Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

anialistopad

#7307979 Napisano: 23.10.2025 11:59:16
kanafapinifi napisał(a):

harnas napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Mój pesel już jest i tak wszędzie ale zapamiętam tekst by pytać o podstawy prawne jak będą go chcieć. Oczywiście na drobnicę bo jak wygram wreszcie chociaż raz coś głównego to oddam wszystko za to emotka

oddasz wszystko włącznie ze skarpetkami jak chwilówki na Ciebie pozaciągają :>

Jak masz zastrzeżony pesel to nic nie zrobisz

I tu się możesz zdziwić . Paypo np zastrzeżony pesel zakupy robisz normalnie ,allegro zapłać później tak samo . Nie testowałam innych osobiście ,ale np klarna koleżanka ma pesel zastrzeżony i nie ma problemu aby zrobić zakupy. A miało być,że nie zapłacisz ,bo mieli weryfikować i jakoś tego nie robią . Ktoś uzyska Twój pesel i zrobi sobie zakupy na Twój koszt
1 ziolko 0

moskala22

#7307986 Napisano: 23.10.2025 12:05:57
samuraj napisał(a):

moskala22 napisał(a):

Hej, takie pytanko: opakowania z Laysów ("Lato pełne nagród Lays")
można już wyrzucić? Nie mogę wejść w regulamin

Tak,kosz

Dziękuję 🙂
1 samuraj 0

banka-manka

#7307990 Napisano: 23.10.2025 12:09:12
slomkabb napisał(a):

sergrazyna napisał(a):

Na stronie albedo jest regulamin, ale w apce zero info emotka

Tak i nawet po zakupie nie ma kodu w aplikacji.Dzwonilam do żabki na infolinię i nie wiedzą co to za akcja ….wiec ciekawie

Do Albedo zadzwoń, oni powinni się do tego odnieść jako organizator.
0 0

zielonaszpilka

#7307996 Napisano: 23.10.2025 12:20:54
anialistopad napisał(a):

kanafapinifi napisał(a):

harnas napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Mój pesel już jest i tak wszędzie ale zapamiętam tekst by pytać o podstawy prawne jak będą go chcieć. Oczywiście na drobnicę bo jak wygram wreszcie chociaż raz coś głównego to oddam wszystko za to emotka

I tu się możesz zdziwić . Paypo np zastrzeżony pesel zakupy robisz normalnie ,allegro zapłać później tak samo . Nie testowałam innych osobiście ,ale np klarna koleżanka ma pesel zastrzeżony i nie ma problemu aby zrobić zakupy. A miało być,że nie zapłacisz ,bo mieli weryfikować i jakoś tego nie robią . Ktoś uzyska Twój pesel i zrobi sobie zakupy na Twój koszt

Ale pesel w allegro przypisany do tego konkretnego konta. Jeśli ktoś będzie próbował dopisać ten pesel do innego konta to będzie potrzebował się zweryfikować. W Paypo prosi mnie za każdym razem o wyłączenie zastrzeżenia.
0 0

myszania

#7308008 Napisano: 23.10.2025 12:37:36
Gdzie się kupuje produkty Gosia?
0 0

zielonaszpilka

#7308010 Napisano: 23.10.2025 12:39:21
kanafapinifi napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Joanna_13 napisał(a):

kanafapinifi napisał(a):

Wygrałem bon do Lidla na 200zł z Berkano Lidl Pringles konkurs... Czy na prawdę muszę organizatorowi wysyłać PESEL?...

To samo, tylko wygrana w Lion 200 zł do Zalando, dla mnie śmieszne, nie wiem od czego to zależy. Przy wygranej 200 zł potrzebują pesel, a przy innym konkursie wygrany rower wartości 1500 i tylko adres -.-

Ja wygrałam z T-Mobile coś o wartości 250 zł i chcieli PESEL  nawet kilkukrotnie przysyłali maila żebym im ten PESEL doslala ale nie podałam więc nagrody nie przysłali ale no bez przesady żebym w mailu , który i tak miał literówkę w temacie co już wzbudziło mój niepokój , podawała im takie dane razem z całą resztą danych do wysyłki ... Będąc ostatnio w urzędzie pytałam babeczkę co dziś można z PESELem kogoś zrobić odpowiedziała mi ,że dużo a jak zapytałam co można zrobić jak się ma kogoś wszystkie dane osobowe , adresowe , mailowe i nr PESEL to powiedziała ,że to ogromna furtka dla oszustów 🫤

