Wkurza mnie...

rare85

#6866782 Napisano: 26.06.2022 19:06:16
cb656 napisał(a):

rare85 napisał(a):

Jeden sąsiad puszcza disco-polo na cały regulator, drugi ze wspólnego podwórka robi sobie prywatny ogród - krzesła, basen, pranie na suszarce wystawione...
Zamieszkaj na wsi, mówili - będzie miała ciszę i spokój, mówili emotka

Hm, przybliżysz może, co to za infrastruktura, że na wsi jest jakieś 'wspólne podwórko"? emotka Zawsze sądziłem, że domek na wsi to odrębnie ogrodzona własność...

W tej wsi są też bloki emotka i podwórko przed klatką schodową jest wspólne
0 0

atyde25

#6866868 Napisano: 27.06.2022 12:06:53
Nawet mucha padła w ten upał.Ale nagrody coś wpadać nie chcą.Trza zrobić nowe zakupy to się nigdy nie skończy.Jak myślę o pójściu do sklepu w ten upał to mnie to dopiero wkurza:(
1 rare85 0

monisss

#6866870 Napisano: 27.06.2022 12:12:31
rare85 napisał(a):

cb656 napisał(a):

rare85 napisał(a):

Jeden sąsiad puszcza disco-polo na cały regulator, drugi ze wspólnego podwórka robi sobie prywatny ogród - krzesła, basen, pranie na suszarce wystawione...

Hm, przybliżysz może, co to za infrastruktura, że na wsi jest jakieś 'wspólne podwórko"? emotka Zawsze sądziłem, że domek na wsi to odrębnie ogrodzona własność...

W tej wsi są też bloki emotka  i podwórko przed klatką schodową jest wspólne

chyba jest dużo takich wsi bo pod Krakowem taka też jest emotka  zawsze mnie to dziwiło.. emotka  ja mieszkam w dużym mieście i mamy spore osiedle i akurat jest super bo się zaczęły wakacje i mam ciszę i spokój emotka   ale u nas jest z kolei katastrofa z psimi kupami na osiedlu (Sama mam psa i sprzątam) no i ze śmieciami wokół wiat. U nas można znaleźć opony, pralki, prysznice, meble, wszystko emotka  :P i tak sobie nie raz stoi po 2 tygodnie na osiedlu emotka  
0 0

rare85

#6866883 Napisano: 27.06.2022 12:33:13
monisss napisał(a):

rare85 napisał(a):

cb656 napisał(a):

rare85 napisał(a):

W tej wsi są też bloki emotka  i podwórko przed klatką schodową jest wspólne

chyba jest dużo takich wsi bo pod Krakowem taka też jest emotka  zawsze mnie to dziwiło.. emotka  ja mieszkam w dużym mieście i mamy spore osiedle i akurat jest super bo się zaczęły wakacje i mam ciszę i spokój emotka   ale u nas jest z kolei katastrofa z psimi kupami na osiedlu (Sama mam psa i sprzątam) no i ze śmieciami wokół wiat. U nas można znaleźć opony, pralki, prysznice, meble, wszystko emotka  :P i tak sobie nie raz stoi po 2 tygodnie na osiedlu emotka  

U nas segregacja śmieci to też temat rzeka.. A nie wspomniałam, podczas gdy inni wyprowadzają swoje psy na smyczy to pies sąsiada (nowi najemcy),"lata" sobie luzem. Heh, 10 lat było spokoju i się skończyło - jak to mówią: "dobrze już było" emotka
1 monisss 0

muzasa88

#6867000 Napisano: 28.06.2022 00:06:58
Przez zmianę standardu nadawania mam tylko 6 kanałów i to te rządowe, których oglądam tylko mecze, no może czasem film jakiś, ale na prawdę to rzadkość.
Kuźwa, a podobno mój telewizor był na to gotowy, a teraz, że nie jest. Kuźwa co za  poje.. Oddawać mi polsat i inne komercyjne stacje!!!
0 0

nanajka81

#6867005 Napisano: 28.06.2022 06:23:22
muzasa88 napisał(a):

Przez zmianę standardu nadawania mam tylko 6 kanałów i to te rządowe, których oglądam tylko mecze, no może czasem film jakiś, ale na prawdę to rzadkość.
Kuźwa, a podobno mój telewizor był na to gotowy, a teraz, że nie jest. Kuźwa co za  poje.. Oddawać mi polsat i inne komercyjne stacje!!!

