WC - rozmowy o wszystkim

delfinka101

#6815322 Napisano: 16.10.2021 12:17:41
Pokończyły mi się środki czystości. Muszę kupić wszystko do sprzątania łazienki, prania i płukania. Jakieś konkursy z tymi produktami?
0 0

justyna1411

#6815324 Napisano: 16.10.2021 12:27:14
sabanerro napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Pokończyły mi się środki czystości. Muszę kupić wszystko do sprzątania łazienki, prania i płukania. Jakieś konkursy z tymi produktami?

https://www.e-kon...rodami-kaufland.html

https://www.e-kon...ien-intermarche.html

0 0

siewcazamieszania

#6815392 Napisano: 17.10.2021 07:44:48
Hej, jak przechowujecie paragony na konkursy?
Wczoraj robiłam porządki w swoich paragonach i to był istny chaos  emotka  musiałam wszystkie przejrzeć, żeby wiedzieć, które wyrzucić, a które zostawić. Macie jakiś system trzymania paragonów?
0 0

agakaz2

#6815396 Napisano: 17.10.2021 08:35:08
siewcazamieszania napisał(a):

Wczoraj robiłam porządki w swoich paragonach i to był istny chaos  emotka  musiałam wszystkie przejrzeć, żeby wiedzieć, które wyrzucić, a które zostawić. Macie jakiś system trzymania paragonów?

ja ostatnio wyrzuciłam paragony z 2020 emotka

siewcazamieszania

#6815397 Napisano: 17.10.2021 08:57:38
Ja zdjęcia paragonów też mam w folderze, ale tylko na te loterie, na które wysyła się zdjęcie w zgłoszeniu.
0 0

ludzka_istota

#6815472 Napisano: 17.10.2021 18:14:16
siewcazamieszania napisał(a):

Mam metalowe pudełko, a w nim koperty opisane miesiącami. W komputerze mam folder "konkursy" i jak pamiętam, to je skanuje i przechowuję... Ale moja pamięć kruchą jest...
0 0

@gnieszk@

#6815496 Napisano: 17.10.2021 21:44:07
Jeśli ktoś z Was będzie instalował dla celów konkursowych aplikację Rachunki Imoje i chciałby otrzymać na dzień dobry 60 zł do wykorzystania przy płatnościach (3x20 zł) wystarczy skorzystać z kodu polecającego

MFRQ-KUI7

Kod należy wpisać zaraz na początku w formularzu rejestracyjnym (kliknąć w link "czy posiadasz kod polecający" ) znajdujący się pod imieniem, nazwiskiem, adresem mail
1 mia 0

agusiac87

#6816036 Napisano: 20.10.2021 10:59:12
czy ktoś mi może wyjaśnić w wielkim skrócie róznice między allegro a allegro lokalnie?

Chciałabym coś wystawić, ale nie mam cierpliwości teraz czytać regulaminów, czy to ma jakieś znaczenie czy wystawię na allegro tradycyjnie czy na allegro lokalnie? :Zakrecony:
0 0

afranko17

#6816099 Napisano: 20.10.2021 15:02:26
Czy ktoś otrzymal już przelew 1000 zlotych z Berlinek?
0 0

nanajka81

#6816152 Napisano: 20.10.2021 19:12:50
agusiac87 napisał(a):

czy ktoś mi może wyjaśnić w wielkim skrócie róznice między allegro a allegro lokalnie?

Chciałabym coś wystawić, ale nie mam cierpliwości teraz czytać regulaminów, czy to ma jakieś znaczenie czy wystawię na allegro tradycyjnie czy na allegro lokalnie? :Zakrecony:

na allegro lokalnie dostaje się gotową etykietę (jeżeli sprzedajesz z wysyłką) za którą płacisz dopiero po wysyłce paczki (będzie doliczone do prowizji), prowizja jest chyba taka sama jak na allegro, na allegro lokalnie nie wystawia się komentarzy i się ich nie dostaje, jak ktoś coś kupi i nie zapłaci to nic mu nie zrobisz tylko po raz kolejny wystawiasz produkt, ogólnie chyba lepiej na lokalnie wystawić niż allegro które jest dedykowane głównie dla hurtowników a nie detalistów, tak mi się wydaje.

inska

#6816178 Napisano: 20.10.2021 21:43:58
czy jest może ktoś z Bydgoszczy kto tam wynajmuje mieszkanie ewentualnie pokój, albo ma do wynajęcia? chciałabym się podpytać o te kwestie może ktoś jest obecnie na bieżąco?
0 0

karkocka

#6816306 Napisano: 21.10.2021 14:40:29
szejknaftowy napisał(a):

Pytanko dotyczące OLX...jakie dane o sprzedawcy otrzymuje kupujący,po kupieniu na olx rzeczy,gdy wybiera opcje wysyłki paczkomatem?Czy zna adres sprzedającego,itd?

na etykiecie InPost drukuje się adres sprzedającego, jego imie i nazwisko
0 0

zielonaszpilka

#6816309 Napisano: 21.10.2021 14:48:16
szejknaftowy napisał(a):

Pytanko dotyczące OLX...jakie dane o sprzedawcy otrzymuje kupujący,po kupieniu na olx rzeczy,gdy wybiera opcje wysyłki paczkomatem?Czy zna adres sprzedającego,itd?

