Wkurza mnie...

mdepfs

#6369073 Napisano: 18.06.2017 14:13:57
dziś chyba wszystko emotka
0 0

maria1980

#6369079 Napisano: 18.06.2017 15:06:29
Pociagdonagrod,co tydzień SMS ,żeby sie skontaktować w sprawie wygranej - wysyłam dane co tydzień ... dziś napisałam ,że rezygnuje z nagrody - może dadzą mi spokój .
0 1 ongis

cc_investigator

#6369080 Napisano: 18.06.2017 15:14:22
ludzka_istota napisał(a):

Niebieska_Laguna doskonale Cię rozumiem. Tkwię w podobnym stanie od dwóch miesięcy. U Ciebie kot- u mnie pies z chorą łapką (całe leczenie z operacją ponad 1200zł). Konkursy leżą i kwiczą. Z pracą nie wyrabiam, bo jak tylko coś ogarnę jedno, to drugie trzeba zrobić "na wczoraj". Nie mam egzaminów, ale do napisania elaborat podsumowujący trzy ostatnie lata mojej pracy zawodowej. I nie mam weny jak to ugryźć. 
Trzymaj się Kochana, w końcu musi być lepiej.

Mianowanie, czy dyplomowanie? emotka  u mnie to drugie, mam juz 30 stron sprawozdania, ale teczke rusze dopiero w wakacje emotka
1 brucee 0

cudaczek121

#6369081 Napisano: 18.06.2017 15:19:17
maria1980 napisał(a):

Pociagdonagrod,co tydzień SMS ,żeby sie skontaktować w sprawie wygranej - wysyłam dane co tydzień ... dziś napisałam ,że rezygnuje z nagrody - może dadzą mi spokój .

Ale na ten sam numer telefonu Ci wysyłają tą wiadomość czy na kilka różnych numerówemotka Jeśli na 1 i ten sam, to po prostu zadzwoń na infolinię i powiedz im,że już raz Ci wysłali smsa z prośbą o wysłanie danych i wystarczy.Wczoraj tam dzwoniłam do bluemedia, aby wyjaśnić, czy aby ten mój sms z 14 czerwca o nagrodzie to nie przypadkiem jakiś błąd systemu.Pani i powiedziała, że co prawda nie ma akurat osoby zajmującej się tym konkursem,ale z tego co jej wiadomo ludzie nie odesłali swoich danych i dlatego oni nadal informują o nagrodach, bo mają kilkadziesiąt nierozdysponowanych.
0 0

maria1980

#6369101 Napisano: 18.06.2017 18:03:09
cudaczek121 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

Ale na ten sam numer telefonu Ci wysyłają tą wiadomość czy na kilka różnych numerów emotka Jeśli na 1 i ten sam, to po prostu zadzwoń na infolinię i powiedz im,że już raz Ci wysłali smsa z prośbą o wysłanie danych i wystarczy.Wczoraj tam dzwoniłam do bluemedia, aby wyjaśnić, czy aby ten mój sms z 14 czerwca o nagrodzie to nie przypadkiem jakiś błąd systemu.Pani i powiedziała, że co prawda nie ma akurat osoby zajmującej się tym konkursem,ale z tego co jej wiadomo ludzie nie odesłali swoich danych i dlatego oni nadal informują o nagrodach, bo mają kilkadziesiąt nierozdysponowanych.

Dzieki za radę , tak cały czas na ten sam nr . Jutro zatem zadzwonię . 
0 0

ludzka_istota

#6369128 Napisano: 18.06.2017 20:21:27
cc_investigator napisał(a):

Niebieska_Laguna doskonale Cię rozumiem. Tkwię w podobnym stanie od dwóch miesięcy. U Ciebie kot- u mnie pies z chorą łapką (całe leczenie z operacją ponad 1200zł). Konkursy leżą i kwiczą. Z pracą nie wyrabiam, bo jak tylko coś ogarnę jedno, to drugie trzeba zrobić "na wczoraj". Nie mam egzaminów, ale do napisania elaborat podsumowujący trzy ostatnie lata mojej pracy zawodowej. I nie mam weny jak to ugryźć. 