Jeżeli był gotowy to wyszukaj sobie na nowo kanały i problem z głowy. 
0 0

muzasa88

#6867023 Napisano: 28.06.2022 10:05:19
Nanajka Myślisz, że nie wyszukałam eh... źle myślisz. No wcale problem nie jest z głowy mam tylko rządową tv oglądać, weź nie będę sobie szkodzić😀
1 radosna 0

sks900

#6867029 Napisano: 28.06.2022 10:27:03
muzasa88 napisał(a):

Nanajka Myślisz, że nie wyszukałam eh... źle myślisz. No wcale problem nie jest z głowy mam tylko rządową tv oglądać, weź nie będę sobie szkodzić😀

Jaka antena? Jak zbiorcza w bloku to zgłoś do spółdzielni.
0 0

radosna

#6867030 Napisano: 28.06.2022 10:33:37
muzasa88 napisał(a):

Też tak mam. Telewizor niby dobry, a kanałów tylko 6. I jeszcze ktoś z forum (nie będę wytykać palcamiemotka ) poradził, żeby ustawić ręcznie kanały. A czy mężczyzna z krwi i kości nie wie, że prawdziwa kobieta może tego nie umieć? emotka
1 muzasa88 0

kiwiwi

#6867031 Napisano: 28.06.2022 10:40:43
radosna napisał(a):

muzasa88 napisał(a):

Też tak mam. Telewizor niby dobry, a kanałów tylko 6. I jeszcze ktoś z forum (nie będę wytykać palcamiemotka ) poradził, żeby ustawić ręcznie kanały. A czy mężczyzna z krwi i kości nie wie, że prawdziwa kobieta może tego nie umieć? emotka

Zawsze można poprosić o pomoc jakiegoś mężczyznę z krwi i kości albo nieprawdziwą kobietę emotka
2 radosna, cb656 0

stamp2

#6867143 Napisano: 28.06.2022 15:25:26
33C w cieniuemotka
0 0

kumulacja

#6867149 Napisano: 28.06.2022 15:33:26
stamp2 napisał(a):

33C w cieniuemotka

To masz chłodno. U mnie tylko 34 stopnie emotka

nanajka81

#6867153 Napisano: 28.06.2022 15:39:24
muzasa88 napisał(a):

no u nas to zadziałało emotka Teściowej zostało 6 kanałów, daliśmy wyszukaj i znalazło. To może rzeczywiście wcisneli Ci jakiś niepełnosprawny telewizor emotka
1 kumulacja 0

muzasa88

#6867165 Napisano: 28.06.2022 16:21:22
Nanajka U mnie nie zadziałało. A telewizor jest jak najbardziej pełnosprawny. Pewnie będę musiała kupić ten dekoder.
Nie tylko ja mam taki problem, że najpierw był przystosowany (sprawdziłam tam , gdzie się sprawdza), a potem okazało, że nie.
Miłego dzionka emotka
1 kumulacja 0

sks900

#6867175 Napisano: 28.06.2022 16:37:29
muzasa88 napisał(a):

Nanajka U mnie nie zadziałało. A telewizor jest jak najbardziej pełnosprawny. Pewnie będę musiała kupić ten dekoder.
Nie tylko ja mam taki problem, że najpierw był przystosowany (sprawdziłam tam , gdzie się sprawdza), a potem okazało, że nie.
Miłego dzionka emotka

Ale po co masz kupować, jak masz dobry  telewizor? Antena się liczy, jak mieszkasz w bloku i masz podlaczony telewizor pod antenę zbiorczą i nie ma teraz TVN i Polsatu to znaczy, że te pasma są wycięte w antenie zbiorczej i trzeba to zgłosić w administracji, odblokują te nowe częstotliwości, mój znajomy tak miał. Zgłosił, przyszedł pan od anten i jest znowu TVN i Polsat. Powtórzę się, masz podłączoną antenę zbiorczą do telewizora, czy swoją indywidualną na balkonie, dachu?
0 0

