Wkurza mnie...

joan

#6361026 Napisano: 29.05.2017 09:05:35
Błędnie obliczyłam, że z samego rana żaden kurier nie podjedzie. Weszłam pod prysznic, namydliłam ciało... DING DONG! Noż jego mać, skoki w dal po łazience, cały przedpokój w wodzie, poszukiwania szlafroka...
- Dzień dobry, proszę wypełnić dokument zwrotny.
- Proszę, gotowe.
- Ale Pani nie wpisała serii i numeru dowodu osobistego!
- Bo to nie jest do niczego nikomu potrzebne.
- Chyba jest, skoro dali takie pole w dokumencie...
- Nie jest, do rozliczenia nagrody potrzebny jest jedynie NIP albo PESEL. A gdybym ja od Pana chciała dane z dowodu osobistego, podyktowałby mi Pan?!
- No ale ja nie decyduję o tych polach w dokumencie, ma być cały wypełniony.
- Nie wypełnię. Proszę zwrócić do nadawcy z adnotacją "odmowa przyjęcia - odbiorca nie chciał podać serii i numeru dowodu osobistego".
- Tak będę musiał zrobić. Albo wie Pani, co... niech Pani wpisze byle co w te pola, jakieś fikcyjne dane. Trzy litery, sześć cyfr.
- Gotowe, do widzenia.
- Do widzenia.

PS: Gdyby jeszcze jakiś organizator koniecznie chciał mi założyć teczkę IPN, informuję tutaj zaglądających:
IMIĘ OJCA: ADAM
IMIĘ MATKI: EWA
NAZWISKO PANIEŃSKIE MATKI: ŻEBROWSKA
MIEJSCE URODZENIA: RAJcza
emotka

stamp2

#6361029 Napisano: 29.05.2017 09:25:29
joan napisał(a):

Błędnie obliczyłam, że z samego rana żaden kurier nie podjedzie. Weszłam pod prysznic, namydliłam ciało... DING DONG! Noż jego mać, skoki w dal po łazience, cały przedpokój w wodzie, poszukiwania szlafroka...
- Dzień dobry, proszę wypełnić dokument zwrotny.
- Proszę, gotowe.
- Ale Pani nie wpisała serii i numeru dowodu osobistego!
- Bo to nie jest do niczego nikomu potrzebne.
- Chyba jest, skoro dali takie pole w dokumencie...
- Nie jest, do rozliczenia nagrody potrzebny jest jedynie NIP albo PESEL. A gdybym ja od Pana chciała dane z dowodu osobistego, podyktowałby mi Pan?!
- No ale ja nie decyduję o tych polach w dokumencie, ma być cały wypełniony.
- Nie wypełnię. Proszę zwrócić do nadawcy z adnotacją "odmowa przyjęcia - odbiorca nie chciał podać serii i numeru dowodu osobistego".
- Tak będę musiał zrobić. Albo wie Pani, co... niech Pani wpisze byle co w te pola, jakieś fikcyjne dane. Trzy litery, sześć cyfr.
- Gotowe, do widzenia.
- Do widzenia.

PS: Gdyby jeszcze jakiś organizator koniecznie chciał mi założyć teczkę IPN, informuję tutaj zaglądających:
IMIĘ OJCA: ADAM
IMIĘ MATKI: EWA
NAZWISKO PANIEŃSKIE MATKI: ŻEBROWSKA
MIEJSCE URODZENIA: RAJcza
emotka

emotka
0 0

marionzzz

#6361052 Napisano: 29.05.2017 10:04:22
joan napisał(a):

skąd ja to znam emotka  o której godzinie nie poszłabym do łazienki-rano, w południe, po południu to zawsze dokładnie w tym czasie! albo kurier albo listonosz...nie wiem, jakiś kurde szósty zmysł mają, żeby akurat wtedy przyjechać...
1 joan 0

zaczytana-pola

#6361054 Napisano: 29.05.2017 10:06:54
marionzzz napisał(a):

joan napisał(a):

skąd ja to znam  emotka  o której godzinie nie poszłabym do łazienki-rano, w południe, po południu to zawsze dokładnie w tym czasie! albo kurier albo listonosz...nie wiem, jakiś kurde szósty zmysł mają, żeby akurat wtedy przyjechać...

U mnie to samo emotka  szampon  na włosach i " ding dong" przy drzwiach emotka . Bardzo często tak mam. 
1 joan 0

aurorcia

#6361055 Napisano: 29.05.2017 10:12:17
zaczytana-pola napisał(a):

marionzzz napisał(a):

joan napisał(a):

skąd ja to znam  emotka  o której godzinie nie poszłabym do łazienki-rano, w południe, po południu to zawsze dokładnie w tym czasie! albo kurier albo listonosz...nie wiem, jakiś kurde szósty zmysł mają, żeby akurat wtedy przyjechać...