Mianowanie, czy dyplomowanie? emotka  u mnie to drugie, mam juz 30 stron sprawozdania, ale teczke rusze dopiero w wakacje emotka

duplomacja... tworzę sprawozdanie, tworzę i końca nie widać emotka

cc_investigator

#6369132 Napisano: 18.06.2017 20:35:33

cc_investigator napisał(a):

duplomacja... tworzę sprawozdanie, tworzę i końca nie widać emotka

U mnie koniec widać, ale jakoś te ostatnie 2 rzeczy do opisania są dla mnie nie do przejścia. Inne sprawozdania napisane. Konkursy rozliczone. Swiadectwa gotowe (mam nadzieje) do druku, a ja se radośnie strzeliłam całodniową wycieczkę do innego miasta we wtoreczek. Jak to planowałam w marcu to chyba pomrocznosć jasna "mnię" dopadła.

Gość: rafi323raf

#6369178 Napisano: 19.06.2017 00:39:15
Na studia sobie ponarzekam, ostatni raz bo się kończą. Nie chce mi się w końcu napisać pracy i nie chce mi się uczyć. Ojjj spałbym przez tydzień.
1 paw23 0

dolly

#6369179 Napisano: 19.06.2017 00:39:53
kermit napisał(a):

kermit napisał(a):

chochliczka napisał(a): No wlasnie nie jestem pewna tego znajomego..znam go tak z widzenia..jemu nie dali portfela zostal w sklepie ob tylko przydzedl zapytac czy to nie moj...musze zglosic na policje po pracy kurcze emotka

No cóż czyli sama ta sytuacja wskazuje, że "kolega" jest średnio-uczciwy. Zwykle w takiej sytuacji ludzie informują tylko ekspedientkę, że ktoś zostawił portfel...nawet mają taką reakcję typu "gorący kartofel" tzn. nie dotykam bo potem będzie, że coś z niego zabrałem.  W takim razie on znalazł ten portfel?  No i musiał do niego zajrzeć, no bo raczej po wyglądzie nie skojarzył, że to Twój...

A masz z nim jakiś kontakt? Może warto mu wspomnieć, że zamierzasz zgłosić sprawę na policję. emotka  Powiedz mu, że sprawa na pewno się wyjaśni, bo w sklepie są kamery i będzie widać jak to było....

Ja to widzę tak: koleś stał w kolejce, widział, że ktoś coś wyjmuje z portfela, ale na myśl mu nie przyszło, że nie ze swojego. Gdy przyszła jego kolej, było już wiadomo, że ktoś ten portfel zostawił. Widział Chochliczkę w kolejce, więc się Jej zapytał w pracy, czy to  Ona zgubiła. A teraz ktoś go oskarża, bo skoro nie zaufany to dlaczego by nie. emotka
1 mia 0

Kiciunia21

#6369182 Napisano: 19.06.2017 07:22:30
rafi323raf napisał(a):

Na studia sobie ponarzekam, ostatni raz bo się kończą. Nie chce mi się w końcu napisać pracy i nie chce mi się uczyć. Ojjj spałbym przez tydzień.

Oj, jak chętnie wróciła bym na studia... Wkurza mnie,  ze pewnie kolejny raz będę miała problem jaką podyplomówkę wybrać i czy stać mnie na to....
0 0

kachakacha

#6369186 Napisano: 19.06.2017 08:15:38
Wkurza mnie, że zgubiłam paragon, na którym pięknie była opisana zottarella i produkty do loterii neste emotka
0 0

frodo

#6369193 Napisano: 19.06.2017 08:39:37
Ale jestem na siebie wściekłaemotka emotka emotka  Jakiś czas temu, w związku z dość sporymi problemami zdrowotnymi, postanowiłam zatrudnić panią do pomocy przy sprzątaniu. I okazało się, że ta pani w sposób perfidny i wyrachowany po prostu kradła. Nie dość, ze pare razy dałam jej kosmetyki czy inne rzeczy to najwyraźniej było jej za mało i jeszcze mi je podbierała... Mam nadzieję, że za jakiś czas nie okaże się, że i bardziej wartościowe rzeczy zginęłyemotka
0 0

kachakacha

#6369214 Napisano: 19.06.2017 09:26:05
cb656 napisał(a):

kachakacha napisał(a):

