Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

slomkabb

#7351721 Napisano: dzisiaj o 13:50:50
atena03 napisał(a):

Mam nadzieje, że kitkat  jeszcze nie wszystko poszło xd

Ja też bo byłaby porażka jakby nic się wygrac nie udało
0 0

Yazpik

#7351727 Napisano: dzisiaj o 13:56:12
slomkabb napisał(a):

atena03 napisał(a):

Mam nadzieje, że kitkat  jeszcze nie wszystko poszło xd

Ja też bo byłaby porażka jakby nic się wygrac nie udało

No ja wciąż czekam emotka  Ale czekam i czekam i zaczynam się obawiać, że nie ma na co emotka  Nawet tutaj emotka
0 0

BingoJa

#7351731 Napisano: dzisiaj o 14:01:15
slonecznik1309 napisał(a):

InkaR napisał(a):

BingoJa napisał(a):

InkaR napisał(a):

domiqa napisał(a):

Chao_Phraya napisał(a):

Cameleo Rossmann  - na fb w relacji podali zwycięskie odpowiedzi - dluuugie, a w regulaminie max 350 znaków! Oczywiście nic nie wygrałam. Pisałam zgodnie z regulaminem 😡 a nagrodzili odpowiedzi niezgodne z regulaminem!

Zerknęłam z ciekawości, choć nie brałam udziału. Nie dość, że za długie, to pisane/wspomagane przez Chat GPT, totalnie ten styl pisania (zerknęłam tylko na pierwsze dwie).

W zeszłym roku też była afera z ich konkursem i nieprzestrzeganiem przez nich regulaminu, bodajże na nazwy dla szamponetek. Miały wygrać hasła w języku polskim, "wygrały" angielskie, wszystkie w tym samym stylu, nic zachwycającego czy odkrywczego. Gdy ludzie zaczęli się burzyć (tym bardziej, że z tego co pamiętam, do wygrania był Dyson), "wybrali" nowe hasła, które były mniej więcej przetłumaczeniem tych haseł na polski 😂. Po tamtej sprawie uznałam, że nigdy nic od nich nie kupię ani nie wezmę udziału w ich konkursie i jak widać, oszczędziłam sobie nerwów i straconego czasu...

dokładnie... szkoda, ze nie wiedziałam ze już mieli jakieś słabe akcje  emotka  dobrze, że to chociaż dość tanie było

Ktoś, coś pisał już do nich? 

Osobiście zadałam pytanie „ Jak to możliwe, że nieregulaminowe zgłoszenia zwyciężyły?”Napisałam w odpowiedzi na relację na Ig.

tak, ja pisałam, ale nie mam odpowiedzi

Odpisali, że jesteśmy fraj@&€mi, trzymając się regulaminu. 
0 0

lorie0137

#7351740 Napisano: dzisiaj o 14:07:43
Też mi to odpisali, proponuję im odpisać i pomęczyć. Poprosiłam o pomoc AI, skoro tak lubią wspomagane odpowiedzi i wygenerowałam taki szablon:

