Wkurza mnie...

paula9891

#6300593 Napisano: 15.12.2016 10:43:26
buncia88 napisał(a):

ziolko napisał(a):

u mnie endo na NFZ ma terminy za 2 lata...  emotka emotka

Ja też chodze co dwa lata na kontrolę, bo mam haschimoto w "uśpieniu", ale mam też niedoczynność, która jest tylko w czasie ciąży (tarczyca da radę produkować hormony dla jednej osoby. Dla dwóch już nie).
Więc...jeżeli przy pierwszych badaniach TSH, które zleci Ci gin wynik będzie wskazywał na leczenie u endokrynologa to w ciąży ma obowiązek Cię wcisnać między pacjentów.

Obowiązek może nie, ale pilny przypadek powinien zostać przyjęty poza kolejnością emotka
Ale koleżanka efka napisała, że może iść na NFZ, ale nie opłaca jej się, bo jest za daleko i dlatego musi zapłacić.
0 0

efka

#6300600 Napisano: 15.12.2016 10:48:57
Dostałam pilne skierowanie więc chyba jest możliwość , by przyjęli mnie od razu. Ale tak jak pisałam, u nas nawet nie ma endo, co przyjmuje na NFZ. Tak czy inaczej kasę trzeba wydać. Ale dostanę w maju 500+ to się rozliczę z moim dzieckiem emotka
0 0

koper

#6300650 Napisano: 15.12.2016 11:45:11
efka napisał(a):

Dostałam pilne skierowanie więc chyba jest możliwość , by przyjęli mnie od razu. Ale tak jak pisałam, u nas nawet nie ma endo, co przyjmuje na NFZ. Tak czy inaczej kasę trzeba wydać. Ale dostanę w maju 500+ to się rozliczę z moim dzieckiem emotka

Zastanów się jeszcze z tą prywatną wizytą. Mówisz, że koszty dojazdu będą wyższe niż cena wizyty w prywatnym gabinecie w Twoim mieście. Pamiętaj, że nie chodzi o koszt samej wizyty. Lekarz nie stawia diagnozy patrząc głęboko w oczy. Będzie musiał zlecić Ci badania, za które sama zapłacisz. Badania z krwi przed każdą wizytą + USG tarczycy, może z tego wyjść całkiem pokaźna suma. Rzeczywiście specjalista na NFZ jest aż tak daleko? Sama jeżdżę co 3 m-ce, prawie 100 km do lekarza i zawsze staram się to jeszcze połączyć z zakupami konkursowymi w sklepach, których u mnie nie ma  emotka

kachakacha

#6300662 Napisano: 15.12.2016 12:05:56
paula9891 napisał(a):

buncia88 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Ja też chodze co dwa lata na kontrolę, bo mam haschimoto w "uśpieniu", ale mam też niedoczynność, która jest tylko w czasie ciąży (tarczyca da radę produkować hormony dla jednej osoby. Dla dwóch już nie).
Więc...jeżeli przy pierwszych badaniach TSH, które zleci Ci gin wynik będzie wskazywał na leczenie u endokrynologa to w ciąży ma obowiązek Cię wcisnać między pacjentów.

Obowiązek może nie, ale pilny przypadek powinien zostać przyjęty poza kolejnością emotka
Ale koleżanka efka napisała, że może iść na NFZ, ale nie opłaca jej się, bo jest za daleko i dlatego musi zapłacić.

Moje TSH w 9tc wynosiło <0.0005. Ginekolog się tym bardzo przejął i zapytał czy nie chcę skierowania na oddział endokrynologiczny w trybie pilnym, żeby tam od razu zrobić wszystkie badania. Skierowanie wzięłam, ale udało mi się wtedy tego samego dnia umówić do endokrynologa. Może to jest jakieś wyjście na początek i uda Ci się to załatwić z ginekologiem? Później pewnie będzie gorzej (ja musiałam mieć całą ciążę wizyty co 2-4 tygodnie. Teraz termin porodu mam na 20.12, a kolejna wizyta już 03.01).
0 0

andziulka21

#6300694 Napisano: 15.12.2016 12:33:12
Heineken,Heineken i jeszcze raz Heineken emotka

eskel

#6300695 Napisano: 15.12.2016 12:34:54
andziulka21 napisał(a):

Heineken,Heineken i jeszcze raz Heineken  emotka

Jest nas więcej!
1 ZetZ 0

cc_investigator

#6300721 Napisano: 15.12.2016 12:56:55
kachakacha napisał(a):

paula9891 napisał(a):

buncia88 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Moje TSH w 9tc wynosiło <0.0005. Ginekolog się tym bardzo przejął i zapytał czy nie chcę skierowania na oddział endokrynologiczny w trybie pilnym, żeby tam od razu zrobić wszystkie badania. Skierowanie wzięłam, ale udało mi się wtedy tego samego dnia umówić do endokrynologa. Może to jest jakieś wyjście na początek i uda Ci się to załatwić z ginekologiem? Później pewnie będzie gorzej (ja musiałam mieć całą ciążę wizyty co 2-4 tygodnie. Teraz termin porodu mam na 20.12, a kolejna wizyta już 03.01).