Wkurza mnie, że zgubiłam paragon, na którym pięknie była opisana zottarella i produkty do loterii neste emotka

Wkurza mnie, że ludzie kombinują, byle obejść zakaz umieszczania ogłoszeń "kupię paragon" emotka

Jeżeli bijesz do mnie, to źle trafiłeś. Nie chcę od nikogo kupować paragonu. Jest mi po prostu przykro, że wydałam ponad 20zł, żeby wziąć udział w loterii nestle, a paragon przesiałam. Tyle dobrze, że nie zdążyłam go zgłosić do konkursu.
A po drugie jeszcze bardziej przykro, że na tym paragonie była zottarella - specjalnie pojechałam na zakupy do tesco, bo to jeden z niewielu sklepów gdzie można ją kupić w moim mieście i jest poprawnie opisana, a nie "ser mozzarella" emotka
0 0

agniehaha89

#6369215 Napisano: 19.06.2017 09:30:04
kachakacha napisał(a):

cb656 napisał(a):

kachakacha napisał(a):

Wkurza mnie, że ludzie kombinują, byle obejść zakaz umieszczania ogłoszeń "kupię paragon" emotka

Jeżeli bijesz do mnie, to źle trafiłeś. Nie chcę od nikogo kupować paragonu. Jest mi po prostu przykro, że wydałam ponad 20zł, żeby wziąć udział w loterii nestle, a paragon przesiałam. Tyle dobrze, że nie zdążyłam go zgłosić do konkursu.
A po drugie jeszcze bardziej przykro, że na tym paragonie była zottarella - specjalnie pojechałam na zakupy do tesco, bo to jeden z niewielu sklepów gdzie można ją kupić w moim mieście i jest poprawnie opisana, a nie "ser mozzarella" emotka

Ja wczoraj miałam podobnie. Syn chciał prince polo. Myślę ok, kupię od razu trzy i wezmę udział w konkursie. No i nie wziełam paragonu z kasy ;/
0 0

dolly

#6369235 Napisano: 19.06.2017 10:06:00
cb656 napisał(a):

kachakacha napisał(a):

cb656 napisał(a):

kachakacha napisał(a):

Jeżeli bijesz do mnie, to źle trafiłeś. Nie chcę od nikogo kupować paragonu.

Sorry, Winetou. Tak to wygląda emotka

emotka a ktos tu pisał o złym scenariuszu  emotka
1 @gnieszk@ 0

norweska20

#6369267 Napisano: 19.06.2017 10:57:11
wkurza mnie ..a raczej jestem wkurzona sama na siebie ...po pomyliłam zgłoszenia i wysłałam paragon na złą loterię ..i jak to przewrotnośc losu..akurat ten paragon wygrał z rezerwy nagrodę ...i teraz nagroda o wartości 400 zł przeszła mi koła nosa ...no cóż samo życie emotka  ale co tam gramy dalej -chociaż zal jest ....
0 0

magie1982

#6369277 Napisano: 19.06.2017 11:37:45
Alergia, paskudne trawsko musi kwitnąć akurat w najładniejsze dni...
0 0

ziolko

#6369311 Napisano: 19.06.2017 12:30:11
angie222 napisał(a):

Koszt szkieł okularowych - 900 zł. 
Dzwoniło RMF z tego konkursu Merci, ale akurat ojciec nie mógłby się pojawić na antenie. Trochę smutno, bo przydałaby się kasa właśnie na te zasrane okulary. Wystraszyłam się, że oślepnę do 40, to teraz będę zaciskać pasa. Dobór oprawek był męką i tragedią, trwał kilka godzin - obawiam się, że i tak nie zacznę ich zakładać na stałe. Nie potrafię uwierzyć w to, że taka rama na twarzy dodaje komukolwiek uroku - to w gruncie rzeczy ciężka rzecz. I jeszcze taka droga!

