Wkurza mnie...

Gość: czarnygreg

#4501930 Napisano: 03.07.2011 05:08:40
ja też miałam parę niemiłych sytuacji kiedy osoba której dałam coś do jedzenia wyrzuciła to przy mnie do kosza, albo dałam się naciągnąć zawodowym żebrakom, ludziom zbierającym na alkohol itd,

od dłuższego czasu się tym nie przejmuję, jak tylko mogę to dam parę groszy albo część swoich zakupów, ja tych ludzi osądzać nie będę,

prof. Środa która jest teraz postrzegana jako wojująca feministka a która jest b. mądrym człowiekiem, etykiem na swoim wykładzie powiedziała kiedyś że jałmużna, datki które dajemy, dajemy też dla siebie, sobie dajemy różne przyjemne emocje, podnosimy swoją wartość itd
w ten sposób, ludzie wierzący troszkę reperują swój grzeszny wizerunek emotka
wg jej słów jeśli dajemy coś drugiemu człowiekowi i widzimy że nasz dar jest właściwie wykorzystany to odbieramy podwójną zapłatę, a my mamy po prostu dać.....bardzo mnie to przekonało,
moja własna filozofia życiowa mówi mi że choć niewielu z nas jako jednostka zmieni los świata w znaczący, wyraźny sposób to każdy z nas ma w tej zmianie na lepsze swoja cząstkę, a jeśli jest nas wielu, którzy wykonujemy gest w stronę drugiego człowieka to zmiana będzie istotna,

0 0

Gość: annaszura

#4501940 Napisano: 03.07.2011 05:12:26
czarnygreg ładnie to napisałaś, zgadzam się z tobą emotka
0 0

Gość: shorty87

#4502500 Napisano: 03.07.2011 08:29:18
wkurza mnie, że właśnie zauważyłam, że dostałam drugi punkt krany za taką gł*piznę, że to bania mała...szkoda, że wcześniej takich reakcji nie było emotka
0 0

Gość: skorpionka82

#4502520 Napisano: 03.07.2011 08:34:04
wkurza mnie, ze od kilku dni nie mogę się zalogowac, na konto trendseterek na Maybelline, bo nie pamiętam loginu emotka na maila przychodzi tylko hasło... a wypróbowałam już wszystkie swoje loginy wrrrr emotka a założyć nowego konta nie mogę, bo maila i kom sa już zajęte! a nie chcę im podawać innych danych niż te, które już mają emotka
Dodatkowo mają problemy z zabezpieczeniami (nie będę się wdawać w szczegóły), zgłosiłam adminom, ale dziś okazało się, że problem wciąż nie jest rozwiązany...
emotka emotka
0 0

ziolko

#4502576 Napisano: 03.07.2011 08:49:21
a ja pamiętam, jak kiedyś podjechałam pod tesco i podszedł do mnie facet ewidentnie zalatujący %

pyta mi sie, czy dam mu parę groszy na coś tam, może nawet na piwo.
Nie pamiętam już z jakiego powodu, ale miałam w butelce piwo emotka chyba mi kapsel wystrzelił i część się wylała... ale nie dam głowy. Więc pytam się, czy chce pół butelki piwa. A ten jaki szczęśliwy emotka

wkurza mnie, że nie każdy potrafi przyznać się, na co mu potrzebne pieniądze, w ten sposób ktoś, kto faktycznie jest w potrzebie cierpi przez tych, co piją ;/

0 0

wrrrryyy

#4502621 Napisano: 03.07.2011 09:03:19
Swego czasu, korzystając z moje konkursowego hobby i potrzeby serducha, nadprogramowe produkty oddawałem potrzebującym. Była to rodzina, znajomi, ale również osoby przypadkowe.
Pracowałem w placówce, gdzie współpracowałem z osobami zajmującymi się pomocą charytatywną i mając bardzo duży zapas słodyczy (towar świeży z długimi terminami przydatności) zapytałem jednej z klientek, czy nie zna kogoś, komu przydadzą się te słodycze. Umówiła mnie z kierowniczką osiedlowej świetlicy dla dzieci z biednych rodzin. Tego jak potraktowała mnie ta „kierowniczka” nie zapomnę do końca życia. Kobieta od progu zawołała, że jak któreś z dzieci rozchoruje się od tych słodyczy, to spotkamy się w sądzie. Dodała, że bardzo podejrzany jest fakt, że produkty pełnowartościowe oddaje dzieciom za darmo… Ja rozumiem, że strach przyjmować produkty spożywcze od przypadkowych osób, może bała się że chce otruć te dzieciaki, ale ona znała moje dane, wiedziała gdzie pracuje, polecała mnie poważana osoba a ta „baba” od progu z pyskiem.

