Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

jokan

#6713014 Napisano: 30.06.2020 13:34:15
patyk napisał(a):

Śmiech na sali takie tłumaczenie z ich strony. Zrobili konkurs jednocześnie w różnych sieciach. Nagród naobiecywali. Nie dali wcześniej ŻADNEJ informacji że nie mają. Ludzie poplanowali gdzie i komu je podarują a tu taka akcja... 
Na co liczyli?! Że wyślą byle co i nikt się nie odezwie? 

konkurs zapewne planowali dużo wcześniej, mieli wystarczająco dużo czasu na te autografy...no ale wymówka z Covidem najlepiej wszystkim wychodzi.....
0 0

cudaczek121

#6713015 Napisano: 30.06.2020 13:36:11
gosia5 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

moskala22 napisał(a):

melissa napisał(a):

oburzenia w tej sprawie, że wyślą właściwe koszulki każdemu, nawet temu, kto reklamacji nie napisał. Easy.

Nie wyślą, bo ich nie mają. Z powodu COVID nie udało im się załatwić autografów. Bardzo miła Pani (chyba od Zleceniodawcy, nie z Karlsbadu) dzwoniła, przepraszała  i proponowała jakąś inną, dodatkową rekompensatę (piłki, kosmetyki). Koszulek z autografem niestety nie da się załatwić:(

Ooo to pechowo, zwłaszcza dla tych, którzy koszulki już komuś obiecali emotka  Ktoś wcześniej pisał, że ma od nich informacje, że pomylili się przy wysyłce. Załatwienie autografu nie wydaje się niemożliwe, zwłaszcza że teraz obostrzenia są poluzowane. No cóż. Ja bym się bardziej ucieszyła z kosmetyków czy piłki niż autografu, no ale to ja emotka

No dla mnie taka koszulka bez podpisu jest ekstra, ale moi synowie są oburzeni  emotka

No ich raczej kosmetyki nie ucieszą. Może piłka by im trochę poprawiła nastrój?

Też chciałam podarować koszulkę chrześniakowi, na szczęście na razie nic nie wie o wygranej, ale najważniejsza wartością miał być właśnie ten podpis, tak koszulka u mnie traci znacznie na wartości

Ja o koszulki nie gram, ale rozumiem Wasze rozgoryczenie. Jednakże nie rozumiem jak można komuś obiecać, że wygrało się coś, czego fizycznie nie ma się jeszcze w domu, a jedynie w formie przyrzeczenia publicznego otrzymania nagrody? Ja np. mam zasadę, że przed rodziną lub/i znajomymi chwalę się nagrodą tylko wtedy jak do mnie dotrze. Bo wiadomo, różnie bywa- sponsor może się wycofać,dać w zamian inną nagrodę albo może się okazać, że mój paragon konkursowy był niewłaściwy, bo kupiłam nie ten produkt co trzeba albo kwota na paragonie była za mała.Gdy mam nagrodę, że tak się wyrażę w garści, to co innego.
2 mia, bezaczek7 0

darog

#6713018 Napisano: 30.06.2020 13:38:46
patyk napisał(a):

Śmiech na sali takie tłumaczenie z ich strony. Zrobili konkurs jednocześnie w różnych sieciach. Nagród naobiecywali. Nie dali wcześniej ŻADNEJ informacji że nie mają. Ludzie poplanowali gdzie i komu je podarują a tu taka akcja... 

Regulamin C4
- koszulka bez podpisu - cena 50zł
- koszulka z autografem 600zł  
autograf wat  550zł 

Regulamin Biedra
- bez podpisu  cena 50zł
- z autografem 290 zł (2x tańsza niż w C4??) 
autograf wart 240zł 

no i odszkodowanie tej wartości wychodzi na to. 

a co do piłek?? 
- no u nas  nie przejdzie. obiecane z autografem, licytacja ma być, akcja zapowiedziana, etc..więc nawet nie porównuje bo żadna rekompensata w gre nie wchodzi.
0 0

lager

#6713021 Napisano: 30.06.2020 13:41:23

moskala22 napisał(a):

melissa napisał(a):

oburzenia w tej sprawie, że wyślą właściwe koszulki każdemu, nawet temu, kto reklamacji nie napisał. Easy.

