Konkursy firm tytoniowych

jaworwk87

#7365939 Napisano: 17.06.2026 20:33:05
Proszę nie wrzucać publicznie kodów QR do konkursów tytoniowych.Po pierwsze, każdy zainteresowany może sam kupić paczkę i zdobyć własny kod zgodnie z zasadami akcji. Po drugie, publikowanie kodów na forum wypacza sens konkursu i działa na niekorzyść osób, które faktycznie kupiły produkt. Po trzecie, w Polsce obowiązują bardzo restrykcyjne przepisy dotyczące reklamy i promocji wyrobów tytoniowych, dlatego publiczne rozpowszechnianie materiałów związanych z takimi akcjami promocyjnymi jest co najmniej wysoce niewskazane.Szanujmy zasady konkursu i innych uczestników. Kody powinny pozostawać do użytku osób, które same je zdobyły, a nie być rozdawane publicznie na forum.

Yolobolo

#7365950 Napisano: 17.06.2026 20:50:32
jaworwk87 napisał(a):

Proszę nie wrzucać publicznie kodów QR do konkursów tytoniowych.Po pierwsze, każdy zainteresowany może sam kupić paczkę i zdobyć własny kod zgodnie z zasadami akcji. Po drugie, publikowanie kodów na forum wypacza sens konkursu i działa na niekorzyść osób, które faktycznie kupiły produkt. Po trzecie, w Polsce obowiązują bardzo restrykcyjne przepisy dotyczące reklamy i promocji wyrobów tytoniowych, dlatego publiczne rozpowszechnianie materiałów związanych z takimi akcjami promocyjnymi jest co najmniej wysoce niewskazane.Szanujmy zasady konkursu i innych uczestników. Kody powinny pozostawać do użytku osób, które same je zdobyły, a nie być rozdawane publicznie na forum.

z takim podejściem to nie wiem co robisz na tym forum emotka

halliday

#7365986 Napisano: 17.06.2026 22:03:59
jaworwk87 napisał(a):

przecież ten kod qr to link do strony konkursowej, a ten portal jest do dodawania linków konkursowych.

Apollo

#7366010 Napisano: 18.06.2026 05:11:21
jaworwk87 napisał(a):

Chyba ten jawork87 pracuje w firmie tytoniowej, sądząc po jego oburzeniu chyba w winstonach i camelach gdzie 70 procent z kupionych paczek nie działa a informatycy i marketigowcy chleją na umór żeby 7 stycznia wykasować konta i kody wpisane w 2026 (bo wtedy na kacu wrócili do pracy i 2 tygodnie znów im zajęło żeby konta przywrócić)
2 asiam, MDL 0

niunia-k

#7366269 Napisano: 18.06.2026 16:49:36
Z jakiego numeru dzwoni Marlboro z ostatniego konkursu?
0 0

Emememe

#7366272 Napisano: 18.06.2026 17:06:39
niunia-k napisał(a):

Z jakiego numeru dzwoni Marlboro z ostatniego konkursu?

Do mnie dziś dzwonili z +48 22 255 21 92
Nie dostałam maila z informacją o wygranej, więc zaskoczyli. 🤭
1 niunia-k 0

joan

#7366291 Napisano: 18.06.2026 18:08:58
jaworwk87 napisał(a):

Moim zdaniem trochę mija się to z celem. Jeśli pojawił się nowy konkurs Marlboro, to osoby, które palą i kupują te produkty, i tak znajdą informację o nim na paczce lub w materiałach promocyjnych. Publikowanie takich konkursów tutaj sprawia jedynie, że dowiadują się o nich także osoby niezainteresowane marką, a uczestnikom zwiększa się konkurencja.

I cyk: kabaret za darmo, żem właśnie zaoszczędziła 150 zeta na wieczór ze stand-upem emotka

"Uczestnikom zwiększa się konkurencja" - ależ nasza strona istnieje właśnie dlatego, że nikt z nas się konkurencji nie obawia emotka

Na temat tego, jak papierosy (i zresztą: każdy nałóg) niszczą ludzkie zdrowie, sytuację finansową czy życie całych rodzin, mogłabym książkę napisać. A ten mi tu wyskakuje z oburzeniem godnym Unii Europejskiej, że się o konku dowiaduje osoba niezainteresowana marką emotka

jaworwk87

#7366361 Napisano: 18.06.2026 21:38:33
Ja się tam nie znam, podobno pracuję dla Davidoffa. 😎Patrzę jednak na to praktycznie: jeśli ktoś pali Marlboro, to konkurs znajdzie na swojej paczce. Jeśli nie pali, to po co robić mu darmową reklamę na forum?Jeszcze trochę i producenci papierosów przestaną wydawać kasę na promocję, bo wszystko zrobią za nich użytkownicy e-konkursów. 😂
0 0

andrzej_s

#7366377 Napisano: 18.06.2026 22:26:26
jaworwk87 napisał(a):

Ja się tam nie znam, podobno pracuję dla Davidoffa. 😎Patrzę jednak na to praktycznie: jeśli ktoś pali Marlboro, to konkurs znajdzie na swojej paczce. Jeśli nie pali, to po co robić mu darmową reklamę na forum?Jeszcze trochę i producenci papierosów przestaną wydawać kasę na promocję, bo wszystko zrobią za nich użytkownicy e-konkursów. 😂

