WC - rozmowy o wszystkim

zezowaty_kot

#6702071 Napisano: 10.05.2020 01:55:41
rafi323raf napisał(a):

Ale dawno mnie tu nie było! emotka Tyle znajomych nicków, pozdrawiam wszystkich emotka

Dwa lata w konkursy nie grałem! Ale wirus przyszedł, świat do góry nogami przewrócił, czasu dużo, może wrócić do gry? emotka
Akurat w lipcu stuknęłaby mi połowa życia na forum/ w konkursach emotka

Mam to samo, od siedzenia w domu odkopałam forum i codziennie przeglądam, nawet już pierwsze paragony nabyłam i zmusiłam rodzinę do zdjęcia na Góralki
1 adriannaa 0

cudaczek121

#6702133 Napisano: 10.05.2020 15:38:09
Na pewno pomyslicie, ze jestem juz monotematyczna w tej sprawie.Ale chcialam tylko zauwazyc, ze do konca zbiorki naszej forumowej chochliczki- Ani, pozostalo tylko 5 dni, wiec jesli Ktos jeszcze zechcialby wesprzec jakimis moniakami, byloby super!! Dla chetnych podaje link do zrzutki: www.zrzutka.pl/tghk42
1 nitka310 0

prosiaczek

#6702162 Napisano: 10.05.2020 19:21:45
Czy ktoś realizował bon Wittchen z konkursu Nivea C4? Nie mogę znaleźć na stronie w czasie zakupu etapu gdzie się wpisuje nr bonu
0 0

malenka

#6702508 Napisano: 12.05.2020 11:18:23
Pytanie do osób, które używają robotów kuchennych, dużo pieką i gotują:
Jaki robot kuchenny polecacie?

Mój mikser właśnie dogorywa i zaczynam się rozglądać za dobrym robotem. Szczególnie zależy mi na tym żeby robot dobrze wyrabiał ciasto drożdżowe, żeby miał dużą misę i był w stanie "uciągnąć" bez zarzynania się ciasto z 1,5 kg mąki. Co polecacie? Początkowo myślałam o którymś modelu KITCHENAIDa, ale zastanawiam się czy jest wart swojej ceny. Jeżeli możecie coś doradzić to bardzo proszę o wiadomość tutaj albo na priv.
0 0

pikawka

#6702514 Napisano: 12.05.2020 11:54:31
[quote=malenka] Pytanie do osób, które używają robotów kuchennych, dużo pieką i gotują:

Mój mikser właśnie dogorywa i zaczynam się rozglądać za dobrym robotem. Szczególnie zależy mi na tym żeby robot dobrze wyrabiał ciasto drożdżowe, żeby miał dużą misę i był w stanie "uciągnąć" bez zarzynania się ciasto z 1,5 kg mąki. Co polecacie? Początkowo myślałam o którymś modelu KITCHENAIDa, ale zastanawiam się czy jest wart swojej ceny. Jeżeli możecie coś doradzić to bardzo proszę o wiadomość tutaj albo na priv.

Ja mam taki bosch mum, ze wszystkimi dodatkami. Koszt około 1800 zł z tego co pamiętam. 
Robię w nim chleb z 1 kg mąki, ciasta, ciasto na pizze, naleśniki, co 2 dni praktycznie coś. Do tego mam blender kielichowy, różne nakładki do tarcia, na frytki, wiórki, siekania na sałatkę, mielenie mięsa, wyciskarka do soku. W sezonie jak robię zaprawy, to idealne do tarcia buraczków. Nie trzeba ręcznie się męczyć. Ja polecam  emotka

Gość: ossuarium

#6702540 Napisano: 12.05.2020 12:38:12
prosiaczek napisał(a):

Czy ktoś realizował bon Wittchen z konkursu Nivea C4? Nie mogę znaleźć na stronie w czasie zakupu etapu gdzie się wpisuje nr bonu

Parafrazując pytanie: dlaczego nie mogę znaleźć w bazie konkursu Nivea C4 z takimi nagrodami, jak "bon Wittchen"? 
https://www.e-kon...atury-carrefour.html

