Wkurza mnie...

gryszelm

#6667328 Napisano: 18.12.2019 15:01:09
bruce napisał(a):

gryszelm napisał(a):

Wkurzyłam się na DHL, cały dzień siedzę w domu i mam wiadomość, "nieudane doręczenie przesyłki, kurier był, ale Cię nie zastał", no żesz... a jak chcę przekierować do Żabki, to nie mogę, bo są dokumenty zwrotne.

Żabka to też wpadka - ja ostatnio ciągle piszę skargi, bo notorycznie zdarza mi się wpieniająca sytuacja - mam odebrać w Żabce, dostaję kod odbioru ze zdjęciem uśmiechniętego gościa z teledysku Top Girls emotka , jadę spory kawał drogi, stoję w kolejce, obsługa długo acz mozolnie szuka, narażam się na złorzeczenia innych klientów, a tam ... paczki brak.  emotka

DHL u mnie ostatnio to porażka. ja do Żabki mam 200m to i 3 razy mogę przejść się jak trzeba, ale do ich punktu to już kawał drogi i nie mam jak, ani dziś, ani jutro, w sobotę wyjeżdżam do teściów i wracam po Świętach, no i specjalnie dziś wzięłam wolne, żeby te przesyłki poodbierać. Kurier DPD trafił i z InPostu też, a DHL nawet nie zawitał i pisze takie bzdury, że nikogo nie było...
1 brucee 0

koper

#6667342 Napisano: 18.12.2019 15:13:45
bruce napisał(a):

Osoba, która u mnie niedawno kupiła poprzez net, też miała problemy z tą firmą, bo kurier tłumaczył, że dzwonił, lecz domofon zepsuty...  emotka

Moja ostatnia rozmowa przez telefon z kurierem:
-Dzień Dobry, mam paczkę do Pani (...)
-Super, jestem w domu
-Domofon nie działa, zostawiam paczkę pod drzwiami do klatki

I się rozłączył. 
Było to przed 8 rano, ja jeszcze w piżamie. Szybko nałożyłam dresy, zbiegłam na dół, wzięłam paczkę. Sprawdziłam domofon, oczywiście działał... 
1 brucee 0

kukuleczka

#6667565 Napisano: 19.12.2019 11:08:16
Mnie wkurza klub kantar- 10.32 dostałam mejla o ankiecie, 10.33 wypełniam i za chwilę "dziękujemy, ale z osobami o takich danych demograficznych przeprowadziliśmy już badanie". Wniosek? Mejle o nowej ankiecie nie są wysyłane do wszystkich o tej samej godzinie, bo wątpię ze wszyscy od razu mają możliwość wypełnienia ankiety..

Wkurza mnie tez zachowanie ludzi w gorączce przedświątecznej. Denerwuje mnie ze ludzie odkładają produkty, z których rezygnują gdzie popadnie. Przykład z wczoraj? Świeżo zapakowana wędlina w plasterkach na polce z karmą dla kota, podpaski na regale z książkami a ozdoby świąteczne zdobią regał z słodyczami. Tak ciężko odnieść na miejsce? I o jeżeli podpaski się nie zepsuja, tak ta wędlina po kilku godzinach lezenia juz tak. Szkoda, ze ludzie szanują swoje pieniądze, ale cudzych juz nie potrafią. Tak samo wkurzają mnie leżące paragony na podłodze i na parkingu.. Wiem, ze jako konkursowicz powinnam sie cieszyć, ale nie- nie cieszę sie, za to wkurza mnie to strasznie..

moskala22

#6667570 Napisano: 19.12.2019 12:02:10
Sytuacja z wczoraj - Godzina 2.45 w nocy, budzi mnie syn: mamo obiecałem panu R. (wychowawcy) ze przyniosę dziś choinkę i rzeczy na nią.
Ja zaspana, nie kontaktuje na początku. Gdy w końcu do mnie dotarło o co chodzi, ręce mi opadły. Wszystkie rzeczy pochowane gdzieś w garażu bo u nas choinkę ubiera się w wigilie, no ale cóż... Wzorowa mamusia staje na wysokości na zadania 

joan

#6667574 Napisano: 19.12.2019 12:17:37
Środek nocy, jakieś poj* odpalają fajerwerki, chyba ze dwa kafle na petardy wydali, miały moc przeciętnego wesela albo próbę imprezy na małym stadionie. I tak teraz będzie pewnie do połowy lutego, że sobie człowiek przy otwartym oknie nie pośpi emotka
1 brucee 0

dwaburekoty

#6667585 Napisano: 19.12.2019 12:36:34
joan napisał(a):

Środek nocy, jakieś poj* odpalają fajerwerki, chyba ze dwa kafle na petardy wydali, miały moc przeciętnego wesela albo próbę imprezy na małym stadionie. I tak teraz będzie pewnie do połowy lutego, że sobie człowiek przy otwartym oknie nie pośpi emotka