Jesteś typem co w młodości pewnie nie dawał odpisywać pracy domowej, bo inni będą stanowić przyszłą konkurencję na rynku pracy xD

jaworwk87

#7366378 Napisano: 18.06.2026 22:40:12
Jeśli już szukamy analogii, to bliżej temu do rozdawania kuponów promocyjnych pod sklepem niż do odpisywania pracy domowej. 😏Mnie po prostu śmieszy, jak użytkownicy forum z takim zapałem promują konkursy tytoniowe, że producent mógłby im wypłacić premię za wyniki sprzedaży. Jeszcze chwila i będziecie latać po kioskach z hasłem „czy słyszał już pan o nowym konkursie Marlboro?”.A przypomnę tylko, że reklama i promocja wyrobów tytoniowych w Polsce nie należą do obszarów, przy których warto przesadzać z kreatywnością. 😉
0 0

andrzej_s

#7366379 Napisano: 18.06.2026 22:41:42
Podając kod tutaj, ktoś może nie kupić tych fajek i nie popadnie w nałóg więc profit.

jaworwk87

#7366382 Napisano: 18.06.2026 22:45:02
Czy ktoś tutaj mnie popiera ? Uważam że każdy może sobie kupić paczkę i mieć swój kod qr , wklejanie tego tutaj jest nie ok . Fajnie że poinformowane że jest konkurs i tyle . Promocja Tytoniu jest nie legalna w PL
0 0

karolii

#7366705 Napisano: 19.06.2026 22:15:39
Czy to prawda, że w ciągu roku można wygrać tylko jedną nagrodę z konkursu głównego?
0 0

naprzod_kapitanie

#7368510 Napisano: 25.06.2026 15:45:09
karolii napisał(a):

Czy to prawda, że w ciągu roku można wygrać tylko jedną nagrodę z konkursu głównego?

A to ciekawe pytanie. Nie sądzę żeby to było uregulowane regulaminem, przynajmniej nie widziałem takiego zapisu - więc nie powinno tak być. Jeśli spełniasz wymogi każdego konkursu w danym roku to możesz wygrać. Jednak może ktoś ma większą wiedzę na ten temat, to proszę o wypowiedź. Myślę, że może tu działać czynnik psychologiczny wywołujący obawy np: że organizator chce nagradzać za każdym razem innych ludzi aby zwiększyć ilość zadowolonych uczestników = więcej użytkowników = większa sprzedaż. Ja osobiście nie wiem (muszę sprawdzić)  czy w jednym roku kalendarzowym zgarnąłem więcej niż 1 nagrodę główną w JTI lub w PMP.
0 0

naprzod_kapitanie

#7368511 Napisano: 25.06.2026 15:50:23
A co do ostatniej "burzy" - to forum nie jest publiczne i nie widzę przeciwskazań do publikowania kodów QR, które prowadzą do konkursu. Po to też ta platforma istnieje między innymi, żeby dawać linki do konków. Prośba o nie wywieranie wpływów na innych użytkowników, niech każdy robi wedle własnego sumienia w granicach regulaminu. Ja tam będę udostępniał jeśli znajdę kod QR, sam kupuję ale nie zawsze trafię i jak ktoś się podzieli to super. A ilość osób biorących udział w konkursie nie zmniejsza moich szans - po prostu trzeba być lepszym w pisaniu prac emotka

Emememe

#7368513 Napisano: 25.06.2026 15:56:48
naprzod_kapitanie napisał(a):

karolii napisał(a):

A to ciekawe pytanie. Nie sądzę żeby to było uregulowane regulaminem, przynajmniej nie widziałem takiego zapisu - więc nie powinno tak być. Jeśli spełniasz wymogi każdego konkursu w danym roku to możesz wygrać. Jednak może ktoś ma większą wiedzę na ten temat, to proszę o wypowiedź. Myślę, że może tu działać czynnik psychologiczny wywołujący obawy np: że organizator chce nagradzać za każdym razem innych ludzi aby zwiększyć ilość zadowolonych uczestników = więcej użytkowników = większa sprzedaż. Ja osobiście nie wiem (muszę sprawdzić)  czy w jednym roku kalendarzowym zgarnąłem więcej niż 1 nagrodę główną w JTI lub w PMP.

W tych nowych konkursach jest zapis o jednej głównej nagrodzie w ciągu roku, np tu:

fan-mandaryny

#7368515 Napisano: 25.06.2026 16:07:54
Emememe napisał(a):

karolii napisał(a):

W tych nowych konkursach jest zapis o jednej głównej nagrodzie w ciągu roku, np tu:

Nie powinni przechowywać tych danych poza czas trwania danej promocji. Tamte się zakończyły, dlaczego więc mają przechowywać te dane ludzi na rzecz kolejnych promocji?
1 Emememe 0

deva

#7368571 Napisano: 25.06.2026 18:50:05
fan-mandaryny napisał(a):

Emememe napisał(a):

karolii napisał(a):

Nie powinni przechowywać tych danych poza czas trwania danej promocji. Tamte się zakończyły, dlaczego więc mają przechowywać te dane ludzi na rzecz kolejnych promocji?

Tylko jak liczą ten rok? Od stycznia 2026, czy od czerwca 2025?
0 0

naprzod_kapitanie

#7368730 Napisano: 26.06.2026 09:38:46
Emememe napisał(a):

karolii napisał(a):

Dziękuję za informację, nie zauważyłem tego zapisu. Jak to rutyna gubi. Teraz faktycznie pytanie od kiedy liczą początek programu? Muszę sprawdzić kiedy miałem główną nagrodę (I-go lub II-go stopnia)
0 0

notta

#7368805 Napisano: 26.06.2026 12:12:35
a jak mają rodo rozpisane?
0 0