6 lat temu w trakcie ciazy uaktywnila mi sie nadczynnosc (u endo leczylam sie juz wczesniej, bywalam na wizytach 3 razy w roku), w trakcie ciazy ZAWSZE znajdowano dla mnie termin na nfz co 3 tygodnie. Powodem byla wlasnie ciaza. Nie wiem, czy to sie zmienilo, czy nie...
1 freyja88 0

cc_investigator

#6300729 Napisano: 15.12.2016 13:02:35
buncia88 napisał(a):

emotka

efka napisał(a):

Mnie wkurza służba zdrowia! Od ok 10lat jestem stałe zatrudniona, uczciwie płacę podatki i wszelkie składki, a teraz kiedy jestem w ciąży te składki mogę sobie wsadzić w nos, bo większość lekarzy w moim mieście przyjmuje prywatnie. O specjalistach takich jak endokrynolog mogę w ogóle zapomnieć. Więc bulę za prywatne wizyty, za badania, może niech jeszcze szpital sprywatyzują, żebym za poród mogła sobie zapłacić, przecież nie mam lepszych wydatków, przecież dziecko, które niedługo przyjdzie na świat nic nie kosztuje  emotka

A dlaczego o endokrynologu na NFZ możesz zapomnieć? Jeśli TSH masz w ciąży podwyższone, lub w górnej granicy ma zas*any obowiązek Cie przyjąć. Bez gadania, bo z niedoczynnością/nadczynnością ciąża nie regulowana eutyroxem jest bardzo zagrożona

Z nadczynnoscia to akurat odwrotnie dzialajacy - thyrosan bodajze. Decyzje o leczeniu musi podjac endokrynolog, zestawiajac korzysci z leczenia, nad potencjalnymi efektami ubocznymi dla plodu. Ja mial galopujaca nadczynnosc w ciazy. Dostalam thyrosan. Po urodzeniu synek byl na wizycie u endo dzieciecego i mial robione 2 razy tsh. Bylo ok. Przy ciazy z problemami endo grozi tzw. Przelom tarczycowy i koniecznie trzeba byc pod opieka endo. Po ciazy hormony wrocily mi do normy, ale guzki tarczycy jak mialam tak mam emotka
0 0

visserarthur

#6300803 Napisano: 15.12.2016 14:20:41
Mnie to nie wkurza, ale już WKU..WIA. Siedzę po nocy, dodaję konkursy do bazy, no i żaden nie zostaje dodany- i tak ostatnio 4 razy pod rząd. Może wprowadzimy jakąś akcję, zamiast dodawania konkursu 5 złotych na jakiś cel!
Ps: Żaden nie zostaje dodany, bo jest dodany (pewnie wcześniej) przez kogoś innego...
2 eskel, ziolko 0

eskel

#6300804 Napisano: 15.12.2016 14:22:52
visserarthur napisał(a):

Mnie to nie wkurza, ale już WKU..WIA. Siedzę po nocy, dodaję konkursy do bazy, no i żaden nie zostaje dodany- i tak ostatnio 4 razy pod rząd. Może wprowadzimy jakąś akcję, zamiast dodawania konkursu 5 złotych na jakiś cel!

Zgadzam się. Potem dodawane są jakieś beznadziejne konkursy na silę (typu rozwiąż krzyżówkę!) i te atrakcyjniejsze znikają z głównej strony.
1 kajeczka 0

visserarthur

#6300805 Napisano: 15.12.2016 14:25:42
eskel napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Zgadzam się. Potem dodawane są jakieś beznadziejne konkursy na silę (typu rozwiąż krzyżówkę!) i te atrakcyjniejsze znikają z głównej strony.

