WC - rozmowy o wszystkim

grzybekmalutki

#7328802 Napisano: 15.01.2026 13:01:19
baxter napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

baxter napisał(a):

as32572 napisał(a):

baxter napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

as32572 napisał(a):

Czy za ten voucher z loterii Minutka rzeczywiście można kupić tylko herbaty czy wszystko ze strony Mokate przejdzie?

Wchodzą jeszcze produkty z serii Dobra kaloria, nie wiem tylko jaka ilość na zamówienie. Kupowałam kilka herbat i kilka Dobrej kalorii i poszło, chyba tez wchodza ciastka ale nie kupowałam. A tak wogóle sklep chwilowo nieczynny, jakies zmiany,inwenyatyzacja, będzie czynnny chyba od 7 stycznia. No i szkoda, ze nie można łączyc voucherów i za każde zamówienie trzeba płacić przesyłkę ok.13zł najtańsza

Dzięki za odpowiedź. Czyli voucher obniża wartość zamówienia a nie idzie jako płatność? Bo na stronie widzę info,że od 100zl bezpłatna dostawa.

Tak jak piszesz, obniża wartość i wskakuje opłata za dostawę.

Chciałam zrobić dziś zakupy za ponad 200 zł (herbat ponad 100 zł) niestety wyskakuje koszt przesyłki 16 zł(tylko 1 opcja DHL) a wysyłka tylko za pobraniem. Chyba rzeczywiście strona dobrze nie działa, no na pewno nie będę dopłacać takiej kasy. Czy jest opcja, że za newsletter mogę dodatkowo odjąć to 20 zł, czy tylko 1 rabat?

Według mojej wiedzy wchodzi tylko  rabat a co do opcji wysyłki to w ciągu kilku dni mają byc dostępne wszystkie formy-kurier,paczkomat itd. Są w przebudowie  strony i chyba właściciel się zmienił.

Schemat jest chyba taki ze musi być minimum 5 paczek herbat, a reszta już dowolna.
Zakupiłem tak
1 bon: 5x Herbata czarna Loyd Earl Grey 20 torebek  (2,32zł) dobrałem do tego kawy
2 bon: 5x Herbata czarna Loyd Earl Grey 20 torebek  (2,32zł) i tu dobrałem batonu dobra kaloria
koszt do zapłaty około 15zł za pojedynczy zakup do paczkomatu

mp36

#7328816 Napisano: 15.01.2026 13:31:27
Czy ktoś miał tez tak na aliexpress - paczka zamówiona do paczkomatu, ma numer inpostu nadany, jednak utknęła gdzieś niby na polskim cle: "Customs update. Dodatkowe dane transakcyjne są wymagane w odniesieniu do paczki." (11.01)  dzis miala niby byc juz dostarczona, ale przez to stoi w miejscu ... 

Nikt jednak nie wysyłał żadnych maili ani sms, ani nie dzwonil, bo tylko takie dane mają ... Co dalej z tym można zrobić, już stracona, coś się kiedyś ruszy? 
wartość niecałe 4 zł, zamówione kamyki do bransoletki ...
0 0

nanajka81

#7328820 Napisano: 15.01.2026 13:44:31
mp36 napisał(a):

Czy ktoś miał tez tak na aliexpress - paczka zamówiona do paczkomatu, ma numer inpostu nadany, jednak utknęła gdzieś niby na polskim cle: "Customs update. Dodatkowe dane transakcyjne są wymagane w odniesieniu do paczki." (11.01)  dzis miala niby byc juz dostarczona, ale przez to stoi w miejscu ... 

Nikt jednak nie wysyłał żadnych maili ani sms, ani nie dzwonil, bo tylko takie dane mają ... Co dalej z tym można zrobić, już stracona, coś się kiedyś ruszy? 
wartość niecałe 4 zł, zamówione kamyki do bransoletki ...

Poczekaj, te paczki czasami baaaardzo długo idą. I nawet jak się wydaje, że już stracone to lubią docierać. Najwyżej zamów sobie jeszcze raz te kamyki skoro to takie tanie. Któreś przyjdą emotka
1 mp36 0

atyde25

#7329679 Napisano: 18.01.2026 13:00:20
Wzięłam się za porządki w podsumowaniu nagród. Niby człowiek ma wszystko zapisane a myślałam, że Nivea Men mnie na 1 nagrodę oszwabiło. Masakra ale mi to energii zabrało. A jedną wpisałam podwójnie w kajet. Ale godzina minęła zanim to sprostowałam sobie. Jaki to trzeba mieć łeb jak się gra i tak wszystko sprawdzić i kontrolować. A jeszcze pilnowanie terminów realizacji kart i bonów emotka Tak mam notesy i kalendarze do zapisywania. A terminy końca konków, już mnie łeb boli od tego.

