Wkurza mnie...

kiwiwi

#7293041 Napisano: 01.09.2025 15:56:53
cb656 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

Jeśli chcesz się obrzucać go.o.o.ownem z powodu waśni plemiennych, to musisz poszukać innego sparingpartnera  emotka  Peace&Love

Nie chcę się obrzucać. Pragnę jedynie tolerancji dla innych opinii. Tylko i aż tyle.

Mojej nie przyjąłeś tolerancyjnie  emotka  Można dyskutować mając odmienne opinie bez wysyłania innych na drzewo.
1 aja 0

cb656

#7293044 Napisano: 01.09.2025 16:00:25
kiwiwi napisał(a):

cb656 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

Jeśli chcesz się obrzucać go.o.o.ownem z powodu waśni plemiennych, to musisz poszukać innego sparingpartnera  emotka  Peace&Love

Nie chcę się obrzucać. Pragnę jedynie tolerancji dla innych opinii. Tylko i aż tyle.

Mojej nie przyjąłeś tolerancyjnie  emotka  Można dyskutować mając odmienne opinie bez wysyłania innych na drzewo.

No fakt. Mogłem to ująć inaczej. emotka
0 0

joan

#7293068 Napisano: 01.09.2025 16:40:33
Kupiliśmy drukarkę, iks miesięcy temu. Nie, że to dla mnie została kupiona - wg mojej filozofii... się nie kupuje, się wygrywa. Pierwszą kartkę wydrukowałam na niej w październiku 2024 i było to wypowiedzenie umowy o pracę.

Drukarkę Brother. Bezprzewodową. Bez możliwości podpięcia kabla USB itp. Taka ponoć miała być najpasowniejsza. Dziś skończyła nam się umowa na internet, po podpisaniu nowej dostaliśmy nowy router wifi. I buahahaha, on działa w sieci 5 GHz, a nasza drukarka obsługuje tylko sieci działające na częstotliwości 2.4 GHz. Skutkiem czego drukarka przestała działać, nie można z niej w żaden sposób korzystać ze względu na niekompatybilność z nowym routerem (ale spróbujemy wrócić do starego, a nowy? wyrzucić czy jak?) Czy producenci nie przesadzają z tym sztucznym postarzaniem produktów i skracaniem ich żywotności?! Gdzie są eko-przepisy, gdy ich potrzebujemy?! emotka

Dodam jeszcze, że drukarka ta nadal jest dostępna w sklepach i kosztuje aktualnie 750 zł emotka
2 cb656, aja 0

zielonaszpilka

#7293069 Napisano: 01.09.2025 16:44:15
joan napisał(a):

Kupiliśmy drukarkę, iks miesięcy temu. Nie, że to dla mnie została kupiona - wg mojej filozofii... się nie kupuje, się wygrywa. Pierwszą kartkę wydrukowałam na niej w październiku 2024 i było to wypowiedzenie umowy o pracę.

Drukarkę Brother. Bezprzewodową. Bez możliwości podpięcia kabla USB itp. Taka ponoć miała być najpasowniejsza. Dziś skończyła nam się umowa na internet, po podpisaniu nowej dostaliśmy nowy router wifi. I buahahaha, on działa w sieci 5 GHz, a nasza drukarka obsługuje tylko sieci działające na częstotliwości 2.4 GHz. Skutkiem czego drukarka przestała działać, nie można z niej w żaden sposób korzystać ze względu na niekompatybilność z nowym routerem (ale spróbujemy wrócić do starego, a nowy? wyrzucić czy jak?) Czy producenci nie przesadzają z tym sztucznym postarzaniem produktów i skracaniem ich żywotności?! Gdzie są eko-przepisy, gdy ich potrzebujemy?! emotka

Dodam jeszcze, że drukarka ta nadal jest dostępna w sklepach i kosztuje aktualnie 750 zł emotka

A sprawdź czy Wasz router nie działa i w sieci 5 GHz i dalej w sieci 2.4 GHz - wtyedy wystarczy, że będzie łączyć sie z tymi wifi 2.4. U nas tak jest, obie sieci są dostępne w wifi. Nawet nowy router powinien działać w obu zakresach.
0 0

anialistopad

#7293088 Napisano: 01.09.2025 17:32:49
Miałam ten problem też. Vectra zrobiła nam 2 pasma przesylu danych . Drukarka dziala na 2,4. A telefon 5,0. Jak chce drukowac z tele to przechodzę na 2 4 i działa
1 cb656 0

incendio12

#7293091 Napisano: 01.09.2025 17:34:00
joan napisał(a):