No cóż, chciałem połechtać swoją próżność a zostałem potraktowany tak ja zostałem.
Ale mam nadzieje, że cel został osiągnięty i dzieciaki dostały te słodycze.
Teraz mam inne sposoby, na pomoc potrzebującym, Ale wspomnienie tej „baby” nadal mnie wkurza emotka
0 0

Gość: ewaewa

#4502623 Napisano: 03.07.2011 09:04:05
wkurzyły mnie dziś 2 sprawy,
jedna to użalanie się na FB, co chwilę ktoś gdzieś pisze, że nigdy nic nie wygrywa, ma pecha i w danym konkursie pewnie też nic nie wygra - no z takim podejściem na pewno! Na Big Milku przed chwilą jedna kobieta się zaczęła tak użalać... emotka

A druga sprawa to lewe konta na FB i oszustwa z tym związane. Przed chwilą przeczytałam też post o jednej takiej oszustce na tablicy sklepu Bellugio. Zbierała lajki na lewe konto, sama sobie nabijała głosy, a jak ktoś ją rozgryzł to się podobno wypierała wszystkiego. Teraz już ktoś na 100% udowodnił, że oszukiwała, więc siedzi cicho emotka
0 0

efelinkaaa

#4502637 Napisano: 03.07.2011 09:10:12
ewaewa napisał(a):

jedna to użalanie się na FB, co chwilę ktoś gdzieś pisze, że nigdy nic nie wygrywa, ma pecha i w danym konkursie pewnie też nic nie wygra - no z takim podejściem na pewno! Na Big Milku przed chwilą jedna kobieta się zaczęła tak użalać... emotka

Ludzie w ten sposób żebrzą o nagrody.. to nie pierwszy przypadek taki, hehe.. Tak czy inaczej, dla mnie jest to również żałosne emotka

a co do fake kont.. to temat baaaaaaardzo wkurzający... Chyba nikt nie wygra z klikaczami emotka Dlatego tez ja już nie biorę udziału w konkursach na lajki..
0 0

wrrrryyy

#4502644 Napisano: 03.07.2011 09:13:27
ewaewa napisał(a):

A druga sprawa to lewe konta na FB i oszustwa z tym związane. Przed chwilą przeczytałam też post o jednej takiej oszustce na tablicy sklepu Bellugio. Zbierała lajki na lewe konto, sama sobie nabijała głosy, a jak ktoś ją rozgryzł to się podobno wypierała wszystkiego. Teraz już ktoś na 100% udowodnił, że oszukiwała, więc siedzi cicho emotka

Na FB jest jeden sposób... WYPISAÆ SIÊ emotka
0 0

Gość: polec

#4502645 Napisano: 03.07.2011 09:13:27
Wiecie co, my też z mężem zawsze dajemy. Mój mąż od dziecka zna to z autopsji i nigdy nie wychodził na ulicę zbierać, tylko pracował od 6 roku życia. Jakieś butelki itp. A to poczucie winy, towarzyszy mu do dzisiaj. Nie raz, nie dwa daliśmy pieniądze, jedzenie wiadomo.

Teraz odwozimy za darmo rzeczy po synu, do domu samotnej matki. Ubrania, zabawki itp.

Ale bardzo często było tak, że mąż mówił wprost do osoby, która wyciągała rękę, słuchaj choć ja Ci dam pracę. Potrzebuje ludzi, wyszkolę Cię, nie zarobisz kokosów, ale co najmniej najniższą krajową przyniesiesz do domu. Zero reakcji i tak było baaaaaardzo często.