kufel98

#7329688 Napisano: 18.01.2026 14:15:25
Maczupikczu napisał(a):

Hej, chciałabym się konkursami zająć na poważnie.
Po prostu wymyślanie haseł i granie w loteriach daje mi strasznie dużo frajdy. Dotąd wydawało mi się, że gram dużo ale za każdym razem jak zaglądam w wątek MDW dociera do mnie, że właściwie nie grałam w większości konkursów. I pytanie do tych co grają "zawodowo", gracie we wszystkich lub prawie wszystkich konkursach, czy wybieracie tylko te gdzie nagród jest dużo? Ile średnio $ wydajecie miesięcznie na konkursy? Chętnie posłucham Waszych rad jak z głową podejść do tematu, żeby nie popłynąć finansowo emotka

W ubiegłym roku miałem podobną myśl jak ty. Przyjąłem strategię, żeby brać udział w konkursach, gdzie produkt promocyjny jest mi potrzebny lub używam go regularnie albo nagrody, ich ilość oraz ich wartość są atrakcyjne i jest stosunkowo duża szansa na wygraną. Co rozumiem przez to, że konkurs jest dla mnie atrakcyjny? W konkursie kreatywnym to minimum 100 nagród, najlepiej jeśli są to bony lub gotówka. O śmieciowe fanty nie gram. W ubiegłym roku tylko dwa razy zdarzyła mi sie wpadka i wygrałem bucket oraz zestaw brandowanych produktów. W loteriach z bramkami przyjąłem taktykę, że próbuję swojego szczęścia 1-2 razy, chyba że produkt promocyjny jest warty mniej niż 3 zł, wtedy próbowałem swojego szczęścia częściej.

Efekt? Większość wygranych nagród to bony zakupowe lub gotówka. Mimo najwyższych wydatków na konkursy względem lat poprzednich, ROI spadło. W poprzednich latach grałem też w darmowych konkursach na SoMe, ale w ubiegłym roku brakło czasu na taką aktywność, więc to pewnie dlatego. W 2025 wydałem 3000 na konkursy i do tej pory (nie wszystkie grudniowe konkursy są jeszcze rozstrzygnięte) wartość wygranych to ok. 5400 zł. Czy to dużo? Nie mnie oceniać, bo nie mam punktu odniesienia. Najważniejsze, że nie jestem pod kreską i to mnie cieszy emotka  

Co mógłbym Ci radzić, żeby nie popłynąć finansowo? Wyłączyć emocje obserwując wpisy w MDW. W grudniu chwalono się wiele razy wygraną z loterii hardmade, ale tylko osoby chwalące sie wygranymi wiedzą ile tak na prawdę wydały żeby trafić choć jedną wygraną, albo informacją, że na 80 losów udało się wygrać tylko 2 razy  emotka

atyde25

#7330094 Napisano: 19.01.2026 19:47:16
Ale ja mam opóźnienia w mózgu emotka
Był gość sprawdzać kontakty na 4 z uziemnieniem tylko w 1 jest dalej uziemnienie taaaaaaaaaaa.
I nagle mi wyleciał z tekstem ładny zegarek hahhahah .I dopiero teraz po ok godzinie sobie o tym przypomniałam.No dobra co zrobię mam zawiechy jak czasami kompy mają.

bezaczek7

#7330453 Napisano: 20.01.2026 20:11:11
Czy wie ktoś może co się stało z mini sucharkami od Sonko? emotka  potrzebne na już, a z innych firm nawet nie widzę formatu mini. Jakaś zbłąkana aukcja 15 zł za paczkę na All. Zna ktoś jakiś zamiennik? Chodzi po prostu o format, nie klasyczne sucharki, tylko wersja mini, taka jedna czwarta zwykłego. W sklepach nie widać, w internecie braki. Czekam w Biedronce na tydzień jakiśtam, może znów sypną paczkami mini sucharków, ale jak żyć teraz? emotka
0 0

miikka

#7330488 Napisano: 21.01.2026 07:25:18
Czy ktoś kojarzy czy gdzieś wejdzie zniżka na IPhone 17 w sklepach ? Media Markt Media Expert? Lub czy np zniżka z Media Markt za punkty wejdzie na ten model ? (Może ma ktoś taki kupon na punkty sprawdzić i jak wejdzie wymienić się kupon za kupon jak dostanę punkty emotka  ) każdy pomysł mile widziany !
0 0

xman111

#7330550 Napisano: 21.01.2026 10:52:28
miikka napisał(a):

Czy ktoś kojarzy czy gdzieś wejdzie zniżka na IPhone 17 w sklepach ? Media Markt Media Expert? Lub czy np zniżka z Media Markt za punkty wejdzie na ten model ? (Może ma ktoś taki kupon na punkty sprawdzić i jak wejdzie wymienić się kupon za kupon jak dostanę punkty emotka  ) każdy pomysł mile widziany !

