WC - rozmowy o wszystkim

norweska20

#6699275 Napisano: 26.04.2020 20:39:16
Szukam pomocy. Pierwszy raz bede zwracać zakupione zakupy z allegro SMART paczkomatem. Wygenerowałam kod do paczki i co dalej ? na stronce pisze :
Zanieś zwracaną paczkę do dowolnego Paczkomatu lub Punktu obsługi Paczek. Nie musisz podawać adresu odbiorcy - kod zwrotu zupełnie Ci wystarczy.

czyli wystarczy wpisać ten kod i jak otworzy się szaeczka włożyc paczke ? Nic tam nie trzeba drukować , żadnej etykiety , dokumentu ?
0 0

monnikk

#6699280 Napisano: 26.04.2020 20:55:41
norweska20 napisał(a):

Szukam pomocy. Pierwszy raz bede zwracać zakupione zakupy z allegro SMART paczkomatem. Wygenerowałam kod do paczki i co dalej ? na stronce pisze :
Zanieś zwracaną paczkę do dowolnego Paczkomatu lub Punktu obsługi Paczek. Nie musisz podawać adresu odbiorcy - kod zwrotu zupełnie Ci wystarczy.

czyli wystarczy wpisać ten kod i jak otworzy się szaeczka włożyc paczke ? Nic tam nie trzeba drukować , żadnej etykiety , dokumentu ?

Nie trzeba żadnej etykiety, na paczce napisz ten kod zwrotu i tyle. 

norweska20

#6699281 Napisano: 26.04.2020 20:58:21
monnikk napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Nie trzeba żadnej etykiety, na paczce napisz ten kod zwrotu i tyle. 

dziekuje emotka
1 monnikk 0

basiag

#6699351 Napisano: 27.04.2020 10:20:51
mam problem .. działa Wam poczta na wp.pl ?? czy jest jakaś awaria ?
0 0

donia7

#6699354 Napisano: 27.04.2020 10:24:36
basiag napisał(a):

mam problem .. działa Wam poczta na wp.pl ?? czy jest jakaś awaria ?

nie działa emotka
0 0

icotynato

#6699538 Napisano: 27.04.2020 17:46:23
0 0

ziolko

#6699809 Napisano: 28.04.2020 17:47:09
Gdyby ktoś musiał iść do stomatologa, to podaję CZYNNE GABINETY - można wyszukać w całej Polsce

cudaczek121

#6699833 Napisano: 28.04.2020 20:02:07
Tak coś czuję, że informatyk po oddaniu laptopa doradzi jednak już jego wymianę albo tyle zaśpiewa za naprawę, że nie opłaca się będzie  go naprawiać:( A to dla mnie wielka strata, bo wygrałam go w 2010 roku w konkursie w Leclerc:) Mam więc można powiedzieć do niego sentyment:) Wobec tego może ktoś mi doradzi jakiś niezbyt drogi nieskomplikowany w obsłudze laptop.Ja to głównie potrzebuję do przeglądania poczty  i internetu. Od czasu do czasu tylko muszę na nim przepisywać dla mamy do pracy jakieś tam opinie, konspekty,itp.Może są teraz jakieś fajne konkursy/promocje na laptopy?
1 kumulacja 0

mia

#6699838 Napisano: 28.04.2020 20:23:29
kumulacja napisał(a):

Siedzę w domu jak szczur w norze emotka  Po 9 godzinach pracy zdalnej musiałam dzisiaj przejść się przewietrzyć.
I wiecie, że było pełno ludzi - głównie na boisku - a tylko 20% miało maseczki?
Czy jest jakieś zwolnienie z gromadzenia się i z noszenia masek, o którym nie wiem?

