Wkurza mnie...

southlander

#6369392 Napisano: 19.06.2017 14:58:25
bzowapani napisał(a):

Tak dla informacji dodam, że istnieje coś takiego jak ubezpieczenie okularów. Ja płacę rocznie 10% wartości okularów w Vision Express. Jeżeli w ciągu roku zniszczysz okulary to 80% wartości okularów zniszczonych masz na nowe okulary, a jeżeli zgubisz to 50 %. Naprawdę polecam, bo kupując drogie okulary np. za 1000 zł nie trzeba rozpaczać po ich utracie, a jeśli przez rok nic się nie stanie to na sam koniec ubezpieczenia zgłaszasz "kradzież" lub "zgubienie" i połowę wartości okularów możesz wykorzystać na nowe. 

Okulary za 1000 zł? emotka
Z czego oni je robią? Ze złota?
0 0

pioge7

#6369428 Napisano: 19.06.2017 16:07:55
southlander napisał(a):

Tak dla informacji dodam, że istnieje coś takiego jak ubezpieczenie okularów. Ja płacę rocznie 10% wartości okularów w Vision Express. Jeżeli w ciągu roku zniszczysz okulary to 80% wartości okularów zniszczonych masz na nowe okulary, a jeżeli zgubisz to 50 %. Naprawdę polecam, bo kupując drogie okulary np. za 1000 zł nie trzeba rozpaczać po ich utracie, a jeśli przez rok nic się nie stanie to na sam koniec ubezpieczenia zgłaszasz "kradzież" lub "zgubienie" i połowę wartości okularów możesz wykorzystać na nowe. 

W cenę chyba wliczone są też szkiełka, które zależą od wady wzorku/kąta padania i w ogóle... znajoma ma okulary za 1800 zł 
1 brucee 0

moniazr

#6369430 Napisano: 19.06.2017 16:10:06
cb656 napisał(a):

angie222 napisał(a):

mam złe nastawienie do okularów. Nawet nie do okularów, a raczej do swoich oczu. Pokonałam zeza (plus nadwagę), ale i tak boję się głupiego noszenia oprawek. To jest trochę zabawne, bo nie obawiam się, pracując w ulubionej firmie publicznej każdego konkursowicza, paradować z wygolonym bokiem, czerwoną grzywką i tatuażem z wokalistą Visage. Okulary wywołują u mnie pewnego rodzaju fobię, dlatego przekornie zdecydowałam się na odważną oprawkę awiatorkę. Póki co jestem zmotywowana do wprowadzenia zmiany w swoje życie i zostawanie w okularach po pracy. Tylko cena tego gadżetu tak mnie poraziła. Człowiek po latach brzydoty jednak chce być atrakcyjny.

Ja nie pokonałem ani zeza, ani nadwagi, nie mam oporów przed noszeniem oprawek (nawet ze szkłami korekcyjnymi emotka ), nie waham się w tym stanie wychodzić na ulicę emotka ale tatuaże to nie moja bajka.
P.S. Zeza da się pokonać? Serio? Ale jak - operacyjnie, czy siłą woli?

Ja mam uraz do okularów od czasów szkolnych. Teraz noszę soczewki kontaktowe i jestem bardzo zadowolona. Są wygodne, można w nich pływać, nie uciskają w nos, szkiełka się nie brudzą. Poza tym od kilku lat używam kolorowych soczewek i mam piękny kolor oczu, co miesiąc inny, raz błękitne jak niebo, jak soczystą zieleń. Polecam soczewki każdemu kto nie cierpi okularów i nie ma przeciwwskazań zdrowotnych.
0 0

mama2006

#6369442 Napisano: 19.06.2017 16:22:26
cb656 napisał(a):

moniazr napisał(a):

noszę soczewki kontaktowe i jestem bardzo zadowolona. (...) mam piękny kolor oczu, co miesiąc inny, raz błękitne jak niebo, jak soczystą zieleń.

