Wkurza mnie...

martunik3

#7119950 Napisano: 29.08.2023 20:39:14
Znowu nadchodzi burza emotka emotka emotka
0 0

@gnieszk@

#7119952 Napisano: 29.08.2023 20:46:07
moskala22 napisał(a):

vazzz napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Aaa ok. Nie wiem czemu ale założyłam że to Inpost. Ciekawe czy u nich też tak jest jak w Orlen czy inaczej. Masakra swoją drogą. Współczuję

Z Inpostu niewykluczone, że przywożą na adres, ale nie jestem pewna.

U mnie jak babka nie odebrała paczki z paczkomatu to wróciło to kurierem InPost do mnie do domu

To w InPost lepiej niż w Orlen w takim razie. Swoją drogą co ci ludzie mają w głowach. Zamawia i nie odbiera. Bo i po co? Tylko szkoda że można komuś fatygi i kłopotu narobić.
1 vazzz 0

ameryka

#7119953 Napisano: 29.08.2023 20:56:37
vazzz napisał(a):

Wkurza mnie Olx, który ma gdzieś sprzedającego. Nadałam paczkę przez Olx, dwa dni później dotarła do punktu odbioru. Czekała tam dzień, drugi, trzeci... piąty a kupująca jej nie odebrała. Pisałam do niej, ale oczywiście kompletny brak kontaktu. No więc dziś dostaję smsa, że przesyłka do mnie wróciła tylko maleńki problem jest taki, że nadałam ją 40km od miejsca zamieszkania. Więc teraz ja mam problem. Pracownikowi Olx jest oczywiście przykro i sugeruje, że mogę się skontaktować z przewoźnikiem i ją sobie przekierowac do bardziej dogodnego punktu odbioru. No tak, wszystko mogę, żaden problem, mogę sobie pisać, dzwonić, prosić, bo nie mam nic innego do roboty, ale oczywiście nawet nie mogę wystawić kupującej negatywnej opinii, bo po co emotka

a najlepsze w olx jest to, że taki kupujący który nic nie kupił może Ci wystawić opinię. a Ty mu nie
2 vazzz, brucee 0

dwaburekoty

#7119962 Napisano: 29.08.2023 21:25:25
To, że zostawiam wszystko n ostatnią chwilę. Po wakacjach i 8 dzieciach w domu i kilku Kinder balach mam 187 patyczków Kaktusa do wbicia....

notta

#7119965 Napisano: 29.08.2023 21:37:00
dwaburekoty napisał(a):

To, że zostawiam wszystko n ostatnią chwilę. Po wakacjach i 8 dzieciach w domu i kilku Kinder balach mam 187 patyczków Kaktusa do wbicia....

ja miałam z 50 paragonów orbit na ostatni dzień loterii.. poszło się je..
0 0

Bartosz2222

#7119974 Napisano: 29.08.2023 21:48:02
Wygrałem bilety na mecz Polska - Wyspy Owcze i nie chciałem podawać danych, tylko mail oraz telefon, ale się nie da. Trzeba imię, nazwisko oraz PESEL. A w regulaminie napisali, że te dane można podać opcjonalnie. Czy ktoś też tak ma?
0 0

vazzz

#7120025 Napisano: 30.08.2023 09:32:57
ameryka napisał(a):

vazzz napisał(a):

Wkurza mnie Olx, który ma gdzieś sprzedającego. Nadałam paczkę przez Olx, dwa dni później dotarła do punktu odbioru. Czekała tam dzień, drugi, trzeci... piąty a kupująca jej nie odebrała. Pisałam do niej, ale oczywiście kompletny brak kontaktu. No więc dziś dostaję smsa, że przesyłka do mnie wróciła tylko maleńki problem jest taki, że nadałam ją 40km od miejsca zamieszkania. Więc teraz ja mam problem. Pracownikowi Olx jest oczywiście przykro i sugeruje, że mogę się skontaktować z przewoźnikiem i ją sobie przekierowac do bardziej dogodnego punktu odbioru. No tak, wszystko mogę, żaden problem, mogę sobie pisać, dzwonić, prosić, bo nie mam nic innego do roboty, ale oczywiście nawet nie mogę wystawić kupującej negatywnej opinii, bo po co emotka

a najlepsze w olx jest to, że taki kupujący który nic nie kupił może Ci wystawić opinię. a Ty mu nie

No właśnie i gdzie tu sens? Taka osoba może sobie zamówić co chce i od kogo chce i nie poniesie absolutnie żadnych konsekwencji łącznie z brakiem możliwości wystawienia komentarza dla kogoś takiego. A osoba która sprzedaje ma wtedy kłopot, tylko kogo to obchodzi? Olx jak zwykle umywa ręce a różnych przygód z kupującymi jest co nie miara, ale to chyba każdy z nas mógłby przytoczyć kilka/kilkanaście takich historii...
1 brucee 0

psotka

#7120239 Napisano: 30.08.2023 20:11:44
Gdzie ja miałam rozeznanie nad słowem pisanym pół roku temu dokonując rezerwacji hotelu? Jestem stratna kilkaset złotych. Zrobiłam rezerwację od 1 września sugerując się zapisem w przypadku rezygnacji do 30 dni przed przyjazdem jest zwracana. 

