Wkurza mnie...

joan

#7306020 Napisano: 15.10.2025 16:31:04
ziolko napisał(a):

Zobaczcie, jak "miłe" słowa dostałam za to, że dałam komuś karniaka 
"pamietaj karma istnieje za kazdy punkt jedna choroba w rodzinie wiecej,pozniej ludzie sie dziwia ze bliscy chorują na raka a to przez ich zachowanie.krzeptuchy istnieją i działają pamietaj sam jestes kreatorem swoich chorob"

Autorowi tego wpisu kazałam spier..alaćemotka
Wiecie, że dosłownie ręce mi opadły... dawałam wiele punktów karnych, nawet banów. Czasami dostawałam pytanie, za co i że inni też pisali itp. Ale takie coś dostałam pierwszy raz. Czy można to podciągnąć pod groźby karalne? Czy może potraktować to jako niestabilną psychikę autora?

Każdy właściciel sierściucha potwierdzi, że karma wraca, ale z taką punktacją spotkałam się po raz pierwszy - czy masz może do tego tabelkę ze szczegółowymi informacjami? emotka

Problemy z psychiką, problemy z gorzałą, jeden uj. Zajadam się właśnie szparagami z Kaufa (4,40 zł / pęczek w promce niemarnowania) i magicznym ruchem widelca neutralizuję krzeptuchową klątwę. Gotowe! emotka

PS: A w ogóle to się pisze "szeptucha"... emotka

ziolko

#7306074 Napisano: 15.10.2025 19:55:30
kiwiwi fakt, nie dodałam emotki emotka z tymi groźbami i wyszło na poważnie emotka
2 kiwiwi, nkba 0

zdolnabestia

#7306087 Napisano: 15.10.2025 20:29:53
ziolko napisał(a):

"pamietaj karma istnieje za kazdy punkt jedna choroba w rodzinie wiecej,pozniej ludzie sie dziwia ze bliscy chorują na raka a to przez ich zachowanie.krzeptuchy istnieją i działają pamietaj sam jestes kreatorem swoich chorob"

Autorowi tego wpisu kazałam spier..alaćemotka
Wiecie, że dosłownie ręce mi opadły... dawałam wiele punktów karnych, nawet banów. Czasami dostawałam pytanie, za co i że inni też pisali itp. Ale takie coś dostałam pierwszy raz. Czy można to podciągnąć pod groźby karalne? Czy może potraktować to jako niestabilną psychikę autora?

Pierwszy raz taka wiadomość? emotka Ja miałam już tego typu wiele, czasem takie szambo, że szok. Nawet tego nie czytam, po pierwszych kilku słowach zamykam wiadomość i ignoruję. 
Zablokować się nie da, nie moderatorzy emotka
2 nkba, rudzixon 0

FBsebastian3

#7306117 Napisano: 15.10.2025 22:35:43
Wkurza mnie,ze NIGDY nic nie wygrałam w Ferrero i Lavazza .

sylzab2294

#7306126 Napisano: 15.10.2025 23:38:51
FBsebastian3 napisał(a):

Wkurza mnie,ze NIGDY nic nie wygrałam w Ferrero i Lavazza .

podpinam się...
U mnie to samo...
Choćbym nie wiem jak celowała, to zawsze trafiam w pudło...
Wkurzające to jest niesamowicie...

zaczytana-pola

#7306191 Napisano: 16.10.2025 10:35:37
Dino. 
Jak nie puste półki to zawsze coś innego. 
Wchodzę do sklepu. Kolejka do mięsnego na pół kilometra(co dziwne aż dwie babeczki na mięsie). Odstałam pół godziny. Idę dalej. Oczywiście świeżego szpinaku brak. Ale zadowolenie mnie ogarnęło na widok Sagi(której wcześniej nie było już). Wózek zapakowany, staję w kolejce. Mija 5 minut i BUM! Nie ma światła/prądu. Kasjerka popędza, bo za 10 minut kasa się wyłaczy(serio? Nie mają awaryjnego zasilania??!!) Popędzą staruszki, ta się ociąga, ta zablokowała terminal. Płatność tylko gotówką. Sic! Dobrze, że w portfelu 120 zł, to za większość rzeczy zapłacę. Zakupy spakowane, nieopłacone odniesione na półkę. Paragon w torbie. Wracam do domu. I co? Kufa,  NIE MÓJ PARAGON 😡 I jakby tego było mało- wzięłam dla psa karmę z wołowiną. A ten wołowiny nie dotknie 😡😡