Bzdura. Nie masz pięknego koloru oczu, tylko najwyżej piękny kolor soczewek. Bardzo proszę - nie mijajmyż się z prawdą na forum emotka

moja córka po roku noszenia szkieł musiała wrócić do okularów, niestety, chyba się uczuliła
0 0

mama2006

#6369467 Napisano: 19.06.2017 16:54:42
cb656 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

moja córka po roku noszenia szkieł musiała wrócić do okularów, niestety, chyba się uczuliła

Jeśli Twoja córka jest tą, o której myślę, że jest, to jestem zauroczony... emotka (to także pewnego rodzaju "uczulenie" - na ujmujące piękno) emotka

ja też jestem Nią zauroczona, od ponad 20 lat emotka
0 0

mysia

#6369475 Napisano: 19.06.2017 17:02:21
cherry_coke napisał(a):

angie222 napisał(a):

Ok, przyznaję - mam złe nastawienie do okularów. Nawet nie do okularów, a raczej do swoich oczu. Pokonałam zeza (plus nadwagę), ale i tak boję się głupiego noszenia oprawek. To jest trochę zabawne, bo nie obawiam się, pracując w ulubionej firmie publicznej każdego konkursowicza, paradować z wygolonym bokiem, czerwoną grzywką i tatuażem z wokalistą Visage. Okulary wywołują u mnie pewnego rodzaju fobię, dlatego przekornie zdecydowałam się na odważną oprawkę awiatorkę. Póki co jestem zmotywowana do wprowadzenia zmiany w swoje życie i zostawanie w okularach po pracy. Tylko cena tego gadżetu tak mnie poraziła. Człowiek po latach brzydoty jednak chce być atrakcyjny.

Powinnaś być z siebie dumna! 
Ubieraj się dla siebie, a nie dla innych i bądź z tego dumna. Powiedz sobie jaka fajna z Ciebie babka i heja. Ludzie z kosmosu skaczą, a Ty się okularów wstydzisz.  ;) 

Reklamowałaś kiedyś?  emotka Bo moja mama kupiła kilka miesięcy temu,okularki fajne ale zaczęły jej się zsuwać, oprawki zrobiły się luźne i poszła do VE a tam jej powiedziała kobieta, że ona może spróbować to naprawić ale jak w trakcie naprawy jej się zepsują to już na moją mamę odpowiedzialność i to mnie wkurzyło, powiedziałam mamie że ja z nią tam pojadę, w końcu należy jej się reklamacja emotka
0 0

cherry_coke

#6369483 Napisano: 19.06.2017 17:20:54
Mysia napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

angie222 napisał(a):

Ok, przyznaję - mam złe nastawienie do okularów. Nawet nie do okularów, a raczej do swoich oczu. Pokonałam zeza (plus nadwagę), ale i tak boję się głupiego noszenia oprawek. To jest trochę zabawne, bo nie obawiam się, pracując w ulubionej firmie publicznej każdego konkursowicza, paradować z wygolonym bokiem, czerwoną grzywką i tatuażem z wokalistą Visage. Okulary wywołują u mnie pewnego rodzaju fobię, dlatego przekornie zdecydowałam się na odważną oprawkę awiatorkę. Póki co jestem zmotywowana do wprowadzenia zmiany w swoje życie i zostawanie w okularach po pracy. Tylko cena tego gadżetu tak mnie poraziła. Człowiek po latach brzydoty jednak chce być atrakcyjny.

Powinnaś być z siebie dumna! 
Ubieraj się dla siebie, a nie dla innych i bądź z tego dumna. Powiedz sobie jaka fajna z Ciebie babka i heja. Ludzie z kosmosu skaczą, a Ty się okularów wstydzisz.  ;) 
Tak dla informacji dodam, że istnieje coś takiego jak ubezpieczenie okularów. Ja płacę rocznie 10% wartości okularów w Vision Express. Jeżeli w ciągu roku zniszczysz okulary to 80% wartości okularów zniszczonych masz na nowe okulary, a jeżeli zgubisz to 50 %. Naprawdę polecam, bo kupując drogie okulary np. za 1000 zł nie trzeba rozpaczać po ich utracie, a jeśli przez rok nic się nie stanie to na sam koniec ubezpieczenia zgłaszasz \"kradzież\" lub \"zgubienie\" i połowę wartości okularów możesz wykorzystać na nowe. 

