Wkurza mnie...

zielonaszpilka

#6636787 Napisano: 05.09.2019 11:43:56
bruce napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Wkurza mnie to mało powiedziane, doprowadza do szału loteria Tymbarka... ta strona tak muli... jak mam dodać paragon i postawić kapsel to jestem chora, dlatego praktycznie tam nie gram, ale jednak czasem jakiś paragon się trafi... Ja wiem, że mój komputer nie jest demonem szybkości, ale to jak zamula go ta strona to jest przegięcie....

Popieram! emotka  A - jak już człowiek pokusi się o szukanie tego nieszczęsnego HOT-a emotka  - to ciągle ma info, że... tam już jest kapsel.  emotka emotka  

Ja już te hoty olałam, bo zanim przybliżę tę mapę we właściwe miejsce to mija tyle czasu, że mi go szkoda. Wchodzę, stawiam tego kapsla gdzie bądź i jak najszybciej zamykam tę przeklętą stronę emotka
1 brucee 0

jokan

#6636788 Napisano: 05.09.2019 11:45:04

bruce napisał(a):

Wkurza mnie to mało powiedziane, doprowadza do szału loteria Tymbarka... ta strona tak muli... jak mam dodać paragon i postawić kapsel to jestem chora, dlatego praktycznie tam nie gram, ale jednak czasem jakiś paragon się trafi... Ja wiem, że mój komputer nie jest demonem szybkości, ale to jak zamula go ta strona to jest przegięcie....

Popieram! emotka  A - jak już człowiek pokusi się o szukanie tego nieszczęsnego HOT-a emotka  - to ciągle ma info, że... tam już jest kapsel.  emotka emotka  

Ja już te hoty olałam, bo zanim przybliżę tę mapę we właściwe miejsce to mija tyle czasu, że mi go szkoda. Wchodzę, stawiam tego kapsla gdzie bądź i jak najszybciej zamykam tę przeklętą stronę emotka

mi sie raz zacielo i paragon poszedl sie....

zielonaszpilka

#6636793 Napisano: 05.09.2019 11:51:11
bruce napisał(a):

bruce napisał(a):

Lecz przyznam szczerze, że ten konkurs potrafi nagle pozytywnie zaskoczyć, np. kilkoma wiadomościami o wygranych, nawet - podwojonych, czasem - sprzed ponad miesiąca. emotka  Sama przerabiałam, a i tu widzę na forum, że to się zdarza.  emotka  Trzeba być pozytywnej myśli, że jednak uda się tam coś wygrać.  emotka

Oprócz tego, że ta strona muli to jeszcze wkurza  mnie, że to loteria emotka  Bo ja w nich wybitnie nie mam szczęścia emotka  Nie wiem czy kiedykolwiek trafiłam coś w loterii niebramkowej emotka

zdolnabestia

#6636923 Napisano: 05.09.2019 17:42:36
Wczoraj tu była dyskusja o jednorazowych i wielorazowych siateczkach na owoce i warzywa w sklepie. Dziś u mnie w Lidlu widziałam do kupienia dwupak plastikowych siatek wielorazowych, takich jak na pomarańcze, tylko z drobnym splotem. Plastikowych, ale wielorazowych, więc ok. Tak się rozejrzałam w około co by tu mozna było w takie woreczki spakować, a tam praktycznie wszystko było pozgrzewane w folie, nieraz dodatkowo na tackach, albo w plastikowych pudełkach. Luzem tylko duże rzeczy typu melony, mango, cukienie i takie tam, które i tak bierze się luzem. Cóż, chęci chęciami, ale przykład musi przyjść odgórnie, sklepy muszą wystawiać klientom takie rzeczy luzem na wagę.
0 0

pioge7

#6636928 Napisano: 05.09.2019 17:51:46
zaczytana-pola napisał(a):

natka005 napisał(a):

Wkurza mnie Intermarche w moim mieście. Cokolwiek tam kupię na konkurs jest zawsze bardzo słabo opisane. Sama już nie wiem, czy grać na tych paragonach i martwić się, jak coś ewentualnie wygram czy je po prostu wyrzucać. emotka a konkursy fajne...

Wydaje mi się, że wszędzie mają tak słabo opisane paragony w ITM 

na szczęście nie wszędzie emotka U mnie w INTERKU przed każdym produktem na paragonie widnieje cały kod kreskowy produktu, a ostatnio nawet pojawiły się w opisach nazwy producenta, już mam DELMA, TIC TAC czy Tortex emotka Także co inter to inter emotka
0 0

joan

#6636937 Napisano: 05.09.2019 18:01:58
zdolnabestia napisał(a):

Wczoraj tu była dyskusja o jednorazowych i wielorazowych siateczkach na owoce i warzywa w sklepie. Dziś u mnie w Lidlu widziałam do kupienia dwupak plastikowych siatek wielorazowych, takich jak na pomarańcze, tylko z drobnym splotem. Plastikowych, ale wielorazowych, więc ok. Tak się rozejrzałam w około co by tu mozna było w takie woreczki spakować, a tam praktycznie wszystko było pozgrzewane w folie, nieraz dodatkowo na tackach, albo w plastikowych pudełkach. Luzem tylko duże rzeczy typu melony, mango, cukienie i takie tam, które i tak bierze się luzem. Cóż, chęci chęciami, ale przykład musi przyjść odgórnie, sklepy muszą wystawiać klientom takie rzeczy luzem na wagę.