O ile sprzedający wpisze tam swój adres. Ja, jako sprzedająca, nie wpisuję tam prawdziwych danych. 
0 0

pioge7

#6816310 Napisano: 21.10.2021 15:01:06
zielonaszpilka napisał(a):

szejknaftowy napisał(a):

O ile sprzedający wpisze tam swój adres. Ja, jako sprzedająca, nie wpisuję tam prawdziwych danych. 

ale jeśli kupujący nie odbierze towaru w przeciągu 48 godzin, wtedy paczka wraca na adres, który jest podany właśnie w tym polu... Więc chyba lepiej wpisać.
Mi raz jeden kupujący nie odebrał. Później przepraszał, bo wyleciało mu z głowy i prosił o ponowne wystawienie.
Koniec końców kupił, ale paczka wróciła wcześniej do mnie właśnie na adres domowy.
0 0

@gnieszk@

#6816312 Napisano: 21.10.2021 15:05:39
pioge7 napisał(a):

szejknaftowy napisał(a):

ale jeśli kupujący nie odbierze towaru w przeciągu 48 godzin, wtedy paczka wraca na adres, który jest podany właśnie w tym polu... Więc chyba lepiej wpisać.
Mi raz jeden kupujący nie odebrał. Później przepraszał, bo wyleciało mu z głowy i prosił o ponowne wystawienie.
Koniec końców kupił, ale paczka wróciła wcześniej do mnie właśnie na adres domowy.

Dokładnie... Na ten adres odsyłają paczkę, jeśli kupujący jej nie odbierze.
0 0

@gnieszk@

#6816353 Napisano: 21.10.2021 17:08:27
szejknaftowy napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

pioge7 napisał(a):

szejknaftowy napisał(a):

Dokładnie... Na ten adres odsyłają paczkę, jeśli kupujący jej nie odbierze.

Czy po kupieniu rzeczy na olx kupujący dostaje maila z info od kogo co kupił,z adresem itp?

Mam nadzieję, że nie.
0 0

agusiac87

#6816409 Napisano: 21.10.2021 21:43:59
czy ktos mi może polecić sprawdzony trening asertywności ? Stacjonarnie Warszawa lub online w ostateczności...
0 0

agusiac87

#6816624 Napisano: 22.10.2021 21:56:43
Czy ktoś się orientuje co w sytuacji kiedy:

zamówiłam towar na allegro, z nagłych powodów osobistych nie mogłam odebrać przesyłki Inpost, więc towar wrócił do sprzedającego, jednak nie odstąpiłam od umowy kupna sprzedaży ( już po terminie jest)

Czy w takiej sytuacji pieniądze przepadają, dlatego że nie odstąpiłam od umowy kupna w terminie czy jak to wygląda?
0 0

dany-duszek

#6816625 Napisano: 22.10.2021 22:06:26
agusiac87 napisał(a):

Czy ktoś się orientuje co w sytuacji kiedy:

zamówiłam towar na allegro, z nagłych powodów osobistych nie mogłam odebrać przesyłki Inpost, więc towar wrócił do sprzedającego, jednak nie odstąpiłam od umowy kupna sprzedaży ( już po terminie jest)

Czy w takiej sytuacji pieniądze przepadają, dlatego że nie odstąpiłam od umowy kupna w terminie czy jak to wygląda?

chyba masz czas 14dni od otrzymania paczki, a jak nie odebrałaś to ten czas nie zaczął się. Jak mi wiadomo sprzedawca powinien ci zwrócić kasę, ewentualnie pobrać kasę za przesyłki w obie strony(jak to było w ramach allegro smart i paczkomat) to żadnych kosztów sprzedawca nie poniósł oprócz prowizji za sprzedaż dla allegro oraz 0,99zł lub 1,99zł(powyżej 100zł) jak nie wysłał tego samego dnia co zapłaciłaś.
0 0

emi

#6816959 Napisano: 25.10.2021 13:22:07
bethan napisał(a):
FBemilia6 napisał(a):

Dziękuję bethan, już znalazł się i nie szukam

Nie ma co się unosić. Zasada jest prosta: tu się nie szuka paragonów PO ogłoszeniu wyników.

Zasady KONKURSÓW znam, spokojna Twoja głowaemotka
NIGDY nie szukałam paragonów po zakończonym konkursie emotka

To było zgłoszenie na ręczniki i w 1 kratkę nie wkleił się (podobno) 1 paragon, nie wiedziałam który, Agencja bez ingerencji w formularz też nie potrafiła wskazać, ale poprosiła o przesłanie milem. Nie wiedziałam który to Numer i asekuracyjnie chciałam posłać jakiś nowy. Ostatecznie wysłałam poprzez @ wszystkie zgłoszone i zapewne znajdzie się ten "złośliwy", który się nie wkleił. To tyle. Pozdrawiam 
0 0