Wkurza mnie...

Gość: cleopatra

#6322514 Napisano: 16.02.2017 08:44:01
sama nie wiem jak nazwać to co mnie wkurza... jak piszę odpowiedź na ostatnią chwilę, czasami bardzo niskich lotów, potrafię wygrać fajną nagrodę lub wysokie miejsce....a czasami piszę (według mnie oczywiście) odpowiedź mistrzowską, która z pewnością wygra bo jest najlepsza, bo siedziałam nad nią parę dni i klops...nic nie wpada.... ehhhhh emotka
1 ziolko 0

anialistopad

#6322517 Napisano: 16.02.2017 08:58:57
83huda napisał(a):

Ja rozumiem, że mogą wysłać pismo. Ale tu ani me, ani be, ani kukuryku. I tak, jak mówię: zapowiada się, że trzecia przesyłka również nie dotrze emotka  na razie napisałam na adres mailowy dotyczący skarg.

Ja czekam już od grudnia na odpowiedź od nich i mają to w du....pisałam reklamacje nie odpisał i,dzwonię to obiecują ze odpisza i cisza dalej
0 0

Niebieska_Laguna

#6322556 Napisano: 16.02.2017 11:38:32
Byłam w pięciu sklepach ABC i mieli tylko jedną samotną Activię...
0 0

Gość: chochliczka

#6322704 Napisano: 16.02.2017 16:33:38
Wkurza mnie,ze los ciagle zsyla mi problemy.Moja Babcia mimo moich prosb gdy bylam w pracy wyszla na ulice i sie przewrocila.Nie wiem czy chodnik byl posypany czy nie,malo istotne.Bylysmy u lekarza zrobil rtg rzekomo nic nie bylo.Po 2tyg i okropnych bolach poszlysmy do innego lekarza i okazalo sie,ze tamrrn lekarz dal na zdjecie nie tego odcinka co yrzeba..
Wynik?kompresyjne zlamanie kregoslupa plus cos tam jeszcxe emotka  jestem zalamana-Babci grozi wozek inwalidzki.Przestrzegajcie swoich Dziadkow by nie wychodzily gdy slisko...
0 0

agniehaha89

#6322706 Napisano: 16.02.2017 16:45:45
chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie,ze los ciagle zsyla mi problemy.Moja Babcia mimo moich prosb gdy bylam w pracy wyszla na ulice i sie przewrocila.Nie wiem czy chodnik byl posypany czy nie,malo istotne.Bylysmy u lekarza zrobil rtg rzekomo nic nie bylo.Po 2tyg i okropnych bolach poszlysmy do innego lekarza i okazalo sie,ze tamrrn lekarz dal na zdjecie nie tego odcinka co yrzeba..
Wynik?kompresyjne zlamanie kregoslupa plus cos tam jeszcxe emotka  jestem zalamana-Babci grozi wozek inwalidzki.Przestrzegajcie swoich Dziadkow by nie wychodzily gdy slisko...

współczuje. Wiem, że teraz Wam to nie w głowie, ale jeśli macie dokumentacje medyczną to możecie dochodzić roszczeń z tytułu odszkodowania za błąd diagnostyczny. 
0 0

viviean

#6322708 Napisano: 16.02.2017 16:53:04
slonecznik1309 napisał(a):

scrabble napisał(a):

kalka napisał(a):

scrabble napisał(a):

Polecony Priorytet 6,80 zł. Powariowali na tej Poczcie   emotka  Ekonomiczny 5,30. 

Ja i tak jestem mile zaskoczona,  emotka  bo myślałam, że priorytet kosztuje po podwyżce 8, 20  emotka

Jeszcze miesiąc temu kosztował 5,50. Ok, rozumiem, że wszystko drożeje ale kurcze, 20, 50 groszy mogli podnieść a nie tyle! 
W Premii Kibica lepiej niech teraz dają po 100 zł, bo to już się nie kalkuluje  emotka

ja dziś za 3 listy polecone priorytety za potwierdzeniem odbioru zapłaciłam 28,20 zł emotka (małe, zwykłe listy emotka )

0 0

agicho

#6322709 Napisano: 16.02.2017 16:56:52
agniehaha89 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

współczuje. Wiem, że teraz Wam to nie w głowie, ale jeśli macie dokumentacje medyczną to możecie dochodzić roszczeń z tytułu odszkodowania za błąd diagnostyczny. 

