Wkurza mnie...

olus15

#6301837 Napisano: 17.12.2016 16:01:49
Ostatnie porażki w hasłowych konkursach ... Elseve , Velvet , Eden, Mola , gerard i inne. Ostatnio dużo lepiej mi idzie w loteriach. Nie wiem dlaczego, bo jak czytałam hasła z Elseve to wydaje mi się, że niektóre były podobne , ale napisane z humorem i bardziej wyszukanym słownictwem, a niektóre tak samo proste i też nic.
Chyba czas zrobić sobie przerwę, chociaż kupiłam już produkty na kolejne konkursy. Nie tyle brakuje mi weny , co ochoty. Tyle czasu zmarnowałam na tamte hasła i nic z tego nie mam. Nie uśmiechają mi się kolejne porażki. Nie wiem jak to robią osoby , a są takie na forum , co praktycznie w każdym konkursie mają nagrody... i w Elseve i w Moli czy Velvecie gdzie nagród było dużo mniej. Idą na ilość, czy są aż tak kreatywne, że wyróżniają się wszędzie?  Zazdroszczę, bo u mnie głównie zostają paragony.
0 0

lola.lola

#6301839 Napisano: 17.12.2016 16:16:32
aurorcia napisał(a):

Pół dnia dziś jeździłam po sklepach różnej maści w poszukiwaniu cukru waniliowego i proszku do pieczenia Winiary i skutek zerowy! emotka  Budyni, galaretek i innych mam pod dostatkiem, a do ciasta przydały by się proszki i cukry, a tu droetker i inne usrojstwa A Winiary niet emotka  (byłam w Lidlu, |Biedronce, tesco, Intermarche, Delikatesy Centrum i małe sklepy osiedlowe)

Może dlatego? emotka

norweska20

#6301846 Napisano: 17.12.2016 16:41:38
olus15 napisał(a):

Ostatnie porażki w hasłowych konkursach ... Elseve , Velvet , Eden, Mola , gerard i inne. Ostatnio dużo lepiej mi idzie w loteriach. Nie wiem dlaczego, bo jak czytałam hasła z Elseve to wydaje mi się, że niektóre były podobne , ale napisane z humorem i bardziej wyszukanym słownictwem, a niektóre tak samo proste i też nic.
Chyba czas zrobić sobie przerwę, chociaż kupiłam już produkty na kolejne konkursy. Nie tyle brakuje mi weny , co ochoty. Tyle czasu zmarnowałam na tamte hasła i nic z tego nie mam. Nie uśmiechają mi się kolejne porażki. Nie wiem jak to robią osoby , a są takie na forum , co praktycznie w każdym konkursie mają nagrody... i w Elseve i w Moli czy Velvecie gdzie nagród było dużo mniej. Idą na ilość, czy są aż tak kreatywne, że wyróżniają się wszędzie?  Zazdroszczę, bo u mnie głównie zostają paragony.

nie jesteś sama ...też nieraz się zastanawiałam w czym tkwi  seryjny sukces wygranych forumowiczów...pisze z każdej możliwej strony i tak mało co wygrywam ...a torebka z paragonami rośnie i rośnie ...i też mnie to wkurza że każda porażka podcina skrzydła
0 0

aurorcia

#6301847 Napisano: 17.12.2016 16:47:52
lola.lola napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Pół dnia dziś jeździłam po sklepach różnej maści w poszukiwaniu cukru waniliowego i proszku do pieczenia Winiary i skutek zerowy! emotka  Budyni, galaretek i innych mam pod dostatkiem, a do ciasta przydały by się proszki i cukry, a tu droetker i inne usrojstwa A Winiary niet emotka  (byłam w Lidlu, |Biedronce, tesco, Intermarche, Delikatesy Centrum i małe sklepy osiedlowe)