Gdybym wczoraj wygrał w Neboa, to bym sprzedał za 80% ceny sklepowej. Od zawsze jestem team android. Tylko, że nie wygrałememotka
0 0

joan

#7330555 Napisano: 21.01.2026 10:59:22
miikka napisał(a):

W konku „Trudno uwierzyć” nagrodami było min. 7 szt. bonów o wartości 5000 PLN do iSpot - odczekaj, aż rozwiążą i odkup nagrodę, będzie najtaniej 🤑
0 0

miikka

#7330570 Napisano: 21.01.2026 11:38:51
Dzięki za pomysły !
1 joan 0

miikka

#7330575 Napisano: 21.01.2026 11:43:21
xman111 napisał(a):

miikka napisał(a):

Gdybym wczoraj wygrał w Neboa, to bym sprzedał za 80% ceny sklepowej. Od zawsze jestem team android. Tylko, że nie wygrałememotka

Ja trafiłam właśnie słuchawki emotka  więc zwykła 17 musze już kupić emotka
1 xman111 0

aanneettaa

#7330607 Napisano: 21.01.2026 12:55:34
Szukam opinii użytkowników o odkurzaczu myjącym Vileda, czy warto go kupić, jesteście zadowoleni z użytkowania?
0 0

agicho

#7331157 Napisano: 23.01.2026 08:52:16
Jeśli chodzi o wątek "Wygrałem emotka / przegrałem emotka  jest możliwość zagałosowania ale co z tego ,że "wygrana" np. w Avanti ale nikt nie widzi ile przegranych w tym samym konkursie.
Np. na 19 zgłoszeń w Biedronce wygranych mam 8 - to uważam ,za przegraną.
0 0

Maczupikczu

#7331203 Napisano: 23.01.2026 10:32:22
agicho napisał(a):

Jeśli chodzi o wątek "Wygrałem emotka / przegrałem emotka  jest możliwość zagałosowania ale co z tego ,że "wygrana" np. w Avanti ale nikt nie widzi ile przegranych w tym samym konkursie.

To chyba chodzi o statystykę, ile osób się deklaruje, że wzięło udział a ile wgl coś wygrało.
Osobiście nie jestem przekonana do tego wątku, bo nadal uważam, że większość osób jest tylko czytelnikami tego forum i lada moment nikt nie będzie tam nic klikał, ale poczekamy zobaczymy, może się mylę.
2 andii, agicho 0

samdej

#7331204 Napisano: 23.01.2026 10:33:31
agicho napisał(a):

Wątek wyrzeźbiony na tym co jest, a jak wiadomo możliwości są mocno ograniczoneemotka .

Swoją drogą, dla Ciebie wynik 8/19 jest porażką, a dla mnie w Avanti były to sukces  emotka . Także często punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  emotka .

atyde25

#7331704 Napisano: 24.01.2026 18:05:08
Jak smutne zakupy były ani 1 rzeczy na promo. Paragon biorę z przyzwyczajenia ale to serce boli jak nie ma co kupić .Nawet mnie to gratisowe 10 zeta nie ucieszyło i potencjalne 35 zeta na następne zakupy. Zero magii, zero wszystkiego. No bida i marazm.
1 nanajka81 0

o_nono

#7331707 Napisano: 24.01.2026 18:14:44
Jeśli 1 zakup i 1 wygrana to 100% skuteczności więc jest spoko no i serce nie boli.
Gorzej jak jest dużo zakupów i nie ma wygranych to faktycznie wtedy serce boli.
A jeszcze gorzej jak się przegapi coś i dowie się po fakcie uuuuuu to wtedy serce bardzo boli tylko nie wiadomo czy dlatego, że się przegapiło czy dlatego jak się dowie co można było wygrać.
0 0

nanajka81

#7331723 Napisano: 24.01.2026 19:47:39
atyde25 napisał(a):

Jak smutne zakupy były ani 1 rzeczy na promo. Paragon biorę z przyzwyczajenia ale to serce boli jak nie ma co kupić .Nawet mnie to gratisowe 10 zeta nie ucieszyło i potencjalne 35 zeta na następne zakupy. Zero magii, zero wszystkiego. No bida i marazm.

Tak... Mam to samo... Zawsze przynosiłam konkursowe paragony a teraz przynoszę marno-paragony.
1 pikawka 0

rufus

#7331751 Napisano: 25.01.2026 00:08:13
W sumie mozna odniesc do konkursow. emotka