Wkurza mnie...

Gość: misiulka

#4872854 Napisano: 03.12.2011 05:15:59

w temacie macie jakieś sposoby na migrenę ?
w sensie coś doraźnego ? coś co by nie zadziałało i pozwoliło atak migrenowy przetrwać
ogólnie miewam migreny z 2 razy do roku więc nic trwałego brać nie chce bo szkoda mi wątroby

na słaby ból polecam Ibuprofen-Pabi

0 0

Gość: sarsaparilla

#4872859 Napisano: 03.12.2011 05:20:59
Misiulka ja biorę Ketonal, czasami działa a czasami łeb mi urywa i tak. Na migrenę, taką totalną, chyba nie ma rady.
0 0

sonata

#4872861 Napisano: 03.12.2011 05:22:00
Emanuela 24, jeśli nie chcesz łykać leków spróbuj smarować skronie i czoło Amolem. Często pomaga emotka
0 0

Gość: tato999

#4872863 Napisano: 03.12.2011 05:22:08
aurorcia napisał(a):

witaj

sarsaparilla napisał(a):

Że nie mogę wstrzelić się w Czuczu a młoda jęczy. Jęczy bo chora, bo chce Mambę, mamo czemu nie wygrałaś, itd itp. Do tego jestem mega niewyspana, 5 pobudek nocą, sen 4 h, bo młoda chora. Spaaać!

witaj w klubie!Jasna du.. emotka emotka
za każdym razem jestem blisko emotka

złota rada

nie mówić dzieciom że się o coś dla nich gra emotka
0 0

Gość: wsciekly

#4872874 Napisano: 03.12.2011 05:27:30
ziolko napisał(a):

LUDZIE - OPANUJCIE SIÊ Z T¡ DYSKUSJ¡ NA TEMAT CZUCZU I PROBLEMÓW Z NIMI, WYGRANA CZY NIE?? !!!

ILE MOŻNA O TYM TU PISAÆ???!!

POGADAÆ MOŻECIE SOBIE GDZIE INDZIEJ, CHYBA, ZE CHCECIE MIEÆ TYLE KARNIAKÓW, ŻE BANY BÊD¡!!!

emotka emotka emotka fftopic: emotka fftopic:

królowo, zrozum, że dla jednych wygraną stanowi milion i autko z banku, innym musi wystarczyć czuczu i kilka paczek Mamby emotka

uczciwa gra o Mambę może jednak być o wiele bardziej emocjonująca niż taśmowe fabrykowanie pseudo-hasełek i kiczowatych laurek emotka
0 0

picola

#4872887 Napisano: 03.12.2011 05:34:52
tato999 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

witaj

sarsaparilla napisał(a):

Że nie mogę wstrzelić się w Czuczu a młoda jęczy. Jęczy bo chora, bo chce Mambę, mamo czemu nie wygrałaś, itd itp. Do tego jestem mega niewyspana, 5 pobudek nocą, sen 4 h, bo młoda chora. Spaaać!

witaj w klubie!Jasna du.. emotka emotka
za każdym razem jestem blisko emotka

złota rada

nie mówić dzieciom że się o coś dla nich gra emotka

popieram, jak moje dziecko coś chce to mu to po prostu kupuję, a jak coś wygram to ma niespodziankę emotka
0 0

joan

#4872892 Napisano: 03.12.2011 05:36:27
Internet wczoraj padł emotka Cóż, ja również wczoraj padłam, ale dziś tuż po godzinie 11 wstałam, a on NIE. Strony ładują się przez 15 minut (albo wcale), brakuje obrazków / emotikonek / przycisków - świat Kononowicza, niczego nie ma. Niech to szlag, tyle rzeczy miałam przez weekend zaplanować & opracować. Grr.
0 0

Gość: sarsaparilla

#4872903 Napisano: 03.12.2011 05:42:20
Picola ja nic nie mówiłam, młoda wpadła i nie zdążyłam zadziałać. Czasem tak bywa.
0 0

