Wkurza mnie...

asantesana

#6677652 Napisano: 27.01.2020 18:55:08
pikawka napisał(a):

Mimo wszystko wolałabym jeść i chudnąć. 
Mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Przez ostatni rok przytulam dobre 10 kg. Tarczyca mi skacze ostatnio bardzo. Do tego musiałam brać sterydy przez 3 miesiące i waga też poszła w górę. I docinki ze strony np. teścia czy kogoś z rodziny p.t. Ale przytulam. No kurła.... gdzie moja figura się pytam emotka

Kochana, przy Hashimoto podstawa to dobry dietetyk, taki specjalizujący się w tej chorobie. Moja koleżanka odstawiła tabletki, które miała brać do końca życia i dopasowaną dietą wyszła na prostą z fatalnych wyników. Niedawno urodziła zdrowe dziecko, a miała nie moc zajść w ciążę przez chorobę. Bardzo polecam lekturę nt. żywienia w Hashimoto + dietetyk specjalista i wrócisz do dawnej figury emotka   
1 pikawka 0

pikawka

#6677653 Napisano: 27.01.2020 18:55:20
niunia-k napisał(a):

pikawka napisał(a):

joan napisał(a):

angie222 napisał(a):

(...) Jak ktoś jest szczupły, to chyba na każdym kroku musi udowadniać, że normalnie je. Jak ma nadwagę, to pewnie je pączki do kawusi przed śniadaniem. Zawsze źle. emotka

Mnie najbardziej szokuje podejście "wpiernicza jak głupia, a nic nie grubnie, co za szczęściara, ale super przemiana materii!" Nie ma czegoś takiego. Ale za to są: choroby tarczycy, niewydolność nerek, problemy z wchłanianiem substancji pokarmowych itp.

Czy tak trudno jest dodać dwa do dwóch? Czy ludziom naprawdę nie wydaje się dziwne, że ktoś się obżera i nie przybiera na wadze? Serio tak trudno zrozumieć, jak działa układ trawienny i reszta organizmu? Chudość stała się synonimem zdrowia emotka

Mimo wszystko wolałabym jeść i chudnąć. 
Mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Przez ostatni rok przytulam dobre 10 kg. Tarczyca mi skacze ostatnio bardzo. Do tego musiałam brać sterydy przez 3 miesiące i waga też poszła w górę. I docinki ze strony np. teścia czy kogoś z rodziny p.t. Ale przytulam. No kurła.... gdzie moja figura się pytam emotka

Oj jak mnie wkurza słowo sterydy, na nie trzeba bardzo uważać, wzmagają nasz apetyt i zatrzymują wodę w organizmie, dla otuchy powiem że da się to pokonać. Cos takiego jak dobra przemiana materii istnieje emotka   od maja 2019 zmieniłam swoje nawyki żywieniowe - 20 kg emotka Pozdrawiam i zdrowia życzę każdemu kto choruje na cokolwiek

Wow w pół roku 20 kg! Bardzo dużo. Gratuluję  emotka
1 niunia-k 0

ReneK

#6677677 Napisano: 27.01.2020 19:53:40
Wkurza mnie moje dzisiejesze rozkojarzenie!poszlam kupic Milke na konka!a nie wziełam paragonu!emotka bo Lotto mi zawrociło w głowie!mam nadzieje że  przynajmniej cos wygramemotka
1 brucee 0

dwaburekoty

#6677990 Napisano: 29.01.2020 00:04:37
...upływający czas. Czytam sobie jamniczki, pudelki, czy inne ratlerki, gdy nagle z jednej z zakładek zaczyna grać muzyka. Znam ją! Imprezowałam przy niej do białego rana. W głowie tysiąc i jeszcze jedno wspomnienie. No to googluje słowa, wbijam na jutuba, patrzę na info przy tytule: hit 2012... Czuję się jakbym ostatnie 8 lat w trybie przyspieszonym spędziła zamknięta w piwnicy.