Taką otrzymałem odpowiedź od Berkano Pringles Lidl...
Dajcie znać co myślicie o tym i jaką macie wiedzę w tym temacie

Odpisz im, żeby zaktualizowali swoją wiedzę w zakresie podatku od nagród, najlepiej konsultując się z kimś kompetentnym, bo osoba, która im to zestawienie stworzyła taka nie jest, i żeby sprawdzili takie pojęcia jak podatnik i płatnik.
0 0

Czykawka

#7308011 Napisano: 23.10.2025 12:40:56
Witam, gdzie na paragonie z loterii auchan znajduje sie ten kod promocyjny?
0 0

harnas

#7308059 Napisano: 23.10.2025 14:48:51
kanafapinifi napisał(a):

harnas napisał(a):

atyde25 napisał(a):

powiedź to ludziom co mają na siebie wzięte 100 polis na różne auta i z tego wyłudzane są odszkodowania, albo przychodzą monity o zapłatę składki oc, tu zastrzeżenie peselu nic nie da.
0 0

cherry21

#7308067 Napisano: 23.10.2025 15:01:31
zielonaszpilka napisał(a):

kanafapinifi napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Joanna_13 napisał(a):

kanafapinifi napisał(a):

Wygrałem bon do Lidla na 200zł z Berkano Lidl Pringles konkurs... Czy na prawdę muszę organizatorowi wysyłać PESEL?...

To samo, tylko wygrana w Lion 200 zł do Zalando, dla mnie śmieszne, nie wiem od czego to zależy. Przy wygranej 200 zł potrzebują pesel, a przy innym konkursie wygrany rower wartości 1500 i tylko adres -.-

Ja wygrałam z T-Mobile coś o wartości 250 zł i chcieli PESEL  nawet kilkukrotnie przysyłali maila żebym im ten PESEL doslala ale nie podałam więc nagrody nie przysłali ale no bez przesady żebym w mailu , który i tak miał literówkę w temacie co już wzbudziło mój niepokój , podawała im takie dane razem z całą resztą danych do wysyłki ... Będąc ostatnio w urzędzie pytałam babeczkę co dziś można z PESELem kogoś zrobić odpowiedziała mi ,że dużo a jak zapytałam co można zrobić jak się ma kogoś wszystkie dane osobowe , adresowe , mailowe i nr PESEL to powiedziała ,że to ogromna furtka dla oszustów 🫤

Taką otrzymałem odpowiedź od Berkano Pringles Lidl...
Dajcie znać co myślicie o tym i jaką macie wiedzę w tym temacie

Odpisz im, żeby zaktualizowali swoją wiedzę w zakresie podatku od nagród, najlepiej konsultując się z kimś kompetentnym, bo osoba, która im to zestawienie stworzyła taka nie jest, i żeby sprawdzili takie pojęcia jak podatnik i płatnik.

Wygląda na to że im to zestawienie robił ChatGPT emotka
0 0

grzanka

#7308112 Napisano: 23.10.2025 17:46:29
Czy Wy także macie problem z odebraniem prezentów z loterii "dmuchanej" w Rossmanie? Poszłam po płatki hydrożelowe i lodowy masażer, a uśmiechnięta Pani przy kasie powiedziała, że już nie ma.
Swoją drogą co to za loteria, w której brakuje nagród do wydania? emotka
0 0

pikawka

#7308128 Napisano: 23.10.2025 18:28:07
grzanka napisał(a):

Czy Wy także macie problem z odebraniem prezentów z loterii "dmuchanej" w Rossmanie? Poszłam po płatki hydrożelowe i lodowy masażer, a uśmiechnięta Pani przy kasie powiedziała, że już nie ma.

