Wkurza mnie...

nanajka81

#6763750 Napisano: 09.02.2021 09:10:02
bruce napisał(a):

Jasminum napisał(a):

Jestem sfrustrowany perspektywą dalszych opadów śniegu w moich okolicach. Z wykresu na stronce meteo.pl wynika, że będzie padał co najmniej do 16.00 w środę (a i wtedy opad będzie narastał a nie malał). Śniegu jest tyle, że nie da się iść chodnikiem i mamy 3 stopień ostrzeżenia meteo (najwyższy)

Ja wczoraj odśnieżałam chodnik trzykrotnie, za każdym razem podczas potwornej zamieci śnieżnej i dziś rano śladu po tym nie było, bo - choć chodnik zrobiłam wreszcie na glanc, w dodatku nic od tamtej pory - o dziwo - nie spadło, to mi pługi z drogi (najwyraźniej wieczorem, bo zdążyło przymarznąć) zwaliły obrzydliwe błoto z lodem w sporych ilościach. emotka Nienawidzę zimy! emotka

ojjj mam to samo! wczoraj odśnieżał teść, potem ja i w nocy szwagier, dziś z łopatą latała teściowa i myślę że zaraz i ja będę. Mróz, lód i śnieg. Też nienawidzę zimy...
2 ZetZ, brucee 0

FBbeata7

#6763760 Napisano: 09.02.2021 10:06:45
nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

Jasminum napisał(a):

Jestem sfrustrowany perspektywą dalszych opadów śniegu w moich okolicach. Z wykresu na stronce meteo.pl wynika, że będzie padał co najmniej do 16.00 w środę (a i wtedy opad będzie narastał a nie malał). Śniegu jest tyle, że nie da się iść chodnikiem i mamy 3 stopień ostrzeżenia meteo (najwyższy)

Ja wczoraj odśnieżałam chodnik trzykrotnie, za każdym razem podczas potwornej zamieci śnieżnej i dziś rano śladu po tym nie było, bo - choć chodnik zrobiłam wreszcie na glanc, w dodatku nic od tamtej pory - o dziwo - nie spadło, to mi pługi z drogi (najwyraźniej wieczorem, bo zdążyło przymarznąć) zwaliły obrzydliwe błoto z lodem w sporych ilościach.  emotka Nienawidzę zimy!  emotka

ojjj mam to samo! wczoraj odśnieżał teść, potem ja i w nocy szwagier, dziś z łopatą latała teściowa i myślę że zaraz i ja będę. Mróz, lód i śnieg. Też nienawidzę zimy...

Najgorszy jest armagedon komunikacyjny we Wrocławiu, zwrotnice zamarzają, tramwaje nie jężdżą -chaos jest.Do tego mnóstwo pośniegowego błota.Jedyny plus- pod śniegiem nie widać śmieci.Czysto , biało się zrobiło, choć tu i ówdzie nawet na śniegu jakiś papier lub śmieć plastikowy się pojawia.Ostatnio podniosłam plastik po zimowym płynie, bo się walał i wrzuciłam do kosza.Nawet nieskazitelny  śnieg nie odstrasza Polaków od śmiecenia.I to wkurza!

aneta411

#6763797 Napisano: 09.02.2021 11:44:23
bruce napisał(a):

Ja wczoraj odśnieżałam chodnik trzykrotnie, za każdym razem podczas potwornej zamieci śnieżnej i dziś rano śladu po tym nie było, bo - choć chodnik zrobiłam wreszcie na glanc, w dodatku nic od tamtej pory - o dziwo - nie spadło, to mi pługi z drogi (najwyraźniej wieczorem, bo zdążyło przymarznąć) zwaliły obrzydliwe błoto z lodem w sporych ilościach.  emotka Nienawidzę zimy!  emotka

Ja mam wrażenie, że pługi czają się za rogiem i człowiek tylko łopatę schowa to one wtedy wyjeżdżają. Czy odśnieżam rano, w południe, wieczorem, w nocy - ledwie skończę, a na wjeździe ląduje znowu śnieżno-błotna breja.

Claudia77

#6763833 Napisano: 09.02.2021 13:00:46
FBbeata7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

Jasminum napisał(a):

Najgorszy jest armagedon komunikacyjny we Wrocławiu, zwrotnice zamarzają, tramwaje nie jężdżą -chaos jest.Do tego mnóstwo pośniegowego błota.Jedyny plus- pod śniegiem nie widać śmieci.Czysto , biało się zrobiło, choć tu i ówdzie nawet na śniegu jakiś papier lub śmieć plastikowy się pojawia.Ostatnio podniosłam plastik po zimowym płynie, bo się walał i wrzuciłam do kosza.Nawet nieskazitelny  śnieg nie odstrasza Polaków od śmiecenia.I to wkurza!