muzasa88

#6867203 Napisano: 28.06.2022 19:04:10
Sks900 pisałam wyżej nie mieszkam w bloku.  Nie posiadam anteny zbiorczej.
Cb656 Na razie poczekam, bo tv w wakacje nie jest mi potrzebny.
Ps. Dzięki wszystkim za wszelkie rady i sugestieemotka

pikawka

#6867241 Napisano: 28.06.2022 23:01:03
Wkurza mnie brak pomysłu na samą siebie. Kończy mi się macierzyński za kilka dni, mój pracodawca zlikwidował firmę i nie mam gdzie wrócić.  Nie mam pomysłu co dalej, nie dam rady iść na cały etat do pracy przy trójce dzieci w tym roczniaku, ale chcę wyjąc do ludzi na pół etatu. W moim mieście raczej małe szanse, ze coś znajdę a na ostatniej rozmowie o pracę byłam hmmm 16 lat temu emotka  chce zarabiać ale najlepiej zdalnie emotka  albo pół etatu… tak wiem mam wymagania emotka  w poniedziałek ruszam zarejestrować się w urzędzie jako bezrobotna  emotka emotka
1 andii 0

iwona0103

#6867246 Napisano: 28.06.2022 23:34:22
pikawka napisał(a):

Wkurza mnie brak pomysłu na samą siebie. Kończy mi się macierzyński za kilka dni, mój pracodawca zlikwidował firmę i nie mam gdzie wrócić.  Nie mam pomysłu co dalej, nie dam rady iść na cały etat do pracy przy trójce dzieci w tym roczniaku, ale chcę wyjąc do ludzi na pół etatu. W moim mieście raczej małe szanse, ze coś znajdę a na ostatniej rozmowie o pracę byłam hmmm 16 lat temu emotka  chce zarabiać ale najlepiej zdalnie emotka  albo pół etatu… tak wiem mam wymagania emotka  w poniedziałek ruszam zarejestrować się w urzędzie jako bezrobotna  emotka emotka

Nie wiem gdzie pracowałaś wcześniej, ale wiele firm nadal pracuje zdalnie i nie planuje zmuszać pracowników do powrotu do biura. Można wtedy pracować z dowolnego miejsca Polski. Może spróbuj poszukać szerzej na pracuj.pl, filtrując np. po Krakowie. Wydaje mi się, że często informacja o pracy zdalnej jest wyszczególniona w ogłoszeniu. Powodzenia! emotka
0 0

pikawka

#6867345 Napisano: 29.06.2022 13:21:37
iwona0103 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Nie wiem gdzie pracowałaś wcześniej, ale wiele firm nadal pracuje zdalnie i nie planuje zmuszać pracowników do powrotu do biura. Można wtedy pracować z dowolnego miejsca Polski. Może spróbuj poszukać szerzej na pracuj.pl, filtrując np. po Krakowie. Wydaje mi się, że często informacja o pracy zdalnej jest wyszczególniona w ogłoszeniu. Powodzenia! emotka

Przeglądam w swoim rejonie poki co Bydgoszcz… ale mam takie odczucia mieszane, ze nic nie umiem i kto mnie zechce. Od 7 lat jestem w domu. Najpierw bliźniaki macierzyński i wychowawczy ( mojemu m na rękę żebym była w domu bo ciężko byłoby ogarnąć przedszkole starszaków i małego). Także, po tych 7 latach mam jakieś zaniżone mniemanie o sobie choć szybko się uczę i jestem obrotna emotka  wcześniej 8 lat w PKO i nie chce już w żadnym banku pracować emotka  

jokan

#6867354 Napisano: 29.06.2022 13:45:19
pikawka napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Przeglądam w swoim rejonie poki co Bydgoszcz… ale mam takie odczucia mieszane, ze nic nie umiem i kto mnie zechce. Od 7 lat jestem w domu. Najpierw bliźniaki macierzyński i wychowawczy ( mojemu m na rękę żebym była w domu bo ciężko byłoby ogarnąć przedszkole starszaków i małego). Także, po tych 7 latach mam jakieś zaniżone mniemanie o sobie choć szybko się uczę i jestem obrotna emotka  wcześniej 8 lat w PKO i nie chce już w żadnym banku pracować emotka  

jeśli znasz języki, to jest sporo ofert pracy zdalnej do obsługi klienta
0 0