Wkurza mnie...

visserarthur

#6299877 Napisano: 13.12.2016 18:23:39
Poczta Polska- gdzieś od 3 miesięcy listy polecone (zarówno ekonomiczne, jak i priorytety) docierają do odbiorców, gdzieś po 8 dniach... Rzadko kiedy wysyłam priorytety, ale i na ekonomiczny 8 dni, to dużo za długo!
1 bethan 0

moskala22

#6299883 Napisano: 13.12.2016 18:39:53
visserarthur napisał(a):

Poczta Polska- gdzieś od 3 miesięcy listy polecone (zarówno ekonomiczne, jak i priorytety) docierają do odbiorców, gdzieś po 8 dniach... Rzadko kiedy wysyłam priorytety, ale i na ekonomiczny 8 dni, to dużo za długo!

mój jeden polecony idzie 43 dni a drugi 13  emotka  domyslam się ze już raczej nie dojdą emotka
0 0

Gość: tusienka

#6299885 Napisano: 13.12.2016 18:42:13
Nie gram już w tego Heinekenaemotka emotka emotka Oficjalnie wyrzucony z ulubionych zakładek emotka

shell

#6299943 Napisano: 13.12.2016 21:35:44
Chcę upłynnić TV.
Dzwoni zainteresowany pan. Gadka-szmatka. Pyta czy zejdę z ceny, bo on musi przecież do mnie dojechać ( stwierdził, że wyniesie go to 150zł emotka   , a teraz patrzę w internecie, że dla tej odległości, przy dużym spalaniu 8 litrów na 100km i cenie benzyny 5zł za 1 litr to koszt max 100zł w obie strony emotka )  i twierdzi, że jeszcze dokupić musi uchwyt i to będzie kolejne 150zł, bo przecież ten telewizor nie ma uchwytu tak jak inne - hę?! emotka może niewiele znam się na TV ale są takowe już z uchwytami na ścianę w komplecie??? emotka
Poza tym zaniżył najniższą cenę tego TV z internetu, co prawda o 100zł ale zawsze.
Wkurza mnie to wszystko.
Dlaczego ja mam płacić za jego dojazd (?) i jego uchwyt (?).
Może nie sprzedaję tego TV za połowę ceny, bo swoich drogocennych ( pod względem również mojego wkładu pracy!) nagród za tyle nie oddaję, ale jego argumenty są dla mnie śmieszne. emotka Mogę wysłać TV kurierem przecież, a uchwyt to by sobie i tak musiał dokupić emotka Poza tym są już od 30 zł.
Niby wstępnie zgodziłam się, że będziemy dalej rozmawiać, ale jak patrzę teraz jak zawyżył i zaniżył, to, co mu było na rękę, to się wkurzyłam emotka

Dziękuję za wysłuchanieemotka

edzia21

#6299945 Napisano: 13.12.2016 21:38:10
shell napisał(a):

Chcę upłynnić TV.
Dzwoni zainteresowany pan. Gadka-szmatka. Pyta czy zejdę z ceny, bo on musi przecież do mnie dojechać ( stwierdził, że wyniesie go to 150zł emotka   , a teraz patrzę w internecie, że dla tej odległości, przy dużym spalaniu 8 litrów na 100km i cenie benzyny 5zł za 1 litr to koszt max 100zł w obie strony emotka )  i twierdzi, że jeszcze dokupić musi uchwyt i to będzie kolejne 150zł, bo przecież ten telewizor nie ma uchwytu tak jak inne - hę?! emotka może niewiele znam się na TV ale są takowe już z uchwytami na ścianę w komplecie???  emotka
Poza tym zaniżył najniższą cenę tego TV z internetu, co prawda o 100zł ale zawsze.
Wkurza mnie to wszystko.
Może nie sprzedaję tego TV za połowę ceny, bo swoich drogocennych ( pod względem również mojego wkładu pracy!) nagród za tyle nie oddaję, ale jego argumenty są dla mnie śmieszne. emotka Mogę wysłać TV kurierem przecież, a uchwyt to by sobie i tak musiał dokupić emotka Poza tym są już od 30 zł.
Niby wstępnie zgodziłam się, że będziemy dalej rozmawiać, ale jak patrzę teraz jak zawyżył i zaniżył, to, co mu było na rękę, to się wkurzyłam emotka

Ja z takimi typkami nawet nie dyskutuję emotka  
Nie obchodzi mnie jego "wysyłka", "dojazd", inne "dodatki"emotka  i wszelakiego typu cebula-deals. 
Najbardziej bawią mnie o el iksowe znakomitości typu "dla dziecka". 

aurorcia

#6299951 Napisano: 13.12.2016 21:53:18
shell napisał(a):

Chcę upłynnić TV.
Dzwoni zainteresowany pan. Gadka-szmatka. Pyta czy zejdę z ceny, bo on musi przecież do mnie dojechać ( stwierdził, że wyniesie go to 150zł emotka   , a teraz patrzę w internecie, że dla tej odległości, przy dużym spalaniu 8 litrów na 100km i cenie benzyny 5zł za 1 litr to koszt max 100zł w obie strony emotka )  i twierdzi, że jeszcze dokupić musi uchwyt i to będzie kolejne 150zł, bo przecież ten telewizor nie ma uchwytu tak jak inne - hę?! emotka może niewiele znam się na TV ale są takowe już z uchwytami na ścianę w komplecie???  emotka
Wkurza mnie to wszystko.

