Wkurza mnie...

sylzab2294

#6674557 Napisano: 17.01.2020 11:44:33
joan napisał(a):

Agnes napisał(a):

ja kiedyś wygrałam kilka razy u Karlsbada raz nawet główną a teraz jakoś mi te ich konkursy nie po drodze...

Owszem, tak było, ale sama przyznasz, że daaawno temu. Wtedy jeszcze konkursy miały ręce i nogi, bo agencje postępowały zgodnie z regulaminami. Teraz najczęściej po prostu trzeba mieć więcej szczęścia, niż rozumu.

Zgadza się... Lata temu, co rusz nagroda od zacnej agencji... Wtedy też było ograniczenie do 160 znaków, wtedy też jak joan mówi, wszystko było tak jak w regulaminie... A teraz grający dla agencji to zło konieczne... Tylko że dzięki nam, dalej funkcjonują na rynku wszelkie agencje, organizujące konkursy... Szkoda, że przeważnie najbardziej zobligowaną stroną, do trzymania się regulaminu zawsze jest konkursowicz, a nie agencja... I właśnie to mnie wkurza!

Agnes

#6674559 Napisano: 17.01.2020 11:45:31
joan napisał(a):

Agnes napisał(a):

ja kiedyś wygrałam kilka razy u Karlsbada raz nawet główną a teraz jakoś mi te ich konkursy nie po drodze...

Owszem, tak było, ale sama przyznasz, że daaawno temu. Wtedy jeszcze konkursy miały ręce i nogi, bo agencje postępowały zgodnie z regulaminami. Teraz najczęściej po prostu trzeba mieć więcej szczęścia, niż rozumu.

no dawno dawno
chciałoby się zaśpiewać
Gdzie się podziały tamte konkursy
gdzie te nagrody gdzie tamten świat

onmyown

#6674560 Napisano: 17.01.2020 11:47:17
Moja teoria spiskowa jest taka, że zaczęli nagradzać bardziej mugolskie zgłoszenia. Kiedyś wpadały główne, a ostatnimi czasy nawet ochłapa emotka  Może dostali alergii na "zawodowców", tak jak kiedyś Smolar
1 anaesth 0

joan

#6674566 Napisano: 17.01.2020 11:52:37
onmyown napisał(a):

Moja teoria spiskowa jest taka, że zaczęli nagradzać bardziej mugolskie zgłoszenia. Kiedyś wpadały główne, a ostatnimi czasy nawet ochłapa emotka  Może dostali alergii na "zawodowców", tak jak kiedyś Smolar

Co do tego nie mam wątpliwości. Tylko sensowne agencje na FB nagradzają dobre zgłoszenia - bo tam widać prace laureatów i głupio byłoby robić siarę sobie i marce sponsorskiej oraz prowokować rodaków do goownoburzy.

Dawniej jedynie radio nagradzało słabe zgłoszenia, teraz tendencja hormonu litości jest wszechobecna. BTW -> skopiowałam sobie z neta taką oto perełkę na koniec ubiegłego roku:

Pytanie: Co robisz by przygotować się do zimy?
Odpowiedź: jest jak jest, zaloz dres i tak bedzie.. cala noc, zimno ci w te nogi
Bartosz z Warszawy

dwaburekoty

#6674567 Napisano: 17.01.2020 11:53:21
Masakra. Ktoś rozgryzł Columbita, ktoś Avanti, a jeszcze ktoś Karlsbada. Mam wrażenie, że niektórzy z Was chcą mieć monopol na wszystkie główne... Pracownicy agencji też się zmieniają, mają inne gusta i preferencje. To, że lata temu wygrywaliście główne, to nie znaczy, że Wasza świetność będzie trwać na wieki... I jak rozumiem, macie wgląd we wszystkie zgłoszenia, że wiecie, że agencje nagradzają teraz Mugoli... Zazdroszczę z całego serca.

Możecie mnie obrzucić błotem. Proszę bardzo.

assal

#6674569 Napisano: 17.01.2020 11:54:07
O lepsze nagrody w Karlsbadzie długa kolejka emotka  
1 kumulacja 0

onmyown

#6674571 Napisano: 17.01.2020 11:57:43
dwaburekoty napisał(a):

Masakra. Ktoś rozgryzł Columbita, ktoś Avanti, a jeszcze ktoś Karlsbada. Mam wrażenie, że niektórzy z Was chcą mieć monopol na wszystkie główne... Pracownicy agencji też się zmieniają, mają inne gusta i preferencje. To, że lata temu wygrywaliście główne, to nie znaczy, że Wasza świetność będzie trwać na wieki... I jak rozumiem, macie wgląd we wszystkie zgłoszenia, że wiecie, że agencje nagradzają teraz Mugoli... Zazdroszczę z całego serca.