zależy, jakie oprawki brałaś.. ja mam metalowe, z "noskami" silikonowymi. 
Fakt - szkła są drogie, ale za każdą powłokę, za plastikowe (czyli lekkie) szkła, za ich pocienienie, jeśli moc jest duża - dodatkowo się płaci... 
Poza tym jednak dobrze dobrane okulary dodają uroku emotka  
1 1mariusz 0

cherry_coke

#6369312 Napisano: 19.06.2017 12:30:50
angie222 napisał(a):

Koszt szkieł okularowych - 900 zł. 
Dzwoniło RMF z tego konkursu Merci, ale akurat ojciec nie mógłby się pojawić na antenie. Trochę smutno, bo przydałaby się kasa właśnie na te zasrane okulary. Wystraszyłam się, że oślepnę do 40, to teraz będę zaciskać pasa. Dobór oprawek był męką i tragedią, trwał kilka godzin - obawiam się, że i tak nie zacznę ich zakładać na stałe. Nie potrafię uwierzyć w to, że taka rama na twarzy dodaje komukolwiek uroku - to w gruncie rzeczy ciężka rzecz. I jeszcze taka droga!

Okulary są niczym biżuteria i naprawdę dodają charakteru!
Polecam przede wszystkim zmienić podejście, bo tak to tylko męczarnia. Obejdź milion okulistów, ale znajdź oprawki w których się dobrze czujesz. Poczytaj w necie porady stylistów jakie okulary dobrać do danej twarzy. Musisz po prostu poczuć, że je chcesz. To nie chodzi tylko o zdrowie, ale i o codzienne samopoczucie. 
Jeszcze słowem pocieszenia... To, że zadzwonili z RMF nie oznacza, że byłaby wygrana. Możliwe, że tata miał być rezerwowych słuchaczem, bo takich zawsze mają kilku. 

cherry_coke

#6369346 Napisano: 19.06.2017 13:20:37
angie222 napisał(a):

Ok, przyznaję - mam złe nastawienie do okularów. Nawet nie do okularów, a raczej do swoich oczu. Pokonałam zeza (plus nadwagę), ale i tak boję się głupiego noszenia oprawek. To jest trochę zabawne, bo nie obawiam się, pracując w ulubionej firmie publicznej każdego konkursowicza, paradować z wygolonym bokiem, czerwoną grzywką i tatuażem z wokalistą Visage. Okulary wywołują u mnie pewnego rodzaju fobię, dlatego przekornie zdecydowałam się na odważną oprawkę awiatorkę. Póki co jestem zmotywowana do wprowadzenia zmiany w swoje życie i zostawanie w okularach po pracy. Tylko cena tego gadżetu tak mnie poraziła. Człowiek po latach brzydoty jednak chce być atrakcyjny.

Powinnaś być z siebie dumna! 
Ubieraj się dla siebie, a nie dla innych i bądź z tego dumna. Powiedz sobie jaka fajna z Ciebie babka i heja. Ludzie z kosmosu skaczą, a Ty się okularów wstydzisz.  ;) 
Tak dla informacji dodam, że istnieje coś takiego jak ubezpieczenie okularów. Ja płacę rocznie 10% wartości okularów w Vision Express. Jeżeli w ciągu roku zniszczysz okulary to 80% wartości okularów zniszczonych masz na nowe okulary, a jeżeli zgubisz to 50 %. Naprawdę polecam, bo kupując drogie okulary np. za 1000 zł nie trzeba rozpaczać po ich utracie, a jeśli przez rok nic się nie stanie to na sam koniec ubezpieczenia zgłaszasz "kradzież" lub "zgubienie" i połowę wartości okularów możesz wykorzystać na nowe. 
0 0