Ja nie odebrałam tego masażera lodowego bo nie mieli już…
0 0

zaczytana-pola

#7308131 Napisano: 23.10.2025 18:40:35
grzanka napisał(a):

U mnie jedna nic nie wiedziała. Przyszła druga, łaskę zrobila, ze wydała te żelowe pod oczy. I tylko jeden upominek do zakupow wydają.
0 0

nanajka81

#7308132 Napisano: 23.10.2025 18:40:38
pikawka napisał(a):

grzanka napisał(a):

To samo  emotka Był ale się zmył... Jak te wszystkie złotówki w rossmanie emotka
0 0

lubiekisiel

#7308133 Napisano: 23.10.2025 18:46:30
nanajka81 napisał(a):

pikawka napisał(a):

grzanka napisał(a):

To samo  emotka Był ale się zmył... Jak te wszystkie złotówki w rossmanie emotka

U mnie we wtorek w jednym sklepie tych płatków pod oczy też już nie było. Ale wczoraj byłam z siostrą na zakupach i zaszłyśmy do innego rossmana, to i płatki i masazer były, a siostra jeszcze świeczkę dostała, bo we wrześniu miała urodziny i widocznie pani się to gdzieś po zeskanowaniu karty wyświetliło. A nic nie kupowałyśmy - tylko po gratisy weszłyśmy emotka

Edit: Ale za to obie mamy po AŻ 3zł w pianowej promocji a dmuchamy od początku 
1 nanajka81 0

nitka310

#7308135 Napisano: 23.10.2025 18:58:58
lubiekisiel napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pikawka napisał(a):

grzanka napisał(a):

U mnie we wtorek w jednym sklepie tych płatków pod oczy też już nie było. Ale wczoraj byłam z siostrą na zakupach i zaszłyśmy do innego rossmana, to i płatki i masazer były, a siostra jeszcze świeczkę dostała, bo we wrześniu miała urodziny i widocznie pani się to gdzieś po zeskanowaniu karty wyświetliło. A nic nie kupowałyśmy - tylko po gratisy weszłyśmy emotka

Edit: Ale za to obie mamy po AŻ 3zł w pianowej promocji a dmuchamy od początku 

Mi dzisiaj udało się odebrać pin, płatki po oczy i masażer lodowy w Swarzędzu emotka  jeszcze dostałam jakiś breloczek dla dziecka. Za każdym razem musiałam skanować numer karty i to wszystko, jedna dziewczyna odbierała kilka zestawów emotka
1 nanajka81 0

ziolko

#7308136 Napisano: 23.10.2025 19:01:28
W kwestii danych, jakie organizatorzy wymagają od laureatów. Wygrana to 100 zł. Na pytanie po co im tak szczegółowe dane, to napisali, że "księgowość tego od nich wymaga" emotka  Na szczęście udało się pominąć dane, które nie były konieczne do wydania nagrody. 
Konkurs Faktu, z 2014 roku (gdyby ktoś się czepiał, to jest tak dawno, że w bazie konkursów już go nie ma). 
"- imię
- nazwisko
- imię matki
- imię ojca
- miejsce urodzenia
- data urodzenia
- PESEL
- NIP (tylko w przypadku gdy prowadzona jest działalność gospodarczą)
- adres zameldowania: ulica, miejscowość, kod pocztowy, gmina, powiat,  
województwo
- adres urzędu skarbowego
- bank 
- numer konta"

Jutro zamierzam zadzwonić do Krajowej Informacji Skarbowej i zapytać o to. O ile nie zapomnę...

kuoka

#7308139 Napisano: 23.10.2025 19:09:26
Czy ktokolwiek wygrał jakąś wycieczkę w Kinder Bueno? Kolejna edycja a nie kojarzę żadnego wpisu. Może być PW.
0 0

donia7

#7308140 Napisano: 23.10.2025 19:16:43
kuoka napisał(a):

Czy ktokolwiek wygrał jakąś wycieczkę w Kinder Bueno? Kolejna edycja a nie kojarzę żadnego wpisu. Może być PW.

W tym roku faktycznie nikt się nie pochwalił, ale w zeszłym roku miałam ja i jeszcze jedna forumowiczka emotka

bezaczek7

#7308142 Napisano: 23.10.2025 19:18:20
Jeśli ktoś z forum otrzymał koszulkę damską z Rexony, uprzejmie proszę o wiadomość prywatną, chcę zapytać o ilość widocznych nań podpisów. Tak z ciekawości emotka
0 0

Jestemnowa

#7308169 Napisano: 23.10.2025 21:38:23
kuoka napisał(a):

Tak w zeszłej edycji  , spędziłam tydzień nad polskim morzem  za ten voucher i . . . wtedy  obiecałam sobie ,że wyrabiam paszport 😅