Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
tereniagno
Postów 5288
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie klikam,nie głosuję,natrętnych blokuję
tereniagno
Postów 5288
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wieczorem zasiadłam pochować zimowe, wyczyścić, niepotrzebne wyrzucić, powyjmować wiosenne i noc mnie zastała.
Aż się luźno zrobiło jak to wszystko zniknęło - szok - jako nastolatka nie miałam tyle butów zimowych co moja mała Dzierlatka
Stop - omijam obuwnicze szerokim łukiem dopiero na poszukiwanie letnich ruszam
nanajka81
Postów 5273
Data rejestracji 15.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
venix
Postów 1215
Data rejestracji 26.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
masza
Postów 7681
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
IQ Marketing nie wysyła drugi raz linku
Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy.
Colette
venix
Postów 1215
Data rejestracji 26.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
masza
Postów 7681
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
IQ Marketing jest w tych sprawach niewzruszony
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
pawelski
Postów 202
Data rejestracji 25.05.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
szukajacykonkursow
Postów 203
Data rejestracji 02.02.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
reniii
Postów 456
Data rejestracji 04.02.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Data rejestracji 05.04.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Do dzisiaj pamiętam, że mama bardzo rzadko miała czas dla mnie i mojej siostry, bo po pracy i obiedzie, który gotowała poprzedniego dnia późnym wieczorem, siadała do sprawdzania zeszytów, kartkówek, sprawdzianów czy wypracowań.
Zawsze była do dyspozycji uczniów i ich rodziców popołudniami po pracy. Do tego zebrania z rodzicami, odpowiedzialność za dzieci podczas wycieczek, przygotowywanie szkolnych przedstawień, dekoracji, prezentów dla rodziców, babć, dziadków, wyjazdy na występy muzyczne, koncerty, konkursy plastyczne, muzyczne, etc.
Zawsze też musiała słuchać tekstu: A wiesz, tobie to dobrze. Wolne weekendy, wakacje, ferie, na emeryturkę sobie wcześniej pójdziesz.
Tylko, że nikt nie widział ile moją mamę kosztuje jej praca, którą zresztą wykonywała z powołania.
Czy chcesz powiedzieć, że teraz nauczyciele są inni?
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kolegów.
nanajka81
Postów 5273
Data rejestracji 15.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Tak, teraz nauczyciele są inni. Ponadto czasy się zmieniły i wiedza też uległa zmianie. Dawniej nauczyciele musieli dużo rzeczy pisać ręcznie, teraz np błyskawicznie wydrukują kolorowanki, dadzą dla dzieciaków i "macie kolorujcie". Sprawdziany? Moja pierwszoklasistka od września miała w sumie może z 8 sprawdzianów i to z różnych przedmiotów. Oczywiście to pierwsza klasa więc tzw "niewiele robienie". Wg mnie są nauczyciele i nauczyciele i ciężko porównywać panie z zerówki, z przedszkola i z szkoły podstawowej bo jednak z podstawówki chyba mają najbardziej przerąbane ale te z zerówki?? Jak córka chodziła to mówiła że "panie ciągle krzyczą, nie pozwalają sie bawić, każą im siedzieć przy stoliku i rysują szlaczki w zeszycie". I tak 5 dni w tygodniu... 3 razy w roku mieli może przedstawienia, 2 razy pojechali na wycieczkę...
asantesana
Postów 6359
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Ryzykując karniaka.
bubba
Postów 376
Data rejestracji 01.12.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10410
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Popracuj głosem przez miesiąc albo dłużej, dzień w dzień, mów codziennie po 5-6 godzin ciągle (z małymi przerwami). Ciekawe, jak twoje struny głosowe to wytrzymają..
Już o nerwach spowodowanych przeszkadzającymi uczniami czy roszczeniowych rodzicach nie wspomnę. Wielu rodziców przeżywało szok, jak bywało w szkole na przerwie. Wychodzili z dudniącymi głowami przez wszechobecny hałas i ryki.
Ale co ci będę mówić, jak wiesz swoje...
Ciekawe, w jakim zawodzie i na jakim stanowisku TY pracujesz.. podzielisz się z nami tą informacją??
@aniajukej - moja mama do dziś zmaga się z problemami z gardłem, momentami ma zanik głosu. Nigdy nie była na żadnym urlopie dla podratowania zdrowia, jedyne wyjątki to czas, kiedy była chora na grypę i inne tego typu rzeczy. Pracowała 40 lat. Tata też ma różne problemy zdrowotne spowodowane przez swój zawód, ale też nie miał rocznego urlopu. Pracował 30 lat.
To, co napisałaś to jakbym czytała o swoich rodzicach...
@asantesana - masz rację
zielonaszpilka
Postów 3296
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Data rejestracji 05.04.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Miałam dzisiaj naprawdę kiepski dzień. Prawdopodobnie stracę wysoką wygraną (niestety z własnej winy), druga, równie wysoka wygrana, zaginęła w czeluściach wszechświata, rano pies pochorował mi się na uszy, córka przechodzi burze hormonalne a na dodatek moja siostra zasnęła przed naszą telekonferencją i się nudzę.
Ale dzięki Tobie naprawdę poprawił mi się humor. Dziękuję
Uwielbiam takie posty. Pełne merytorycznej wiedzy, sensownej argumentacji, poprawnej polszczyzny i po prostu - trafiające w sedno sprawy. Słusznie, że się odezwałeś/aś. Tenksik
notta
Postów 8836
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Szczęśliwych paragonów życzę
|
Polecajki: Sprzedawaj na Vinted https://www.vinted.pl/invite/ivanotta | Zyskaj cashback za swoje zakupy https://letyshops...l/winwin?ww=26416744 |