Bo po co to komu? Dla szukania sensacji?
Ktoś chciał zaistnieć, mieć temat, niech teraz pisze korektę, przeprosiny pod wykresami, wyjaśnienia i...
Czeka. Choć plotka trafiła na podatny grunt, więc już krąży.
Dwa maile miałam z rana od znajomych konkursowiczów, co nie będąc na tym forum, już o sprawie słyszeli emotka

edzia21

#6234731 Napisano: 29.07.2016 09:21:26
assal napisał(a):

Jestem pewna, że osoba, co puściła tę chodliwą informację w świat, jest związana z tym forum i światem konkursowiczów.
I nikt inny by się tak tym konkursem nie interesował. 
Ta informacja z wykopu już została podesłana do kilku dużych redakcji. Nikt nie słyszał o niej?  Garstka osób? emotka
O takich sprawach się potem w branży dyskutuje. Kryzysy w social media to temat, co interesuje KAŻDĄ agencję emotka
I to jest jeden z powodów, by nie publikować list laureatów. Bo po co to komu? Dla szukania sensacji?
Ktoś chciał zaistnieć, mieć temat, niech teraz pisze korektę, przeprosiny pod wykresami, wyjaśnienia i...
Czeka. Choć plotka trafiła na podatny grunt, więc już krąży.
Dwa maile miałam z rana od znajomych konkursowiczów, co nie będąc na tym forum, już o sprawie słyszeli emotka

Mam nadzieję, że finał też będzie głośny...sprawa od 8:00 jest już zgłoszona, przyjęta i nie posiada statusu "niskiej szkodliwości społecznej czynu" emotka  kilka paragrafów złamanych, minimalną karą jest grzywna, ale oczywiście na tym się nie zakończy (mam nadzieję) emotka

paula9891

#6234732 Napisano: 29.07.2016 09:22:51
To straszne jak zawistni potrafią być ludzie. Jeżeli tym razem nie udało mi się wygrać w danym konkursie, to wiem, że był ktoś lepszy ode mnie i często stwierdzam, że faktycznie za mało się postarałam. Ale żeby szukać osób, które wygrały i węszyć spisek? Zamiast tego, polecam przygotować się do innego konkursu i dać z siebie wszystko, żeby następnym razem się udało.

joan

#6234767 Napisano: 29.07.2016 10:18:11
assal napisał(a):

I nikt inny by się tak tym konkursem nie interesował. (...)

I to jest najgorsze, najsmutniejsze emotka

Nie rozumiem, dlaczego osoba pomówiona miałaby odpuszczać: za nabazgranie na murach w jakiejś pipidówie napisu "Adela Winus to k*, j*bać oszustkę!" byłaby kara grzywny plus ewentualnie 30 dni aresztu, a przy oczernianiu kogoś w internecie mamy na to przymknąć oko? Żeby miał czyste papiery do pracy ochroniarza? A może policjanta? Osoba poszkodowana ma prawo zgłosić sprawę tam, gdzie jej się podoba i niech potem odpowiedni urzędnicy zdecydują, do jakiej kary taki czyn się kwalifikuje.

BTW, listę znajomych na FB można ukryć, wtedy wszyscy będziemy mogli swobodnie raz w miesiącu samochód wygrać emotka Ja mam ukrytą od dawna emotka

icotynato

#6234773 Napisano: 29.07.2016 10:28:39
http://www.wykop....omych-organizatorow/
Jak się robi wały w konkursach internetowych? Na przykładzie konkurs Biedronki prowadzony przez Agencję Streamline.

Gość: giuliettaX

#6234782 Napisano: 29.07.2016 10:46:16
nie mogę emotka widzisz dreamer jak to działa....? internet nie zapomina, a Twoje wypowiedzi, co do obrony takich wpisów "bzdur" są oderwane od rzeczywistości, naprawdę nie wiesz ile osób przez takie "bzdury" w sieci odebrało sobie życie... poczytaj w google, a się bardzo dużo dowiesz o konsekwencjach takich "bzdur"... 
1 paula9891 0

Gość: logos89

#6234785 Napisano: 29.07.2016 10:47:46
edzia21 napisał(a):

dreamer napisał(a):

Niezwiązane? No sorry, ziomek szasta moimi prywatnymi zdjęciami do których nie ma praw autorskich, upublicznia je. Według Ciebie to nic? Nie wspomnę już o opisanych wyżej "bezpodstawnych oskarżenia". Tak bardzo chciał błysnąć "AFERĄ" i błysnął. 
Nie rozumiem dlaczego przejmujesz się jego losem. 

zniszczyć przyszłość???????? o czym wy piszecie! Nie radziłabym wnosić pozwu w postępowaniu cywilnym bo jak narazie nikt nie poniósł szkody materialnej, a jeśłi nawet to trzebyby było to udowodnić w przeciwnym razie jeśli koleś weźmie dobrego prawnika to jeszcze po waszej stronie wystąpiłyby koszty zastępstwa procesowego. Jeśli chodz o postępowanie karne to tylko i wyłącznie wchodzi w gre wniosek do prokuratury o zniesławienie. Jeśli w postępowaniu karnym Sąd wydałby wyrok skazujący wówczas możnabybyło coś wygrać w cywilnym. Tak czy siak odpowiedzialność jego nie będzie zbyt duża. Szkoda zachodu. Sama bym się tej sprawy nie podjęła. 
1 monkakk 0

mia

#6234786 Napisano: 29.07.2016 10:48:17
ilonaaa93 napisał(a):

icotynato napisał(a):

http://www.wykop....omych-organizatorow/
Jak się robi wały w konkursach internetowych? Na przykładzie konkurs Biedronki prowadzony przez Agencję Streamline.

No pięknie emotka emotka Właśnie miałam wkleić ten link. Dobrze, że sprawa została nagłośniona. Panią Edytę znam z wielu konkursów, już wiadomo dlaczego wygrywa...

Może to kogoś wkurzy, ale ja tu za chwilę padnę ze śmiechu... emotka
No comment, mam większe problemy.