Nabiłam sobie do głowy, że mogę odwołać za zwrotem kasy, ale dziś odwołując hotel się oszukałam i jestem nieźle w plecy emotka
0 0

southlander

#7120366 Napisano: 31.08.2023 12:38:39
Wkurza mnie że u mnie jak się sypie, to wszystko naraz i dziwnych wydarzeń pojawia się w kilkanaście dni tyle że cały rok można by było nimi obdzielić.  emotka  Ale jako że zawsze szukam pozytywów nawet w najgorszym położeniu, to chyba pora się ucieszyć że brak wygranych w konkursie to teraz moje najmniejsze zmartwienie.  emotka

lasiglasty

#7120370 Napisano: 31.08.2023 12:54:35
Koniec miesiąca i ilość kończących się z tej okazji konkursów i loterii. Paragony czekają, chęci brak, a presja czasu, że trzeba wyrobić się do północy nie pomaga emotka

anialistopad

#7120444 Napisano: 31.08.2023 17:05:11
Loteria fuze tee mnie wkurzyła . 15 minut przed końcem już mi nie działała . Był napis UPS błąd
0 0

moskala22

#7120448 Napisano: 31.08.2023 17:09:03

anialistopad napisał(a):

Loteria fuze tee mnie wkurzyła . 15 minut przed końcem już mi nie działała . Był napis UPS błąd

Cała aplikacja u mnie od rana nie działa
0 0

atlantydek

#7120452 Napisano: 31.08.2023 17:16:12
Bartosz2222 napisał(a):

Wygrałem bilety na mecz Polska - Wyspy Owcze i nie chciałem podawać danych, tylko mail oraz telefon, ale się nie da. Trzeba imię, nazwisko oraz PESEL. A w regulaminie napisali, że te dane można podać opcjonalnie. Czy ktoś też tak ma?

Nie wystawią Ci biletu bez  tego, te dane są przepuszczane przez PZPN
0 0

ziolko

#7120471 Napisano: 31.08.2023 18:32:51
psotka czasami ludzie przesuwają termin na dalszy a później odwołują rezerwację i dzięki temu nie tracą kasy
0 0

@gnieszk@

#7120477 Napisano: 31.08.2023 18:44:10
psotka napisał(a):

Gdzie ja miałam rozeznanie nad słowem pisanym pół roku temu dokonując rezerwacji hotelu? Jestem stratna kilkaset złotych. Zrobiłam rezerwację od 1 września sugerując się zapisem w przypadku rezygnacji do 30 dni przed przyjazdem jest zwracana. 

Nabiłam sobie do głowy, że mogę odwołać za zwrotem kasy, ale dziś odwołując hotel się oszukałam i jestem nieźle w plecy emotka

Ale to jak Ty to zrozumiałaś?
0 0

edzia21

#7120478 Napisano: 31.08.2023 19:00:47
psotka napisał(a):

Który to hotel, bo szukamy pobytu? emotka
0 0

lasiglasty

#7120574 Napisano: 01.09.2023 02:02:56
Na butelkę Metaxy chcą oryginał paragonu pocztą emotka  jakby ta nagroda była nie wiadomo ile warta.
1 atyde25 0

atyde25

#7120756 Napisano: 01.09.2023 14:20:17
Nie wiem o co chodzi z Metaxą,ze pocztą ale może chcieli mieć oryginały by się upewnić,że zakup był:P
Też nie lubię odsyłać jeszcze jak nagroda wyższa to inna sprawa ale butla szkła.
Dobra ale co mnie wkurzyło obsługa kart Sodexo.
Do dziś nie mam potwierdzonych transakcji mobilnych mimo,że zmusili mnie według dyrektywy UE o takim potwierdzaniu do poprania nowej aplikacji wrrrrrrrrr.A mój fon juź ma dość aplikacji ale dobra porada z infolinii ,potwierdzona mailem.
W punktach odpisałam na maila, nie działa to potwierdzanie przez aplikację i co zrobisz jak nic nie zrobisz.
Pytałam grzecznie pana z infolinii jakim cudem pierwszą transakcję w internecie zrealizowałam z tej karty jakim bez potwierdzenia mobilnych.Nie mogę pani powiedzieć WTF.
I dlatego dziś wydałam kasę z karty z Biedrze i jeszcze mi jakieś drobne na waciki zostały.Ale byłam tak wkurzona,że palucha przecięłam nawet nie wiem kiedy i czym.Dzięki Sodexo za nicccccccccccccccccccccc.
0 0

witegz

#7120771 Napisano: 01.09.2023 14:47:58
lasiglasty napisał(a):

Na butelkę Metaxy chcą oryginał paragonu pocztą emotka  jakby ta nagroda była nie wiadomo ile warta.

Ma ktoś nr telefonu do tej agencji? Może by coś wynegocjować żeby tylko skan był. 
Koszt wysyłki to 1/5 wartości nagrody emotka
0 0

gregory04

#7120779 Napisano: 01.09.2023 14:59:00
Wkurza mnie że konkursy robią się na prawdę bardzo drogie emotka  Teraz już 20zł wydane na paragon to standard ale coraz częściej widzi się i 30zł a czasem więcej. A do wygrania 1-2 główne nagrody i jakaś drobnica. Kiepsko to wygląda.