Od dawna jest. Dla niewydolnych umysłowo i dzieci do lat 4.

zielonaszpilka

#6699874 Napisano: 28.04.2020 22:54:33
cudaczek121 napisał(a):

Tak coś czuję, że informatyk po oddaniu laptopa doradzi jednak już jego wymianę albo tyle zaśpiewa za naprawę, że nie opłaca się będzie  go naprawiać:( A to dla mnie wielka strata, bo wygrałam go w 2010 roku w konkursie w Leclerc:) Mam więc można powiedzieć do niego sentyment:) Wobec tego może ktoś mi doradzi jakiś niezbyt drogi nieskomplikowany w obsłudze laptop.Ja to głównie potrzebuję do przeglądania poczty  i internetu. Od czasu do czasu tylko muszę na nim przepisywać dla mamy do pracy jakieś tam opinie, konspekty,itp.Może są teraz jakieś fajne konkursy/promocje na laptopy?Cudaczku!

Cudaczku! Gratuluję wygranej w lotto emotka  Los wiedział, czego Ci trzeba emotka  Za 640 zł to już możesz na swoje potrzeby kupić fajnego laptopa polisingowego emotka  Jest sporo firm sprzedających taki sprzęt. Przydałby się tylko ktoś, kto się w tym trochę orientuje. Ja niestety nie pomogę, bo się nie znam, chociaż teraz sama czegoś szukam i pomaga mi szwagier, który akurat ogarnia emotka  więc może jak mi wyśle, co ciekawego znalazł, to się z Tobą podzielę wiadomościami emotka

nikos

#6699901 Napisano: 29.04.2020 10:13:26
cudaczek121 napisał(a):

Tak coś czuję, że informatyk po oddaniu laptopa doradzi jednak już jego wymianę albo tyle zaśpiewa za naprawę, że nie opłaca się będzie  go naprawiać:( A to dla mnie wielka strata, bo wygrałam go w 2010 roku w konkursie w Leclerc:) Mam więc można powiedzieć do niego sentyment:) Wobec tego może ktoś mi doradzi jakiś niezbyt drogi nieskomplikowany w obsłudze laptop.Ja to głównie potrzebuję do przeglądania poczty  i internetu. Od czasu do czasu tylko muszę na nim przepisywać dla mamy do pracy jakieś tam opinie, konspekty,itp.Może są teraz jakieś fajne konkursy/promocje na laptopy?

Co do konkursów to nie kojarzę, by aktualnie były z takimi nagrodami, ale jeśli będziesz potrzebowała konsultacji przy zakupie/naprawie, pisz pw emotka
0 0

katrin1

#6699922 Napisano: 29.04.2020 10:52:32
Czy wiecie może jak zablokować te wyskakujące okienka z reklamami środków na pasożyty? Ciągle mi te obrzydliwe fotki pod kalendarzem wyskakują, obrzydlistwoemotka
0 0

halliday

#6699934 Napisano: 29.04.2020 11:24:14
katrin1 napisał(a):

Czy wiecie może jak zablokować te wyskakujące okienka z reklamami środków na pasożyty? Ciągle mi te obrzydliwe fotki pod kalendarzem wyskakują, obrzydlistwo emotka

Adblocka w przeglądarce zainstalować i po problemie
1 ziolko 0

joan

#6700019 Napisano: 29.04.2020 17:03:48
mia napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Siedzę w domu jak szczur w norze emotka  Po 9 godzinach pracy zdalnej musiałam dzisiaj przejść się przewietrzyć.
I wiecie, że było pełno ludzi - głównie na boisku - a tylko 20% miało maseczki?
Czy jest jakieś zwolnienie z gromadzenia się i z noszenia masek, o którym nie wiem?

Od dawna jest. Dla niewydolnych umysłowo i dzieci do lat 4.

