Wkurza mnie...

edzia21

#6322137 Napisano: 15.02.2017 12:34:04
cherry_coke napisał(a):

giulietta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

edzia21 napisał(a):

I

Numer aktywny,obdarowana osoba nie odda.nauczka na przyszłość by sprawdzać 10 razy.  I nic tej babce nie moge zrobić  mój błąd,moja strata

brak słów... na szczęście karma działa i to bardzo szybko emotka  

A skąd wiadomo, że dana osoba nie ma abonamentu?
Poza tym czy w ogóle da się oddać kasę z salda?

Z salda niekoniecznie...ale z uprzejmości - przelewem, da się emotka
1 andii 0

anialistopad

#6322138 Napisano: 15.02.2017 12:36:38
Ma telefon na kartę pytałam jej,a nie odda dlatego,że ona nie doladowuje go takimi kwotami i jest jej to niepotrzebne,. Ma tylko do niej dzwonić na ten numer maz,który pracuje w Niemczech
0 0

Gość:

#6322139 Napisano: 15.02.2017 12:36:39
giulietta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

edzia21 napisał(a):

I

Numer aktywny,obdarowana osoba nie odda.nauczka na przyszłość by sprawdzać 10 razy.  I nic tej babce nie moge zrobić  mój błąd,moja strata

Sytuacja przykra, ale nie ma co obwiniać tej osoby. Przecież nie może tych pieniędzy ze swojego konta cofnąć, a dlaczego ma płacić za cudze błędy i teraz komuś oddawać 75 złotych skoro nie planowała i nie potrzebowała takiego doładowania? Dla niektórych taka kasa to naprawdę dużo. To tak, jakby ktoś na Twój adres zamówił paczkę i kazał Ci za nią zapłacić. Co z tego, że możesz sobie ją zostawić, jeśli jej nie potrzebujesz i nie planowałaś takiego wydatku.

cherry_coke

#6322144 Napisano: 15.02.2017 12:40:06
anialistopad napisał(a):

Ma telefon na kartę pytałam jej,a nie odda dlatego,że ona nie doladowuje go takimi kwotami i jest jej to niepotrzebne,. Ma tylko do niej dzwonić na ten numer maz,który pracuje w Niemczech

Istnieje jeszcze coś takiego jak teleprzelew http://www.plus.pl/uslugi/teleprzelew
W sensie przelew środków z salka komórki. 
0 0

asantesana

#6322148 Napisano: 15.02.2017 12:44:00
giulietta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ale jaka karma, bez jaj... Ja też bym nie oddała takiej kwot z własnego portfela, gdyby takie doładowanie nie było mi potrzebne i nie miałabym nadmiaru gotówki.
kaki76, możesz babce zaproponować, żeby oddawała Ci w drobniejszych kwotach, w tym czasie, w którym sama by sobie doładowywała. 

Gość: 83huda

#6322164 Napisano: 15.02.2017 13:33:18
apoccalipsa napisał(a):

83huda napisał(a):

Prawdopodobnie po raz TRZECI zaginęła przesyłka od jednej z forumowiczek (adres wysyłki i doręczenia niezmienne). Poczta polska mnie rozpieprza... znów się modlę, by nic nie wygrać.. emotka

moja przesyłka ostatnio zniknęła na 14 dni ( czas między pojawieniem się na poczcie po nadaniu, a dotarciem do urzędu końcowego ) a był to priorytet polecony emotka

ja rozumiem raz. drugi raz też zrozumiałam. ale trzeci raz pod rząd?! to jest nienormalne. Na co mogę liczyć? Na odszkodowanie w wys. 150 zł. Za pierwszy list dostałam, za drugi cisza. Teraz czuję, że będę bujać się z trzecim. A w liście paragony na tesco, jogobelle, itm, rama.. i jak zwykle smsy juz posłane. Skany mam, ale co z tego, jak większość agencji tego nie uznaje. Wycofać zgłoszeń też pewnie nie dadzą..
0 0

Claudia77

#6322166 Napisano: 15.02.2017 13:37:12
83huda napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

83huda napisał(a):

Prawdopodobnie po raz TRZECI zaginęła przesyłka od jednej z forumowiczek (adres wysyłki i doręczenia niezmienne). Poczta polska mnie rozpieprza... znów się modlę, by nic nie wygrać.. emotka

moja przesyłka ostatnio zniknęła na 14 dni ( czas między pojawieniem się na poczcie po nadaniu, a dotarciem do urzędu końcowego ) a był to priorytet polecony emotka

ja rozumiem raz. drugi raz też zrozumiałam. ale trzeci raz pod rząd?! to jest nienormalne. Na co mogę liczyć? Na odszkodowanie w wys. 150 zł. Za pierwszy list dostałam, za drugi cisza. Teraz czuję, że będę bujać się z trzecim. A w liście paragony na tesco, jogobelle, itm, rama.. i jak zwykle smsy juz posłane. Skany mam, ale co z tego, jak większość agencji tego nie uznaje. Wycofać zgłoszeń też pewnie nie dadzą..

