Wkurza mnie...

anialistopad

#7191773 Napisano: 16.07.2024 10:55:33
brucee napisał(a):

anialistopad napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Nie stać mnie na klimę.Nie chcę więcej betonu i tej sauny a buuuuuuuuuuu:(:(:(

A taki klimatyzator na czynnik ? My mamy u siebie w mieszkaniu 4 rok i daje rade . Super schładza pomieszczenie. Temperatura ustawiona na 17 stopni i jest ok. A kosztował wtedy coś około 800 zl

Podpytam... Myślałam o takim, ale znajomy odradzał, że kosztowny, bo często się filtry wymienia. To prawda?

Nie prawda . Raz do roku masz czyści filtry i wylewa wodę, bo troszkę się zbiera w pojemniku.  Czynnika jeszcze nie dobijalismy, a mamy ja 4 sezon. Chłodzi mega . Dokupywalismy tylko taki rękaw, aby rura wystawała za oknem ,bo nią wylatuje ciepłe powietrze
1 brucee 0

wojteke-konkursy

#7191782 Napisano: 16.07.2024 11:34:59
Wkurza mnie, że pod konkursami tekstowymi udzielam odpowiedzi za każdym razem zupełnie innej na Facebooku, a jakiś cham się przyczepił, że wykorzystałem dwa razy swoje zdjęcie w innych konkursach... Odpowiedziałem mu grzecznie, aby nie odbierać sobie szansy na wygraną 😅
0 0

atyde25

#7192119 Napisano: 17.07.2024 10:56:31
Musze kupić 4 Somersby bo bym chciała ten wypas kubek Stanleya.
Tylko czy  nie jest za duży:P
Nie mogę już tyle pić kurcze co oni z tymi promo z % powariowali.

Nika3

#7192383 Napisano: 17.07.2024 20:55:41
Wkurzam się na samą siebie. Nie raz zapominam zgłosić paragon, wykonać zadanie konkursowe itp. Ostatnio wczoraj/dziś - miałam 10 szans w Żabce Coca-Coli (też wczoraj się pojawiły), stwierdziłam, że jak tak dużo, to zagram wieczorem...i przypomniałam sobie 7 minut po północy. Poprzednio miałam dwa paragony na Wedla z Biedronki i też nie wysłałam..No i to tylko z ostatniego czasu, bo takich historii mam mnóstwo.  Jeszcze pół biedy jak nie mam weny. Ale jak tu w Coca-Coli to nawet weny nie trzeba było. Wrrrrr..... Powiedzcie, że ktoś też tak ma, a nie tylko ja...
1 ptaszyna 0

cudaczek121

#7192389 Napisano: 17.07.2024 21:13:49
radziosny napisał(a):

Jestem zmęczony.. nawarstwiły się problemy, a jeszcze trafiły nam się bardzo toksyczne osoby z sąsiedztwa, które mają ciągłe pretensje. W zasadzie za to, że oddychamy.. Najgorsze, że nie za bardzo da się z tym co zrobić. emotka

Współczuję.Dom powinien być dla każdego człowieka azylem i oaza spokoju a nie ze człowiek musi się użerać z wrednymi sasiadami. Nie rozumiem ludzi, którzy na siłę uprzykrzaja zycie innym.
1 radziosny 0

jokan

#7192421 Napisano: 18.07.2024 07:01:14
wkurzam się, że DPD dostarczył moją paczkę do innego miasta do jakiegoś punktu zastępczego, no tragedia...szkoda, że nie do Warszawy....
0 0

fifidorea

#7192556 Napisano: 18.07.2024 17:33:43
atyde25 napisał(a):

Musze kupić 4 Somersby bo bym chciała ten wypas kubek Stanleya.
Tylko czy  nie jest za duży:P
Nie mogę już tyle pić kurcze co oni z tymi promo z % powariowali.

