Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

GreenEK

#7094415 Napisano: 19.05.2023 09:17:36
środek dnia, duże miasto, ruchliwy parking przed wejściem do marketu - ktoś ukradł mi rower emotka emotka emotka
gdzie my żyjemy...

magdalena-chili

#7094453 Napisano: 19.05.2023 11:33:56
GreenEK napisał(a):

środek dnia, duże miasto, ruchliwy parking przed wejściem do marketu - ktoś ukradł mi rower emotka emotka emotka
gdzie my żyjemy...

Oj, to przykre.... emotka  A przypięty był? Pytam z ciekawości, bo sama jeżdżę  emotka

GreenEK

#7094454 Napisano: 19.05.2023 11:46:51
magdalena-chili napisał(a):

GreenEK napisał(a):

gdzie my żyjemy...

Oj, to przykre.... emotka  A przypięty był? Pytam z ciekawości, bo sama jeżdżę  emotka

Przypięty był, choć przyznam, że pod osiedlową biedronką zostawiałam wiele razy niezabezpieczony.
I postawiłam akurat w miejscu, którego nie obejmowały kamery  - jedna na wejście, kolejna kawałek dalej na bankomat a pomiędzy martwa strefa. Nigdy się tym nie interesowałam ale miałam przekonanie, że takie miejsca są w całości objęte monitoringiem.

A dziś wkurzył mnie klient, który stwierdził, że zapłaci za wykonaną robotę dopiero za trzy tygodnie, bo wtedy kończy mu się lokata...
1 kumulacja 0

as32572

#7095074 Napisano: 22.05.2023 17:03:05
Wkurza mnie, że nie otrzymałam kodu promocyjnego z lotto challenge, ponieważ według nich nie spełniłam warunku zgody na komunikację marketingową.
Oczywiście zgodę miałam włączoną specjalnie na potrzeby tego konkursu i zadania. W konkursie też nic nie wygrałam, ciekawe czy nie z tego samego powodu emotka
Lotto teraz już drugi tydzień szczegółowo weryfikuje moje zgłoszenie, nie wiem czy się doczekam odpowiedzi. Niby nie duża strata ale ten bałagan u nich to jakaś porażka.
0 0

joan

#7095075 Napisano: 22.05.2023 17:10:24
GreenEK napisał(a):

gdzie my żyjemy...

Mojemu koledze ukradziono rower spod Netto, a kolega wstąpił tylko po napój i spędził w sklepie może ze 4 minuty. Rower był oczywiście porządnie przypięty. Wniosek? Szajki złodziei siedzą pod marketami w samochodach, mają przy sobie profesjonalny sprzęt, w kilka sekund są w stanie rower ukraść. Pewnie jest tak, że podczas kradzieży jedna osoba stoi na czatach, druga czeka w samochodzie, a trzecia - w stroju rowerzysty - podchodzi do roweru i myk! w sekundę przecina jakimś epickim dyngsem zapięcie emotka

Życzę Ci zatem wygrania nowego roweru emotka

rare85

#7095186 Napisano: 23.05.2023 10:30:37
Zrabatowało mi produkty Milka w C4 aż o prawie 7 zł emotka  specjalnie wzięłam o czekoladę więcej i mam o 3 grosze za niski paragon... Heh. Jakąś nagrodę na pocieszenie poproszę...

justkra

#7095195 Napisano: 23.05.2023 10:41:15
rare85 napisał(a):

Zrabatowało mi produkty Milka w C4 aż o prawie 7 zł emotka  specjalnie wzięłam o czekoladę więcej i mam o 3 grosze za mały paragon... Heh. Jakąś nagrodę na pocieszenie poproszę...

Ja w sobotę kupiłam zgrzewkę Nałęczowianki w Biedronce do loterii.  Wieczorkiem siadłam przy laptopie, żeby ,,wklepać" paragon, a tam policzona 1 butelka zamiast 6.
Konkursowicz to jednak specyficzne zwierzę  emotka ...  innych ludzi cieszy jak coś dostają taniejemotka

Majkii

#7095198 Napisano: 23.05.2023 10:45:40
justkra napisał(a):

rare85 napisał(a):

Zrabatowało mi produkty Milka w C4 aż o prawie 7 zł emotka  specjalnie wzięłam o czekoladę więcej i mam o 3 grosze za mały paragon... Heh. Jakąś nagrodę na pocieszenie poproszę...