Wyluzuj. Wystarczy być tylko trochę bardziej ogarniętym, aby zauważyć pewne tendencje emotka  Jeżeli po rozwiązanym konkursie w mdw nagle hurtem chwalą się osoby, które nie potrafią poprawnie napisać posta na forum, można dojść do pewnych wniosków emotka

joan

#6674572 Napisano: 17.01.2020 11:59:00
dwaburekoty napisał(a):

Jeśli wygrywam słabym zgłoszeniem to chyba widzę, co dokładnie wygrało? Niepotrzebna mi dokumentacja agencji emotka

Nie muszę mieć monopolu ani zawsze wygrywać głównych nagród (ale tak jedna na miesiąc wystarczy), natomiast ZAWSZE chcę wiedzieć, że mój pomysł przegrał z czymś lepszym, żebym mogła się rozwijać i mieć motywację do dalszej pracy. Robienie z siebie debila przed agencjami jest bardzo męczące...

bethan

#6674589 Napisano: 17.01.2020 12:11:51
onmyown napisał(a):

Wyluzuj. Wystarczy być tylko trochę bardziej ogarniętym, aby zauważyć pewne tendencje  Jeżeli po rozwiązanym konkursie w mdw nagle hurtem chwalą się osoby, które nie potrafią poprawnie napisać posta na forum, można dojść do pewnych wniosków

Brawo za odwagę, wreszcie ktoś to głośno powiedział.

asantesana

#6674604 Napisano: 17.01.2020 12:37:04
bethan napisał(a):

onmyown napisał(a):

Wyluzuj. Wystarczy być tylko trochę bardziej ogarniętym, aby zauważyć pewne tendencje  Jeżeli po rozwiązanym konkursie w mdw nagle hurtem chwalą się osoby, które nie potrafią poprawnie napisać posta na forum, można dojść do pewnych wniosków

emotka Ja bym jeszcze dodała, że można nauczyć się wróżbiarstwa - gdy widzę osobę x i y w mdw, wiem, że za chwilkę wpisze się osoba z. 

sylzab2294

#6674608 Napisano: 17.01.2020 12:43:18
joan napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Jeśli wygrywam słabym zgłoszeniem to chyba widzę, co dokładnie wygrało? Niepotrzebna mi dokumentacja agencji emotka

Nie muszę mieć monopolu ani zawsze wygrywać głównych nagród (ale tak jedna na miesiąc wystarczy), natomiast ZAWSZE chcę wiedzieć, że mój pomysł przegrał z czymś lepszym, żebym mogła się rozwijać i mieć motywację do dalszej pracy. Robienie z siebie debila przed agencjami jest bardzo męczące...

Dokładnie, żaden monopol... 
Wystarczy mieć oczy szeroko otwarte...
A tak a propos, nikt nie stoi wieki na piedestale...
Wkurza mnie pogoda i mutujące wirusy!
1 joan 0

bubba

#6674609 Napisano: 17.01.2020 12:44:12
onmyown napisał(a):

Wyluzuj. Wystarczy być tylko trochę bardziej ogarniętym, aby zauważyć pewne tendencje emotka  Jeżeli po rozwiązanym konkursie w mdw nagle hurtem chwalą się osoby, które nie potrafią poprawnie napisać posta na forum, można dojść do pewnych wniosków emotka

Brak znaków przestankowych w postach niektórych osób razi mnie bardzo, nie wiem czy ta osoba pyta o coś czy stwierdza coś. Jedno zdanie długie na 500 słów bo brak kropek, pytajnikówemotka

magdalena-chili

#6674631 Napisano: 17.01.2020 13:28:05
bubba napisał(a):

onmyown napisał(a):