Niewydolnych oddechowo. Ale ja - niewydolna oddechowo - noszę chustkę, żeby nikomu nie biło na dekiel, że chodzę po świecie bezczelnie epatując nosem i ustami. Noszę te chustę na szyi; zakładam ją jedynie mijając osoby z zasłoniętą twarzą lub przebywając w sklepie. Nikt mnie jeszcze nie próbował ukamienować...

defed

#6700595 Napisano: 03.05.2020 00:04:40
Chcę kupić trampolinę. Nie wiem od czego zacząć poszukiwania, na co zwrócić uwagę. Polecicie firmę, sklep lub rodzaj, wielkość itp.? Przeznaczenie dla trójki dzieciaków, będzie stać na RODOS, więc cenowo raczej z niższej półki. Help emotka
0 0

donia7

#6700596 Napisano: 03.05.2020 00:12:17
defed napisał(a):

Chcę kupić trampolinę. Nie wiem od czego zacząć poszukiwania, na co zwrócić uwagę. Polecicie firmę, sklep lub rodzaj, wielkość itp.? Przeznaczenie dla trójki dzieciaków, będzie stać na RODOS, więc cenowo raczej z niższej półki. Help  emotka

Ja się nie znam na trampolinach, ale osobiście moim nigdy nie kupię. Wiem, że dla dziewczynek nie jest to dobre jak za dużo skaczą, a sąsiadki synkowi jak miał 5 lat to ten zamek w środku rozciął głowę i miał 13 szwów emotka wiem, że to pewnie jeden taki przypadek na milion, ale kurdę nie lubię trampolin...więc nie doradzę emotka

zielonaszpilka

#6700597 Napisano: 03.05.2020 00:31:47
defed napisał(a):

Chcę kupić trampolinę. Nie wiem od czego zacząć poszukiwania, na co zwrócić uwagę. Polecicie firmę, sklep lub rodzaj, wielkość itp.? Przeznaczenie dla trójki dzieciaków, będzie stać na RODOS, więc cenowo raczej z niższej półki. Help  emotka

Pytanie jak dużą masz działkę i miejsce na trampolinę emotka  Generalnie im większa tym fajniejsza zabawa emotka  Zwłaszcza jak jest kilkoro dzieciaków. My mamy Funfit z siatką zewnętrzną trzeci rok i jesteśmy zadowoleni (na zimę trampolina jest składana). Czy trampoliny są urazowe? Na pewno tak. Czy szkodliwe? Pewnie przy długotrwałym i częstym używaniu nie będą najzdrowsze (tak jak prawie każdy sport;) Generalnie dzieciaki chętnie się bawią, ale skakanie to tylko część aktywności emotka  dużo czasu spędzają tam wygłupiając się, bawiąc się w jakieś zabawy z piłką, w turlanie się, ganianie czy po prostu leżą i gadają. Dorośli też sobie czasem wskoczą emotka  Grunt to tłumaczyć zasady bezpieczeństwa, nadzorować zabawę i regularnie sprawdzać stan trampoliny emotka  U nas na szczęście jeszcze nie było żadnego wypadku i oby tak zostało. Za to ja parę lat temu robiąc salto na trampolinie u koleżanki spektakularnie zarąbałam kolanem w zęby emotka  stare a głupie emotka

ace

#6700626 Napisano: 03.05.2020 12:48:18
Czy w Zgorzelcu dzisiaj (zreszta 1 maja tez) Kaufland jest otwarty? Bo tak mi wyskakuje na stronie u nich...
0 0

halliday

#6700632 Napisano: 03.05.2020 13:36:43
ace napisał(a):

Czy w Zgorzelcu dzisiaj (zreszta 1 maja tez) Kaufland jest otwarty? Bo tak mi wyskakuje na stronie u nich...

wątpię aby dzisiaj jakiś hipermarket był otwarty tak samo 1 maja.
0 0

ace

#6700635 Napisano: 03.05.2020 13:39:34
halliday napisał(a):

ace napisał(a):

wątpię aby dzisiaj jakiś hipermarket był otwarty tak samo 1 maja.

wlasnie tak sie zastanawialam... bo jak zglaszam paragon do loterii, to wszystkie kaufy zamkniete, tylko ten w Zgorzelcu niby otwarty... I sie zastanawialam czy to ze wzgledu na odleglosc od Niemiec?
0 0