U mnie to samo  emotka  szampon  na włosach i " ding dong" przy drzwiach  emotka . Bardzo często tak mam. 

Eeee tam, ja kiedyś namydlona, szampon na włosach i awaria, nie ma wodyemotka

dwaburekoty

#6361056 Napisano: 29.05.2017 10:13:17
teściowa.
1 andii 0

joan

#6361068 Napisano: 29.05.2017 10:29:47

marionzzz napisał(a):

joan napisał(a):

U mnie to samo  emotka  szampon  na włosach i " ding dong" przy drzwiach  emotka . Bardzo często tak mam. 

Hihi, przynajmniej wiem już, że to nie wszechświat się na mnie uwziął z tymi kurierami emotka Mam już pozapisywane, który o jakiej porze dnia przyjeżdża, ale nie zawsze wiem zawczasu, czym nagroda przyjdzie emotka
0 0

picola

#6361071 Napisano: 29.05.2017 10:33:42
marionzzz napisał(a):

joan napisał(a):

Przynajmniej macie czas, aby coś narzucić na siebie. Na studiach mieszkałam w akademiku, moduł mieszkalny miał dwa osobne pokoje, łazienkę i mały przedpokój, z którego wychodziło się na korytarz. Przed jakimiś świętami, byłam pewna, że wszyscy studenci wyjechali, więc wyskoczyłam sobie z łazienki do pokoju po peeling. Byłam w przedpokoju gdy nagle w drzwiach wejściowych ukazali się moi kumple z roku.  Oni ubrani a ja mokra i goła i zamiast gdzieś uciec to stałam tam i piszczałam. Oni też stali i się gapili, nie piszczeli. To było mega upokarzające, chociaż ostatnio mieliśmy spotkanie po latach i wszyscy się z tego śmiali.

cudaczek121

#6361106 Napisano: 29.05.2017 11:24:49

marionzzz napisał(a):

joan napisał(a):

Fajnie macie z tymi kurierami i listonoszami- przynajmniej jakieś przesyłki z nagrodami do Was przychodzą.Ja to już dawno żadnego kuriera czy listonosza z paczką dla mnie nie widziałam, aczkolwiek zdarzało mi się przyjmować fanty z ociekającym włosami i na głowie i nałożonym w pośpiechu byle czym.
1 ziolko 0

mysia

#6361107 Napisano: 29.05.2017 11:24:55
cb656 napisał(a):

Mysia napisał(a):

odpowiedzi napisane, paragony leżą i leżę ja.. za cholerę nie chce mi się przepisywać tego na komórkę...

Załóż sobie konto w chmurze, na przykład na Dropbox i trzymaj tam dokumenty. Dzięki temu plik tekstowy zapisany w komputerze da się otworzyć w dowolnym urządzeniu mającym dostęp do konta, na przykład w smartfonie, a wtedy przepisywanie uprości się do postaci "kopiuj/wklej". emotka

Dziękuję za radę emotka mam sporo plików na kompie, ale teraz mniej z niego korzystam, dlatego większość tworzę na kartkach i czasem ciężko mi to przepisać.. emotka jestem nieogarnięta ostatnio, wiem o tym dlatego się wkurzam no  emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6361114 Napisano: 29.05.2017 11:32:31
Wkurza mnie i to bardzo, że agencje reklamowe mogę zapominać, mylić się, popełniać błędy, mieć awarie, itp... Ale graczowi już niczego nie wybaczą. Zero zrozumienia. Zupełnie jak w czasach szkolnych i na studiach. Nauczyciel czy wykładowca może źle się poczuć, zachorować, wziąć zwolnienie, mieć ważną sprawę rodzinną. Ale uczeń czy student już nie. Bo oczywiście na pewno kombinuje, a zwolnienie lewe. emotka

ikropka

#6361146 Napisano: 29.05.2017 12:20:14
cudaczek121 napisał(a):

marionzzz napisał(a):

joan napisał(a):

Fajnie macie z tymi kurierami i listonoszami- przynajmniej jakieś przesyłki z nagrodami do Was przychodzą.Ja to już dawno żadnego kuriera czy listonosza z paczką dla mnie nie widziałam, aczkolwiek zdarzało mi się przyjmować fanty z ociekającym włosami i na głowie i nałożonym w pośpiechu byle czym.