Nie wyślą, bo ich nie mają. Z powodu COVID nie udało im się załatwić autografów. Bardzo miła Pani (chyba od Zleceniodawcy, nie z Karlsbadu) dzwoniła, przepraszała  i proponowała jakąś inną, dodatkową rekompensatę (piłki, kosmetyki). Koszulek z autografem niestety nie da się załatwić:(

Ooo to pechowo, zwłaszcza dla tych, którzy koszulki już komuś obiecali emotka  Ktoś wcześniej pisał, że ma od nich informacje, że pomylili się przy wysyłce. Załatwienie autografu nie wydaje się niemożliwe, zwłaszcza że teraz obostrzenia są poluzowane. No cóż. Ja bym się bardziej ucieszyła z kosmetyków czy piłki niż autografu, no ale to ja emotka

No dla mnie taka koszulka bez podpisu jest ekstra, ale moi synowie są oburzeni  emotka

Jaja jak berety emotka  rozesłali szajs jaki mieli na magazynach z myślą ej no luz powinni się cieszyć że dostali coś "za darmo" a nie... 50zł koszulka, a reszta czyli 240zł przelewem na konto i mogę im wybaczyćemotka

darog

#6713023 Napisano: 30.06.2020 13:45:04
cudaczek121 napisał(a):

gosia5 napisał(a):

moskala22 napisał(a):

melissa napisał(a):

Też chciałam podarować koszulkę chrześniakowi, na szczęście na razie nic nie wie o wygranej, ale najważniejsza wartością miał być właśnie ten podpis, tak koszulka u mnie traci znacznie na wartości

Ja o koszulki nie gram, ale rozumiem Wasze rozgoryczenie. Jednakże nie rozumiem jak można komuś obiecać, że wygrało się coś, czego fizycznie nie ma się jeszcze w domu, a jedynie w formie przyrzeczenia publicznego otrzymania nagrody? Ja np. mam zasadę, że przed rodziną lub/i znajomymi chwalę się nagrodą tylko wtedy jak do mnie dotrze. Bo wiadomo, różnie bywa- sponsor może się wycofać,dać w zamian inną nagrodę albo może się okazać, że mój paragon konkursowy był niewłaściwy, bo kupiłam nie ten produkt co trzeba albo kwota na paragonie była za mała.Gdy mam nagrodę, że tak się wyrażę w garści, to co innego.

Deklaracja że dołaczam się do akcji charytatywnej i jaki przedmiot przekazuje - to nic złego. Nic złego że deklaruję za czerwony pasek siostrzeńcowi piłke z autografem. Skoro mam pewność że paragon jak trzeba i list polecony wysłany jak trzeba i dla bezpieczeństwa foto oświadczenia z paragonem zrobione jakby pojawił się kłopot. 
Czasami robi się coś dla mobilizacji, dla lepszej organizacji - tak było w moim przypadku dot tych rzeczy z autografami.

I tak, Podzielam zdanie że zawsze lepiej przekazać coś co już 'w ręku mam" .
Ale to jest tak jak z regulaminem: regulamin jest i trzeba zrobić to tamto siamto 

I na takiej samej zasadzie my obiecaliśmy przekazanie tych nagród tu i tam. Zrobione, zaplanowane wcześniej  i oczekiwanie na fanty= których nie będzie.
0 0

patyk

#6713025 Napisano: 30.06.2020 13:47:22
darog napisał(a):

patyk napisał(a):

Regulamin C4
autograf wat  550zł 

Regulamin Biedra
- bez podpisu  cena 50zł
autograf wart 240zł 

a co do piłek?? 
- no u nas  nie przejdzie. obiecane z autografem, licytacja ma być, akcja zapowiedziana, etc..więc nawet nie porównuje bo żadna rekompensata w gre nie wchodzi.