No tak, bo ludzie dodają pierdoły, byleby tylko mieć dostęp do bazy. Bzdura i głupota.

ziolko

#6301684 Napisano: 16.12.2016 21:58:42
wiecie co... patrzę na to, co się dzieje na Wiejskiej i oczom nie wierzę  emotka emotka emotka  
Czy ci ludzie (posłowie PIS) nie mają swojego rozumu? nie boją się tego, że ludzie ich rozliczą w przyszłości za to, co robią??? ale za to obecnie boją się małego, pomylonego człowieczka, który robi z naszego kraju bajzel na kółkach i drugą Koreę Północną  emotka emotka emotka

dolly

#6301686 Napisano: 16.12.2016 22:03:37
ziolko napisał(a):

wiecie co... patrzę na to, co się dzieje na Wiejskiej i oczom nie wierzę  emotka emotka emotka  
Czy ci ludzie (posłowie PIS) nie mają swojego rozumu? nie boją się tego, że ludzie ich rozliczą w przyszłości za to, co robią??? ale za to obecnie boją się małego, pomylonego człowieczka, który robi z naszego kraju bajzel na kółkach i drugą Koreę Północną   emotka emotka emotka

Chcialam jakis film obejrzec , a tu takie atrakcje i to na żywo emotka
0 0

Gość: cleopatra

#6301691 Napisano: 16.12.2016 22:28:55
ziolko napisał(a):

Czy ci ludzie (posłowie PIS) nie mają swojego rozumu? nie boją się tego, że ludzie ich rozliczą w przyszłości za to, co robią??? ale za to obecnie boją się małego, pomylonego człowieczka, który robi z naszego kraju bajzel na kółkach i drugą Koreę Północną   emotka emotka emotka

a najlepsze, że robią to za nasze pieniądze...my płacimy za ten chory cyrk!!!

synk

#6301698 Napisano: 16.12.2016 22:39:48
visserarthur napisał(a):

eskel napisał(a):

visserarthur napisał(a):

No tak, bo ludzie dodają pierdoły, byleby tylko mieć dostęp do bazy. Bzdura i głupota.

A może lepiej zrobić górną granicę - bo są osoby które dodają po kilkadziesiąt. Przecież np 10 miesięcznie by było OK, a inni by mieli szansę
0 0

infatne

#6301711 Napisano: 16.12.2016 23:12:35
Ja dodałam ostatnio 2 konkursy z których jeszcze żadnej nie został zaakceptowany i nie mam dostępu do reszty forum. Wszystkie ważne są już dodane więc nawet jakieś beznadziejne dodaje żeby go mieć to prawda...
0 0

Gość:

#6301826 Napisano: 17.12.2016 15:00:39
wkurza mnie wypasione emotka  ...a raczej ludziska emotka ... brat podrzucił mi kilka opakowań po mleku i okazuje się ,że już są kody wprowadzone  emotka ...
0 0

aurorcia

#6301829 Napisano: 17.12.2016 15:31:22
Pół dnia dziś jeździłam po sklepach różnej maści w poszukiwaniu cukru waniliowego i proszku do pieczenia Winiary i skutek zerowy!emotka  Budyni, galaretek i innych mam pod dostatkiem, a do ciasta przydały by się proszki i cukry, a tu droetker i inne usrojstwa A Winiary nietemotka  (byłam w Lidlu, |Biedronce, tesco, Intermarche, Delikatesy Centrum i małe sklepy osiedlowe)
1 mia 0

shell

#6301831 Napisano: 17.12.2016 15:36:21
aurorcia napisał(a):

Pół dnia dziś jeździłam po sklepach różnej maści w poszukiwaniu cukru waniliowego i proszku do pieczenia Winiary i skutek zerowy! emotka  Budyni, galaretek i innych mam pod dostatkiem, a do ciasta przydały by się proszki i cukry, a tu droetker i inne usrojstwa A Winiary niet emotka  (byłam w Lidlu, |Biedronce, tesco, Intermarche, Delikatesy Centrum i małe sklepy osiedlowe)

W Kauflandzie mają, ale rozumiem, że nie u siebie nie uświadczysz (?).
0 0

aurorcia

#6301832 Napisano: 17.12.2016 15:38:19
shell napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Pół dnia dziś jeździłam po sklepach różnej maści w poszukiwaniu cukru waniliowego i proszku do pieczenia Winiary i skutek zerowy! emotka  Budyni, galaretek i innych mam pod dostatkiem, a do ciasta przydały by się proszki i cukry, a tu droetker i inne usrojstwa A Winiary niet emotka  (byłam w Lidlu, |Biedronce, tesco, Intermarche, Delikatesy Centrum i małe sklepy osiedlowe)

W Kauflandzie mają, ale rozumiem, że nie u siebie nie uświadczysz (?).

Nie po drodze mam, a pewności że będą też nie maemotka
0 0