Znam te "problemy", aktualnie sprzedaję PS4, pomijam super oferty typu: dam 600zł i jeszcze termin do kiedy obowiązuje np: czekam do jutra! Ale dziś mnie gość zastrzelił tekstem, że 200zł drożej to on już może kupić NOWĄ, a moja to kur.. co? Używana? Nawet w aukcji jak byk stoi, że nigdy nie wyciągana z pudełkaemotka
A żeby było śmieszniej to wczoraj po 23.00 pisze do mnie gość czy nie wymieniłabym się tym PS4 na karabin gazowy, więc odpisałam że takie zabawki to dla dzieci i interesuje mnie tylko broń ostra emotka

PatrycjaRT

#6299954 Napisano: 13.12.2016 22:01:20
cb656 napisał(a):

shell napisał(a):

Chcę upłynnić TV. Dzwoni zainteresowany pan. Gadka-szmatka. Pyta czy zejdę z ceny, bo on musi przecież do mnie dojechać i twierdzi, że jeszcze dokupić musi uchwyt i to będzie kolejne 150zł, bo przecież ten telewizor nie ma uchwytu tak jak inne. Poza tym zaniżył najniższą cenę tego TV z internetu, co prawda o 100zł ale zawsze. 

To są PROBLEMY tego gościa. Dlaczego bierzesz je na SWOJĄ klatę?! emotka
OLEJ. Nie bądź desperatem. Tak naprawdę, to wcale nie musisz sprzedać AKURAT JEMU!!! emotka

Dokładnie. I to zaręczam, że pewnie trafi Ci się normalna osoba, która będzie chciała sprzęt kupić, a po zakupie będzie zadowolona że udało jej się kupić nówkę taniej niż w sklepie. Ale najpierw trzeba olać kilku Januszów biznesu i nawet nie wchodzić z nimi w interakcje. Szkoda czasu emotka

shell

#6299957 Napisano: 13.12.2016 22:06:03
Dzięki kochani za odzew emotka

Zależy mi na sprzedaży, bo tak jak kumulacja wspomniała, zaraz Święta, a po Świętach będzie trudniej.
Ale nie dam się nabijać w bambuko... emotka
Odczekam. Dopiero dałam ogłoszenie. Może jeszcze ktoś zadzwoni emotka

ziolko

#6299958 Napisano: 13.12.2016 22:06:07
moskala22 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

mój jeden polecony idzie 43 dni a drugi 13  emotka  domyslam się ze już raczej nie dojdą emotka

możesz już składać reklamację na ten pierwszy polecony.. zaraz na drugi, bo jak nie dojdą w ciągu 14 dni, to masz takie prawo emotka może dzieki temu będzie można dowiedzieć się, gdzie utknęły. Ewentualnie jaka menda sobie przywłaszczyła (podpis na protokole odbioru) 
0 0

ziolko

#6299961 Napisano: 13.12.2016 22:08:58
shell napisał(a):

Zależy mi na sprzedaży, bo tak jak kumulacja wspomniała, zaraz Święta, a po Świętach będzie trudniej.

nie wysyłaj telewizora kurierem!!! szczególnie tak dużego! ogólnie jest masakra z przerzucaniem paczek, a co dopiero przed świętami, jak wszystkiego jest więcej! 
Chyba, ze chcesz się pozbyć kasy i tv... to wysyłaj emotka
0 0

shell

#6299964 Napisano: 13.12.2016 22:11:47
ziolko napisał(a):

shell napisał(a):

nie wysyłaj telewizora kurierem!!! szczególnie tak dużego! ogólnie jest masakra z przerzucaniem paczek, a co dopiero przed świętami, jak wszystkiego jest więcej! 
Chyba, ze chcesz się pozbyć kasy i tv... to wysyłaj  emotka

Tak, pisałaś mi emotka
Mam wpisany w ogłoszeniu odbiór osobisty emotka
Nadmieniłam kuriera, bo to taki niby kontrargument dla tego Pana i jego kosztów dojazdu emotka
0 0

ziolko

#6299967 Napisano: 13.12.2016 22:15:32
shell a może on w cenę dojazdu wliczył sobie jeszcze obiad w restauracji? emotka

shell

#6299971 Napisano: 13.12.2016 22:19:25
ziolko napisał(a):

shell a może on w cenę dojazdu wliczył sobie jeszcze obiad w restauracji?  emotka

You made my day emotka emotka

Gość: 83huda

#6299977 Napisano: 13.12.2016 22:37:20
PatrycjaRT napisał(a):

cb656 napisał(a):

shell napisał(a):

Chcę upłynnić TV. Dzwoni zainteresowany pan. Gadka-szmatka. Pyta czy zejdę z ceny, bo on musi przecież do mnie dojechać i twierdzi, że jeszcze dokupić musi uchwyt i to będzie kolejne 150zł, bo przecież ten telewizor nie ma uchwytu tak jak inne. Poza tym zaniżył najniższą cenę tego TV z internetu, co prawda o 100zł ale zawsze. 