Może dlatego?  emotka

A ja właśnie chciałam cukier z wanilią a nie z wanilinąemotka  A po drugie to są sklepy samoobsługowe i nikogo nie pytam tylko wśród cukrów waniliowych szukam sama tego Winiaryemotka
1 lola.lola 0

ludzka_istota

#6301858 Napisano: 17.12.2016 17:32:48
A ja spaliłam pierniczki... Dobrze, ze to była próbna, mała blacha...
0 0

nin22

#6301859 Napisano: 17.12.2016 17:39:16
cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

A ja właśnie chciałam cukier (Winiary) z wanilią a nie z waniliną 

No rzecz w tym właśnie, że takiego czegoś NIE MA. emotka
...w każdym razie NIE Winiary emotka

Ja kupuję laski wanilii i zasypuję cukrem w słoju. Cukier pachnie prawdziwą wanilią, ale takiej mocy jak chemia nie ma:)

asantesana

#6301863 Napisano: 17.12.2016 17:53:54
aurorcia napisał(a):

W Carrefourze u mnie jest cukier - wanilinowy oczywiście. 
0 0

radosna

#6301869 Napisano: 17.12.2016 18:28:56
cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Człowiek się uczy całe życie! Pobiegłam do szafki i zobaczyłam, że ja też mam cukier wanilinowy, a nie waniliowy!
Nie przypuszczałam, że tak nas wpuszczają w maliny! Wanilia to wanilia. A wanilina to związek chemiczny szkodliwy
dla zdrowia, który wyprodukowano dlatego, że laski wanilii są na świecie coraz droższe!
http://www.fakt.p...j-nie-uzywaj/dfw7fsq
1 lola.lola 0

asantesana

#6301871 Napisano: 17.12.2016 18:36:47
radosna napisał(a):

Człowiek się uczy całe życie! Pobiegłam do szafki i zobaczyłam, że ja też mam cukier wanilinowy, a nie waniliowy!
Nie przypuszczałam, że tak nas wpuszczają w maliny! Wanilia to wanilia. A wanilina to związek chemiczny szkodliwy
dla zdrowia, który wyprodukowano dlatego, że laski wanilii są na świecie coraz droższe!

Ale cukier wanilinowy sypaliśmy do ciast odkąd pamiętam, nie dlatego, ze laski teraz drożeją. Tak się utarło "cukier waniliowy", każdy tak mówi, jedni bo krócej, inni z braku wiedzy. Bardziej chyba mnie mierzi mówienie gałka muszkatałowa zamiast muszkatołowa.  

olunka

#6301873 Napisano: 17.12.2016 18:38:04
radosna napisał(a):

cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

w Lidlu tez jest cukier z wanilią, ale ni z Winiar
0 0

ziolko

#6301906 Napisano: 17.12.2016 20:26:07
a ja mielę w młynku do kawy cukier z laskami wanilii emotka  i mam prawdziwy cukier waniliowy za niższą cenę, niż kupny emotka  laski wanilii można kupić w necie, albo w lidlu - są po 4,44 za 2 sztuki  emotka
Najpierw mam przepołowione laski zasypane cukrem, a później jak wyschną to raz dwa do młynka i już emotka  później na sitko i mam piękny cukier waniliowy  emotka  
1 radosna 0

ludzka_istota

#6301908 Napisano: 17.12.2016 20:31:16
ziolko napisał(a):

a ja mielę w młynku do kawy cukier z laskami wanilii emotka  i mam prawdziwy cukier waniliowy za niższą cenę, niż kupny emotka  laski wanilii można kupić w necie, albo w lidlu - są po 4,44 za 2 sztuki   emotka
Najpierw mam przepołowione laski zasypane cukrem, a później jak wyschną to raz dwa do młynka i już emotka  później na sitko i mam piękny cukier waniliowy  emotka  

toć ja robię tak samo!!! (i wcale mnie to nie wkurza) emotka
1 radosna 0

ziolko

#6301911 Napisano: 17.12.2016 20:42:46
ludzka_istota napisał(a):

ziolko napisał(a):

a ja mielę w młynku do kawy cukier z laskami wanilii emotka  i mam prawdziwy cukier waniliowy za niższą cenę, niż kupny emotka  laski wanilii można kupić w necie, albo w lidlu - są po 4,44 za 2 sztuki   emotka

mnie wkurzają jedynie ceny cukrów waniliowych w sklepie... albo jak niektórzy za laskę wanilii życza sobie 10 zł  emotka  np. kamis, czy coś innego
0 0