jestem w szoku normalnie, bo póki co u mnie działają spoko i aby tak zostało...no ale jak się tłumaczą...? a może jest tam gdzieś po prostu jakiś chętny na paragony...?
0 0

#6322170 Napisano: 15.02.2017 13:42:11
Claudia77 napisał(a):

83huda napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

83huda napisał(a):

jestem w szoku normalnie, bo póki co u mnie działają spoko i aby tak zostało...no ale jak się tłumaczą...? a może jest tam gdzieś po prostu jakiś chętny na paragony...?

Za pierwszym razem dostałam list: bardzo nam przykro blablabla, odszkodowanie w wysokości 150 zł. Druga reklamacja poszła 3 miesiące temu, jakieś 2 tygodnie po pierwszej. Cisza. Na infolinię nie można się dodzwonić. Trzeci list forumowiczka wysłała mi w poniedziałek i z historii znów wynika, że nawet nie opuścił placówki! Co ciekawe, raz poprosiłam o wysłanie listu na adres w miasteczku położonym o 12 km od mojej wioski. I tam doszedł bez problemu. Ręce opadają. Nie wiem, gdzie mam z tym iść..
0 0

Gość: cleopatra

#6322172 Napisano: 15.02.2017 13:46:24
83huda napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

83huda napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

83huda napisał(a):

Za pierwszym razem dostałam list: bardzo nam przykro blablabla, odszkodowanie w wysokości 150 zł. Druga reklamacja poszła 3 miesiące temu, jakieś 2 tygodnie po pierwszej. Cisza. Na infolinię nie można się dodzwonić. Trzeci list forumowiczka wysłała mi w poniedziałek i z historii znów wynika, że nawet nie opuścił placówki! Co ciekawe, raz poprosiłam o wysłanie listu na adres w miasteczku położonym o 12 km od mojej wioski. I tam doszedł bez problemu. Ręce opadają. Nie wiem, gdzie mam z tym iść..

z reklamacją powinno być tak, że na odpowiedź mają 14 dni kalendarzowych a po tym czasie uznają reklamację za zasadna....czy Poczta ma inne prawo konsumenta?
0 0

#6322174 Napisano: 15.02.2017 13:49:41
cleopatra napisał(a):

z reklamacją powinno być tak, że na odpowiedź mają 14 dni kalendarzowych a po tym czasie uznają reklamację za zasadna....czy Poczta ma inne prawo konsumenta?

ja nie wiem. nic nie wiem. chyba się przejdę właśnie do Rzecznika Praw Konsumenta. 

Gdzieś tam u nich na stronie jest napisane, że na odp maja 30 dni, a w przypadkach szczegolnie trudnych - dłużej. Ile? nie wiem
0 0

Gość: jackk76

#6322178 Napisano: 15.02.2017 14:00:47
asantesana napisał(a):

giulietta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ale jaka karma, bez jaj... Ja też bym nie oddała takiej kwot z własnego portfela, gdyby takie doładowanie nie było mi potrzebne i nie miałabym nadmiaru gotówki.
kaki76, możesz babce zaproponować, żeby oddawała Ci w drobniejszych kwotach, w tym czasie, w którym sama by sobie doładowywała. 

Ja kilka lat temu miałem podobną sytuację - pomyliłem jedną cyfrę i doładowałem komuś za 50zł, numer był aktywny i też na kartę. Dzwoniłem do biura obsługi (to był Orange albo Plus). Biuro obsługi skontaktowało się z osobą, której doładowałem telefon i ta osoba okazała się uczciwa - jej cofnięto środki z konta, a mój telefon został doładowany.
1 kalka 0

monnikk

#6322180 Napisano: 15.02.2017 14:06:22
83huda napisał(a):

cleopatra napisał(a):

ja nie wiem. nic nie wiem. chyba się przejdę właśnie do Rzecznika Praw Konsumenta. 