Ja w sobotę kupiłam zgrzewkę Nałęczowianki w Biedronce do loterii.  Wieczorkiem siadłam przy laptopie, żeby ,,wklepać" paragon, a tam policzona 1 butelka zamiast 6.
Konkursowicz to jednak specyficzne zwierzę  emotka ...  innych ludzi cieszy jak coś dostają taniejemotka

Można powiedzieć że wygrałaś 5 butelek wody emotka

justkra

#7095201 Napisano: 23.05.2023 10:48:08
Majkii napisał(a):

justkra napisał(a):

rare85 napisał(a):

Można powiedzieć że wygrałaś 5 butelek wody emotka

Ooooo.... tak od razu brzmi lepiej emotka

escada

#7095206 Napisano: 23.05.2023 11:00:29
wkurzam sie sama na siebie że na widok wpisów o wygranych z Lays odruchowo lecę na pocztę sprawdzić czy nie ma wiadomości a przecież  nie grałam w tym etapie. Nałóg czy co?

Majkii

#7095207 Napisano: 23.05.2023 11:02:10
escada napisał(a):

wkurzam sie sama na siebie że na widok wpisów o wygranych z Lays odruchowo lecę na pocztę sprawdzić czy nie ma wiadomości a przecież  nie grałam w tym etapie. Nałóg czy co?

Nadzieję że może coś jest emotka
2 Shifo, escada 0

Shifo

#7095210 Napisano: 23.05.2023 11:14:20
Majkii napisał(a):

escada napisał(a):

U mnie to samo 😂😂
1 escada 0

panasa

#7095213 Napisano: 23.05.2023 11:18:34
Shifo napisał(a):

Majkii napisał(a):

escada napisał(a):

U mnie to samo 😂😂

same here 🤣
1 escada 0

cb656

#7095254 Napisano: 23.05.2023 14:28:07
joan napisał(a):

Wniosek? Szajki złodziei siedzą pod marketami w samochodach, mają przy sobie profesjonalny sprzęt, w kilka sekund są w stanie rower ukraść. Pewnie jest tak, że podczas kradzieży jedna osoba stoi na czatach, druga czeka w samochodzie, a trzecia - w stroju rowerzysty - podchodzi do roweru i myk! w sekundę przecina jakimś epickim dyngsem zapięcie emotka

Ple, ple, ple! emotka
Pisz książki sensacyjne. emotka Masz potencjał.
Zasada jest jedna nieśmiertelna: TO OKAZJA CZYNI ZŁODZEJA...
0 0

@gnieszk@

#7095256 Napisano: 23.05.2023 14:29:55
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

Wniosek? Szajki złodziei siedzą pod marketami w samochodach, mają przy sobie profesjonalny sprzęt, w kilka sekund są w stanie rower ukraść. Pewnie jest tak, że podczas kradzieży jedna osoba stoi na czatach, druga czeka w samochodzie, a trzecia - w stroju rowerzysty - podchodzi do roweru i myk! w sekundę przecina jakimś epickim dyngsem zapięcie emotka

Ple, ple, ple! emotka
Pisz książki sensacyjne. emotka Masz potencjał.
Zasada jest jedna nieśmiertelna: TO OKAZJA CZYNI ZŁODZEJA...

Wręcz przeciwnie. Z reguły to złodziej szuka okazji...

cb656

#7095265 Napisano: 23.05.2023 14:37:33
@gnieszk@ napisał(a):

cb656 napisał(a):

TO OKAZJA CZYNI ZŁODZEJA...

Przecież to TO SAMO. emotka
0 0

@gnieszk@

#7095299 Napisano: 23.05.2023 15:48:52
cb656 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

cb656 napisał(a):

TO OKAZJA CZYNI ZŁODZEJA...

Przecież to TO SAMO. emotka

Nie sądzę. Między sytuacją pt. Idę na zakupy do marketu, przypadkiem zauważam nieprzypięty rower no to go kradnę (okazja czyni złodzieja) a sytuacją: Celowo chodzę sobie po mieście, piwnicach w bloku i patrzę co by tu się dało łatwo ukraść (złodziej szuka okazji) jest dość spora różnica.

zielonaszpilka

#7095321 Napisano: 23.05.2023 16:46:51
GreenEK napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

GreenEK napisał(a):

gdzie my żyjemy...