Ale czy w polskim Lidlu? emotka Bo w polskich hipermarketach jest całkiem spoko, jedynie przy produktach bio musisz wybierać: albo bio zaklajstrowane w plastik, albo nie-bio bez plastiku. Chociaż np. w Kaufie biobanany są luzem, tylko zlepione taśmą. Oczywiście w warzywniaku wszystko luzem i wiedzą, że kupuję bez zrywek.
0 0

zielonaszpilka

#6636939 Napisano: 05.09.2019 18:04:06
zdolnabestia napisał(a):

To fakt, w lidlu wyjątkowo wszystko mocno pakują na tych warzywach i owocach. Idą stronę zagranicy, co w tym aspekcie nie jest dobre. W Anglii można kupić popakowane w tacki i folie obrane jajka czy banany! No kosmos! Przecież banan już ma najlepsze opakowanie jakie może mieć... 
0 0

joan

#6636952 Napisano: 05.09.2019 18:25:42
Na pocieszenie Wam mogę napisać, że w marketach Carrefour oraz Auchan można nabyć nabiał / wędliny / mięso do swojego pojemnika. Od razu zaznaczam: nie wiem, czy już w całej Polsce, bo takich produktów nie kupuję, trzeba samodzielnie sprawdzić na stronie sieci.

Czyli... podchodzisz z własnym, czystym pojemnikiem do pracownika działu z serami, on pojemnik odbiera, taruje wagę, wkłada do środka jeden rodzaj sera i daje naklejkę. Jak to mówią: zawsze coś emotka

zielonaszpilka

#6636962 Napisano: 05.09.2019 18:53:33
superloser napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

To fakt, w lidlu wyjątkowo wszystko mocno pakują na tych warzywach i owocach. Idą stronę zagranicy, co w tym aspekcie nie jest dobre. W Anglii można kupić popakowane w tacki i folie obrane jajka czy banany! No kosmos! Przecież banan już ma najlepsze opakowanie jakie może mieć... 

Biedronka...

O widzisz, dobrze ze mi przypomniales. Mialam pisax do biedry w sprawie tego idiotycznego pakowania porów
1 joan 0

zdolnabestia

#6636965 Napisano: 05.09.2019 19:03:55
Pisałam o angielskim Lidlu. 
Miałam w planach kupić jedną marchewkę do gulaszu, ale musiałam zrezygnować. Do wyboru były tylko kilogramowe worki zwykłej marchwi, kilogramowe worki marchwi organic i marchew organic brudna z ziemi razem z nacią również w wielopaku w folii. Gdybym kupiła cały worek, to pewnie nie zużyłabym reszty, a nienawidzę wyrzucać jedzenia.
Mój powrót z zakupów wygląda zwykle tak, że otwieram kosz, rozpakowuję torbę i uwalniam te wszystkie biedne warzywka z foliowych kondomów. Folia ląduje w koszu, bo się tego nie przetwarza... Tacki przynajmniej idą do kosza na plastik lub w kartony.

szalonawiewiorka

#6636981 Napisano: 05.09.2019 20:30:34
eh... dziś znalazłam maila o wygranej w Legolandzie w ITM, 2 stówki poszły... emotka Co mi przyszło do głowy, by podać maila, którego nie sprawdzam... emotka
0 0

Gość: kermit

#6636991 Napisano: 05.09.2019 20:44:25
androm napisał(a):

szalonawiewiorka napisał(a):

eh... dziś znalazłam maila o wygranej w Legolandzie w ITM, 2 stówki poszły... emotka Co mi przyszło do głowy, by podać maila, którego nie sprawdzam... emotka

odpisz, może akurat nie załapią

O tak, na pewno - zważywszy, że informowali ponad dwa miesiące temu emotka
0 0

edzia21

#6636992 Napisano: 05.09.2019 20:45:02
androm napisał(a):

załapią, załapią... wiem z autopsji. 
0 0

szalonawiewiorka

#6636997 Napisano: 05.09.2019 20:48:51
edzia21 napisał(a):

androm napisał(a):

trzy dni robocze były, a minął miesiąc. Głupia ja
0 0

androm

#6636998 Napisano: 05.09.2019 20:49:08
kermit napisał(a):

androm napisał(a):

O tak, na pewno - zważywszy, że informowali ponad dwa miesiące temu emotka

acha:)
tonapisz wiewiórko, że nie sprawdzałaś maila przez okres wakacji:) haha
0 0

