Wkurza mnie...

Gość: marielu

#4871612 Napisano: 02.12.2011 09:24:00
emanuela24 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

mój nie pije (raz na dwa tygodnie wysączy piwo), ale ideałem też nie jest niestety...

Problem alkoholowy jest mi jednak dobrze znany i chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o przymusowym leczeniu małżonka (nie mojego). Jak to zrobić?

udaj się do najbliższej poradni leczenia uzależnień tam składasz wniosek i wszystko
alkoholika wzywają na komisję i na komisji oceniają jego stan (czy ma iść na odtrucie do szpitala czy ma być jako dochodzący )
jeśli 2 razy się nie stawi to przyjadą po niego panowie ze szpitala odwykowego do domu i baj na 3 miesiące
dodam że teraz w tych sprawach sądy wydają takie nakazy leczenia w ciągu 24 godzin od chwili gdy szanowna komisja o to wniesie

ale o dokładne procedury dowiedz się u siebie - tak jest u nas i sprawa świeża bo dowiadywaliśmy się z miesiąc temu
na szczęście nasz chory zadeklarował współpracę bez zgłaszania (ale oczywiście twardo zapowiedzieliśmy że jeśli nie pójdzie to go zgłosimy i po kłopocie )
trzeba twardo stanowczo i trzeba dotrzymywać danego słowa - czyli powiesz a mówisz i b inaczej alkoholik nie weźmie sobie do serca

gładko to zabrzmiało ale niestety nie jest to takie oczywiste jak piszesz.
A szkoda
Bo ta wersja mi sie podoba emotka
0 0

elhad

#4871622 Napisano: 02.12.2011 09:27:02
emanuela24- jeżeli mówisz o awanturujących się alkoholikach, to polecam ustawę o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie lub kodeks karny.
0 0

masza

#4871626 Napisano: 02.12.2011 09:27:59
mia napisał(a):

isiulka napisał(a):

bo to pewnie T*G organizuje, jak wyskakuje formularz to jestes potencjalnym a jak wyślesz dane to dopiero Ci napisza czy jestes laureatem emotka

emotka emotka

dobre isiulka
0 0

elhad

#4871648 Napisano: 02.12.2011 09:38:19
emanuela24 napisał(a):

elhad napisał(a):

emanuela24 - domniemam, że miałaś do czynienia ze słabiutkim, przestraszonym gościem, który dobrowolnie poddał się leczeniu. Życzę Ci samych tak łagodnych przypadków. Nie polecam Ci jednak pracy resocjalizacyjnej np. z byłymi policjantami,ławnikami itp- to jest dopiero jazda.

no mów co chcesz
jeśli alkoholikowi pozostała jeszcze jakaś inteligencja to wystarczy prześledzić jego przeszłość i wiedzieć w co walić okrutne takie wykorzystywanie emocji ale hm.. skoro poskutkowało
co do policjantów to hm... nie znasz mnie twarda potrafię być (tak na wierzchu:P) - mam sporo mundurowych w rodzinie sama w WKU miałam okazję pracować

a co do życzenia mi takich przypadków to mam nadzieję że już w żadną rodzinę nie będę zmuszona włazić z butami - nie jest to przyjemna sprawa i nie sprawiła mi żadnej satysfakcji - bo to nie moja sprawa, ja z tym człowiekiem nie mieszkam nie mam nic wspólnego - myślisz że idąc na rozmowę nie brałam pod uwagę tego że mnie łapami sięgnie? myślisz że nie rozmawiałam z terapeutami, pracownikami szpitala przed rozmową ? myślisz że poszłam taka świeża ?
bufff to nie było łatwe i przygotowanie trwało - to nie była rozmowa na chybcika emotka

Nie bądź zła i nie obrażaj się na mnie - nie w złośliwości Ci pisałam. Po prostu pracuję z takimi ludźmi od kilkunastu lat i trochę wiem, czego się mogę po nich spodziewać. Wkurza mnie nasz chory system - ale my nic z tym nie możemy zrobić. A Tobie życzę przede wszystkim dużo słoneczka i samych dobrych i wartościowych ludzi.
0 0

isiulka

#4871667 Napisano: 02.12.2011 09:45:26
Oki zmienię temat,

Wkurza mnie okropnie reklama Neostrady z tą Blond-Brunetką z Kabaretu. Jest 2 razy głośniejsza od innych reklam, muszę szybko wbiegać do pokoju i ściszać bo tak się drze, kiedyś się kurde poslizgnę, rozwale głowe i tyle będzie. emotka
0 0

luk1990

#4871674 Napisano: 02.12.2011 09:48:30
isiulka napisał(a):

Oki zmienię temat,

Wkurza mnie okropnie reklama Neostrady z tą Blond-Brunetką z Kabaretu. Jest 2 razy głośniejsza od innych reklam, muszę szybko wbiegać do pokoju i ściszać bo tak się drze, kiedyś się kurde poslizgnę, rozwale głowe i tyle będzie. emotka

to jest reklama netii emotka
0 0

ziolko

#4871677 Napisano: 02.12.2011 09:50:42
w ogóle reklamy są głośniejsze i to mnie wkurza

ale podoba mi się reklama Marsa, z Indianinem emotka jego śmiech jest zabójczy emotka emotka
0 0

notta

#4871689 Napisano: 02.12.2011 09:55:49
emanuela24 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Oki zmienię temat,

mnie ogólnie wkurza to że reklamy są tak głośne jakby się bali że człowiek niedosłyszy emotka

to są właśnie podstawy marketingu a ludzie którzy za tym stoją głupi nie są i sami tak robią że w czasie reklamy uciekają zrobić co muszą i dlatego spoty są o kilka tonów głośniejsze tak by osoba wychodząca bez ingerencji pilota mogła słyszeć co w tym czasie leci za reklama bo może akurat wtedy wbije jej się do głowy emotka
0 0

#4871691 Napisano: 02.12.2011 09:57:02
emanuela24 napisał(a):

elhad nie obrażam się emotka
no skoro pracujesz a delikwent się nie otwiera to nie wiesz w co walić (...)