atyde25

#7306258 Napisano: 16.10.2025 13:34:56
To wybieranie produktów na promo w Żabie. Które to są te KitKat 99 g mieli tylko te małe u mnie emotka  I mam nowe fanty do paczek na Halloween. Kiedyś wygrałam taką torbę na laptoka spora jest mam na full słodycze w niej na paczki. Jak mi nie przyjdą dzieci po to to ja się załamię. Ile tego można uzbierać. Pani doktor ja nie mam dużych zaburzeń psychicznych ,no nie mam zdrowa jestem.
0 0

koniczynka123

#7306259 Napisano: 16.10.2025 13:47:46
atyde25 napisał(a):

To wybieranie produktów na promo w Żabie. Które to są te KitKat 99 g mieli tylko te małe u mnie emotka  I mam nowe fanty do paczek na Halloween. Kiedyś wygrałam taką torbę na laptoka spora jest mam na full słodycze w niej na paczki. Jak mi nie przyjdą dzieci po to to ja się załamię. Ile tego można uzbierać. Pani doktor ja nie mam dużych zaburzeń psychicznych ,no nie mam zdrowa jestem.

Ja od końca wakacji kupuje(zwykle te na konkurs) i zbieram słodycze do pudełek. W grudniu przekazuje je do szkoły, która wszystkie te pudełka rozdziela dla dzieciaków z domu dziecka, a czasem do świetlic gdzie przychodzą biedne dzieciaki. Co roku uśmiech tych dzieciaków to dla mnie najlepszy prezent Mikołajkowy.  Na szczęście Halloween w moich okolicach się nie przyjął emotka
Nawiązując do topu- to wkurzam się na brak wygranych, a ucieszyłyby mnie właśnie wygrane duże ilości słodyczy  emotka

cb656

#7306273 Napisano: 16.10.2025 14:34:43
joan napisał(a):

ziolko napisał(a):

Każdy właściciel sierściucha potwierdzi, że karma wraca, ale z taką punktacją spotkałam się po raz pierwszy - czy masz może do tego tabelkę ze szczegółowymi informacjami? emotka

Potwierdzam! emotka emotka
1 kumulacja 0

elemelex

#7306290 Napisano: 16.10.2025 14:53:28
Tak przy okazji tych czekolad KitKat ciekawi mnie czy są łatwo dostępne, bo jak nie, to mi się nie chce ich szukać emotka   Są tam gdzie czekolady?
Edit: W pierwszej żabce nie ma.

A na temat: wkurza mnie, że nie mam takiej weny jak inni. Z 3/4 konkursów rezygnuję, bo pytanie nie wzbudza żadnej chęci odpowiedzi, bo nie potrzebuję już więcej słodyczy, bo Intermarche za daleko, bla bla.

zaczytana-pola

#7306609 Napisano: 17.10.2025 16:16:19
Konkursowa tragedia w tym tygodniu. Dobrze, że już piątek.
1 kumulacja 0

Kammilos

#7306615 Napisano: 17.10.2025 16:33:15
Wkurza mnie jak czytam jak inni narzekają na mało wygranych lub ich małą wartość.Powinni cieszyć się,że istnieje takie coś jak konkursy/loterie i mogą coś wygrać "za darmo".
3 cb656, mia, kalka 0

cb656

#7306618 Napisano: 17.10.2025 16:46:43
Kammilos napisał(a):

Wkurza mnie jak czytam, jak inni narzekają na mało wygranych lub ich małą wartość.
Powinni cieszyć się ,że istnieje takie coś jak konkursy/loterie i mogą coś wygrać "za darmo".

A wiesz, a wiesz... emotka Bliskie jest mi takie myślenie, ech... emotka
2 Kammilos, mia 0

anaesth

#7306619 Napisano: 17.10.2025 16:55:12
elemelex napisał(a):

A na temat: wkurza mnie, że nie mam takiej weny jak inni. Z 3/4 konkursów rezygnuję, bo pytanie nie wzbudza żadnej chęci odpowiedzi, bo nie potrzebuję już więcej słodyczy, bo Intermarche za daleko, bla bla.

