Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

skaki

#6202420 Napisano: 26.05.2016 22:46:43
anialistopad napisał(a):

z tego konkursu z kolami wiadomosc wraca .Przed chwila odsyłałam i mam mailer demon..........

mam tak od wczoraj....nie idzie wysłać, skrzynka im się pewnie zapchała
0 0

Gość: awi

#6202448 Napisano: 27.05.2016 08:36:39
norweska20 napisał(a):

awi napisał(a):

magnus napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

A tak na poważnie, moje prywatne odczucie - nagrodzili MOJE najsłabsze zgłoszenia, serio najsłabsze, bo pomysł, który był moim czarnym koniem nie trafił do galerii. I do tej pory nie rozumiem, czemu tamten jeden, najlepszy, najbardziej dopracowany nie dostał 200zł... a dostała najsłabsza wersja pin up czy komiksu.

Dlaczego ?
Proste- do galerii trafiają zazwyczaj najsłabsze, żeby na koniec wyrózniało się to, które wyróżniać się powinno i zasłużenie otrzymać główną emotka
Zapewne nie jedna fajna praca (na forum jest sporo kreatywnych osób) nie ujrzała światła dziennego.

Wychodzi na to że jednak chyba najłatwiej wygrać w loteriach smolara...

awi dla niektórych- czytaj mnie Smolar to przekleństwo, które nagród w ogóle nie daje ..więc jak widze że organizatorem jest Smolar -wiem już czym to się skończy

Wiem, wiem, widzimy na filmach z losowań jaki jest stosunek liczby nagród do ilości zgłoszeń w loteriach smolara. Ale wkurza mnie wzrost nacisków na agencje w zwykłych konkursach i te wszystkie dodatkowe zabiegi, żeby się wyróżnić i wyłudzić nagrodę (np na dziecko ogłupione obietnicą nagrody). No i jeszcze to o czym pisze magnus.
0 0

jokan

#6202451 Napisano: 27.05.2016 09:05:08
czy latwo bedzie wygrac krowe milke w c4 jak mysliscie? czy tam jest jakis podzial ilosci krowek wg miast? bo w smsie sie wpisuje miasto..
0 0

deva

#6202455 Napisano: 27.05.2016 09:16:58
czy przychodzą do was jakieś potwierdzenia z konkursu Loreal Cannes na maila?
0 0

Gość: agusia222

#6202457 Napisano: 27.05.2016 09:19:04
czy ktoś jeszcze czeka na paczkę ze stretcomu - piwo somerby?
0 0

mysz-s

#6202458 Napisano: 27.05.2016 09:19:20
agusia222 napisał(a):

Tak emotka  
0 0

Gość: agusia222

#6202460 Napisano: 27.05.2016 09:20:03
mysz-s napisał(a):

agusia222 napisał(a):

Tak emotka  

ok, to czekamy:) dzięki
0 0

zaczytana-pola

#6202465 Napisano: 27.05.2016 09:30:44
asandraa napisał(a):

Czy Wam też nie wyświetlają się wyniki na stronie Cosmopolitan konkurs złóż życzenia na 19 urodziny? Czyżby ten konkurs to była totalna porażka?

http://www.cosmop.../urodziny19/zyczenia
0 0

joan

#6202468 Napisano: 27.05.2016 09:38:44
jokan napisał(a):

czy latwo bedzie wygrac krowe milke w c4 jak mysliscie? czy tam jest jakis podzial ilosci krowek wg miast? bo w smsie sie wpisuje miasto..

Podziału na miasta nie będzie, Karlsbad wymaga wpisania miasta + numeru transakcji, bo w ten sposób wykluczają duble paragonów.

Czy łatwo? Moim zdaniem, co konkurs, będzie łatwiej emotka W pewnym sensie rynek konkursowy już się nasycił krówkami, kto taką chciał dla swojego dziecka, powygrywał wcześniej, więc konkurencja spada. A niektórzy (np. ja) nigdy o te krówki nie grali, bo im nie są do niczego potrzebne emotka
0 0

mia

#6202469 Napisano: 27.05.2016 09:39:12
deva napisał(a):

Tak, ale mniej więcej po 24 h.
Nie mam pojęcia, co oni z tym tyle robią - może sprawdzają pod kątem plagiatów w necie? emotka
0 0

deva

#6202478 Napisano: 27.05.2016 10:16:34
mia napisał(a):

deva napisał(a):

Tak, ale mniej więcej po 24 h.
Nie mam pojęcia, co oni z tym tyle robią - może sprawdzają pod kątem plagiatów w necie? emotka

ok, dziękuję u mnie jeszcze nie ma, rzeczywiście trochę dziwne
0 0

ace

#6202486 Napisano: 27.05.2016 10:44:55
@banka-manka napisał(a):

mattadore napisał(a):

na fanpagu Prince Polo facebook na tablicy w postach gości, autor wyjaśnia jak to się stałoemotka emotka