Brak znaków przestankowych w postach niektórych osób razi mnie bardzo, nie wiem czy ta osoba pyta o coś czy stwierdza coś. Jedno zdanie długie na 500 słów bo brak kropek, pytajników emotka

tak, też to ostatnio zauważyłam i już nie chciałam złośliwie komentować w tamtym wątku (wątkach), ale tu chyba mogę wyrazić poparcie emotka wkurza mnie to!  emotka

a co do agencji - to po paru porażkach (a wspinałam się na wyżyny kreatywności mej) wymyśliłam sobie, że w agencjach przy ocenianiu pewnie siedzą dzieciaki po gimnazjach i dają "łapki w górę" tym zgłoszeniom, które są w stanie zrozumieć (patrz zgłoszenie Bartosza z Wwy - ale mi to zrobiło dzień! emotka ). Łatwiej mi teraz znosić kolejne porażki (chociaż ostatnio, ku mojemu zdziwieniu, Smolar dał pasty) emotka

prosiaczek

#6674665 Napisano: 17.01.2020 14:34:48
Ja tam już dawno uznałam, że moje wypowiedzi są zbyt kreatywne na Smolara emotka . W temacie. Wkurza mnie, że studio versus wisi nam bony, wyprzedaże się kończą a ja nie mam torebki emotka  
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#6674689 Napisano: 17.01.2020 15:16:23
magdalena-chili napisał(a):

bubba napisał(a):

onmyown napisał(a):

Brak znaków przestankowych w postach niektórych osób razi mnie bardzo, nie wiem czy ta osoba pyta o coś czy stwierdza coś. Jedno zdanie długie na 500 słów bo brak kropek, pytajników emotka

tak, też to ostatnio zauważyłam i już nie chciałam złośliwie komentować w tamtym wątku (wątkach), ale tu chyba mogę wyrazić poparcie emotka wkurza mnie to!  emotka

a co do agencji - to po paru porażkach (a wspinałam się na wyżyny kreatywności mej) wymyśliłam sobie, że w agencjach przy ocenianiu pewnie siedzą dzieciaki po gimnazjach i dają "łapki w górę" tym zgłoszeniom, które są w stanie zrozumieć (patrz zgłoszenie Bartosza z Wwy - ale mi to zrobiło dzień!  emotka ). Łatwiej mi teraz znosić kolejne porażki (chociaż ostatnio, ku mojemu zdziwieniu, Smolar dał pasty) emotka

Właśnie wczoraj o tym ostatnio myślałam. Przeglądałam jakieś komentarze w konkursie, pod którymi była masa hejtu wylewana przez młodzież. Musiałam sobie wyguglować co oznaczają ich komentarze emotka  I tak pomyślałam, że jestem już stara chociaż dopiero 3 z przodu. Myślałam też o tym, kto pracuje w agencjach teraz i kto będzie tam pracował za chwilę. Rzeczywiście może być tak, że do obsług konkursów będą odsyłać młodziaków, którzy nie wyłapią pewnych niuansów, nawiązań, gier słownych i coś czym wygrywało się kiedyś, stanie się nieaktualne i przestarzałe. A zacznie być doceniany właśnie taki Bartek z Warszawy. I wkurza mnie ta wizja

maverick

#6674691 Napisano: 17.01.2020 15:21:19
to, że nie wiem, o jakim Panu Bartku jest tutaj mowa emotka
edit: już widzę i wiem emotka

anaesth

#6674694 Napisano: 17.01.2020 15:42:05
moskala22 napisał(a):

no ja zaczynam już snuc teorie spiskowe  emotka  no bo jak można wygrywać w innych agencjach (nawet główne) a tu nic emotka

To ja zacznę snuć teorię w drugą stronę emotka emotka Bo w kreatywnych do tej pory Karlsbad raz dał mi główną, za to Smolar, NAV czy Albedo - nic, nigdy emotka

Claudia77

#6674727 Napisano: 17.01.2020 16:39:25
kupiłam tę Milkę i tylko się wkurzam...nie mam pojęcia zielonego co napisać.... emotka
0 0

assal

#6674731 Napisano: 17.01.2020 16:44:37
Za to ja napisałam teksty, chcę posłać, a mojej Biedronki z Krakowa nie ma na liście emotka
0 0

mia

#6674732 Napisano: 17.01.2020 16:45:49
asantesana napisał(a):

bethan napisał(a):

onmyown napisał(a):

emotka Ja bym jeszcze dodała, że można nauczyć się wróżbiarstwa - gdy widzę osobę x i y w mdw, wiem, że za chwilkę wpisze się osoba z. 

To ja jeszcze dopiszę, że jak jest jakiś konkurs, gdzie informują w odstępach (np. dzwonią) i nagle widzę w MDW osoby X i Y, to moja nadzieja na wygraną zamyka się w słowach: "No to k***a po ptokach w takim razie..."emotka
I niestety w 99% przypadków się to sprawdza.

W temacie (stricte konkursowym, bo oprócz tego mam masę innych zmartwień na głowie) wkurza mnie, że oczywiście kupiłam tę Milkę i w dodatku ją teraz wpieprzam. emotka
Dobrze chociaż, że na jeden paragon.