Nagrodami w Konkursie są karty podarunkowe do sieci sklepów Carrefour o wartości 500 zł

edit
Abstrahując od mojej nieudolności poszukiwań w bazie, na stronie Wittchen kod dodaje się w koszyku...
0 0

edzia21

#6702556 Napisano: 12.05.2020 13:20:35
malenka napisał(a):

Również polecam BOSCHA  emotka  w zależności jaki budżet chcesz przeznaczyć na zakup, super opcją jest: MUM9BX5S65 - tutaj akurat wersja full wypas, ale są też wersje z mniejszą ilością wyposażenia - robot o dużej mocy i z wbudowaną wagą (dla niego pozbyłam się Kitchena).
1 pikawka 0

malenka

#6702606 Napisano: 12.05.2020 15:49:39
edzia21 napisał(a):

malenka napisał(a):

Również polecam BOSCHA  emotka  w zależności jaki budżet chcesz przeznaczyć na zakup, super opcją jest: MUM9BX5S65 - tutaj akurat wersja full wypas, ale są też wersje z mniejszą ilością wyposażenia - robot o dużej mocy i z wbudowaną wagą (dla niego pozbyłam się Kitchena).

Właśnie wszyscy teraz polecają MUMy, wbudowana waga to świetna funkcja. A czy Twój robot jest pracuje stabilnie? Nie wędruje po blacie w trakcie pracy na większych obrotach?
0 0

prosiaczek

#6702622 Napisano: 12.05.2020 16:48:21
forrrum napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Parafrazując pytanie: dlaczego nie mogę znaleźć w bazie konkursu Nivea C4 z takimi nagrodami, jak "bon Wittchen"? 

A nie wiem, możesz zapytać, to odpowiem https://www.e-konkursy.info/konkurs/konkurs-nowy-sezon-z-nivea-carrefour.html

edit

Abstrahując od mojej nieudolności poszukiwań w bazie, na stronie Wittchen kod dodaje się w koszyku...

No  właśnie nie działało - napisałam do Wittchena i okazało się, że te bony (wygrane w konkursie Nivea C4 organizowanym przez Versus, pochodzącym z bazy, pozdro  dla wszystkich czujnych zgłaszających) są realizowane tylko stacjonarnie. Jeśli ktoś jeszcze taki ma, to powinien się upominać o jego przedłużenie o czas zamknięcia sklepów (najlepiej pisać w tej sprawie do Wittchena). Ja już zrealizowałam stacjonarnie (obejmuje sklepy i outlety Wittchen)
0 0

nataliii

#6702670 Napisano: 12.05.2020 20:04:03
pikawka napisał(a):

[quote=malenka] Pytanie do osób, które używają robotów kuchennych, dużo pieką i gotują:

Ja mam taki bosch mum, ze wszystkimi dodatkami. Koszt około 1800 zł z tego co pamiętam. 
Robię w nim chleb z 1 kg mąki, ciasta, ciasto na pizze, naleśniki, co 2 dni praktycznie coś. Do tego mam blender kielichowy, różne nakładki do tarcia, na frytki, wiórki, siekania na sałatkę, mielenie mięsa, wyciskarka do soku. W sezonie jak robię zaprawy, to idealne do tarcia buraczków. Nie trzeba ręcznie się męczyć. Ja polecam  emotka Dla Mnie rewelacja to Cheef Ekspres z Biedronki.
Jest praktycznie identyczny jak Thermomiks. Zrobisz w nim wszystko.
Na allegro można nawet za 700zł kupić.
Ja mam od 2 lat. I korzystam z niego tak jak z Thermomiksa.
Super wyrabia ciasta. Dla mnie jak kupować to tylko go. Milion funkcji- gotowanie na parze, waga itp.
Ja mam ten: https://allegro.pl/oferta/robot-kuchenny-hoffen-thermomix-chef-express-bialy-8586095905
Stara wersja- rewelacja
1 malenka 0

cudaczek121

#6702700 Napisano: 12.05.2020 22:31:29
Jeszcze tylko 3 dni i bedzie final countdown: www.zrzutka.pl/tghk42

bajm

#6702730 Napisano: 13.05.2020 10:19:00
malenka napisał(a):