U mnie podobnie. A jak już coś zgłoszę, to nie wygrywam i jeszcze bardziej mi się nie chce emotka  Słabo widzę końcówkę tego roku. Liczę już tylko na szczęście w jakiejś loterii  emotka

mia

#7306634 Napisano: 17.10.2025 17:35:52
ziolko napisał(a):

Jeśli autor tego wpisu, ma takie problemy wagi życiowej (czy raczej wagi Karmy), jak punkt karny na jakimś forum, to ja mu cholernie zazdroszczę. Słowo!  emotka  

A w temacie:
Wkurza mnie to, że ochoczo robię zakupy na różne konkursy, wydaję pieniądze, a potem w 90% albo mi się odechciewa pisać/zgłaszać*, albo brakuje mi czasu, albo... zwyczajnie zapominam.  emotka

* - tak, bo dotyczy to też loterii; jestem takim mistrzem, że zostałam z kilkoma niezgłoszonymi paragonami na Grześki i Knoppers po zakończeniu konkursów! emotka

delfinka101

#7306678 Napisano: 17.10.2025 20:29:18
mia napisał(a):

ziolko napisał(a):

Jeśli autor tego wpisu, ma takie problemy wagi życiowej (czy raczej wagi Karmy), jak punkt karny na jakimś forum, to ja mu cholernie zazdroszczę. Słowo!  emotka  

A w temacie:
Wkurza mnie to, że ochoczo robię zakupy na różne konkursy, wydaję pieniądze, a potem w 90% albo mi się odechciewa pisać/zgłaszać*, albo brakuje mi czasu, albo... zwyczajnie zapominam.  emotka

* - tak, bo dotyczy to też loterii; jestem takim mistrzem, że zostałam z kilkoma niezgłoszonymi paragonami na Grześki i Knoppers po zakończeniu konkursów! emotka

Wszelkim antidotum na takie "klątwy" jest powiedzenie; a zeby sie twoje słowa  w gów.o zamieniły emotka
1 mia 0

radziosny

#7306761 Napisano: 18.10.2025 14:27:45
Wkurza mnie brak czasu na cokolwiek, zmieniłem pracę i niby trochę lepsze warunki, ale za to więcej wyzwań i brak oddechu.. a w domu też gonitwa ze wszystkim.. wyrywam ostatnie minuty, żeby cokolwiek zgłosić

lilichilimili

#7306788 Napisano: 18.10.2025 18:19:27
Wkurza mnie a raczej smuci, że teraz np w konkursach kulinarnych już dawno przestała liczyć się sama potrawa tylko kto dalej podskoczy, narysuje, nagra piosenkę, zatańczy itp.. albo tak jak teraz w konkursie kit kat zamiast zrób zdjęcie, bo temat fajny do fotografowania to chcą obrazek stworzony przez sztuczną inteligencję... I konkursy na FB, gdzie 80% odpowiedzi wygenerowanych... Aż kiedyś poświęciłam czas i przeczytałam kilkanaście odpowiedzi, gdzie z 70% tekstu było między sobą baaardzo podobnych. Gdzie to wszystko zmierza?

zezowaty_kot

#7306863 Napisano: 19.10.2025 14:13:04
Wkurza mnie roszczeniowa postawa ludzi z forum. Wiadomości prywatne od obcych mi osób o treści "co lubi ta agencja, pokażesz hasło, daj wskazówki" . Daję wskazówki i pokazuję hasła osobom, którym ufam, które darzę sympatią. Argument "bo nie mogę tam wygrać" mnie dobija. Ja też raz, drugi, trzeci nie mogłam, inwestowałm pieniądze na kolejne próby, aż trafiłam na metodę. Czy na ulicy tacy ludzie też zaczepiają obce osoby i pytają o pin do ich karty, bo sami mają potrzeby finansowe i przydałyby im się pieniądze przechodnia? Proszę, przestańcie wysyłać takie wiadomości, to po prostu niegrzeczne i taką metodą nie traficie na klucz odpowiedzi.

cb656

#7306875 Napisano: 19.10.2025 15:31:54
zezowaty_kot napisał(a):

Wkurza mnie roszczeniowa postawa ludzi z forum (...) Proszę, przestańcie wysyłać takie wiadomości, to po prostu niegrzeczne i taką metodą nie traficie na klucz odpowiedzi.

emotka emotka emotka Mrau... Nie umiałbym ująć tego dosadniej. emotka
Generalnie wkurza mnie oczekiwanie totalnie obcych mi osób, by im podpowiadać, jak wygrywać. A weż sobie wypracuj sam swoje metody! emotka