Nie strasz mnie. w ubiegłym roku na mojej wsi tylko dwie rodziny (serio, serio) odpalały fajerwerki- chyba w sumie całe 5k z 500+ poszlo w powietrze. Reszcie szkoda kasy. Na moje nieszczęście mieszkam między tymi dwoma rodzinami. Nasz berneńczyk szalał - musieliśmy go wpuścić do salonu i skręcić kaloryfery, a i tak ledwo zipal od temperatury. Nie wiem gdzie w tym roku go zamknięmy... chyba w piwnicy...
0 0

joan

#6667599 Napisano: 19.12.2019 12:57:55
dwaburekoty napisał(a):

Nie strasz mnie. w ubiegłym roku na mojej wsi tylko dwie rodziny (serio, serio) odpalały fajerwerki- chyba w sumie całe 5k z 500+ poszlo w powietrze. Reszcie szkoda kasy. Na moje nieszczęście mieszkam między tymi dwoma rodzinami. Nasz berneńczyk szalał - musieliśmy go wpuścić do salonu i skręcić kaloryfery, a i tak ledwo zipal od temperatury. Nie wiem gdzie w tym roku go zamknięmy... chyba w piwnicy...

Najgorsze, że na szał sylwestrowy ludzie się przygotowują - można ewentualnie z rodziną czy zwierzakiem na te 2-3 dni wyjechać. Natomiast na fajerwerki pozasylwestrowe nie ma ratunku emotka
0 0

FBbeata7

#6667656 Napisano: 19.12.2019 14:53:46
moskala22 napisał(a):

Sytuacja z wczoraj - Godzina 2.45 w nocy, budzi mnie syn: mamo obiecałem panu R. (wychowawcy) ze przyniosę dziś choinkę i rzeczy na nią.
Ja zaspana, nie kontaktuje na początku. Gdy w końcu do mnie dotarło o co chodzi, ręce mi opadły. Wszystkie rzeczy pochowane gdzieś w garażu bo u nas choinkę ubiera się w wigilie, no ale cóż... Wzorowa mamusia staje na wysokości na zadania 

Ja dziś rano dowiedziałam się,że  moje dziecko ma przynieść opłatki , na szczęście po drodze w Księgarni Archidiecezjalnej po 2 zł za paczkę kupiłam.
1 moskala22 0

kukuleczka

#6667689 Napisano: 19.12.2019 16:32:16
superloser napisał(a):

kukuleczka napisał(a):

Mnie wkurza klub kantar- 10.32 dostałam mejla o ankiecie, 10.33 wypełniam i za chwilę "dziękujemy, ale z osobami o takich danych demograficznych przeprowadziliśmy już badanie". Wniosek? Mejle o nowej ankiecie nie są wysyłane do wszystkich o tej samej godzinie, bo wątpię ze wszyscy od razu mają możliwość wypełnienia ankiety...

może szukają dodatkowych informacji do starych ankiet ?
albo dany produkt mają przypisany dla rejonu o "odpowiedniej" populacji?
A może zamiast pisać "to dla facetów", bezpiecznie idą w "demograficzne przyczyny" ?

Nie będę szukać przyczyny, powodów moze być wiele. Wiadomo jak ankieta dotyczy produktów dla dzieci, to całkowicie dla mnie zrozumiale - nie spelniam wymogów. Ale jak juz 12 z rzędu badanie, kończy się dla mnie tymi słowami, to sądzę ze cos jest nie tak.
1 brucee 0

ziolko

#6667703 Napisano: 19.12.2019 16:48:22
Wkurza mnie to całe zamieszanie ze świętami... 
Ruch na mieście masakryczny, kierowcy normalnie mało uprzejmi, to w tym czasie wręcz chamscy. Nie poczekają kilku sekund, aż ktoś wyjedzie z miejsca parkingowego, żeby kto inny mógł wjechać, tylko od razu trąbienie i machanie łapami emotka emotka
Parkują, jak im się podoba. Nieważne, że ktoś inny nie zaparkuje, ważne, że jeden pacan z drugim zaparkują. 
Albo podjeżdżanie pod same drzwi sklepów. Gdyby to jeszcze byli inwalidzi.. ale gdzie tam!!
Byczki z tatuażami wszędzie, niunie wypindrzone na kilometrowych obcasach emotka

W dodatku ten pęd z obłędem w oczach po sklepach, stawianie wózków na środku alejki, a inni mają problem, żeby ominąć zawalidrogę. 
Normalnie jest to wkurzające, a przed świętami, jak jest więcej ludzi w sklepach - tym bardziej emotka