Emcia , to nie jest tak... Ty walisz po emocjach, a prawo jest prawem, często przepisy wiążą ręce i w tych sprawach nie ma czarne i białe jest gówniana szarość .

Koniec tematu .
0 0

sonata

#4871713 Napisano: 02.12.2011 10:06:11
iva napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Oki zmienię temat,

Reklamy wkurzają strasznie. I dlatego pierwsza rzecz jaką robię to rzucam się na pilota aby wyłączyć głos. Wzroku jakoś wtedy nie przyciągają.

mnie ogólnie wkurza to że reklamy są tak głośne jakby się bali że człowiek niedosłyszy emotka

to są właśnie podstawy marketingu a ludzie którzy za tym stoją głupi nie są i sami tak robią że w czasie reklamy uciekają zrobić co muszą i dlatego spoty są o kilka tonów głośniejsze tak by osoba wychodząca bez ingerencji pilota mogła słyszeć co w tym czasie leci za reklama bo może akurat wtedy wbije jej się do głowy emotka

0 0

#4871978 Napisano: 03.12.2011 07:06:41
Mój cytat był jedynie odpowiedzią na sugestię, że elhad prawdopodobnie sobie nie radzi, bo uderza w nieodpowiednią nutę. Koleżanka napisała że pracuje z takimi ludźmi - czyli stoi po drugiej stronie barykady, prawdopodobnie jako pracownik urzędu, który bezpośrednio ma styczność z problemem o którym piszesz.I jedynie zasugerowała że problem jest o wiele bardziej złożony a prawne środki często niewystarczające by szybko i sprawnie rozwiązać problem i skutecznie pomóc rodzinie.

Nikt nie chciał cie urazić ani udowadniać że nie masz racji , po prostu czasem nie wystarcza dobre serce i silne argumenty , bo człowiek człowiekowi
nierówny tak samo jak walka z alkoholizmem.
0 0

agusia147

#4872744 Napisano: 03.12.2011 04:11:24
Czuczu mnie wkurza, po wylogowaniu nie mogę się zalogować. Na żadne z dwóch kont.
0 0

Gość: vilemo

#4872758 Napisano: 03.12.2011 04:15:35
wkurza mnie gra kamis na facebooku - 108 punktów... 2 keczupy i miałabym przyprawy emotka
0 0

mia

#4872760 Napisano: 03.12.2011 04:16:45
Wkurza mnie, że kiedy szukałam w szufladzie paragonu na Schwarzkopf, najpierw musiałam się przekopać przez stosy paragonów z Lionów! emotka

Nie chodzi mi o finanse, bo inwestycja akurat się zwróciła, ale o to, ile ich musiałam w takim razie zeżreć! emotka
0 0

zarania

#4872779 Napisano: 03.12.2011 04:29:03
agusia147 napisał(a):

Czuczu mnie wkurza, po wylogowaniu nie mogę się zalogować. Na żadne z dwóch kont.

Aby się zalogować, skorzystaj z linku aktywacyjnego na mailu. emotka
0 0

Gość: justyna93

#4872788 Napisano: 03.12.2011 04:34:47
vilemo napisał(a):

wkurza mnie gra kamis na facebooku - 108 punktów... 2 keczupy i miałabym przyprawy emotka

mój najlepszy wynik to 93...
Nie rozkminiam tej gry emotka
0 0

mia

#4872803 Napisano: 03.12.2011 04:46:54
emanuela24 napisał(a):

w temacie macie jakieś sposoby na migrenę ?
w sensie coś doraźnego ? coś co by nie zadziałało i pozwoliło atak migrenowy przetrwać
ogólnie miewam migreny z 2 razy do roku więc nic trwałego brać nie chce bo szkoda mi wątroby

No niestety, bez recepty to w moim przypadku działa tylko Ibuprom Max, pod warunkiem, że połknę go od razu na początku...
emotka
0 0

Gość: sarsaparilla

#4872830 Napisano: 03.12.2011 05:05:10
Że nie mogę wstrzelić się w Czuczu a młoda jęczy. Jęczy bo chora, bo chce Mambę, mamo czemu nie wygrałaś, itd itp. Do tego jestem mega niewyspana, 5 pobudek nocą, sen 4 h, bo młoda chora. Spaaać!
0 0

aurorcia

#4872833 Napisano: 03.12.2011 05:06:33
witaj
sarsaparilla napisał(a):

Że nie mogę wstrzelić się w Czuczu a młoda jęczy. Jęczy bo chora, bo chce Mambę, mamo czemu nie wygrałaś, itd itp. Do tego jestem mega niewyspana, 5 pobudek nocą, sen 4 h, bo młoda chora. Spaaać!

witaj w klubie!Jasna du.. emotka emotka
za każdym razem jestem blisko emotka
0 0

yuliya25

#4872835 Napisano: 03.12.2011 05:06:51
Mnie też czuczu wkurza, ale dlatego, że najpierw gratulują, a później napis spróbuj innym razem emotka
0 0