Przypięty był, choć przyznam, że pod osiedlową biedronką zostawiałam wiele razy niezabezpieczony.
I postawiłam akurat w miejscu, którego nie obejmowały kamery  - jedna na wejście, kolejna kawałek dalej na bankomat a pomiędzy martwa strefa. Nigdy się tym nie interesowałam ale miałam przekonanie, że takie miejsca są w całości objęte monitoringiem.

A dziś wkurzył mnie klient, który stwierdził, że zapłaci za wykonaną robotę dopiero za trzy tygodnie, bo wtedy kończy mu się lokata...

A ten klient nie ma czasem na imię Patryk? emotka

Co do roweru współczuję, można się zagotować ze złości. Ale co do tego, że zrobili to w biały dzień, w środku miasta to akurat nic dziwnego. Ludzie zupełnie nie zwracają uwagi na takie rzeczy - nie ich rower, nie ich sprawa. Szwagier dwa razy przecinał zabezpieczenia w rowerach dzieci, bo złamały kluczyk - raz pod ruchliwym supermarketem, raz pod szkołą w centrum. I co? I nic. Przecięcie zwykłego zapięcia to kilka sekund. Zanim zdąży ktoś zauważyć, to złodzieja już nie ma. To raz. A dwa, ludzie się nie chcą mieszać i ja się im nie dziwię. Jakbyś zauważył, że ktoś przecina zapięcie przy jakimś rowerze pod marketem, to co byś zrobił?
1 cb656 0

banka-manka

#7095325 Napisano: 23.05.2023 17:08:57
zielonaszpilka napisał(a):

A ten klient nie ma czasem na imię Patryk? emotka

Co do roweru współczuję, można się zagotować ze złości. Ale co do tego, że zrobili to w biały dzień, w środku miasta to akurat nic dziwnego. Ludzie zupełnie nie zwracają uwagi na takie rzeczy - nie ich rower, nie ich sprawa. Szwagier dwa razy przecinał zabezpieczenia w rowerach dzieci, bo złamały kluczyk - raz pod ruchliwym supermarketem, raz pod szkołą w centrum. I co? I nic. Przecięcie zwykłego zapięcia to kilka sekund. Zanim zdąży ktoś zauważyć, to złodzieja już nie ma. To raz. A dwa, ludzie się nie chcą mieszać i ja się im nie dziwię. Jakbyś zauważył, że ktoś przecina zapięcie przy jakimś rowerze pod marketem, to co byś zrobił?

W ramach ciekawostki.
Kilka dni temu spięłam tylnie koło z ramą roweru pod sklepem. Okazało się, że zgubiłam kluczyk (miałam wpięty do koszyka w specjalnym zapięciu). No i co teraz, roweru nie zostawię, nikt nie mógł w tym momencie po mnie przyjechać. 
Tylne koło w górę i jakoś go niosę 500 m przez centrum miasta. Nikt, kompletnie nikt nie zwrócił na mnie uwagę, że niosę zapięty rower. A robiłam co chwilę przystanki, bo jednak ciężki i niewygodny.
Chciałam go donieść do domu jeszcze kilometr (moja duma i 'ja nie dam rady'), ale po drodze mijałam rowerowy. Poszłam poprosić o przecięcie zapięcia, wyszukałam przed wejściem w telefonie zdjęcia żeby pokazać, że to mój i jestem po prostu nieogarnięta. 
Panowie wysłuchali opowieści, prawie bez słowa wzięli sprzęt, przecięli, zabrali stare zamykanie, kupiłam od razu nowe za 37 zł i już. Bez pytań, sprawdzania kto jest właścicielem roweru itp.

Shifo

#7095341 Napisano: 23.05.2023 18:59:14
W dniu wczorajszym spod mojego domu ukradziono budę. Jestem prawie pewna że to mój pies wynajął kogoś do tego czynu, bo przed zakupem Budy mieszkał z nami w domu… Nie no pół żartem pół serio, buda kosztowała krocie🤦‍♀️ Zdarzyło się że ktoś ukradł mi worki do segregacji z płota , gazetki reklamowe , no ale buda? Serio ? Dotarłam na koniec złodziejstwa już chyba
2 GreenEK, cb656 0