To są PROBLEMY tego gościa. Dlaczego bierzesz je na SWOJĄ klatę?! emotka
OLEJ. Nie bądź desperatem. Tak naprawdę, to wcale nie musisz sprzedać AKURAT JEMU!!! emotka

Dokładnie. I to zaręczam, że pewnie trafi Ci się normalna osoba, która będzie chciała sprzęt kupić, a po zakupie będzie zadowolona że udało jej się kupić nówkę taniej niż w sklepie. Ale najpierw trzeba olać kilku Januszów biznesu i nawet nie wchodzić z nimi w interakcje. Szkoda czasu emotka

Miałam taką sytuację z iphonem 5s. Najniższa cena 1400, wystawiłam za 1200. Wcześniej odezwało się parę osób, więc zaznaczyłam na aukcji, że tel jest zarezerwowany. Konwersacja smsowa:
Facet: 1000 zł i jestem dzisiaj po tel
Ja: 1200 zł i jest pan trzeci w kolejce
F: zaraz na rynek wejdzie siódemka i cena piątki poleci w dół
Ja: dziękuję za tę cenną informację, dobrze wiedzieć
Konwersacja miała miejsce wieczorem. O świcie, godz 8 dzwoni tel. W słuchawce baaaardzo uprzejmy głos:
"Wczoraj rozmawialiśmy smsowo..gdyby jednak Ci dwaj kupujący się rozmyślili, proszę o sygnał"
HEHEHE emotka

aurorcia

#6299978 Napisano: 13.12.2016 22:41:46
cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(

UWAGA, Admin - składam wniosek o NIEKARANIE za ten wpis emotka
Aurorcia, po kiego grzyba w ogóle odpisujesz cholerze??! Zablokować i OLAĆ moczem obojętności!!!
Nic nie zaboli gnoja bardziej, niż IGNOROWANIE emotka

Po co? Bo mnie na prawdę interesuje ostra i liczyłam, że też maemotka  Na kolejne wiadomości zachwalające siłę i potęgę broni gazowej nie reagowałam emotka
0 0

marzenier

#6299984 Napisano: 13.12.2016 22:55:26
aurorcia napisał(a):

cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(

UWAGA, Admin - składam wniosek o NIEKARANIE za ten wpis emotka
Aurorcia, po kiego grzyba w ogóle odpisujesz cholerze??! Zablokować i OLAĆ moczem obojętności!!!
Nic nie zaboli gnoja bardziej, niż IGNOROWANIE emotka

Po co? Bo mnie na prawdę interesuje ostra i liczyłam, że też ma emotka  Na kolejne wiadomości zachwalające siłę i potęgę broni gazowej nie reagowałam emotka

Mi kiedyś,ktoś oferował patelnie za nowy rower,tak że tego...Przemyś tę gazówke emotka

aurorcia

#6299987 Napisano: 13.12.2016 23:08:47
marzenier napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Po co? Bo mnie na prawdę interesuje ostra i liczyłam, że też ma emotka  Na kolejne wiadomości zachwalające siłę i potęgę broni gazowej nie reagowałam emotka

Mi kiedyś,ktoś oferował patelnie za nowy rower,tak że tego...Przemyś tę gazówke emotka

Wiesz, to wszystko zależy jakie mamy priorytety, ja rower mam, a patelnia bardzo by mi się przydała, tak że tego...emotka  A moja konsola sprzedała się kilka minut temu, więc skończyły się na razie oferty nie do odrzucenia!
0 0

olunka

#6300150 Napisano: 14.12.2016 11:56:37
a mnie wkurza Heineken, noż ile mozna pisac i nic:(
1 madlette 0

dzasmina

#6300171 Napisano: 14.12.2016 12:20:26
cb656 napisał(a):

Wyciągnąłem z szafy zimowe rzeczy z zeszłego roku. Okazało się, że mieszczę się tylko w szalik. Wkurza mnie to emotka

to raczej dlatego, że przed włożeniem do szafy pewnie je uprałeś, a wiadomo, że ciuchy po praniu się skurczają. denerwować może jedynie to, że być może nastawiłeś zbyt wysoką temperaturę i nie można ich "naciągnąć" do poprzednich rozmiarów, ale to już wina pralki. emotka no przecież
ciepło przytulam, bo jednak w samym szaliku może być chłodnoemotka

madlette

#6300177 Napisano: 14.12.2016 12:25:40
olunka napisał(a):

a mnie wkurza Heineken, noż ile mozna pisac i nic:(

Mnie też, wspięłam się już na wyżyny swojej kreatywności, kilkadziesiąt zgłoszeń...a nawet jedynych dwóch skrzyneczek nie ma..coż, nic lepszego nie wymyślę... emotka
0 0