Też kupiłabym Muma, ja od kilku lat  chwalę sobie taki:
https://www.ceneo.pl/17369435;0280-0.htm#tab=click_scroll
Ma nawet przystawkę do krojenia w kostkę. Ale czy poradzi sobie z 1,5 kg mąki? Nie wiem, ja robiłam do 1 kg
1 malenka 0

ziolko

#6702761 Napisano: 13.05.2020 13:16:18
@malenka mam Kenwooda i polecam emotka  teraz są jakieś z większymi misami, więc zorientuj się w cenie i czy pasuje Ci taka pojemność. 
Mogę ubić 10 jaj, ale wtedy misa jest pełna. Ciasto drożdżowe wyrabiałam z 5 szklanek mąki, więc to będzie około kilograma.

Wybieraj taki sprzęt, co ma minimum 1000 W mocy, wtedy będziesz miała pewność, że robot da radę wymieszać gęste ciasto.
1 malenka 0

prosiaczek

#6702839 Napisano: 13.05.2020 20:46:48
Wyobraźcie sobie taką sytuację, że dziś na całkiem prywatnego mejla co to go kiedyś (tak z rok temu)  podawaliście w konkursie dostajecie z agencji wniosek urlopowy do wypełnienia...
Czy to nie całkiem prawidłowe przetwarzanie naszych danych? Czy tam adresów, nie ważne. 
Czy subtelna sugestia żebym sobie darowała granie w konkach, urlop od tego wzięła? emotka
Agencja reklamowa powszechnie znana.
Hmmm.

pikawka

#6702842 Napisano: 13.05.2020 21:04:31
prosiaczek napisał(a):

Wyobraźcie sobie taką sytuację, że dziś na całkiem prywatnego mejla co to go kiedyś (tak z rok temu)  podawaliście w konkursie dostajecie z agencji wniosek urlopowy do wypełnienia...
Czy to nie całkiem prawidłowe przetwarzanie naszych danych? Czy tam adresów, nie ważne. 
Czy subtelna sugestia żebym sobie darowała granie w konkach, urlop od tego wzięła? emotka
Agencja reklamowa powszechnie znana.
Hmmm.

Nie zapomnij wysłać również numeru konta.... do wynagrodzenia  emotka

malenka

#6702973 Napisano: 14.05.2020 14:03:37
Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie rekomendacje. Dzięki Waszym opiniom postanowiłam przyjrzeć się bliżej Boschowi, którego wcześniej w ogóle nie brałam pod uwagę. Okazuje się jednak, że ich nowe roboty mają mnóstwo ciekawych rozwiązań, których KitchenAid nie posiada, a i cena jest zdecydowanie niższa.
0 0

ziolko

#6703012 Napisano: 14.05.2020 16:05:04
cudaczek121 napisał(a):

Jeszcze tylko 3 dni i bedzie final countdown: www.zrzutka.pl/tghk42

i ja wpłaciłam.. rezygnuję z losowania
0 0

cudaczek121

#6703104 Napisano: 15.05.2020 09:03:49
Ostatnie godziny Zbiorki.Sorry, ze jestem taka upierdliwa, obiecuje poprawę: www. zrzutka.pl/tghk42  Dla forumowej Chochliczki:)
0 0

cudaczek121

#6703233 Napisano: 15.05.2020 15:20:38
Komunie sie nie odbyly, wesela w maju tez nie.Moze Ktos jeszcze dorzuci pare zlotowek dla Chochliczki? 8 godzin do konca Zbiorki, a potem Ania wylosuje bon do Intersport i 2 bilety do Cimema City wazne do 17.10.2020:) Oraz bon do pyszne.pl www.zrzutka.pl/tghk42
1 nitka310 0

Gość: chochliczka

#6703237 Napisano: 15.05.2020 15:36:06
cudaczek121 napisał(a):

Ostatnie godziny Zbiorki.Sorry, ze jestem taka upierdliwa, obiecuje poprawę: www. zrzutka.pl/tghk42  Dla forumowej Chochliczki:)

emotka
Kasiu coś czuje, ze za dobre serce to tam z góry czeka Cię jakaś wspaniała nagroda emotka