@gnieszk@

#6637003 Napisano: 05.09.2019 20:54:10

edzia21 napisał(a):

androm napisał(a):

trzy dni robocze były, a minął miesiąc. Głupia ja

A nawet 2, maile były na początku lipca emotka
0 0

atyde25

#6637083 Napisano: 06.09.2019 10:06:59
Przez długie lata brania udziału w konkursach zupełnie zatraciłam wiarę w ludzi.Coraz bardziej mnie irytuje traktowanie konkursowiczów przez wielkie firmy i wielkie agencje .Chociaż większość agencji to jest jakieś domek gdzieś tam bez większego znaczenia.Jedyna agencja która szanuje uczestnika to ta na S.Są drobiazgowi,dokładni,mili.Czy tak trudno o takie standardy pracy.To niby tak mało a tak dużo.Aż mi się odechciewa grać jak myślę o tym wszystkim i gdyby nie to ,że  mam grę we krwii dawno bym to walnęła w diabły:(Ostatnie przykre doświadczenia zupełnie mi odebrały radość z udziału w czymkolwiek:(Czuję się czasami serio jak jakaś zagubiona w przestrzeni ,że chcę sprawiedliwości czy dobrego traktowania.Bo co może 1 osoba w  świecie tak zepsutym i skorumpowanym:(Tak i wkurza mnie to i jednocześnie bardzo smuci:(
0 0

psotka

#6637087 Napisano: 06.09.2019 10:16:34
Oiatyde25 napisał(a):

Przez długie lata brania udziału w konkursach zupełnie zatraciłam wiarę w ludzi.Coraz bardziej mnie irytuje traktowanie konkursowiczów przez wielkie firmy i wielkie agencje .Chociaż większość agencji to jest jakieś domek gdzieś tam bez większego znaczenia.Jedyna agencja która szanuje uczestnika to ta na S.Są drobiazgowi,dokładni,mili.Czy tak trudno o takie standardy pracy.To niby tak mało a tak dużo.Aż mi się odechciewa grać jak myślę o tym wszystkim i gdyby nie to ,że  mam grę we krwii dawno bym to walnęła w diabły:(Ostatnie przykre doświadczenia zupełnie mi odebrały radość z udziału w czymkolwiek:(Czuję się czasami serio jak jakaś zagubiona w przestrzeni ,że chcę sprawiedliwości czy dobrego traktowania.Bo co może 1 osoba w  świecie tak zepsutym i skorumpowanym:(Tak i wkurza mnie to i jednocześnie bardzo smuci:(

Tak smolar się szanuje. a co się stało, że masz TAK negatywne zdanie? 
0 0

jokan

#6637215 Napisano: 06.09.2019 14:59:02
zestawy BiC poszly sie.....rzekomo nie maja moich zgloszen w bazie? A ja zadnych maili czy powiadomien juz nie mam, bo wysylalam na poczatku konkursu...mozna to jakos odkopac z poszty wp?
0 0

zielonaszpilka

#6637220 Napisano: 06.09.2019 15:19:01
atyde25 napisał(a):

Kurcze, a ja właśnie mam same dobre doświadczenia z praktycznie większością agencji. Zawsze jak mam jakąś sprawę- fakt, że niezbyt często mam, bo zawsze czytam regulamin a potem cierpliwie czekam na wyniki i na wysyłkę nagrody, a i do reklamacji nie mam za bardzo powodów  emotka  - ale jak już mam, to zawsze trafiam na kogoś miłego i pomocnego. Czy to ktoś z dużych graczy czy jakaś mniejsza agencja - nie ma znaczenia. Podobnie jeśli spotykam kogoś z agencji przy organizacji jakiejś nagrody konkursowej to też zawsze jest to super osoba. Dlatego z zaskoczeniem czytam te wszystkie negatywne opinie o agencjach.

Wiem atyde25, że Ty ostatnio miałaś przykrą sytuację ze swoim zdjęciem - to rzeczywiście duże niedopatrzenie agencji, nie wiem jak rozwiązali tę sprawę, ale z Twojego wpisu wynika, że chyba niezbyt dobrze, więc nie odnoszę się teraz do Twojej sytuacji, ale często mam wrażenie, że ludzie mają negatywne doświadczenia z agencjami, bo prezentują postawę roszczeniową i nie potrafią dyplomatycznie załatwiać pewnych rzeczy. Dostają to, co dają. Jesteś nieprzyjemny, roszczeniowy, zawracasz ciągle głowę agencji, to nie licz na to, że ktoś ci z czymś pójdzie na rękę.

Nie przeczę, że są agencje, które dają ciała, ale uważam, że większość robi naprawdę dobrą robotę. Zawsze ze zdziwieniem czytam jakieś teorie spiskowe o tym, że agencje losują zamiast wybierać, że nie rozdają nagród, bo chcą je sobie zostawić, że coś robią po złości. Jasne, że nie jest idealnie, ale i po jednej i po drugiej stronie są ludzie, więc ciężko o to, żeby zawsze wszystko było perfekt;)