WC - rozmowy o wszystkim

Gość: ossuarium

#6701636 Napisano: 07.05.2020 15:10:17
domika napisał(a):

Szukam rady. Ponieważ nie udaje mi się od dwóch lat wygrać wymarzonego ekspresu mąż postanowił ze mam go sobie kupic na urodziny. Pokierujcie czym się sugerować przy zakupie a czego unikać. Przyznaję jestem całkiem zielona w temacie. Powiedzmy ze mam na niego przeznaczone od 2-2,5 tys. Kapsułkowe ekspresy odpadają.
Chcę porządny ekspres. Taki który zmieli kawę, ma kilka opcji parzenia , zrobi latte i cappucino

Słusznie czynisz, rezygnując z kapsułek. To nie ta bajka. Może i szybkie, wygodne, ale drogie w eksploatacji i czasem kłopotliwe, jak czytnik kodów zaparuje z powodu drobnej nieszczelności... emotka Też to przeszedłem.
Ponieważ nie pijam kawy z mlekiem, nie mają dla mnie znaczenia te z opcją cappuccino.
Rozważ za to takie, w których możesz użyć ziaren, albo już zmielonej wcześniej - wszak nigdy nie wiesz, co akurat będzie pod ręką dostępne. Mała rzecz, a ucieszy tak uniwersalność. emotka
1 domika 0

ziolko

#6701945 Napisano: 08.05.2020 22:29:53
DROŻDŻE W LIDLU PO 49 GROSZY ZA 500 G!  Ważność do początku czerwca
1 kreatia 0

patyk

#6701948 Napisano: 08.05.2020 22:42:14
Omnibusy forumowe jak zabezpieczacie siebie i dzieci przed kleszczami? emotka
0 0

pikawka

#6701951 Napisano: 08.05.2020 23:12:22
patyk napisał(a):

Omnibusy forumowe jak zabezpieczacie siebie i dzieci przed kleszczami?  emotka

Też się chętnie dowiem, za płotem mam las emotka  a my nic w tym kierunku nie robiliśmy emotka
0 0

#6701955 Napisano: 09.05.2020 00:04:45
pikawka napisał(a):

patyk napisał(a):

Też się chętnie dowiem, za płotem mam las  emotka  a my nic w tym kierunku nie robiliśmy  emotka

Najważniejsze to jest szczelne ubranie - tu można wzorować się na Franku Drebinie - zapewnia bezpieczeństwo. No a jak ktoś niedowiarkiem jest, może jeszcze dodatkowo zabrać ze sobą jakiś patyk i oganiać się przed zwierzyną leśną... Że co? Że nosić drzewo do lasu to nie jest dobry pomysł? No może... to pozostaje sam lateks. emotka
1 takaja86 0

pikawka

#6701960 Napisano: 09.05.2020 07:19:43
forrrum napisał(a):

pikawka napisał(a):

patyk napisał(a):

Też się chętnie dowiem, za płotem mam las  emotka  a my nic w tym kierunku nie robiliśmy  emotka

Najważniejsze to jest szczelne ubranie - tu można wzorować się na Franku Drebinie - zapewnia bezpieczeństwo. No a jak ktoś niedowiarkiem jest, może jeszcze dodatkowo zabrać ze sobą jakiś patyk i oganiać się przed zwierzyną leśną... Że co? Że nosić drzewo do lasu to nie jest dobry pomysł? No może... to pozostaje sam lateks. emotka

Usłyszałam całkiem niedawno, że powaga przychodzi z wiekiem... Nie, nie przychodzi  emotka
0 0

Claudia77

#6701966 Napisano: 09.05.2020 08:48:43
patyk napisał(a):

niestety nie ma rady, która na 100% niweluje problem kleszcza - można się ewentualnie pryskać i ubierać szczelnie, a i tak nie ma pewności, że dziad się nie przypałęta - jestem tego doskonałym przykładem, najważniejsza rada - jest kleszcz, to w ciągu 24h przyjąć antybiotyk
1 kumulacja 0

pikawka

#6701971 Napisano: 09.05.2020 09:24:38
Claudia77 napisał(a):

patyk napisał(a):

niestety nie ma rady, która na 100% niweluje problem kleszcza - można się ewentualnie pryskać i ubierać szczelnie, a i tak nie ma pewności, że dziad się nie przypałęta - jestem tego doskonałym przykładem, najważniejsza rada - jest kleszcz, to w ciągu 24h przyjąć antybiotyk

Mój syn mając w lata miał. Pojechałam do przychodni, to nawet skierowania mi nie dała żebym mogła w późniejszym czasie badanie na bolerioze zrobić. Sama robiłam prywatnie po kilku tygodniach. Żadnego antybiotyku nie dostał. Bo cyt. Nie miał odczynu czerwonego.... emotka
0 0

#6701974 Napisano: 09.05.2020 09:40:58
pikawka napisał(a):

Usłyszałam całkiem niedawno, że powaga przychodzi z wiekiem... Nie, nie przychodzi  emotka

Uświadomiłem sobie niedawno, że drętwota nie zależy od wieku. Ludzie albo rodzą się pogodni i zachowują dobry humor do końca, albo przez całe życie marudzą. emotka
0 0