Poczytałam sobie wyjaśnienia. Jestem w szoku, że ktoś pisze i wydzwania do agencji w takiej sprawie  emotka  Zgłoszenie wysyła się przez stronę. A takie wydziwianie, upominanie się, 'tłumaczenie' i wyjaśnianie jak należy oceniać/oglądać pracę są nie na miejscu, powiedziałabym, że wykraczają poza zasady regulaminu. Skoro zgłoszenie wymaga, aż takich zabiegów to chyba nie jest odpowiednie do tego konkursu, gdzie dodaje się emocje, którą łatwo odczytać. Po co do tego cała filozofia i historia?
I tak dodać zgłoszenie po sobie, żeby było obok siebie w galerii wcale nie jest tak łatwo emotka  Na moim głupim przykładzie - lody koral, historia z 3 zdjęć, szybko dodanych po sobie - w galerii rozdzielona 5! innymi, bo ktoś zdążył się wbić, mimo ekspresowego wysyłania kolejnego zgłoszenia.

usunął ten komentarz wyjaśniający? bo nie mogę znaleźć/...
0 0

mia

#6202489 Napisano: 27.05.2016 10:53:05
ace napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

mattadore napisał(a):

na fanpagu Prince Polo facebook na tablicy w postach gości, autor wyjaśnia jak to się stałoemotka emotka

Poczytałam sobie wyjaśnienia. Jestem w szoku, że ktoś pisze i wydzwania do agencji w takiej sprawie  emotka  Zgłoszenie wysyła się przez stronę. A takie wydziwianie, upominanie się, 'tłumaczenie' i wyjaśnianie jak należy oceniać/oglądać pracę są nie na miejscu, powiedziałabym, że wykraczają poza zasady regulaminu. Skoro zgłoszenie wymaga, aż takich zabiegów to chyba nie jest odpowiednie do tego konkursu, gdzie dodaje się emocje, którą łatwo odczytać. Po co do tego cała filozofia i historia?
I tak dodać zgłoszenie po sobie, żeby było obok siebie w galerii wcale nie jest tak łatwo emotka  Na moim głupim przykładzie - lody koral, historia z 3 zdjęć, szybko dodanych po sobie - w galerii rozdzielona 5! innymi, bo ktoś zdążył się wbić, mimo ekspresowego wysyłania kolejnego zgłoszenia.

Najwyraźniej.
Za to Prince Polo staje w obronie autora aż do przesady... Dziwne. Przecież w ten sposób mu nie pomagają, chyba że faktycznie chcą mu dać główną... emotka
0 0

Gość: dang21

#6202491 Napisano: 27.05.2016 10:55:34
Od dziś będę dzwoniła do wszystkich agencji,  by nagrodzili moją odpowiedź,  ponieważ inaczej będzie mi bardzo smutno i źle emotka  
0 0

ace

#6202497 Napisano: 27.05.2016 11:00:05
mia napisał(a):

ace napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

mattadore napisał(a):

Najwyraźniej.
Za to Prince Polo staje w obronie autora aż do przesady... Dziwne. Przecież w ten sposób mu nie pomagają, chyba że faktycznie chcą mu dać główną... emotka

pewnie na forum siedzi...
0 0

Gość: mrs_mg

#6202499 Napisano: 27.05.2016 11:03:09
ace napisał(a):

mia napisał(a):

ace napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

mattadore napisał(a):

Najwyraźniej.

pewnie na forum siedzi...

Przecież jest cały czas ten komentarz - sprawdźcie odpowiedz na post Jacka Kuchara - wszystko jest jak było 
0 0

noisy0000

#6202503 Napisano: 27.05.2016 11:11:50
W kwestii Prince Polo nie widzę problemu w parze gifów tworzących jedność w przypadku przyznawania nagród II stopnia. Jednak byłoby kiepsko gdyby nagrodzili któryś z nich nagrodą główną. Nagroda jest jedna a te gify osobno są niezrozumiałe.. "Kreatywność" to nie emocja ale to już zupełnie osobna kwestia. 
Ciekawe jak to będzie.
0 0

ace

#6202509 Napisano: 27.05.2016 11:34:27
no jest taki post, ale on tam, nie pisze ze kontaktował sie z agencja by wyjasnic sprawe
0 0

cudaczek121

#6202510 Napisano: 27.05.2016 11:37:56
Dziś info na maila,że 25 maja wysłali do mnie pufę Lays wygraną 17 majaemotka  Wygląda na to,że zdążę z prezentem na dzień dziecka dla siostrzeńca emotka
0 0

doris1

#6202517 Napisano: 27.05.2016 11:46:17
cudaczek121 napisał(a):

Dziś info na maila,że 25 maja wysłali do mnie pufę Lays wygraną 17 majaemotka  Wygląda na to,że zdążę z prezentem na dzień dziecka dla siostrzeńca emotka

U mnie to samo. Pufa wysłana 25 maja czeka już na poczcie na odbiór. emotka
0 0