a mnie się podoba, w końcu prawdziwa zima przyszłaemotka i nie przeraża mnie odśnieżanie 3 razy dziennie ( siłownia gratis) ani jazda autem ( ciekawe  i zarazem większe doświadczenie nabywam ) za to z dziećmi mamy frajdę nieziemskąemotka

rozczochrana-bobrzyca

#6763898 Napisano: 09.02.2021 15:15:20
Wkurza mnie jak widzę, że wygrywają odpowiedzi z błędami i bez znaków interpunkcyjnych. Sprawdzam je sobie, bo to zawsze jakaś lekcja na przyszłość, a z takiego czegoś nie wiem co mogę wyciągnąć? "Piszania w ten sposub, może, mam sie nauczyc?!!?!" 
0 0

Claudia77

#6763908 Napisano: 09.02.2021 15:26:14
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

a mnie się podoba, w końcu prawdziwa zima przyszła emotka i nie przeraża mnie odśnieżanie 3 razy dziennie ( siłownia gratis) ani jazda autem ( ciekawe  i zarazem większe doświadczenie nabywam ) za to z dziećmi mamy frajdę nieziemską emotka

Zazdroszczę takiego podejścia i kondycji.  emotka

jak to mówią, nie umiesz pokonać wroga, zaprzyjaźnij się z nim emotka
1 brucee 0

anialistopad

#6763947 Napisano: 09.02.2021 17:41:41
superloser napisał(a):

Wkurze tych na diecie  emotka
Dla przypomnienia dzis 
emotka

Cwiczenie zoladka przed czwartkiem  emotka Te 

Te pizzę są paskudne. Mi tam takie mrożone nie smakują . Wole zamówić ,albo samej zrobić. 
2 pikawka, nikos 0

joan

#6763984 Napisano: 09.02.2021 20:44:44
rozczochrana-bobrzyca napisał(a):

Wkurza mnie jak widzę, że wygrywają odpowiedzi z błędami i bez znaków interpunkcyjnych. Sprawdzam je sobie, bo to zawsze jakaś lekcja na przyszłość, a z takiego czegoś nie wiem co mogę wyciągnąć? "Piszania w ten sposub, może, mam sie nauczyc?!!?!" 

Masz! emotka Ale powkurzać też się możesz, na zasadzie "wyrzucam to z siebie i cisnę po kolejne nagrody z uśmiechem na twarzy" emotka

To trochę jak z prezentami -> dajesz coś, co się podoba drugiej stronie, a nie... Tobie emotka
0 0

rozczochrana-bobrzyca

#6763987 Napisano: 09.02.2021 20:56:11
joan napisał(a):

rozczochrana-bobrzyca napisał(a):

Masz! emotka Ale powkurzać też się możesz, na zasadzie "wyrzucam to z siebie i cisnę po kolejne nagrody z uśmiechem na twarzy" emotka

To trochę jak z prezentami -> dajesz coś, co się podoba drugiej stronie, a nie... Tobie emotka

Taki cel miał mój wpis. Napisałam i już nie pamiętam mojego powodu złości.  emotka  
2 joan, inska 0

Gość: rafi323raf

#6764115 Napisano: 10.02.2021 13:43:47
Przyszedł wygrany TV z develeya, ale coś wadliwy model bo wszystkie kanały powyłączane a tylko TVP odbiera emotka

ladyinred

#6764156 Napisano: 10.02.2021 15:53:29
Wkurzają.... zle opisane paragony, krzywo wydrukowane, z białym paskiem.... to moj kolejny w tym tygodniu...no w mordę jeża 
0 0

ladyinred

#6764166 Napisano: 10.02.2021 16:22:19
superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Wkurzają.... zle opisane paragony, krzywo wydrukowane, z białym paskiem.... to moj kolejny w tym tygodniu...no w mordę jeża 

To prosi sie o prawidlowy... 

to nie prywatna drukarnia, gdzie kazdy drukuje paragon na zyczenie
0 0

notta

#6764169 Napisano: 10.02.2021 16:26:49
a mnie wkurzają znowu janusze biznesu.. dzisiaj na jednym portalu z ogłoszeniami dostaje info czy sprzedam przedmiot za 200zł który kosztuje ponad 400.. i o dziwo ktoś z nas się na to zgodził na kwotę. Mówię ktoś z nas bo to na bank z konkursu wygrane. Pan się cieszy bo piszę do wszystkich co mają wystawione nagrody i szuka jelenia co mu zaproponuje najtaniej. Rozumiem dać cenę niższą niż w sklepie ale takie rabaty to ja rodzinie mogę robić a nie obcym ludziom emotka . Tylko tracę czas i energię na takie oferty..

ladyinred

#6764171 Napisano: 10.02.2021 16:48:25
superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Skoro takie masz podejscie to po co marudzisz?
Paragon ma byc wydrukowany prawidlowo... takie prawo... 