Gdzieś tam u nich na stronie jest napisane, że na odp maja 30 dni, a w przypadkach szczegolnie trudnych - dłużej. Ile? nie wiem

u mnie jakiś czas temu było tak, że po 14 dniach dostałam pismo, że moja sprawa jest szczególnie trudna, że szukają przesyłki, i że termin wydłużono o kolejne 14dni. Pani na poczcie mówiła, że często tak robią.
0 0

Gość: cleopatra

#6322181 Napisano: 15.02.2017 14:07:14
83huda napisał(a):

cleopatra napisał(a):

a Poczta jest jednostką budżetową? chyba nie działają zgodnie z k.p.a.....idź do tego rzecznika praw konsumenta, niech im wysmaruje jakieś pismo....
0 0

#6322187 Napisano: 15.02.2017 14:16:11
Ja rozumiem, że mogą wysłać pismo. Ale tu ani me, ani be, ani kukuryku. I tak, jak mówię: zapowiada się, że trzecia przesyłka również nie dotrze emotka  na razie napisałam na adres mailowy dotyczący skarg.
0 0

kadett33

#6322190 Napisano: 15.02.2017 14:24:54
edzia21 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

giulietta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

edzia21 napisał(a):

I

A skąd wiadomo, że dana osoba nie ma abonamentu?
Poza tym czy w ogóle da się oddać kasę z salda?

Z salda niekoniecznie...ale z uprzejmości - przelewem, da się emotka

a w Plusie już nie ma teleprzelewu?
0 0

scrabble

#6322368 Napisano: 15.02.2017 19:40:51
Polecony Priorytet 6,80 zł. Powariowali na tej Poczcie  emotka  Ekonomiczny 5,30. 

kalka

#6322375 Napisano: 15.02.2017 19:52:23
scrabble napisał(a):

Polecony Priorytet 6,80 zł. Powariowali na tej Poczcie   emotka  Ekonomiczny 5,30. 

Ja i tak jestem mile zaskoczona,  emotka  bo myślałam, że priorytet kosztuje po podwyżce 8, 20 emotka
1 scrabble 0

scrabble

#6322386 Napisano: 15.02.2017 20:05:32
kalka napisał(a):

scrabble napisał(a):

Polecony Priorytet 6,80 zł. Powariowali na tej Poczcie   emotka  Ekonomiczny 5,30. 

Ja i tak jestem mile zaskoczona,  emotka  bo myślałam, że priorytet kosztuje po podwyżce 8, 20  emotka

Jeszcze miesiąc temu kosztował 5,50. Ok, rozumiem, że wszystko drożeje ale kurcze, 20, 50 groszy mogli podnieść a nie tyle! 
W Premii Kibica lepiej niech teraz dają po 100 zł, bo to już się nie kalkuluje emotka
1 maryam 0

cudaczek121

#6322388 Napisano: 15.02.2017 20:07:57
anialistopad napisał(a):

Doładowalam komuś konto za 75 zl pomyliłam 1 cyfrę w numerze. Co robić,da się to odzyskać? Chodzi o doładowanie telefonu w plusie

Ja miałam kilka razy sytuację,że na stronie swojego banku wpisałam błędną jedną cyfrę numeru telefonu.Ale szybko się zreflektowałam o własnym błędzie, gdyż to był akurat numer, który nie po raz pierwszy doładowywałam przez stronę banku i przyszedł mi na telefon kod autoryzacyjny.Ja wówczas pomyślałam: jaki kod autoryzacyjny, skoro takowy przychodzi tylko, gdy jakiś numer doładowuje po raz pierwszy.
Wkurza mnie, bo koleżanka miała mi 9 lutego oddać kasę na konto.No to czekam jak durna 5 dni.Dziś do niej piszę.Ona nadal zarzeka się,że na pewno wysłała, ale obiecała sprawdzić na swoim koncie.Okazało się,że ten przelew wcale nie wyszedł z jej banku, bo Urząd Skarbowy zablokował jej konto, gdyż zapomniała zapłacić podatkówemotka Dobrze,że mogę jeszcze na tę kasę poczekać,ale jakbym miała nóż na gardle i sama była w potrzebie, to nic tylko zęby w ścianę,ech.
0 0

slonecznik1309

#6322459 Napisano: 15.02.2017 23:03:17
scrabble napisał(a):

kalka napisał(a):

scrabble napisał(a):

Ja i tak jestem mile zaskoczona,  emotka  bo myślałam, że priorytet kosztuje po podwyżce 8, 20  emotka

Jeszcze miesiąc temu kosztował 5,50. Ok, rozumiem, że wszystko drożeje ale kurcze, 20, 50 groszy mogli podnieść a nie tyle! 
W Premii Kibica lepiej niech teraz dają po 100 zł, bo to już się nie kalkuluje  emotka

ja dziś za 3 listy polecone priorytety za potwierdzeniem odbioru zapłaciłam 28,20 zł emotka (małe, zwykłe listy emotka )
0 0