Reklamowałaś kiedyś?  emotka Bo moja mama kupiła kilka miesięcy temu,okularki fajne ale zaczęły jej się zsuwać, oprawki zrobiły się luźne i poszła do VE a tam jej powiedziała kobieta, że ona może spróbować to naprawić ale jak w trakcie naprawy jej się zepsują to już na moją mamę odpowiedzialność i to mnie wkurzyło, powiedziałam mamie że ja z nią tam pojadę, w końcu należy jej się reklamacja emotka

Dziwne, bo to nawet nie podlega pod reklamacje. To zwykła regulacja na zasadzie dogięcia/odgięcia zauszników. Generalnie robią to za darmo. Może mama trafiła na kiepską osobę. Jeśli chodzi o polisę to korzystam z niej co roku. Nigdy nie było problemów. 
0 0

mysia

#6369487 Napisano: 19.06.2017 17:24:26
cherry_coke napisał(a):

Mysia napisał(a):

Dziwne, bo to nawet nie podlega pod reklamacje. To zwykła regulacja na zasadzie dogięcia/odgięcia zauszników. Generalnie robią to za darmo. Może mama trafiła na kiepską osobę. Jeśli chodzi o polisę to korzystam z niej co roku. Nigdy nie było problemów. 

Zapewne tak, dlatego się z nią wybiorę emotka
0 0

cherry_coke

#6369488 Napisano: 19.06.2017 17:27:18
southlander napisał(a):

Niestety tyle kosztują oprawki z wyższej półki + szkła ze specjalnymi powłokami. No bo jednak jak nosisz okulary codziennie to musisz się czuć w nich komfortowo. Pewnie jak ktoś nie nosi okularów to nie wie, że szkła mogą odbijać światło lub nie itp. Cena zależy również od wady. Oczywiście nie trzeba kupować aż tak drogich okularów. Na szczęście po latach można np. wymieniać same szkła, a oprawki wykorzystać ponownie. emotka
0 0

pioge7

#6369496 Napisano: 19.06.2017 17:52:40
Nestle porusza... oj przestaniemy się z nimi chyba zadawać.... emotka emotka emotka emotka
0 0

joan

#6369501 Napisano: 19.06.2017 17:58:07
moniazr napisał(a):

Ja mam uraz do okularów od czasów szkolnych. Teraz noszę soczewki kontaktowe i jestem bardzo zadowolona. Są wygodne, można w nich pływać, nie uciskają w nos, szkiełka się nie brudzą. Poza tym od kilku lat używam kolorowych soczewek i mam piękny kolor oczu, co miesiąc inny, raz błękitne jak niebo, jak soczystą zieleń. Polecam soczewki każdemu kto nie cierpi okularów i nie ma przeciwwskazań zdrowotnych.

W szkole podstawowej jeszcze nie nosiłam okularów, wzrok zepsuli całej mojej klasie w liceum tymi tablicami na ścieralne pisaki emotka Również jestem bardzo zadowolona z soczewek - przy okularach ciągle mi się powiększała wada wzroku, eh. I mogę nosić takie okulary przeciwsłoneczne, jak lubię emotka
1 moniazr 0

defed

#6369504 Napisano: 19.06.2017 18:12:07
joan napisał(a):

Również jestem bardzo zadowolona z soczewek

Tak, soczewki są super! Dzięki nim widzę co i gdzie, gdy się golę emotka
2 nkba, moniazr 0

ziolko

#6369507 Napisano: 19.06.2017 18:19:44
wkurza mnie manipulowanie faktami i rzeczywistością, żeby tylko wygrać emotka emotka

po sprawdzeniu poczty wkurzają mnie też maile typu "chudnij w oczach". A ja chciałabym schudnąć wszędzie, ale niekoniecznie w oczach emotka emotka

ace

#6369613 Napisano: 19.06.2017 22:37:52
angie222 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

angie222 napisał(a):

Koszt szkieł okularowych - 900 zł. 
Dzwoniło RMF z tego konkursu Merci, ale akurat ojciec nie mógłby się pojawić na antenie. Trochę smutno, bo przydałaby się kasa właśnie na te zasrane okulary. Wystraszyłam się, że oślepnę do 40, to teraz będę zaciskać pasa. Dobór oprawek był męką i tragedią, trwał kilka godzin - obawiam się, że i tak nie zacznę ich zakładać na stałe. Nie potrafię uwierzyć w to, że taka rama na twarzy dodaje komukolwiek uroku - to w gruncie rzeczy ciężka rzecz. I jeszcze taka droga!