0 0

joan

#7293143 Napisano: 01.09.2025 20:15:26
zielonaszpilka & anialistopad & incendio12

dziękuję serdecznie za Wasze porady, dają nadzieję, że jakoś się to uda ogarnąć... Wysłałam to Panu Domu na WA, od jutra będzie drążył temat  emotka

jola29k

#7293197 Napisano: 02.09.2025 07:58:41
Miałam.cale pudełko nakrętek po coli i przez moje później wpisze ,prawie wszystkie już  nieważne.
1 bezaczek7 0

delfinka101

#7293362 Napisano: 02.09.2025 14:54:32
Wkurzają mnie osoby którym "należy się bo tak". Dostałam ładną dużą salę z 2 łóżkami. Moje przy oknie i balkonie, super parapet na którym może stać sprzęt typu inhalator itd. Przychodzi pani ze wschodnim akcentem i od drzwi mówi; pani się przeniesie bo ja tam będę leżała. Zanim zdążyłam odpowiedzieć wtrąciła się lekarka, ze to wykluczone, bo to moje miejsce, gdyż mam tam podpięcie do tlenu i czegoś jeszcze. Pani zaczęła tak krzyczeć, ze przybiegła i pielęgniarka i kolejni lekarze. Pani zagroziła, ze opuści szpital jak nie zmienią jej łóżka, bo ona chce moje miejsce. Na to lekarka która się mną zajmuje spokojnie jej odpowiedziała; przygotować wypis na żądanie? Mina jej się zmieniła. Wszyscy wyszli. Rozebrała się, położyła, a teraz co chwilę do kogoś wydzwania i skarży się jak to gówniara, to o mnie za chwile 50 lat ha ha ha zajęła jej łóżko. Żeby nie było, ze dowalam się do jednej nacji. Poprzednio leżałam też z panią z Ukrainy i to była bardzo miła osoba.

kachakacha

#7293365 Napisano: 02.09.2025 15:14:18
delfinka101 napisał(a):

Wkurzają mnie osoby którym "należy się bo tak". Dostałam ładną dużą salę z 2 łóżkami. Moje przy oknie i balkonie, super parapet na którym może stać sprzęt typu inhalator itd. Przychodzi pani ze wschodnim akcentem i od drzwi mówi; pani się przeniesie bo ja tam będę leżała. Zanim zdążyłam odpowiedzieć wtrąciła się lekarka, ze to wykluczone, bo to moje miejsce, gdyż mam tam podpięcie do tlenu i czegoś jeszcze. Pani zaczęła tak krzyczeć, ze przybiegła i pielęgniarka i kolejni lekarze. Pani zagroziła, ze opuści szpital jak nie zmienią jej łóżka, bo ona chce moje miejsce. Na to lekarka która się mną zajmuje spokojnie jej odpowiedziała; przygotować wypis na żądanie? Mina jej się zmieniła. Wszyscy wyszli. Rozebrała się, położyła, a teraz co chwilę do kogoś wydzwania i skarży się jak to gówniara, to o mnie za chwile 50 lat ha ha ha zajęła jej łóżko. Żeby nie było, ze dowalam się do jednej nacji. Poprzednio leżałam też z panią z Ukrainy i to była bardzo miła osoba.

Dużo zdrowia życzę. Fajnie, że lekarka się wstawiła za Tobą.
Swoją drogą, to nie podoba mi się coraz bardziej roszczeniowość naszych sąsiadów. Nie wymagam od nich dozgonnej wdzięczności za to, że są w naszym kraju, ale jednak przydałoby się trochę umiaru w ich zachowaniu.
U córki w klasie jest chłopiec z Ukrainy, który stwarza duże problemy. Klasa jest zgrana i w pewnym momencie dzieci zaczęły się do niego odsuwać, nie chcą się z nim bawić. Matka chłopca widzi winę w nas i w naszych dzieciach, bo my nie wiemy, jak to jest stracić wszystko... Pewnie dlatego jej syn wiecznie jest nieprzygotowany, rzuca krzesłami, nożyczkami i bije inne dzieci 🥴 Jest też drugi chłopiec - lubiany, uśmiechnięty, zawsze przygotowany.

agakaz2

#7293369 Napisano: 02.09.2025 15:28:48
wspolczuje. A w urzędach to sie dopiero dzieje szkoda ze ja nic nie mogę skomentiwac, wkurza mnie to ale trzeba zacisnąć usta i z uśmiechem odpowiedzieć wrr

Monika11

#7293482 Napisano: 02.09.2025 21:30:38
delfinka101 napisał(a):

Przeszłam też ostatnio .. szpital mąż , skierowanie do szpitala  , jedziemy i co ? Proszę przyjechać 5 listopada, najbliższy termin.. Bo mąż funkcjonuje i sam siedzi na krześle , za parę dni  wzywam karetkę ... Od razu męża do szpitala wzięli i dostałam reprymendę ,że za późno karetkę wezwałam ... brak słów
1 kumulacja 0

bajm

#7293495 Napisano: 02.09.2025 22:46:13
W moim ulubionym wątku Moje dzisiejsze wygrane znowu mnóstwo zrzutów ekranu bez żadnego komentarza. Nie zapytam, z jakiego konkursu, bo dostanę karniaka
Chyba zacznę dawać łapkę w dół...