żeby walka w sądach była taka prosta...a szczególnie ze szpitalami ... mój szwagier uległ wypadkowi przy pracy...w szpitalu. Nie dość,że miał kilka zabiegów rekonstrukcji kolana to czekało go zwolnienie z pracy. Walczy już czwarty rok.Końca nie widać.
0 0

bonitta

#6322714 Napisano: 16.02.2017 17:19:46
kadett33 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

giulietta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

edzia21 napisał(a):

I

Numer aktywny,obdarowana osoba nie odda.nauczka na przyszłość by sprawdzać 10 razy.  I nic tej babce nie moge zrobić  mój błąd,moja strata

brak słów... na szczęście karma działa i to bardzo szybko emotka  

A skąd wiadomo, że dana osoba nie ma abonamentu?
Poza tym czy w ogóle da się oddać kasę z salda?

Z salda niekoniecznie...ale z uprzejmości - przelewem, da się emotka

a w Plusie już nie ma teleprzelewu?

Teleprzelew jest, maksymalnie 20 zł na miesiąc, działa wyłącznie między dwoma telefonami na kartę (nie może być mix), nie przedłuża ważności konta. 
0 0

agniehaha89

#6322789 Napisano: 16.02.2017 19:57:36
agicho napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

żeby walka w sądach była taka prosta...a szczególnie ze szpitalami ... mój szwagier uległ wypadkowi przy pracy...w szpitalu. Nie dość,że miał kilka zabiegów rekonstrukcji kolana to czekało go zwolnienie z pracy. Walczy już czwarty rok.Końca nie widać.

Ja nie mówię o Sądach tylko o wniosku do komisji orzekającego o błędach lekarskich . Fakt że mniejsza kasa ale szybko to rozpatrują no i nie trzeba się ciagac po sądach 
0 0

mdepfs

#6322936 Napisano: 17.02.2017 10:13:19
brak siły. Od 9.00 do 21.00 w pracy.. minęło dopiero  1 h 13 min, a dla mnie dziś to jak wieczność emotka
chcialabym już być z powrotem w ciepłym łóżeczku.. emotka
0 0

kalka

#6322994 Napisano: 17.02.2017 12:15:49
Plucha za oknem, a ja wczoraj umyłam samochody,dzisiaj rano zafundowałam sobie nową, szałową fryzurę i fajny makijaż, które narażone są na rychłe zniszczenie    emotka
A do tego prawie pocieszył mnie mój małż, mówiąc na mój widok prawie komplement: O! Jaka ładna dzisiaj jesteś! Jakby nie moja żona  emotka  
(oczywiście dostał ścierą po głowie  emotka )

Niebieska_Laguna

#6323047 Napisano: 17.02.2017 13:59:33
Wkurza mnie, że nie czuję się już bezpiecznie w moim mieście. Ciągle słychać o jakichś przestępstwach na przypadkowych ludziach. A to dziecko wracające ze sklepu napadnięte przez meneli, a to kobieta pobita w biały dzień za telefon, potem znowu wypychają kogoś z okna, dźgają nożem w parku... Wszędzie namnożyło się jakichś klubów nocnych, wieczorami kręcą się tam pijani i naćpani ludzie, ciągle jakieś bijatyki, gwałty, normalny człowiek tamtędy nie przechodzi, a to często centrum miasta, blisko bloków i domów... Czasami mam ochotę wyjść wieczorem na spacer, pochodzić sobie po parku, ale szczerze mówiąc się boję, bo zamiast ciszy słychać tam krzyki pijaków. Strasznie mnie to już wkurza. Policja mało robi, ludzie boją się zeznawać, przestępcy zostają bezkarni. A niektórzy politycy jeszcze uważają, że kary są zbyt ostre i prymitywne, a w dzisiejszych czasach trzeba z ludźmi rozmawiać, tłumaczyć i edukować. No ja jakoś to średnio widzę. Żałuję, że nie mamy takiego prawa jak Singapur, gdzie nikt się z nikim nie patyczkuje. Nawet turyści za rozróby dostają kary chłosty. Znajoma tam mieszka i chwali sobie spokój i porządek. Szkoda, że to wyjątek. Bo ostatnio coraz częściej planując podróże, słyszę od znajomych nie co zwiedzać, ale dokąd nie zaglądać, bo okazuje się, że piękne parki, skwery i zabytkowe dzielnic są opanowane przez margines społeczny, z którym policja sobie nie radzi...
2 nkba, mdepfs 0

czeko

#6323071 Napisano: 17.02.2017 14:43:10
Wkurza mnie Smolar!! Serio? Naprawdę nie załapałam się na żaden toster?! Ten konkurs był dla mnie utwierdzeniem żeby już nigdy więcej u nich nie grać:/ Jedyna agencja, w której nigdy nic nie wygrałam! emotka
1 canti0 0

Niebieska_Laguna

#6323079 Napisano: 17.02.2017 14:54:08
cb656 napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie, że... wszędzie namnożyło się jakichś klubów nocnych, wieczorami kręcą się tam pijani i naćpani ludzie, ciągle jakieś bijatyki, gwałty...