Bardzo dziwne postępowanie z ich strony... Taka informacja powinna być przy informowaniu o wygranej, że jest zmiana nagrody. Wtedy nikt by nie miał takich problemów jak np ten z licytacją charytatywną lub zawiedzione dzieciaki które już pewnie zdążyły się pochwalić kolegom, że będą mieć podpis swojego idola... 
Bardzo brzydka i przykra zagrywka z ich strony. Lewy był w wawie ostatnio przecież nawet, myślę że sponsor spokojnie wyciągnął by od niego podpisy. Jakieś zobowiązania w kontrakcie ma. Co nie zmienia faktu że najpierw powinni mieć fizycznie nagrody na stanie a później dopiero informować o wygranej... 

lukasz6

#6713028 Napisano: 30.06.2020 13:53:56
patyk napisał(a):

darog napisał(a):

patyk napisał(a):

Regulamin C4
autograf wat  550zł 

Regulamin Biedra
- bez podpisu  cena 50zł
autograf wart 240zł 

a co do piłek?? 

Bardzo dziwne postępowanie z ich strony... Taka informacja powinna być przy informowaniu o wygranej, że jest zmiana nagrody. Wtedy nikt by nie miał takich problemów jak np ten z licytacją charytatywną lub zawiedzione dzieciaki które już pewnie zdążyły się pochwalić kolegom, że będą mieć podpis swojego idola... 
Bardzo brzydka i przykra zagrywka z ich strony. Lewy był w wawie ostatnio przecież nawet, myślę że sponsor spokojnie wyciągnął by od niego podpisy. Jakieś zobowiązania w kontrakcie ma. Co nie zmienia faktu że najpierw powinni mieć fizycznie nagrody na stanie a później dopiero informować o wygranej... 

ja bym walczył o uzupełnienie nagrody o kwotę pieniężna. Ze strony organizatora było to przyrzeczenie publiczne. Za określone postępowanie obiecał określona nagrodę o określonej wartości. Skoro nie dotrzymał obietnicy, to roszczenie o uzupełnienie nagrody o kwotę pieniężna, która pokryje straty uczestnika. Od zleceniodawcy wzięli masę kasy zapewne na nagrody, a uczestnikom chcą dać ochłapy. Walczcie. W jedności siła. A dodatkowa kasa zamiast tego autografu na wakacje jak znalazł:)
1 lager 0

FBewa36

#6713037 Napisano: 30.06.2020 14:05:46
Słuchajcie może warto napisać w sprawie tych koszulek do Procter and gamble? To na ich zlecenie działa karlsbad, może w ogóle nie wiedzą o tej żenadzie
0 0

rufus

#6713039 Napisano: 30.06.2020 14:06:21
To piłki z biedry tym bardziej nie będą miały podpisu, było ich 500.. emotka

notta

#6713047 Napisano: 30.06.2020 14:23:22
A ja mam koszulke polo z autografem Lewandowskiego emotka . Wszystko się zgadza.

tygrysek82bu

#6713049 Napisano: 30.06.2020 14:26:27
Do mnie przyjechał kurier z dwoma paczkami, jedna to było moje zamówienie ze sklepu internetowego, a druga to koszulka z Biedronki, ale mi jej nie wydał, bo dostał informację o rezygnacji. Ja nic nie pisałam, że rezygnuję z odbioru, więc zapewne wycofała ją firma wysyłająca. 

zielonaszpilka

#6713051 Napisano: 30.06.2020 14:30:09
ivanotta napisał(a):

A ja mam koszulke polo z autografem Lewandowskiego emotka . Wszystko się zgadza.

No to może mają jakiś problem z komunikacją wewnętrzną i jeden pracownik mówi, że to pomyłka, bo rzeczywiście to była pomyłka, a drugi mówi, że ich nie ma i nie będzie, bo próbuje ratować sytuację? emotka  A teraz jeszcze tygrysek pisze, że wycofali te paczki, które jeszcze nie zostały dostarczone, więc wygląda to jakby rzeczywiście wysłali pomylone koszulki i mieli zamiar wysłać właściwe emotka  W każdym razie ktoś w Karlsbad ma dzisiaj dużo roboty emotka

prosiaczek

#6713055 Napisano: 30.06.2020 14:39:00
misiamarysia napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

androm napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Kochani, czy ktoś z Was dostał dzisiaj info o wygranej z WIOSENNY KONKURS BIC, a nie brał w nim udziału?????
Mnie się to