atyde25

#7293516 Napisano: 03.09.2025 06:16:55
Nie mam losów na Peery ,spałam 3 godziny a idę na 10 na testy. A już się nie położę.
Dzień jak codzień.
Nawet dowalanie się muzą czuję ,że nic nie da emotka
Jeszcze odkryłam smsa z Loreala i nie wiem czy paragon dobry posłałam bo w zapiskach mam nieścisłości hahahhah
To chyba jakaś rezerwa z Hebe.
0 0

netka2000

#7293811 Napisano: 03.09.2025 21:03:58

Takie coś przyszło mailem. I bynajmniej nie jest to pomyłka. Tegoroczny adwent.
1 kumulacja 0

Jestemnowa

#7293821 Napisano: 03.09.2025 21:24:57
Wkurza mnie że gościu w żabce nie nabił mi aplikacji a na dodatek  się w kasie papier skończył 😔 ani losu ani paragonu .
0 0

agnesita

#7294508 Napisano: 05.09.2025 14:45:25
Wkurza mnie, że gram w konkursach ok 5 lat i nigdy nie wygrałam nagrody główne takiej z prawdziwego zdarzenia bo owszem były takie nazwane głównymi, ale nie takimi WOW. Kiedy ja się doczekam telefonu, maila, SMS-a : Gratulacje wygrała Pani samochód albo większą gotówkę a tu nie wygrywasz nic albo najniższego stopnia szczególnie wtedy, gdy w danym konkursie liczę, że to tym razem a tu zonk...
1 cb656 0

yougerd

#7294635 Napisano: 05.09.2025 19:42:03
Wkurzył mnie dzisiaj LIDL, bo zarejestrowałam od nich paragon na loterię Felix, który wygrał 100 zł. A co na paragonie jest napisane: zupa dla kota, 
Cudownie, agencja mi odpisała, że mam 2 dni na dostarczenie pieczątki na paragonie, z podpisem sprzedawcy. Oczywiście nie dostałam, bo to niezgodne z polityką firmy. Pokłóciłam się z babką i poprosiłam o fakturę imienną do tego paragonu, na niej już nazwa Felix istnieje. 
Tylko ja zarejestrowałam nr w górnym rogu, a faktura jest na numer gdzieś z dołu. Wysłałam im to wszystko , pewnie mi odrzucą. 

Wkurzają mnie sklepy, które zamiast nazwy produktu mają jakieś głupie opisy na paragonach. Przoduje w tym zwłaszcza Auchan. Zawsze tam sprawdzam na czytniku , tylko, że tam w zależności kto jest w BOKu nie robią problemu z drukiem specyfikacji paragonu.
3 cb656, M_M, aerdna 0

ReneK

#7294645 Napisano: 05.09.2025 20:20:30
agnesita napisał(a):

Wkurza mnie, że gram w konkursach ok 5 lat i nigdy nie wygrałam nagrody główne takiej z prawdziwego zdarzenia bo owszem były takie nazwane głównymi, ale nie takimi WOW. Kiedy ja się doczekam telefonu, maila, SMS-a : Gratulacje wygrała Pani samochód albo większą gotówkę a tu nie wygrywasz nic albo najniższego stopnia szczególnie wtedy, gdy w danym konkursie liczę, że to tym razem a tu zonk...

Nie wiem czy Cię pocieszę emotka czy rozśmieszę emotka
ale u mnie marzenie o Głównej Wymarzonej Nagrodzie spełniło się dopiero po 20 latach Konkursowania☺️...oczywiście nie był to jeszcze ani samochód ani Wieeelka kasa ale "COŚ" wyjątkowego co sprawiło że zostałam doceniona emotka
Jedno jest pewne!jeśli KONKURSOWANIE sprawia Ci frajdę, przygodę czy też odskocznię od "szarej codzienności"która przynosi Ci wiele satysfakcji!
to nie zniechęcaj się 💪...przyjdzie taki czas "Kumulacji" gdzie napewno Twoje starania zostaną docenione a Dywidendy W postaci Głównej Wypłacone !
Powodzenia!emotka

A w temacie "WKURZA MNIE" że znaleźć pracę w obecnych czasach będzie dla mnie "trudnym zadaniem"...z moim dorobkiem zdrowotnym i wiekowym🥴..

DAIKOKU

#7294663 Napisano: 05.09.2025 22:04:50
Rene! Pięknie napisane
ze aż się wkurzam, jak się wkurzać?
..
2 ReneK, MDL 0