Wkurza mnie...

ziolko

#6301932 Napisano: 17.12.2016 21:19:19
kumulacja napisał(a):

ziolko napisał(a):

kumulacja napisał(a):

A mnie wkurza cena masła! Przed Świętami podskoczyła! W ogóle uważam, że masło jest drogie - to dobre oczywiście.

jak trafię cenę poniżej 4 zł, to staram się kupić kilka kostek na zapas emotka  
Masło można mrozić emotka  
Podczas szalonych zakupów w lidlu kilka lat temu kupiłam chyba karton masła  emotka  zamroziłam i miałam na co najmniej pół roku  emotka

Zawsze wysyłaj do mnie prywatną wiadomość o tanim maśle, proszę emotka

ok emotka   jak nie zapomnę to wyślę emotka  
Jesli masz kartę do Makro to tam można kupić taniej masło... np. mojej lokalnej mleczarni normalnie jest ok 4,5-5 zł, a tam ok 4 lub mniej. 
0 0

sylzab2294

#6301933 Napisano: 17.12.2016 21:20:15
kumulacja napisał(a):

A mnie wkurza cena masła! Przed Świętami podskoczyła! W ogóle uważam, że masło jest drogie - to dobre oczywiście.

w lidlu za 3 kostki 82% masła 10zł. emotka

ziolko

#6301935 Napisano: 17.12.2016 21:26:50
sylzab2294 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

hmm... kiedy? dziś byłam i nie widziałam tej promocji 
0 0

mia

#6301936 Napisano: 17.12.2016 21:30:11
Klienci na OLX! emotka Nawet nie durnymi propozycjami (może dlatego, że już capslockiem wywaliłam w ogłoszeniach, że żadne wymiany mnie nie interesują), ale tym, że ktoś zawraca d..ę przez pół dnia, a potem cisza, ani me ani be. emotka
Ja rozumiem, że każdy się może rozmyślić, ale czy to taki problem po tych kilkudziesięciu PW, napisać jeszcze jedno "Dziękuję, ale jednak rezygnuję"?  emotka
0 0

Gość: cleopatra

#6301937 Napisano: 17.12.2016 21:31:11
ziolko napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

potwierdzam, wczoraj kupowałam w promocji
0 0

ziolko

#6301942 Napisano: 17.12.2016 21:37:52
to może u mnie już nie było... bo jakby było to bym kupiła emotka  
0 0

joan

#6301945 Napisano: 17.12.2016 21:40:32
Jeśli pójdziecie do Lidla, kupcie kapustę kiszoną z Charsznicy - ugotowałam potrawę na jutro, żeby się nocą przegryzły smaki, ale sok z kapusty wypiłam od razu: pychotka!
1 kalka 0

Gość: cleopatra

#6301946 Napisano: 17.12.2016 21:43:08
ziolko napisał(a):

to może u mnie już nie było... bo jakby było to bym kupiła emotka  

za mną kobieta brała 12 sztuk, więc może u Ciebie już brakło po prostu emotka
0 0

sylzab2294

#6301947 Napisano: 17.12.2016 21:45:37
ziolko napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

wczoraj kupowałam, pewnie i jeszcze jest dalej....
0 0

sylzab2294

#6301949 Napisano: 17.12.2016 21:48:15
sylzab2294 napisał(a):

ziolko napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

wczoraj kupowałam, pewnie i jeszcze jest dalej....

idź jutro.
pisze na nim PILOS masło 82% w taką kratkę biało granatową opakowanie ze stokrotką w prawym dolnym rogu  emotka
0 0

ace

#6301950 Napisano: 17.12.2016 21:50:20
mia napisał(a):

Klienci na OLX! emotka Nawet nie durnymi propozycjami (może dlatego, że już capslockiem wywaliłam w ogłoszeniach, że żadne wymiany mnie nie interesują), ale tym, że ktoś zawraca d..ę przez pół dnia, a potem cisza, ani me ani be. emotka
Ja rozumiem, że każdy się może rozmyślić, ale czy to taki problem po tych kilkudziesięciu PW, napisać jeszcze jedno "Dziękuję, ale jednak rezygnuję"?  emotka

To ja miałam jeszcze lepiej w piątek. Umówiłam sie z kobieta na odbiór osobisty, czekam i czekam a tu nie przyszła.... czy na prawdę tak ciężko napisać dwa słowa: rozmyślałam sie...? Chyba wrócę do Allegro, tam mnie tylko denerwują swoimi propozycjami cenowymi za które kupią produkt. A na olx umawiają sie i nie przychodzą, proponują zamiany, czy nie mogłabym przywieźć im do ich miasta towaru osobiście... załamka na maxa

sylzab2294

#6301951 Napisano: 17.12.2016 21:53:54
ace napisał(a):

mia napisał(a):

To ja miałam jeszcze lepiej w piątek. Umówiłam sie z kobieta na odbiór osobisty, czekam i czekam a tu nie przyszła.... czy na prawdę tak ciężko napisać dwa słowa: rozmyślałam sie...? Chyba wrócę do Allegro, tam mnie tylko denerwują swoimi propozycjami cenowymi za które kupią produkt. A na olx umawiają sie i nie przychodzą, proponują zamiany, czy nie mogłabym przywieźć im do ich miasta towaru osobiście... załamka na maxa

ja miałam tak tez ostatnio...
koleś mnie męczył o aparat...opuscilam mu parę złotych, a ten mi pisze czy mozliwy odbiór osobisty, więc mówię no tak jak najbardziej... a on mi się pyta, to kiedy będę w Częstochowie....emotka
Napisałam że nigdy, bo ja tam nie jeżdżę i jak chce to niech sobie przyjedzie po ODBIÓR OSOBISTY emotka

ace

#6301953 Napisano: 17.12.2016 22:07:42
sylzab2294 napisał(a):

ace napisał(a):

mia napisał(a):

ja miałam tak tez ostatnio...
koleś mnie męczył o aparat...opuscilam mu parę złotych, a ten mi pisze czy mozliwy odbiór osobisty, więc mówię no tak jak najbardziej... a on mi się pyta, to kiedy będę w Częstochowie.... emotka
Napisałam że nigdy, bo ja tam nie jeżdżę i jak chce to niech sobie przyjedzie po ODBIÓR OSOBISTY  emotka  