Gość: marielu

#4872936 Napisano: 03.12.2011 05:57:39
emanuela24 napisał(a):

marielu - wybacz kochana ale gdzie ja zasugerowałam że koleżanka sobie nie radzi ? emotka

emanuela24 napisał(a):

elhad nie obrażam się emotka
no skoro pracujesz a delikwent się nie otwiera to nie wiesz w co walić

emanuela24 napisał(a):

macie jakieś sposoby na migrenę ? w sensie coś doraźnego ? coś co by nie zadziałało i pozwoliło atak migrenowy przetrwać
ogólnie miewam migreny z 2 razy do roku więc nic trwałego brać nie chce bo szkoda mi wątroby

A byłaś u neurologa? miałaś TK głowy alo chociaż by EEG? Może to nie migrena?
Z autopsji wiem że wieloletnie migreny okazały się czymś innym...
0 0

jola29k

#4872978 Napisano: 03.12.2011 06:15:57
emanuela24 napisał(a):

sarsaparilla napisał(a):

Misiulka ja biorę Ketonal, czasami działa a czasami łeb mi urywa i tak. Na migrenę, taką totalną, chyba nie ma rady.

no właśnie mi znajoma mówiła aby na przyszłość się nie męczyć tylko zaiwaniać do przychodni na zastrzyk
ale ja wolałabym uniknąć silnych leków - chociaż w takim bólu to by se człowiek dał zaaplikować chyba wszystko emotka

ja mam migreny i jak boli za długo i za mocno to ide do przychodni i dostaje zastrzyk i pomaga
a moj domowy sposób na migrene nie zawsze pomaga zwymiotowac i zimny ciemny pokój tak na godzinne się położyc .Zawsze mnie mdli jak mam migrene , lekarz zrobił mi tomografie i prześwietlenie i okazało się ze mam spłaszczenie lordozy kręgów szyjnych . I jak się zdenerwuje mocno albo długo nie spie wtedy mam atak
0 0

Gość: basia75

#4873134 Napisano: 03.12.2011 07:23:15
Jest kilka leków na ból migrenowy. Popytaj w aptece. Są w postaci rozpuszczalnych w wodzie tabletek, bo w czasie migreny ustaje trawienie i zwykła tabletka nie ma jak się rozpuścić i wchłonąć - stąd też wymioty.
0 0

kalisto1986

#4873154 Napisano: 03.12.2011 07:29:50
emanuela ja mam często migreny ( niestety u nas to chyba rodzinne) najbardziej pomaga ketonal ( na recepre) a jak nie mamto ibuprom sprint cabs - do tego zimne okłady na czoło, ciemny pokój i leżenie.
Moja mam brała specjalne leki na migrene, ale pomagały na początku tylko, później organizm uodparniał się na nie
0 0

jola29k

#4873189 Napisano: 03.12.2011 07:42:51
kalisto1986 napisał(a):

emanuela ja mam często migreny ( niestety u nas to chyba rodzinne) najbardziej pomaga ketonal ( na recepre) a jak nie mamto ibuprom sprint cabs - do tego zimne okłady na czoło, ciemny pokój i leżenie.
Moja mam brała specjalne leki na migrene, ale pomagały na początku tylko, później organizm uodparniał się na nie

ja tez miałam leki na migrene brałam je codziennie ale to za drogi interes był bo opakowanie 50 zł . a ja potrzebowałam 3 na miesiac . Ketanol , lekarka mi kiedys zapisała Dexsak i mi pomógł
0 0

Gość: krzyszu

#4874043 Napisano: 04.12.2011 10:14:47
Też mam problemy z mireną od o ile się nie mylę jakiś 17 lat? Jak miałem 18 lat to wykryto u mnie guza i stwierdzono, że to być może właśnie od niego są te bóle. JEdnak częściowe usunięcie guza nic nie dało. Oczywiście tabletki rzadko działają ale jak już coś mam brać to mig 400 W tym roku przed wakacjami wygooglowałem coś takiego: http://www.doz.pl...ak_walczyc_z_migrena Bóle miałem 2 a czasami nawet 3 razy w tygodniu teraz mam około raz na tydzień albo dwa tygodnie Unikam cytrusów, czekolady, intensywnego oświetlenia no i staram się wstawać około godziny 7. JEdnak z tym wstawaniem mam największy problem emotka Wczoraj nie dałem rady otworzyć rano oczu bo tak mi się chciało spać w wyniku czego całą sobote spędziłęm w łóżku z bólem głowy i wymiotami.
0 0

nika78

#4874088 Napisano: 04.12.2011 10:38:48
mi na migrenowe bóle głowy pomaga Migpriv. Jest on w formie proszku rozpuszczalnego w wodzie
0 0