Okulary są niczym biżuteria i naprawdę dodają charakteru!
Polecam przede wszystkim zmienić podejście, bo tak to tylko męczarnia. Obejdź milion okulistów, ale znajdź oprawki w których się dobrze czujesz. Poczytaj w necie porady stylistów jakie okulary dobrać do danej twarzy. Musisz po prostu poczuć, że je chcesz. To nie chodzi tylko o zdrowie, ale i o codzienne samopoczucie. 
Jeszcze słowem pocieszenia... To, że zadzwonili z RMF nie oznacza, że byłaby wygrana. Możliwe, że tata miał być rezerwowych słuchaczem, bo takich zawsze mają kilku. 

Okulary jak najbardziej dodają uroku!
Ja jako 3-4latka zazdrościłam mojemu bratu okularów. W końcu mi jakiś okulista przepisał zeróki, że niby lepiej mi się przegroda nosowa od okularów czy co tam wykształci (nie wiem o co chodziło), jak mojemu bratu oczy naprawili i ściągnął okulary, tak i mnie zaczeły się oczy psuć. Okulary dopiero na studiach założyłam (choć powinnam już w liceum), a po studiach założyłam soczewki i jestem mega zadowolona. Teraz myślę znów o okularach bo pozazdrościłam mojemu TŻ, bo pięknie wygląda w okularach emotka i ja też chcę pięknie wyglądać emotka Choć też coraz częściej myślę o laserze.

A jeśli ktoś myśli o soczewkach u swoich dzieci (takim którym się wzrok pogarsza) to warto pomyśleć o ortokorekcji czyli soczewkach które zakłąda się... na noc. Są bardzo drogie (ale mają też gwarancje że jeśli nie sprawdzi się pacjenta to zwrot kosztów), ale dają komfort bo w dzień nie trzeba nic nosić (soczewki przez noc nadają odpowiedni kształt gałce oka), można pływać bez okularków, a przede wszystkim zatrzymują postępującą wadę!
1 brucee 0

ace

#6369621 Napisano: 19.06.2017 22:49:43
azaflora napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Jestem wsciekla na sama siebie.Sytuacja z dzis rana,poszlam przed praca kupic wode.Pech chcial,ze przy moim placeniu kasa sie sciela,czekam,czekam..Czas leci,nerwowo zerkam na zegarek bo zaraz musze byc w pracy.Ekspedientka prosi by przejsc do kasy obok,tam kolejka znow czekam-w koncu place i z ulga biegne do pracy.Po kilku minutach jeden znajomy przychodzi i pyta czy.. to nie moj portfel zostal w sklepie...?patrze a jak moj,..odniosl go tylko szkoda ze pusty.. emotka  jakis facet co byl za mna w kolejce podobno wyjal z nirho cos i zostawil go na ladzie..
Jestem wsciekla na siebie,mam same problemy a teraz jeszcze z wlasnej glupoty mnie okradli...Pierwszy raz w zyciu zostawilam  portfel echhh

chochliczka współczuję. 
Kilka dni temu wsiadłam do lokalnego mikrobusika, wysiadający chłopak cofnął się od wejścia, bo zostawił telefon. Jego miejsce przy oknie było puste, obok siedziała mamuśka z 2-3 letnią córcią, chłopak zajrzał na siedzenie, pod, jeszcze raz przejrzał kieszenie i wreszcie poprosił, żeby mamusia wstała.... smartfon w skórzanym etui... "cudownie" znalazł się.... ona na nim siedziała, nawet się nie speszyła ani nie udawała zaskoczenia  emotka . Niestety "łowcy okazji" byli, są i będą