Szanowni Państwo,​w odpowiedzi na Państwa wiadomość stanowczo odrzucam przedstawioną argumentację. Tłumaczenie się "błędem technicznym formularza" oraz "całościową oceną" jest nieakceptowalne i nie ma żadnego umocowania w powszechnie obowiązujących przepisach prawa.​Regulamin konkursu stanowi przyrzeczenie publiczne (art. 919 i nast. Kodeksu cywilnego). Organizator jest bezwzględnie związany warunkami, które sam określił. Limit znaków (350) był twardym wymogiem formalnym. Prace, które nie spełniają wymogów formalnych regulaminu, podlegają odrzuceniu i nie mogą być w ogóle dopuszczone do oceny merytorycznej pod kątem "kreatywności" czy "pomysłowości".​Zapis o tym, że "decyzje komisji są ostateczne i uznaniowe", dotyczy wyłącznie subiektywnej oceny walorów artystycznych i kreatywnych tych prac, które spełniają wymogi formalne. Nie stanowi on dla Organizatora furtki do swobodnego łamania własnego regulaminu.​Dopuszczenie do konkursu, a następnie nagrodzenie prac, które wielokrotnie przekroczyły narzucony limit (zwycięskie teksty mają od 600 do ponad 1200 znaków!), w rażący sposób narusza zasady uczciwej konkurencji. Uczestnicy, którzy zastosowali się do Państwa regulaminu mieli drastycznie ograniczone możliwości wykazania się kreatywnością w stosunku do osób, które zignorowały zasady. Błąd techniczny leżący po Państwa stronie nie usprawiedliwia dyskryminowania uczestników grających fair.​W związku z powyższym wzywam Państwa do:
  1. ​Unieważnienia wyników konkursu w stosunku do prac, które złamały regulaminowy limit znaków.
  2. ​Ponownego wyłonienia zwycięzców wyłącznie spośród uczestników, którzy spełnili wszystkie wymogi formalne zawarte w Regulaminie.
​Jeśli zignorują Państwo to wezwanie lub ponownie zasłonią się klauzulą "ostateczności decyzji", sprawę niezwłocznie zgłoszę do:
  • Miejskiego Rzecznika Konsumentów, z wnioskiem o podjęcie interwencji.
  • Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK), jako zawiadomienie o stosowaniu nieuczciwych praktyk rynkowych i wprowadzaniu konsumentów w błąd poprzez pozorne tworzenie regulaminów akcji promocyjnych, których organizator świadomie nie przestrzega (co może stanowić naruszenie zbiorowych interesów konsumentów).
​Oczekuję merytorycznego ustosunkowania się do moich zarzutów prawnych w terminie 7 dni.
Z poważaniem, ....

karoxxa

#7351742 Napisano: dzisiaj o 14:08:56
BingoJa napisał(a):

InkaR napisał(a):

BingoJa napisał(a):

InkaR napisał(a):

domiqa napisał(a):

Chao_Phraya napisał(a):

Cameleo Rossmann  - na fb w relacji podali zwycięskie odpowiedzi - dluuugie, a w regulaminie max 350 znaków! Oczywiście nic nie wygrałam. Pisałam zgodnie z regulaminem 😡 a nagrodzili odpowiedzi niezgodne z regulaminem!

Zerknęłam z ciekawości, choć nie brałam udziału. Nie dość, że za długie, to pisane/wspomagane przez Chat GPT, totalnie ten styl pisania (zerknęłam tylko na pierwsze dwie).

W zeszłym roku też była afera z ich konkursem i nieprzestrzeganiem przez nich regulaminu, bodajże na nazwy dla szamponetek. Miały wygrać hasła w języku polskim, "wygrały" angielskie, wszystkie w tym samym stylu, nic zachwycającego czy odkrywczego. Gdy ludzie zaczęli się burzyć (tym bardziej, że z tego co pamiętam, do wygrania był Dyson), "wybrali" nowe hasła, które były mniej więcej przetłumaczeniem tych haseł na polski 😂. Po tamtej sprawie uznałam, że nigdy nic od nich nie kupię ani nie wezmę udziału w ich konkursie i jak widać, oszczędziłam sobie nerwów i straconego czasu...

dokładnie... szkoda, ze nie wiedziałam ze już mieli jakieś słabe akcje  emotka  dobrze, że to chociaż dość tanie było

Ktoś, coś pisał już do nich? 

Osobiście zadałam pytanie „ Jak to możliwe, że nieregulaminowe zgłoszenia zwyciężyły?”Napisałam w odpowiedzi na relację na Ig.

tak, ja pisałam, ale nie mam odpowiedzi

Odpisali, że jesteśmy fraj@&€mi, trzymając się regulaminu. 

Aha, czyli warto nie czytać regulaminów. Gdybyśmy nie przeczytali to hulaj dusza. Wygrali amatorzy którzy pewnie nawet nie wiedzą, że są jakies regulaminy i przystąpili z cenzura i wygrali fuksem, a raczej czatem. Wstyd

Luiza37

#7351766 Napisano: dzisiaj o 14:42:25
Czy działa Wam strona konkursu Reginy?
0 0