Gość: pola731

#4874106 Napisano: 04.12.2011 10:46:36
sarsaparilla napisał(a):

Picola ja nic nie mówiłam, młoda wpadła i nie zdążyłam zadziałać. Czasem tak bywa.

u mnie tak było z łóżeczkiem z Leclerca - tyle ,że ja wygrałam i za bardzo się ucieszyłam - młoda podejrzała ,zakochała się i mam teraz grata na pół pokoju...cudne, plastikowe, rózowo-fioletowe cuś (czyli Domek w którym młoda jest zakochana- ale w życiu bym tego za własne pieniądze nie kupiła )
0 0

agicho

#4874608 Napisano: 04.12.2011 02:37:14
Wkurza mnie,że w salonie Orange robią wielkie oczy i patrzą jak na kosmitę ,gdy pytam ich o hasło dnia emotka Może jakaś dobra dusza zdradzi hasło na dziś?
0 0

Gość: wsciekly

#4874621 Napisano: 04.12.2011 02:45:03
krzyszu napisał(a):

Też mam problemy z mireną od o ile się nie mylę jakiś 17 lat? Jak miałem 18 lat to wykryto u mnie guza i stwierdzono, że to być może właśnie od niego są te bóle. JEdnak częściowe usunięcie guza nic nie dało. Oczywiście tabletki rzadko działają ale jak już coś mam brać to mig 400 W tym roku przed wakacjami wygooglowałem coś takiego: http://www.doz.pl...ak_walczyc_z_migrena Bóle miałem 2 a czasami nawet 3 razy w tygodniu teraz mam około raz na tydzień albo dwa tygodnie Unikam cytrusów, czekolady, intensywnego oświetlenia no i staram się wstawać około godziny 7. JEdnak z tym wstawaniem mam największy problem emotka Wczoraj nie dałem rady otworzyć rano oczu bo tak mi się chciało spać w wyniku czego całą sobote spędziłęm w łóżku z bólem głowy i wymiotami.

a mówią, że migrena to babska przypadłość emotka
0 0

merynosek

#4874652 Napisano: 04.12.2011 02:54:08
Wkurza mnie ogólne złe samopoczucie... Znowu!
W dodatku Synka dopadła grypa żołądkowa z gorączką i kaszel... A mąż w pracy...
0 0

Gość: misiulka

#4874693 Napisano: 04.12.2011 03:10:57
emanuela24 napisał(a):

misiulka napisał(a):

w temacie macie jakieś sposoby na migrenę ?
w sensie coś doraźnego ? coś co by nie zadziałało i pozwoliło atak migrenowy przetrwać

na słaby ból polecam Ibuprofen-Pabi

no właśnie ból był masakryczny do wymiotów hm w sumie nonstop wymiotowałam jak mnie napadło i tak dobre 10 godzin emotka
ale ja durna nawet nie wiedziałam ze to migrena
ale nazwę zapisze na przyszłość spróbuję bo ja nie przyzwyczajona do leków to może pomoże

ja mam migrenę z aurą na szczęście czy nieszczeście, jak wiem że się zbliża to biorę 2 tabletki Ibuprofen Pabi i 1 tabletke Coffecorn, zazwyczaj pomaga na prawie cały dzień a jak nie to biorę jeszcze raz - i tak 3 dni -bo przeważnie tyle u mnie trwa.
Ostatnio miałam zastrzyki magnez + wit B6 - i od tego czasu miałam tylko raz migrenę - nie wiem może rzeczywiście działają emotka
0 0