Ja kiedyś miałam taką sytuację na imprezie, jeszcze na studiach, że mi koleś (znajomy znajomych) buchnął portfel (przez całą imprezę nie otwierałąm torebki emotka ), a potem chciał być moim koniem na białym rycerzu, czy tam rycerzem na białym koniu i mi go rycersko zwrócić. Na szczęście nikt ze znajomych nie podał mu mojego nr tel. tylko zwrot udało się dokonać przy pomocy mojej koleżanki (bo, że niby nie mogłąm a na gwałt potrzebowałam emotka ), przekazując jej portfel powiedział jej że był pod adresem mojego zamieszkania (na moje szczęście stary adres pod którym nie mieszkałam ani ja ani nikt z rodziny już jakieś 5 lat emotka ) i żebym się z nim skontaktowała bo uważa że załuguje na podziękowanie emotka Facet po paru miesiącach okazał się moim  "niedoszłym" stalklerem - sąsiadka mi opowiadała że przez kilka tygodni prawie codziennie przesiadywał pod kamienicą chłopak który wszystkich o mnie dopytywał emotka Dobrze że już tam nie mieszkałam emotka I cieszę się że w nowych dowodach nie ma już meldunku emotka
1 brucee 0

@gnieszk@

#6369624 Napisano: 19.06.2017 22:52:29
ace napisał(a):

Okulary jak najbardziej dodają uroku!
Ja jako 3-4latka zazdrościłam mojemu bratu okularów. W końcu mi jakiś okulista przepisał zeróki, że niby lepiej mi się przegroda nosowa od okularów czy co tam wykształci (nie wiem o co chodziło), jak mojemu bratu oczy naprawili i ściągnął okulary, tak i mnie zaczeły się oczy psuć. Okulary dopiero na studiach założyłam (choć powinnam już w liceum), a po studiach założyłam soczewki i jestem mega zadowolona. Teraz myślę znów o okularach bo pozazdrościłam mojemu TŻ, bo pięknie wygląda w okularach emotka i ja też chcę pięknie wyglądać emotka Choć też coraz częściej myślę o laserze.

A jeśli ktoś myśli o soczewkach u swoich dzieci (takim którym się wzrok pogarsza) to warto pomyśleć o ortokorekcji czyli soczewkach które zakłąda się... na noc. Są bardzo drogie (ale mają też gwarancje że jeśli nie sprawdzi się pacjenta to zwrot kosztów), ale dają komfort bo w dzień nie trzeba nic nosić (soczewki przez noc nadają odpowiedni kształt gałce oka), można pływać bez okularków, a przede wszystkim zatrzymują postępującą wadę!

Dziękuję ace za ten wpis. Mam znajomą, która ma 11-letnią córeczkę z krótkowzrocznością, która dość szybko postępuje. Okulistka tylko przepisuje kolejne okulary. Czytałam kiedyś o ortokorekcji, ale nie miałam pojęcia, że można stosować u dzieci i że wada nie postępuje wtedy tak szybko. Już nie mogę się doczekać żeby do niej zadzwonić i powiedzieć, że coś jednak można zrobić, a nie tylko czekać na ustabilizowanie się wady (czyli jeszcze jakieś 10 lat) i wtedy ewentualnie laser.
2 ace, brucee 0

ace

#6369625 Napisano: 19.06.2017 22:53:51
bruce napisał(a):

ace napisał(a):

emotka  Nie sądziłam, że to możliwe w przypadku jakichkolwiek soczewek! emotka

Jest jest emotka Bardzo mało popularna metoda w Polsce (pewnie ze względu na koszty). No i jest możliwa tylko do wad chyba coś ok. 4,5-5diopti (już nie pamiętam) - dorośli też mogą nosić, ale dorosłym już wzrok raczej się nie pogarsza.
1 brucee 0

anialistopad

#6369649 Napisano: 20.06.2017 00:08:46
Dekoral wysłałam kod ze zdrapki,a zgłoszenia nie wysłałam ,bo północ wybiła. Już nie mogę wysłać?
0 0

nkba

#6369663 Napisano: 20.06.2017 07:28:55
anialistopad napisał(a):

Dekoral wysłałam kod ze zdrapki,a zgłoszenia nie wysłałam ,bo północ wybiła. Już nie mogę wysłać?

Możesz emotka
0 0

anialistopad

#6369709 Napisano: 20.06.2017 09:35:07
Jeny jak ludzie smierdza w autobusie ,masakra jakas. Nie potrafia sie umyc i perfuma jakas psiknac,no kurde.
1 brucee 0