Claudia77

#6701975 Napisano: 09.05.2020 09:44:16
pikawka napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

patyk napisał(a):

Mój syn mając w lata miał. Pojechałam do przychodni, to nawet skierowania mi nie dała żebym mogła w późniejszym czasie badanie na bolerioze zrobić. Sama robiłam prywatnie po kilku tygodniach. Żadnego antybiotyku nie dostał. Bo cyt. Nie miał odczynu czerwonego.... emotka

ja też nie miałam, a zmagam się z boleriozą przewlekłą, łącznie z pobytem w szpitalu, gdzie wmawiali mi SM.  Badania nic nie dadzą jeśli nie ma przeciwciał, ewentualnie badanie kleszcza najpierw, ale jeśli juz wprowadził chorobę, i jeśli krętki mocno się rozsieją i ukryją w ciężko dostępnych częściach organizmu to pozamiatane. Przeszłam gehennę, syn jak miał kleszcza to podałam antybiotyk i zrobię to ponownie, bo nie życzę nikomu, a w szczególności własnym dzieciom by za 10 lat były wrakiem człowieka
1 pikawka 0

pikawka

#6701976 Napisano: 09.05.2020 09:55:19
forrrum napisał(a):

pikawka napisał(a):

Uświadomiłem sobie niedawno, że drętwota nie zależy od wieku. Ludzie albo rodzą się pogodni i zachowują dobry humor do końca, albo przez całe życie marudzą. emotka

Kurczę, żyje na tym świecie krócej niż Ty J. a mimo to poznałam więcej typów jednostek. Nie tylko drętwi i pogodni kroczą po tym padole  emotka  
0 0

#6701978 Napisano: 09.05.2020 10:06:37
pikawka napisał(a):

Kurczę, żyje na tym świecie krócej niż Ty J. a mimo to poznałam więcej typów jednostek. Nie tylko drętwi i pogodni kroczą po tym padole  emotka  

Qrczę, najwyraźniej dążysz do zwady, usiłując użyć prymitywnej manipulacji emotka Nie chce mi się, to by było jak kopanie się z koniem. Nie muszę niczego nikomu "udowadniać", a już na pewno nie tego, czego nie napisałem.
0 0

pikawka

#6701980 Napisano: 09.05.2020 10:14:24
forrrum napisał(a):

pikawka napisał(a):

Qrczę, najwyraźniej dążysz do zwady, usiłując użyć prymitywnej manipulacji emotka Nie chce mi się, to by było jak kopanie się z koniem. Nie muszę niczego nikomu "udowadniać", a już na pewno nie tego, czego nie napisałem.

Ale po co ta agresja...... emotka  
0 0

ziolko

#6701991 Napisano: 09.05.2020 11:42:08
pikawka napisał(a):

Fakt... ale może chodziło o wieko trumny? emotka  a nie wiek jako coraz więcej lat 

mia

#6702001 Napisano: 09.05.2020 13:39:02
ziolko napisał(a):

pikawka napisał(a):

Fakt... ale może chodziło o wieko trumny? emotka    (...)

emotka You made my day!!!

Gość: rafi323raf

#6702051 Napisano: 09.05.2020 21:03:13
Ale dawno mnie tu nie było! emotka Tyle znajomych nicków, pozdrawiam wszystkichemotka

Dwa lata w konkursy nie grałem! Ale wirus przyszedł, świat do góry nogami przewrócił, czasu dużo, może wrócić do gry? emotka
Akurat w lipcu stuknęłaby mi połowa życia na forum/ w konkursach emotka

zielonaszpilka

#6702060 Napisano: 09.05.2020 22:10:01
rafi323raf napisał(a):

Ale dawno mnie tu nie było! emotka Tyle znajomych nicków, pozdrawiam wszystkich emotka

Dwa lata w konkursy nie grałem! Ale wirus przyszedł, świat do góry nogami przewrócił, czasu dużo, może wrócić do gry? emotka

Zależy jak dobry jesteś w te klocki emotka  Jak dobry, to nie wracaj emotka  i tak mamy już dużą konkurencję emotka  

pikawka

#6702063 Napisano: 09.05.2020 22:20:39
zielonaszpilka napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

Ale dawno mnie tu nie było! emotka Tyle znajomych nicków, pozdrawiam wszystkich emotka

Zależy jak dobry jesteś w te klocki emotka  Jak dobry, to nie wracaj emotka  i tak mamy już dużą konkurencję  emotka  

emotka  Szczera do bólu emotka

edzia21

#6702064 Napisano: 09.05.2020 22:23:41
rafi323raf napisał(a):

Niestety, wirus przewrócił do góry nogami nie tylko życie...ale konkursy również. Nie wiem czy jest do czego wracać. emotka

taalvikki

#6702070 Napisano: 09.05.2020 23:51:40
edzia21 napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

Niestety, wirus przewrócił do góry nogami nie tylko życie...ale konkursy również. Nie wiem czy jest do czego wracać.  emotka

niekoniecznie sam wirus. raczej nadmierna panika z nim związana. no ale, rzeczywiście, i na konkursy to wpłynęło. bo tymi na fb. typu "jak spędzasz czas w domu" już rzygam.
1 Claudia77 0