kukuleczka

#6678005 Napisano: 29.01.2020 07:51:05
dwaburekoty napisał(a):

...upływający czas. Czytam sobie jamniczki, pudelki, czy inne ratlerki, gdy nagle z jednej z zakładek zaczyna grać muzyka. Znam ją! Imprezowałam przy niej do białego rana. W głowie tysiąc i jeszcze jedno wspomnienie. No to googluje słowa, wbijam na jutuba, patrzę na info przy tytule: hit 2012... Czuję się jakbym ostatnie 8 lat w trybie przyspieszonym spędziła zamknięta w piwnicy.

Ja patrzę przez ostatnie 4 lata.. Boże, czasem mam poczucie zmarnowania czasu, ale z drugiej strony czuję jakby przeleciał mi przez palce nie mając na niego wpływu emotka

tomusczar

#6678135 Napisano: 29.01.2020 12:49:05
Wkurza mnie oferta o której ktoś napisał, że niby za 1 zł . Biorę artykuł który niby jest w tej cenie dodaje do koszyka. Na nadal prawie 50 zł. Jest opcja do zapłaty 47,99 co mam iść kupować i się zmieni na 1 zł. Nie ma nigdzie regulaminu ani nic a pisze do sprzedawcy i echo  https://allegro.pl/zobacz/dzial/zdrowie/za-1-zl 
0 0

ludzka_istota

#6678160 Napisano: 29.01.2020 13:24:35
Czas, tak, zasuwa jak wściekły- tez mnie to wkurza.
I wkurza mnie moje zniechęcenie, brak siły, motywacji- również konkursowej. Porażka emotka

pioge7

#6678439 Napisano: 30.01.2020 11:18:12
Nowy wyglad facebooka emotka jaki brzydki emotka
1 brucee 0

pioge7

#6678464 Napisano: 30.01.2020 12:17:44
forrrum napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A to nie zależy od urody samego systemu operacyjnego? emotka Bo u mnie wygląda zupełnie inaczej:

nie wiem od czego. dziś pierwszy raz zobaczyłem.
Na komputerze mam taki wygląd a na ipadzie zaś stary.
Wczoraj jeszcze wszytsko było ok. A dziś przywitali na nowej wersji (nazwanej BETA) i że mają nadzieję, że się spodoba emotka
0 0

pioge7

#6678487 Napisano: 30.01.2020 12:53:32
forrrum napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Na komputerze mam taki wygląd a na ipadzie zaś stary. Wczoraj jeszcze wszystko było ok.
A dziś przywitali na nowej wersji (nazwanej BETA) i że mają nadzieję, że się spodoba

Czyli to kwestia dodatków wizualnych do konkretnego systemu operacyjnego, bo u mnie po staremu, żadnej BETY nie proponują.  No ale mam system już niewspierany, żadnych modernizacji dla niego nie będzie. Tyle dobrego.

no nie wiem
sam się zdziwiłem
0 0

nanajka81

#6678493 Napisano: 30.01.2020 13:07:18
pioge7 napisał(a):

forrrum napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Na komputerze mam taki wygląd a na ipadzie zaś stary. Wczoraj jeszcze wszystko było ok.
A dziś przywitali na nowej wersji (nazwanej BETA) i że mają nadzieję, że się spodoba

Czyli to kwestia dodatków wizualnych do konkretnego systemu operacyjnego, bo u mnie po staremu, żadnej BETY nie proponują.  No ale mam system już niewspierany, żadnych modernizacji dla niego nie będzie. Tyle dobrego.