A kiedy oddawałam wózek za darmo czy ubrania za darmo, to wózek dwa dni później znalazłam na allegro emotka . Ręce opadają !
0 0

Gość: xagadee

#4502648 Napisano: 03.07.2011 09:14:29
efelinkaaa napisał(a):

ewaewa napisał(a):

Ludzie w ten sposób żebrzą o nagrody.. to nie pierwszy przypadek taki, hehe.. Tak czy inaczej, dla mnie jest to również żałosne emotka

tutaj też są takie osoby... a najbardziej wkurzający w tym wszystkim jest fakt, że płaczą publicznie a nagrody koszą po cichu licząc na to, że nikt ich nie zna z nazwiska...

ja im nie bronię wygrywać, wkurza mnie wyłącznie to ich zakłamanie emotka
0 0

Gość: l0ginka

#4502652 Napisano: 03.07.2011 09:15:17
skorpionka82 napisał(a):

wkurza mnie, ze od kilku dni nie mogę się zalogowac, na konto trendseterek na Maybelline, bo nie pamiętam loginu emotka na maila przychodzi tylko hasło... a wypróbowałam już wszystkie swoje loginy wrrrr emotka a założyć nowego konta nie mogę, bo maila i kom sa już zajęte! a nie chcę im podawać innych danych niż te, które już mają emotka
Dodatkowo mają problemy z zabezpieczeniami (nie będę się wdawać w szczegóły), zgłosiłam adminom, ale dziś okazało się, że problem wciąż nie jest rozwiązany...
emotka emotka

loginem jest adres e-mail , spróbuj tak.

A w temacie, to wkurza mnie , ze czekam na kogoś i czekam...a on sobie kpi..
0 0

Gość: errorr

#4502669 Napisano: 03.07.2011 09:21:05
Wkurza mnie mój router co chwila to mnie rozłącza,kurde nowy jest i nie zakurzony jeszcze,,Netgear 2200 ''. Ma ktoś takie cudo ? i mu śmiga.To na PW poproszę co by karniaczka nie szczelić emotka
A jeszcze tradycyjnie mnie wkurza brak zegara atomowego na tej stronce emotka
Fajnie by to brzmiało :
-Super że Ci się udało.
-No...
-A z jakiego zegara ?
-Z naszego emotka
- emotka ale czad emotka

Kto idzie na emotka bo ja się wkurzam ze sam tutaj jaram jak smok Wawelski

emotka
0 0

wrrrryyy

#4502685 Napisano: 03.07.2011 09:25:48
polec napisał(a):

Wiecie co, my też z mężem zawsze dajemy. Mój mąż od dziecka zna to z autopsji i nigdy nie wychodził na ulicę zbierać, tylko pracował od 6 roku życia. Jakieś butelki itp. A to poczucie winy, towarzyszy mu do dzisiaj. Nie raz, nie dwa daliśmy pieniądze, jedzenie wiadomo.

Teraz odwozimy za darmo rzeczy po synu, do domu samotnej matki. Ubrania, zabawki itp.

Ale bardzo często było tak, że mąż mówił wprost do osoby, która wyciągała rękę, słuchaj choć ja Ci dam pracę. Potrzebuje ludzi, wyszkolę Cię, nie zarobisz kokosów, ale co najmniej najniższą krajową przyniesiesz do domu. Zero reakcji i tak było baaaaaardzo często.

A kiedy oddawałam wózek za darmo czy ubrania za darmo, to wózek dwa dni później znalazłam na allegro emotka . Ręce opadają !

Zapewne wielu z nas sprzedawało butelki, lub zbierało truskawki, czy ziemniaki, mając po lat kilka czy kilkanaście... To była niestety normalna sprawa. I teraz mamy inne podejście do życia
Aktualnie rzeczywistość jest inna i wiele osób wychodzi z założenia, że czy się stoi czy się leży…
0 0

Gość: skorpionka82

#4502792 Napisano: 03.07.2011 10:33:35
l0ginka napisał(a):

loginem jest adres e-mail , spróbuj tak.

niestety nie emotka
0 0

zdolnabestia

#4502952 Napisano: 04.07.2011 06:51:21
wrrrryyy napisał(a):

Zapewne wielu z nas sprzedawało butelki, lub zbierało truskawki, czy ziemniaki, mając po lat kilka czy kilkanaście... To była niestety normalna sprawa. I teraz mamy inne podejście do życia
Aktualnie rzeczywistość jest inna i wiele osób wychodzi z założenia, że czy się stoi czy się leży…

Ja w dzieciństwie zbierałam z koleżanką makulaturę, jeździłyśmy na rowerach po sklepach i dawali nam kartony, które odwoziłyśmy na skup. Mama nie zawsze mogła mi dać na loda, podobnie koleżance, więc zarabiałyśmy sobie na to same, codziennie po pracy na lody, a resztę wydawałyśmy na różne fajniejsze przybory szkolne, ciuchy czy coś. I teraz szanuję pieniądze.