W ogóle nie czuję atmosfery świąt... komercja na każdym kroku, choinki i inne świąteczne rzeczy już od 2 listopada w sklepach. Tylko kasa, kasa i kasa emotka

ziolko

#6667711 Napisano: 19.12.2019 17:01:52
bruce ale to prawda emotka  wystarczy popatrzeć na auta i to, kto podjeżdża pod same drzwi. Rzadko kiedy podjeżdżają starsze osoby, albo ktoś mający problem z poruszaniem się. 
Wyremontowali lidla w moim mieście... parking jest z grafitowych kostek betonowych, a przejazd z jasnoszarych. I co?? wiesz, ilu pacanów parkuje pod drzwiami???
Albo pod Tesco, pod Kauflandem, pod Carrefourem, Biedronką... im bliżej, tym lepiej!

ktosiek1

#6667766 Napisano: 19.12.2019 21:45:09
Wkurza mnie, że najprawdopodobniej zgubiłam (zostawiłam w pociągu?) mój konkursowy notatnik, w którym na dodatek był paragon wysłany na dwa konkursyemotka
1 kumulacja 0

kumulacja

#6667772 Napisano: 19.12.2019 22:27:44
ktosiek1 napisał(a):

Wkurza mnie, że najprawdopodobniej zgubiłam (zostawiłam w pociągu?) mój konkursowy notatnik, w którym na dodatek był paragon wysłany na dwa konkursy emotka

Proszę wpisywać adres w notatniku, bo gdybym ja go znalazła, to bym odesłała!
1 ktosiek1 0

moskala22

#6668082 Napisano: 20.12.2019 22:21:41
Wkurza mnie mój laptop - właśnie odmówił posłuszeństwa (zgasł i już nie da się go wlaczyc). Budżetu na nowy nie ma, wiec trochę się zdenerwowałam 
1 kumulacja 0

Gość: awi

#6668219 Napisano: 21.12.2019 22:07:44
kumulacja napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

Wkurza mnie, że najprawdopodobniej zgubiłam (zostawiłam w pociągu?) mój konkursowy notatnik, w którym na dodatek był paragon wysłany na dwa konkursy emotka

Proszę wpisywać adres w notatniku, bo gdybym ja go znalazła, to bym odesłała!

Kiedyś Biuro Rzeczy Znalezionych w pociągach znajdowało się na stacji Koluszki... 
0 0

ReneK

#6668225 Napisano: 21.12.2019 23:01:01
A a dzis znalazlam w koszyku w Biedrze piekne dlugie 2 paragony!przy czym moj mąż  wyrzucil je kosza...ehhh co za Pech!....nie rozumie konkursowiczow! Szkoda moich nerwow emotka

agakaz2

#6668254 Napisano: 22.12.2019 09:40:43
bruce napisał(a):

rene napisał(a):

A a dzis znalazlam w koszyku w Biedrze piekne dlugie 2 paragony!przy czym moj mąż  wyrzucil je kosza...ehhh co za Pech!....nie rozumie konkursowiczow! Szkoda moich nerwow  emotka

emotka emotka emotka  Nasza grupa jest mega wyjątkowa.  emotka

moi nauczeni przynoszą ładnie paragony hihi

wkurza dzisiejszy smog wr
2 ReneK, brucee 0

reniii

#6668257 Napisano: 22.12.2019 09:51:16
agakaz2 napisał(a):

bruce napisał(a):

rene napisał(a):

A a dzis znalazlam w koszyku w Biedrze piekne dlugie 2 paragony!przy czym moj mąż  wyrzucil je kosza...ehhh co za Pech!....nie rozumie konkursowiczow! Szkoda moich nerwow  emotka

A ja ostatnio schachana wybierałam z wózków długaśne paragony i co? Nic konkursowego na nich nie było.emotka
1 brucee 0

notta

#6668272 Napisano: 22.12.2019 11:36:42
reniii napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

bruce napisał(a):

rene napisał(a):

A ja ostatnio schachana wybierałam z wózków długaśne paragony i co? Nic konkursowego na nich nie było. emotka

mój najdłuższy znaleziony paragon był na 778 zł z c4 i zero na konkursy emotka
2 brucee, reniii 0

anaesth

#6668275 Napisano: 22.12.2019 11:53:59
Chyba mieszkam w jakimś arcyczystym mieście, bo w koszykach nigdy nie ma paragonów, na kasach też nie (chyba, że w samoobsługowych ktoś zostawia), na podłodze nic się nie wala... Raz mi się udało upolować paragon z Tyskiego (oczywiście spudłowany) w Biedronce, bo gość przede mną kupował i kasjerka nie zdążyła go wyrzucić. Dlatego za każdym razem, jak widzę posty w stylu "wygrałam na znaleziony paragon", to niedowierzam emotka
1 brucee 0