no nie wiem
sam się zdziwiłem

a mi się wydaje że zostałeś wybrańcem dzięki czemu obdarowali Cię nową wersją emotka Kiedyś też zostałam tak "obdarowana" - ja miałam zupełnie co innego, mąż co innego, (a komp ten sam!) mega mnie to wkurzyło bo nie lubię takich niezapowiedzianych zmian a ta mi się nie podobała.
0 0

pioge7

#6678498 Napisano: 30.01.2020 13:16:41
nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

forrrum napisał(a):

pioge7 napisał(a):

no nie wiem
sam się zdziwiłem

a mi się wydaje że zostałeś wybrańcem dzięki czemu obdarowali Cię nową wersją emotka Kiedyś też zostałam tak "obdarowana" - ja miałam zupełnie co innego, mąż co innego, (a komp ten sam!) mega mnie to wkurzyło bo nie lubię takich niezapowiedzianych zmian a ta mi się nie podobała.

żeby w loteriach tak mnie wybierali to bym wolał emotka
2 joan, myla 0

Gość: awi

#6678653 Napisano: 31.01.2020 06:06:38
bruce napisał(a):

Ja to rozumiem, ale - czy Kupujący z Allegro będzie równie wyrozumiały, co i ja?  emotka
Sama bardzo się boję ... czy ja wiem... emotka  np. pilotować samolot, dlatego w życiu bym się takiej roboty nie podjęła. 

Praca w ruchu to raczej nie jest tak skomplikowana jak pilotowanie, zgoda. 
Można przypuszczać, że zatrudniono panią nie wspominając nawet o takiej sytuacji jak paczka w ruchu.
Teraz nagminnie zatrudnia się ludzi bez wprowadzenia i bez podstawowego przeszkolenia. I do tego każe się podpisać odpowiedzialność materialną. Nie ten, to inny.
Wiele razy zmieniałam pracę, były różne kwiatki i sytuacje, dlatego mam specyficzne chyba, dość wyrozumiałe podejście do ludzi.

Nie strzelaj, bruce emotka  

anaesth

#6678689 Napisano: 31.01.2020 10:13:27
Dawno mnie tak nic nie wkurzyło emotka
Jaki kurier wozi piwo CJ, inpost? Dzisiaj do was dotarło po wczorajszym mailu? Kurier zostawił u sąsiada, bez żadnego pytania, zawiadomienia, a ja w 8 miesiącu nie mam zamiaru tego taszczyć, o ile sąsiad mi tę paczkę w ogóle wyda, bo nie znam człowieka  emotka  No i tak sobie siedząc w pracy układam w głowie jakieś zażalenie, tylko jeszcze nie wiem na jakiego przewoźnika emotka
0 0

delfinka101

#6678690 Napisano: 31.01.2020 10:21:30
pioge7 napisał(a):

Można wrócić do starszej wersji.Wystarczy wejść w ten mały trójkącik po prawej stronie na gorze rozwinąć menu i wybrać starszą wersję.
0 0

freyja88

#6678696 Napisano: 31.01.2020 10:39:35
Zastanawiałam się czy was niepokoić, ale stwierdziłam, że lepiej napisać to co mnie spotkało. Właśnie wróciłam z Komendy Policji na której dowiedziałam się, że ktoś wziął na moje dane dla siebie telefon w abonamencie. Sieć Play, czas umowy: marzec. W mieście w którym miało zdarzenie nigdy nawet nie byłam. Jak powiedziałam policjantom o tym, ze biorę udział w wielu konkurach  i przy niektórych muszę podać swoje dane to stwierdzili, że wysoce prawdopodobny jest wyciek danych z agencji reklamowej, ale nie tylko! To mógł być kurier, który moje dane widział na protokole, to mógł być pracownik magazynu jakieś agencji. Możliwości jest sporo. Niby nie mam się czego obawiać (powiedział policjant), bo takie sprawy zazwyczaj kończą się dobrze, ale chyba czeka mnie bezsenność kilkudniowa... Umowa została zawarta WIRTUALNIE! Ja nie mam żadnego telefonu na abonament, więc chciałam was zapytać: Czy podpisując umowę na abonament, którą przynosi do domu kurier należy okazać dowód tożsamości? Bo jeśli tak to jakim qźwa cudem to się stało?!
1 brucee 0

asantesana

#6678697 Napisano: 31.01.2020 10:44:41
freyja88 napisał(a):