W tej promocji wchodzą 2 Somersby 0% na szczęście, bo ja w ogóle nie pije 😉
0 0

fifidorea

#7192558 Napisano: 18.07.2024 17:37:04
brucee napisał(a):

moskala22 napisał(a):

Mój syn idzie od września do pierwszej klasy technikum. Umawiali się z kolega ze starszej klasy że odkupi od niego podręczniki, a tu się okazuje że zdecydowanie większą część musi mieć nową bo zmienili program i książki bedą w sprzedaży dopiero od 15 sierpnia. Zaczęłam przeglądać ceny i już wychodzi ponad 700 zł za nie, a to nie wszystko bo niektóre książki będzie miał podane dopiero we wrześniu.

Też mi dziś znajoma mówiła, że jest w podobnej sytuacji, a do tego szkoła syna jest sprofilowana i już się kobieta szykuje na ogromną kwotę.

W szkole w której pracuje pozwalamy uczniom na stare podręczniki,bo nowe wersje zwykle mają tylko symbol nożyczek przy fragmentach wyciętych z podstawy programowej

atyde25

#7192728 Napisano: 19.07.2024 07:46:41
Czym strasznym stał się insta na przestrzeni lat.Przejście do Mety tylko go do końca dobiło:(
Nie dość ze tuba reklamowa ale to wiadomo,że się się stało bo zarabianie najważniejsze.
Ale te zaczepki w obserwacjach.Ilu ja mam zablokowanych to głowa mała.
Jestem tu nowy,mam na imię ble ble ble,jestem singlem promującym?wow,mam 54 lata mieszkam tu miejscowość ble ble ble.
Szukam bratniej duszy ojoj jakie wzruszające.
Ale mnie to wkurza do blokowanych z nim:P
1 cb656 0

atyde25

#7192807 Napisano: 19.07.2024 11:04:15
Boję się iść a zakupy normalnie:(
Dobrze.że mam skitrany zapas gotówki na "czarną godzinę" jak kiedyś babcia mówiła.
Globalna awaria Microsoftu no pięknie a buuuuuuuu:(:(:(

reolo3

#7193353 Napisano: 22.07.2024 10:16:34
Wkurzają mnie pogaduchy w 'moje dzisiejsze wygrane'

emotka

agakaz2

#7193361 Napisano: 22.07.2024 10:53:35
reolo3 napisał(a):

Wkurzają mnie pogaduchy w 'moje dzisiejsze wygrane'

emotka

mnie też bo myślę że co chwile ktoś nowa nagrodę wygral

lasiglasty

#7193375 Napisano: 22.07.2024 11:26:01
atyde25 napisał(a):

Czym strasznym stał się insta na przestrzeni lat.Przejście do Mety tylko go do końca dobiło:(
Nie dość ze tuba reklamowa ale to wiadomo,że się się stało bo zarabianie najważniejsze.
Ale te zaczepki w obserwacjach.Ilu ja mam zablokowanych to głowa mała.
Jestem tu nowy,mam na imię ble ble ble,jestem singlem promującym?wow,mam 54 lata mieszkam tu miejscowość ble ble ble.
Szukam bratniej duszy ojoj jakie wzruszające.
Ale mnie to wkurza do blokowanych z nim:P

To nie wina Instagrama, to problem z botami zalewającymi internet, to się dzieje na wszystkich platformach i mocno przyspieszyło wraz z rozwojem AI. Boty zakładają konta, piszą posty, wstawiają filmiki, komentarze. Na Facebooku jest pełno stron, które stworzyły boty i boty te strony obserwują oraz są na nich aktywne. Nazywa się to martwym internetem, bo większość treści w nim nie pochodzi od człowieka i nie ma żadnej wartości. A ta dysproporcja będzie tylko rosła i rosła, choć platformy starają się z tym walczyć, to z marnym skutkiem. Co najzabawniejsze te boty, te śmieciowe rzeczy generowane przez AI zżerają potężną ilość energii i są nieekologiczne. Ale rządy z całego świata zamiast wziąć się za to, to biją obywateli po łapach: w lecie smażcie się w upale, bo klimatyzacja niszczy środowisko, zimą marznijcie, bo ogrzewanie zatruwa klimat, itp... ale boty  i "AI" niech sobie zaśmiecają planetę.