Ciebie to wkurza, a żaba by się cieszyła... emotka

Ja na szczęście w szuwary nie muszę chodzić emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6323088 Napisano: 17.02.2017 15:01:34
cb656 napisał(a):

Ty to masz szczęście... emotka emotka emotka

Ty i te Twoje skojarzenia emotka
0 0

Gość: rpk

#6323094 Napisano: 17.02.2017 15:07:10

Wkurza mnie, że nie czuję się już bezpiecznie w moim mieście. Ciągle słychać o jakichś przestępstwach na przypadkowych ludziach. A to dziecko wracające ze sklepu napadnięte przez meneli, a to kobieta pobita w biały dzień za telefon, potem znowu wypychają kogoś z okna, dźgają nożem w parku... Wszędzie namnożyło się jakichś klubów nocnych, wieczorami kręcą się tam pijani i naćpani ludzie, ciągle jakieś bijatyki, gwałty, normalny człowiek tamtędy nie przechodzi, a to często centrum miasta, blisko bloków i domów... Czasami mam ochotę wyjść wieczorem na spacer, pochodzić sobie po parku, ale szczerze mówiąc się boję, bo zamiast ciszy słychać tam krzyki pijaków. Strasznie mnie to już wkurza. Policja mało robi, ludzie boją się zeznawać, przestępcy zostają bezkarni. A niektórzy politycy jeszcze uważają, że kary są zbyt ostre i prymitywne, a w dzisiejszych czasach trzeba z ludźmi rozmawiać, tłumaczyć i edukować. No ja jakoś to średnio widzę. Żałuję, że nie mamy takiego prawa jak Singapur, gdzie nikt się z nikim nie patyczkuje. Nawet turyści za rozróby dostają kary chłosty. Znajoma tam mieszka i chwali sobie spokój i porządek. Szkoda, że to wyjątek. Bo ostatnio coraz częściej planując podróże, słyszę od znajomych nie co zwiedzać, ale dokąd nie zaglądać, bo okazuje się, że piękne parki, skwery i zabytkowe dzielnic są opanowane przez margines społeczny, z którym policja sobie nie radzi...

Bosze gdzie ci przyszło mieszkać. Uciekaj jak najszybciej emotka
A tak poważnie to jest po prostu efekt liberalizmu przepisów i prawa. Niestety nie zanosi się jak na razie na odwrócenie trendów. U mnie jest spokój 23-24 chodzimy z psem na spacery i nigdzie krzyków nie słyszałem. Może to zasługa tego że to znane podwarszawskie miasteczko emotka
0 0

ania1

#6323125 Napisano: 17.02.2017 15:54:44
magnus napisał(a):

Wkurzył mnie Columbit emotka
Jak tu żyć bez odkurzacza ? emotka emotka

Właśnie...emotka
0 0

mdepfs

#6323142 Napisano: 17.02.2017 16:32:16
cb656 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Ty to masz szczęście... emotka emotka emotka

Ty i te Twoje skojarzenia emotka

Nooo... emotka
Już sobie wyobraziłem: niebieska laguna, a dookoła szuwary... emotka

emotka genialne, jak i hasło w stopce emotka
0 0

szaradzista1

#6323387 Napisano: 18.02.2017 19:44:37
Przed chwilą wróciłem z zakupów w Kauflandzie. Zachęcony ofertą rabatu w ten weekend kupiłem w sumie artykułów za ponad 150 złotych. Pokusiło mnie powiedzieć do kasjerki, że gdy będzie 100 zł , by zakończyła podliczanie. Kasjerka zrobiła to i po podliczeniu okazało się,że jest 99 złotych. Na swoje nieszczęście byłem z żoną, która zapłaciła kartą i zbeształa mnie,że nie czytam regulaminu, tylko szukam w internecie , "nie wiadomo czego"? Kasjerki powiedziały ,że promocje nie łączą się, czyli z tego wynika,że nie miałem kupować owoców i warzyw, które przez bonifikatę 20% obniżyły wartość zakupu poniżej 100 zł, a także wg wersji kasjerek, obie promocje nie łączą się, czyli kupno jednego jabłuszka wykluczyło udział w promocji.
0 0

mczarna

#6323398 Napisano: 18.02.2017 20:30:19
Wkurza mnie ta dołująca pogoda.Nie mam ochoty wstać z łóżka. Niby ocieplenie ale szaro za oknem i pada...Gdzie słońce,które było u nas ostatnio.Mam zdecydowanie dość tej cholernej zimy,która u nas trwa zdecydowanie za długo!
0 0