Gość: kasiaj110

#6301913 Napisano: 17.12.2016 20:50:24
A mnie dzisiaj nie tylko wszystko wkurza jak wkur....! Rodzinne zakupy przerodziły się w horror! Syn w zabawkach mąż w gadżetach a ja latałam za masłem i rybami! Ogrom ludu mnie przeraża, czuję się źle! Nerwy mi puściły i nakrzyczałam i na męża i na syna, na ostatek na siebie... syn ogarnął - olał mnie  a mąż rozpoczął ciche dni... a wkurza mnie to jeszcze bardziej i atmosfera napięta!
Lampki na choince przed domem odmówiły posłuszeństwa- niebieski kolor zanikł- ma mnie w cenzura. Choinka czerwono żółta będzie i tyle!
A do tego jutro kolęda! A ja n e-konkursy siedzę ....
0 0

ace

#6301916 Napisano: 17.12.2016 20:55:58

ziolko napisał(a):

Ja tak samo robię! A czasami kupuje cukier z prawdziwa wanilia kotanyi (w kauflandzie maja często promocje i kosztuje 1,69) albo ekstrakt waniliowy. 

Ale właśnie wszędzie szukałam proszku do pieczenia winiary i Nidzie nie spotkałam tj. Ani w C4 ani Kaufie, ani w Tesco... 
0 0

ludzka_istota

#6301917 Napisano: 17.12.2016 20:56:15
0 0

ziolko

#6301918 Napisano: 17.12.2016 20:59:14
kumulacja napisał(a):

A mnie wkurza cena masła! Przed Świętami podskoczyła! W ogóle uważam, że masło jest drogie - to dobre oczywiście.

jak trafię cenę poniżej 4 zł, to staram się kupić kilka kostek na zapas emotka  
Masło można mrozić emotka  
Podczas szalonych zakupów w lidlu kilka lat temu kupiłam chyba karton masła emotka  zamroziłam i miałam na co najmniej pół roku emotka
0 0

jofe8484

#6301922 Napisano: 17.12.2016 21:02:23
Błędy w datach zakończenia konkursów, dziś zobaczyłam już kilka ;-( szczególnie w tych na facebooku
0 0

Gość: kasiaj110

#6301923 Napisano: 17.12.2016 21:02:41

kasiaj110 emotka

Dzięki bardzo za pogłaskanko emotka  bo chyba na czułości od domowników w najbliższym czasie nie ma co liczyć emotka  , no ale pies mnie jeszcze kocha i merda na mój widok... jeszcze ...zobaczymy rano czy znowu będzie miał problemy z chce mi się o 4 w nocy a pani śpi!
0 0

joan

#6301931 Napisano: 17.12.2016 21:17:43
kumulacja napisał(a):

A mnie wkurza cena masła! Przed Świętami podskoczyła! W ogóle uważam, że masło jest drogie - to dobre oczywiście.

Fakt, w Kaufie po 6 zeta ostatnio kupowałam (żadne Lurpaki czy Kerrygold, po prostu Piątnica bez GMO). Kiedy się płaci bonami, człowiek się tak nad wszystkim nie zastanawia (przynajmniej ja). Teściowa do mnie dzwoniła z pytaniem, czy u nas też takie drogie masło - stwierdziłam, że nie wiem, cen nie znam, ale sprawdziłam paragon no i kufa przesadzili z tymi cenami emotka
0 0