No właśnie... ja w ogóle sie zastanawiam skąd Ci ludzie sie urwali? Ja tam trafiam na jakies nie wiem, niziny społeczne... i nawet mnie to nie wurza.... bardziej rozczarowuje nad gatunkiem ludzkim... I na prawdę wole Allegro zapłacić prowizje, ale mimo wszystko mam wrażenie ze tam kultura jednak troche wyższa (albo ja miałam dotąd szczęście do Allegro).

bezaczek7

#6301956 Napisano: 17.12.2016 22:27:18
Tydzień się ugadywałam z babką na olx na odbiór osobisty kartonu kosmetyków, po czym zrezygnowała bez informowania, nie mogłyśmy się spotkać, już jej pisałam, że jestem w mieście, mam to ze sobą, będę przez najbliższe 3 godziny, jak da radę, to niech zadzwoni, kontakt się rozmył. Oj też byłam zła. Za to w ostatnim tygodniu udały mi się 3 wymiany osobiste, za mniejszą kwotę łącznie niż tamta jedna, ale i tak pocieszyło mnie to trochę. Trochęemotka  
Nic chyba jednak nie pobije tego: wystawiłam przedmiot jakoś koło 2 w nocy, 15 min później dzwoni mi telefon emotka  Ja wiem, człowiek sobie pomyślał, skoro wystawiłam, to jeszcze nie śpię, ale nie szło napisać wiadomości? Mniejsza. Po pół godzinie kolejny telefon. Nie odebrałam. Koło 4 w nocy (?!) trzeci telefon, wszystkie z różnych numerów. Obudził mnie oczywiście, Wyłączyłam dzwonki do rana... Nie oddzwoniłam.
Po jakimś czasie od wystawienia skontaktował się starszy z głosu pan, któremu nie szło przemówić, słowem ani mówionym, ani pisanym, że drugiej rzeczy już nie mam. On i tak by kupił. Cenę podbijał. Pisał jak na gg: dwa słowa-enter. Cztery słowa-wyślij. Słowo-wyślij. Czemu pani nie odpisuje? Wyślij. Brrrr zaczęłam się go trochę bać, pisał i wydzwaniał przez chyba 5 dni, powiadomienia z olx już wywoływały u mnie dreszcze.
0 0

joan

#6301957 Napisano: 17.12.2016 22:29:51
bezaczek7 - po prostu nie podawaj w ogłoszeniach Olx numeru telefonu ani gg, nie ma takiej potrzeby emotka

vickichelm

#6301966 Napisano: 17.12.2016 22:48:11
cb656 napisał(a):

ace napisał(a):

ja w ogóle sie zastanawiam skąd Ci ludzie sie urwali? (...) naprawdę wole Allegro zapłacić prowizje, ale mimo wszystko mam wrażenie ze tam kultura jednak troche wyższa (albo ja miałam dotąd szczęście do Allegro).

To tylko takie wrażenie. Mylne jak zwykle. Na Allegro są TACY SAMI ludzie, jak gdzie indziej.
Taka konkluzja - ci, których spotykamy (gdziekolwiek) to po prostu PRZEKRÓJ społeczności. WSZĘDZIE jest taki sam.
Chyba nic innego nie pozostaje, jak "cieszyć się", że na co dzień obcuję jednak z przedstawicielami nieco innego obszaru  intelektualnego emotka Hm... czy czuć się przez to elitą?

ojej Ty to chyba czujesz się elitą , nie ? emotka A najlepiej wychodzi Ci... Sam wiesz co...
0 0

kalka

#6301997 Napisano: 18.12.2016 00:29:43
joan napisał(a):

Jeśli pójdziecie do Lidla, kupcie kapustę kiszoną z Charsznicy - ugotowałam potrawę na jutro, żeby się nocą przegryzły smaki, ale sok z kapusty wypiłam od razu: pychotka!

Fajnie, że piszesz! emotka  Ja specjalnie po nią pojadę, bo szukałam u mnie w okolicy kiszonej, a wszędzie jest tylko kwaszona - wynalazek i totalny chłam zarazem emotka  
2 joan, teodozja 0

vickichelm

#6302014 Napisano: 18.12.2016 08:55:37
cb656 napisał(a):

vickichelm napisał(a):

No pewnie! emotka Wiem, co. emotka Wsadzanie kija w mrowisko emotka

Inaczej bym to nazwała emotka Ale karma wraca. Pamiętaj emotka A i nie staraj się tak na siłę być zabawny - bo słąbo Ci to wychodzi.
0 0

radosna

#6302130 Napisano: 18.12.2016 17:10:27
Jestem przyzwyczajona do oferowanych bardzo okazyjnych zamian.
Ale dziś - przy rzeczy za kilkaset złotych - ktoś napisał, że chce się
ze mną zamienić na ... samochód. Odpisałam, że jak na nowy, to
bardzo chętnie! emotka

icotynato

#6302135 Napisano: 18.12.2016 17:23:16
sylzab2294 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

ale co to za masło? 82% tłuszczu-ale jakiego? bo na prawdziwym firma nie boi się pisać " np skład - śmietanka pasteryzowana" dlaczego na Lidlowskim nie ma napisane jaki to tłuszcz????
0 0