Juz widze jak dla mnie zmieniają opisy
0 0

asantesana

#6764181 Napisano: 10.02.2021 17:35:30
rafi323raf napisał(a):

Przyszedł wygrany TV z develeya, ale coś wadliwy model bo wszystkie kanały powyłączane a tylko TVP odbiera  emotka

Bo to Narodowy TV  emotka
1 toka 0

la-princessa

#6764194 Napisano: 10.02.2021 18:21:29
Wkurza mnie ten protest mediów... Tzn. rozumiem ich decyzję. Ale wkurza mnie co się w tym kraju ostatnio dzieje. I że życie tu stało się jak ten protest - czarne, smutne i ciche. Nie myślałam, że może być jeszcze gorzej, a jednak jest. Gorzej z chwili na chwilę. Żałuję, że długo wierzyłam w ten kraj i nie uciekłam stąd wcześniej. Jak moi znajomi. Wiem, że każdy kraj ma swoje problemy. Ale u nas to już jest jakieś apogeum. Bardzo męczy mnie to wszystko i żyję już tylko planowaniem emigracji. Choć zawsze mówiłam, że stąd nie wyjadę.

zielonaszpilka

#6764205 Napisano: 10.02.2021 19:05:02
emanuela24 napisał(a):

Wkurza że wszystko nam się psuje . W styczniu panel prysznicowy i tv (który mieliśmy 6 tygodni emotka  teraz cyrki z gwarancją. Minął miesiąc i 3dni od złożenia reklamacji i odpowiedzi brak. W sklepie odsyłają na infolinie, na infolinii do sklepu. Nikt nic nie wie i każą uzbroić się w cierpliwość). Dzisiaj zepsuła się zmywarka emotka  wszystko na raz się psuje. Zmywarka to mnie dzisiaj dobiła.

Dlatego dużo lepiej zgłaszać reklamacje z tytułu rękojmi a nie gwarancji. Rękojmia to dwa lata od dnia zakupu . Masz duże większe uprawnienia i łatwiej coś wyegzekwować.
0 0

visserarthur

#6764217 Napisano: 10.02.2021 20:07:14
superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

To wkurza cie opis czy uszkodzony paragon?
Bo to 2 rozne tematy...
Opis nigdy nie stanowi problemu, gdy kupuje sie w marketach - w centrali zawsze mozna potwierdzic, czy sok to Kubus a moze Hortex a wafelek Milka czy Prince polo.
Jak przyjmujesz uszkodzone paragony, takie niezgodne z regulaminami, to chyba twoja wina. Masz przeciez prawo odmowy przyjecia uszkodzonego paragonu fiskalnego.  emotka

U mnie w Netto na kasie nr 1, która najczęściej jest otwarta drukarka nie dawała już rady i prawie nic nie było na paragonie widać, więc napisałem do Netto, odpisali, że zgłoszą temat do Kier./Dyr. Regionalnego i drukarkę wymienili
0 0

FBbeata7

#6764221 Napisano: 10.02.2021 20:24:20
visserarthur napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Bo to 2 rozne tematy...
Opis nigdy nie stanowi problemu, gdy kupuje sie w marketach - w centrali zawsze mozna potwierdzic, czy sok to Kubus a moze Hortex a wafelek Milka czy Prince polo.
Jak przyjmujesz uszkodzone paragony, takie niezgodne z regulaminami, to chyba twoja wina. Masz przeciez prawo odmowy przyjecia uszkodzonego paragonu fiskalnego.  emotka

U mnie w Netto na kasie nr 1, która najczęściej jest otwarta drukarka nie dawała już rady i prawie nic nie było na paragonie widać, więc napisałem do Netto, odpisali, że zgłoszą temat do Kier./Dyr. Regionalnego i drukarkę wymienili

Paragony muszą być prawidłowo wydrukowane, to obowiązek sprzedawcy.Ba,w ocenie Kauflandu,gdzie za zakupy można coś tam wygrać, nawet pytają, o ile pamiętam, o prawidłowość paragonu, a może to w Lidlu było- w każdym bądź razie  z  takim  pytaniem się spotkałam.
0 0

dany-duszek

#6764222 Napisano: 10.02.2021 20:30:43
FBbeata7 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

superloser napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Bo to 2 rozne tematy...

Paragony muszą być prawidłowo wydrukowane, to obowiązek sprzedawcy.Ba,w ocenie Kauflandu,gdzie za zakupy można coś tam wygrać, nawet pytają, o ile pamiętam, o prawidłowość paragonu, a może to w Lidlu było- w każdym bądź razie  z  takim  pytaniem się spotkałam.

ale to pytanie chyba dotyczy czy na paragonie są prawidłowe ceny, takie jakie były na półce, a nie czy prawidłowo wydrukowany.
0 0