A podejście wielu osób i postawę roszczeniową to ja znam dobrze z Anglii. Ja przyjechałam z niczym, sama szukałam sobie pracy ledwo dukając po angielsku, nie miałam nawet rowera, chodziłam przez kilka miesięcy ponad 4 km do pracy pieszo, uskładałam na pierwszy samochód, teraz po kilku latach dobrze mi się wiedzie. A ludzie, którzy przyjeżdżają tu teraz niczego nie umieją docenić. 2 lata temu sprowadziliśmy kolegę na gotowe, pracę już miał załatwioną, dojazd autem z kolegą, mieszkanie z nami za mniej kasy, pomagaliśmy mu we wszystkim, a ten ciągle obrażony na coś, raz nie miał transportu z pracy to musieliśmy po niego ekstra pojechać autem, bo tyłka do autobusu przecież nie wsadzi. I do pracy też przestał przychodzić. Wrrr.. długo by tak opowiadać, bo mam kilka przypadków ludzi, którym chciałam tu pomóc, a potem świeciłam za nich oczami.
Podsumowując - jak się nie miało ciężkiego startu i samemu do czegoś nie doszło, to się nigdy nie doceni tego, co się ma....
0 0

slonko365

#4503531 Napisano: 04.07.2011 09:49:00
Tak sobie czytam Wasze posty, i wkurza mnie, że w świecie, gdzie marnuje się mnóstwo pieniędzy a bardzo wielu ludzi (w tym ja zresztą też) wydaje pieniądze na różne niepotrzebne rzeczy, inni ludzie naprawdę są głodni... podobno najłatwiej być samotnym w tłumie...
Ja niedawno pojechałam w poszukiwaniu sklepu pewnej sieci do starej dzielnicy mojego miasta, nigdzie nie mogłam zaparkować, w końcu udało się koło jakiegoś śmietnika. Wysiadam, patrzę, a tam jakiś menel je śniadanko z tego śmietnika, aż furczy. Patrzeć na to nie mogłam, podeszłam do faceta i dałam mu parę złoty, żeby sobie coś do jedzenia kupił. Potem pomyślałam, że mogłam mu jedzenie kupić, a nie kasę dawać, bo na pewno przepije. No ale wracam, menel stoi przy moim samochodzie zadowolony, w torebeczce jeszce jakieś jedzenie, i mi mówi, że ja tak do niego z sercem, to on mi się odwdzięczył i samochodu popilnował, bo tu jakieś łebki sie kręciły i do samochodu zaglądały, a on ich przegonił.
No i jeszcze chciał żebym mu do piwa dołożyła emotka
Może się ktoś kręcił, a może po prostu jeszcze chciał na piwo - w każdym razie mnie te parę złotych nie zbawiło, a gość miał nieco milszy poranek emotka

ale z drugiej strony kiedyś w drodze na uczelnię codziennie przechodziłam przez dworzec, na którym non stop ktoś mnie zaczepiał i żebrał. Kasy nie dawałam nigdy, a na moją propozycjhę kupienia jedzenia (choć sama nie miałam za dużo pieniędzy)jakoś tak różnie ci, przeważnie narkomani reagowali... raz mnie jeden gościu wkurzył - aż się na nogach słaniał, taki głodny, chce mu kupić słodką bułkę - bułkę? eee no dobrze, ale może nie taką inną, ale coś tam, no mało mnie szlag nie trafił emotka
0 0

Gość: postscript

#4503534 Napisano: 04.07.2011 09:52:13
a mnie wkurzaja nowi uzytkownicy e-konkursow. pozapisywali sie w czerwcu, a pierwsze co zrobili, to zasypanie pw i forum prosbami o kliki, lajki i inne. odpowiadam zbiorczo: goncie sie
0 0

Gość: friq

#4503613 Napisano: 04.07.2011 10:13:49
Wkurzają mnie te wakacje, nie dość, że nuda to non stop deszcz ;/ Ani na rower, ani an ryby.. To chyba najgorsze wakacje jakie ty mogą być.
0 0

delfinka101

#4503630 Napisano: 04.07.2011 10:17:25
postscript napisał(a):

a mnie wkurzaja nowi uzytkownicy e-konkursow. pozapisywali sie w czerwcu, a pierwsze co zrobili, to zasypanie pw i forum prosbami o kliki, lajki i inne. odpowiadam zbiorczo: goncie sie

emotka emotka emotka emotka emotka
0 0