estrelitta

#7193460 Napisano: 22.07.2024 14:53:41
Wkurza mnie to co się dzieje ostatnio tu na forum. Jedni kradną (bo tak należy nazwać po imieniu zachowanie parad0x), olewają innych użytkowników, a inni jeszcze się obrażają. Tęsknię za takim forum, jakie było 10 lat temu...

majonez1992

#7193475 Napisano: 22.07.2024 15:29:18
estrelitta napisał(a):

Wkurza mnie to co się dzieje ostatnio tu na forum. Jedni kradną (bo tak należy nazwać po imieniu zachowanie parad0x), olewają innych użytkowników, a inni jeszcze się obrażają. Tęsknię za takim forum, jakie było 10 lat temu...

Myślę, że zachowanie tej jednej osoby wpłynie negatywnie na sprzedaż WSZYSTKICH użytkowników. Szkoda, że ci uczciwi będą tracić przez nieuczciwą osobę.

natamore

#7193497 Napisano: 22.07.2024 17:15:03
@ estrelitta  
Jaką nagrodę wygrałaś? Pisałaś do organizatora czy może udałoby jakoś "obejść" pocztą tradycyjną danych np z powodu Twojego wyjazdu? Straszna szkoda, żeby nagroda Ci przepadła..
0 0

estrelitta

#7193504 Napisano: 22.07.2024 17:26:11
natamore napisał(a):

@ estrelitta  
Jaką nagrodę wygrałaś? Pisałaś do organizatora czy może udałoby jakoś "obejść" pocztą tradycyjną danych np z powodu Twojego wyjazdu? Straszna szkoda, żeby nagroda Ci przepadła..

Napisałam, ale wątpię by się zgodzili. Regulamin to regulamin emotka  Człowiek jest nieuczciwy więc uważajcie na transakcje z nim.
0 0

cb656

#7193507 Napisano: 22.07.2024 17:31:47
estrelitta napisał(a):

Powiedzmy sobie to szczerze i otwarcie, bo tak jest najzdrowiej i najuczciwiej, dobrze?
"Społeczność tego forum" NIE JEST JEDNOLITA!!!
Myślenie tymi kategoriami to mrzonka.  emotka
Tutaj są ludzie z całego przekroju społeczności. A ta niestety NIE JEST idealna. Pora się z tym oswoić, pogodzić, czy jak tam wolisz to nazwać.
Ja osobiście dokonuję bardzo umownego podziału według zasad PARETO, czyli - 80% to plankton, plebs, hołota emotka a jedynie 20% to pożądana elita intelektualna i kulturalna, ech...
Jeśli przyjmiesz to do wiadomości, życie stanie się łatwiejsze.  emotka

-----
* Vilfredo Pareto:
W socjologii jego osiągnięciem było sformułowanie teorii krążenia elit, a także teorii rezyduów i derywacji.

mandarynka16

#7193508 Napisano: 22.07.2024 17:33:33
estrelitta napisał(a):

natamore napisał(a):

@ estrelitta  

Napisałam, ale wątpię by się zgodzili. Regulamin to regulamin emotka  Człowiek jest nieuczciwy więc uważajcie na transakcje z nim.

Ciekawe czy nie będzie próbował się pod Ciebie podszyć. Chociaż to warto w jakiś sposób zablokować
0 0

estrelitta

#7193512 Napisano: 22.07.2024 17:37:04
mandarynka16 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

natamore napisał(a):

@ estrelitta  

Ciekawe czy nie będzie próbował się pod Ciebie podszyć. Chociaż to warto w jakiś sposób zablokować

Nie wie na jakie dane wygrałam więc nie. Chciałam zamówić kuriera i sama wysłać paragon do agencji.