Zastanawiałam się czy was niepokoić, ale stwierdziłam, że lepiej napisać to co mnie spotkało. Właśnie wróciłam z Komendy Policji na której dowiedziałam się, że ktoś wziął na moje dane dla siebie telefon w abonamencie. Sieć Play, czas umowy: marzec. W mieście w którym miało zdarzenie nigdy nawet nie byłam. Jak powiedziałam policjantom o tym, ze biorę udział w wielu konkurach  i przy niektórych muszę podać swoje dane to stwierdzili, że wysoce prawdopodobny jest wyciek danych z agencji reklamowej, ale nie tylko! To mógł być kurier, który moje dane widział na protokole, to mógł być pracownik magazynu jakieś agencji. Możliwości jest sporo. Niby nie mam się czego obawiać (powiedział policjant), bo takie sprawy zazwyczaj kończą się dobrze, ale chyba czeka mnie bezsenność kilkudniowa... Umowa została zawarta WIRTUALNIE! Ja nie mam żadnego telefonu na abonament, więc chciałam was zapytać: Czy podpisując umowę na abonament, którą przynosi do domu kurier należy okazać dowód tożsamości? Bo jeśli tak to jakim qźwa cudem to się stało?!

Freya, a jak to się stało, że się o tym dowiedziałaś? Przyszedł do Ciebie jakiś rachunek za telefon?
Ja byłam kiedyś pracownikiem Play i regularnie co jakiś czas byłam wzywana na policję.
1 brucee 0

atyde25

#6678698 Napisano: 31.01.2020 10:46:45
Może miał skan dowodu?Przerażające agencje mają wszystkie nasze dane podaje jak na talerzu,pesele,nipy.Imiona rodziców.Strach się nie bać.A to trudno hakerowi w dzisiejszych czasach wykraść dane z agencji.Te praktyki dawno powinny być ukrócone.I racja kurier też ma wgląd w dokumenty i pracownicy którzy to potem odsyłają.Bardzo współczuję i trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.
Czekać tylko teraz jak innych spotkają podobne rzeczy bo wątpię by to była sprawa jednostkowa.A myślałam,że tylko pogoda mnie dziś wkurzy:(

freyja88

#6678700 Napisano: 31.01.2020 10:47:40
asantesana napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Freya, a jak to się stało, że się o tym dowiedziałaś? Przyszedł do Ciebie jakiś rachunek za telefon?
Ja byłam kiedyś pracownikiem Play i regularnie co jakiś czas byłam wzywana na policję.

Jedyne co dostałam to zawiadomienie w środę, że ma sie stawić dzisiaj na Komendę. Nic więcej! Żadnych powiadomień, zawiadomień, informacji. Nic kompletnie! O tym czego dotyczy sprawa dowiedziałam się dopiero dzisiaj po przedstawieniu dowodu osobistego. Policjant, który mnie przesłuchiwał nie prowadził tej sprawy (kolega na urlopie), więc oprócz powyższego nic więcej nie powiedział. Sprawa w toku. Dodam jeszcze, ze wszystkie telefony mam w Orange, z Play nie mam nic wspólnego. Skan dowodu od lat nikomu nie dawałam a dowód wymieniałam pod koniec 2018, bo ważność się skończyła.

tomasz3

#6678702 Napisano: 31.01.2020 10:49:53
asantesana napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Dobrze myślisz należy okazać kurierowi dowód tożsamości,jednak często ta weryfikacja nie ma miejsca stąd może sobie dowolna osoba umówić się na mieście z kurierem i podpisać umowę,dostać telefon i już go nie ma:(  Widziałem program i to szajki ludzi są w to zamieszane. a kurierzy jak to kurierzy śpieszą się zawsze ...
1 brucee 0