Wykrakaliście! Ja pod prysznicem, odżywka na włosach, a tu Inpost z Lechem dobija się do furtki. Dobrze, że jest ciepło, ale mój strój musiał go zadziwić.
1 joan 0

edzia3

#6361152 Napisano: 29.05.2017 12:29:22
A mnie wkurza mój pech.Jeśli tylko wygram jakąś nagrodę to się okazuje:że mój sklep nie brał udziału albo lista sklepów jest inna niż w regulaminie,a dzisiaj wysyłam na Bic Natura scan a tam jest data miesiąca tak mało widoczna że prawie wcale rok w porządku,dzień też a miesiąc prawie wcale tak jakby palcem tłustym dotknięte i co wielka d..  A już myślałam że mój pech przeszedł na męża i nic.
0 0

cherry_coke

#6361171 Napisano: 29.05.2017 12:57:46
Że mały dżem to nie dżem choć znajduje się w dziale "dżemy i powidła" i nawet w opisie jest napisane dżem w alupaku.
A ja zjadłam i smakował jak dżem. Tak mnie oszukali. emotka  
1 maryam 0

delfinka101

#6361183 Napisano: 29.05.2017 13:31:51
edzia3 napisał(a):

A mnie wkurza mój pech.Jeśli tylko wygram jakąś nagrodę to się okazuje:że mój sklep nie brał udziału albo lista sklepów jest inna niż w regulaminie,a dzisiaj wysyłam na Bic Natura scan a tam jest data miesiąca tak mało widoczna że prawie wcale rok w porządku,dzień też a miesiąc prawie wcale tak jakby palcem tłustym dotknięte i co wielka d..  A już myślałam że mój pech przeszedł na męża i nic.

Mam podobnie za to moje dziecko ma istne szczęście. Nie czytał regulaminu a zakupił laysy w jedynym Tesco w Toruniu które bierze udział w konkursie.

delfinka101

#6361184 Napisano: 29.05.2017 13:33:42
cb656 napisał(a):

Mysia napisał(a):

mam sporo plików na kompie, ale teraz mniej z niego korzystam, dlatego większość tworzę na kartkach i czasem ciężko mi to przepisać...

emotka Nie przejmuj się. Mój poziom nieogarnięcia zatacza coraz szersze kręgi... ostatnio nawet pisać na karteczkach mi się nie chce, "złapałem się" na tym, że z lenistwa uruchamiam dyktafon w smartfonie i nagrywam emotka
Jest taka funkcjonalność Google, która wypowiedziane słowa zamienia na tekst pisany, można skopiować... emotka

Ja wysyłam do siebie samej wiadomość na messenger , kopiuje tekst i wysyłam jako sms:)
0 0

Halszka

#6361190 Napisano: 29.05.2017 13:50:42
cherry_coke napisał(a):

Że mały dżem to nie dżem choć znajduje się w dziale "dżemy i powidła" i nawet w opisie jest napisane dżem w alupaku.

Napisałam do nich powołując się na ich "nie"doskonały regulamin, ciekawe co odpiszą i czy zmienia decyzję.
Szajs.. to ich problem że żaden z punktów regulaminu nie precyzował ani nie wyłączał rodzaju lub gramatury opakowania. Zakupiony produkt to DŻEM, niezależnie czy zapakowany w słoik czy opakowanie aluminiowe. Również paragon zawiera nazwę
marki STOVIT.
2 dorothy, jokan 0

cherry_coke

#6361198 Napisano: 29.05.2017 14:03:29
Halszka napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Napisałam do nich powołując się na ich "nie"doskonały regulamin, ciekawe co odpiszą i czy zmienia decyzję.
Szajs.. to ich problem że żaden z punktów regulaminu nie precyzował ani nie wyłączał rodzaju lub gramatury opakowania. Zakupiony produkt to DŻEM, niezależnie czy zapakowany w słoik czy opakowanie aluminiowe. Również paragon zawiera nazwę
marki STOVIT.

Wyłóż dżem na kanapkę, zrób zdjęcie, wyślij im na maila z zapytaniem zagadką - "co znajduje się na kanapce?"  :D 

jokan

#6361208 Napisano: 29.05.2017 14:18:04
Halszka napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

marki STOVIT.

Nie powinno tak byc, a jesli nawet to powinni rozstrzygac na korzysc uczestnikow....zalezy im tylko na sprzedazy tych dzemo, czy rowniez aby zachowac dobre imie? Swoja droga znalazlam lepsze dzemy, ktore nie maja syropow glukozowo-fruktozowych, wszedzie laduja to swinstwo....co mnie niezmiernie wkurza....
0 0

fineessa

#6361261 Napisano: 29.05.2017 16:47:54
Wkurza mnie podawanie w wynikach konkursu imienia i pierwszej litery nazwiska bo potem człowiek łudzi się że "Anna Z." to ona tylko mail przez przypadek nie dotarł emotka
1 ziolko 0