Ja nie.ale dostałam kiedyś wniosek urlopowy z jednej agencji... Nigdy tam oczywiście nie pracowałam a w konkursie grałam z rok wcześniej 

Skorzystałaś????? emotka emotka emotka

No właśnie nie wiem co miało, to znaczyć. Czy mam sobie dać siana z konkursami. Urlop wziąć? emotka  

marfiusza

#6713056 Napisano: 30.06.2020 14:45:08
Te niebieskie koszulki to chyba w Kauflandzie są do wygrania. Coś im się nieźle pomieszało...
0 0

nanajka81

#6713059 Napisano: 30.06.2020 14:49:06
ivanotta napisał(a):

czy możesz do zdjęcia naszych wygranych wrzucić jej zdjęcie?

darog

#6713060 Napisano: 30.06.2020 14:49:23

ivanotta napisał(a):

No to może mają jakiś problem z komunikacją wewnętrzną i jeden pracownik mówi, że to pomyłka, bo rzeczywiście to była pomyłka, a drugi mówi, że ich nie ma i nie będzie, bo próbuje ratować sytuację? emotka  A teraz jeszcze tygrysek pisze, że wycofali te paczki, które jeszcze nie zostały dostarczone, więc wygląda to jakby rzeczywiście wysłali pomylone koszulki i mieli zamiar wysłać właściwe emotka  W każdym razie ktoś w Karlsbad ma dzisiaj dużo roboty emotka

1. POLO? Z kołnierzykiem? Z podpisem?
2. Przecież "covid i podpisów nie będzie" przepraszają i proponują rekompensate...
3. Sami zaczęli podpisywać? Z "upoważnienia" Lewandowskiego?
- upoważnienie w tym temacie niemożliwe
- jeśli podpisane- to podrobione ??  emotka  
4. "część" pomylili/ "część" nie?
5. To te z podpisami które dojdą możliwe że będą trzęsącą się ręką podpisywane i jeszcze gorzej "wypadną" niż te od Banderasa??

Nie no...certyfikat autentyczności chcemy tak jak dawali chyba do Dudka. 
0 0

FBewa36

#6713061 Napisano: 30.06.2020 14:52:28
marfiusza napisał(a):

Te niebieskie koszulki to chyba w Kauflandzie są do wygrania. Coś im się nieźle pomieszało...

Tak, tylko Kauflanda już nie organizuje karlsbad
0 0

zielonaszpilka

#6713062 Napisano: 30.06.2020 14:52:36
darog napisał(a):

ivanotta napisał(a):

1. POLO? Z kołnierzykiem? Z podpisem?
2. Przecież "covid i podpisów nie będzie" przepraszają i proponują rekompensate...
3. Sami zaczęli podpisywać? Z "upoważnienia" Lewandowskiego?
- upoważnienie w tym temacie niemożliwe
- jeśli podpisane- to podrobione ??  emotka  
4. "część" pomylili/ "część" nie?
5. To te z podpisami które dojdą możliwe że będą trzęsącą się ręką podpisywane i jeszcze gorzej "wypadną" niż te od Banderasa??

Nie no...certyfikat autentyczności chcemy tak jak dawali chyba do Dudka. 

Cała afera z tymi koszulkami wyszła dzisiaj i Ivanotta również dziś dostała koszulkę, więc to niemożliwe, żeby to już była koszulką, którą próbowali się ratować  emotka  Trzeba poczekać, aż ogarną bałagan u siebie, uzgodnią jedną wersję i dadzą Wam znać, co z Waszymi koszulkami i autografami emotka
0 0

FBewa36

#6713063 Napisano: 30.06.2020 14:55:38
Niech teraz załatwiają nam spotkanie z lewym w celu podpisania koszulek, większość z nas grała ze względu właśnie na ten autograf
1 darog 0

notta

#6713064 Napisano: 30.06.2020 14:58:02

Taką dostałam ja.