Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

ktosiek1

#7347590 Napisano: 12.04.2026 11:14:38
dede napisał(a):

Ja wiem że Smolar bardzo czepia się paragonów ale co ja im poradzę że Biedronki mają beznadziejne wydruki. W konku Kasia chcą bardzo dużo danych z paragonu a to zwiększa możliwość tego że akurat w którymś miejscu coś urwie. Włożyłam sporo pracy w zgłoszenie, myślałam że potrzebny będzie tylko numer który jako tako się wydrukował a tu takie coś. Dzisiaj już nigdzie produktu nie kupię, zgłosiłam taki jaki miałam a teraz się zastanawiam czy uznają. Co prawda nr sklepu występuje jeszcze w innym miejscu paragonu ale nie wiem czy to pomoże. Jakie macie doświadczenia z tą agencją?

Wydaje mi się że akurat Smolar nie robi wielkich problemow, np. jak opis kiepski to sami sprawdzają. Jak kiedyś wpisałam chyba nr NIP sklepu zamiast nr sklepu w formularzu to też nie robili problemu. Odpisali że najważniejsze że zakup w Biedronce
1 dede 0

banka-manka

#7347592 Napisano: 12.04.2026 11:20:32
dede napisał(a):

Ja wiem że Smolar bardzo czepia się paragonów ale co ja im poradzę że Biedronki mają beznadziejne wydruki. W konku Kasia chcą bardzo dużo danych z paragonu a to zwiększa możliwość tego że akurat w którymś miejscu coś urwie. Włożyłam sporo pracy w zgłoszenie, myślałam że potrzebny będzie tylko numer który jako tako się wydrukował a tu takie coś. Dzisiaj już nigdzie produktu nie kupię, zgłosiłam taki jaki miałam a teraz się zastanawiam czy uznają. Co prawda nr sklepu występuje jeszcze w innym miejscu paragonu ale nie wiem czy to pomoże. Jakie macie doświadczenia z tą agencją?

Ja im kiedyś przed wysłaniem zgłoszenia pisałam o tym, jaki mam paragon - wydruk A4 + ucięty paragon, bo zacięła się kasa. I co mam w takiej sytuacji zrobić. Odpisali w miłym tonie, że jako konsument nie mogę ponosić konsekwencji błędów sklepu/nie wynikających w mojej strony i mam zgłosić taki paragon do loterii.
Więc może warto do nich napisać takiego @, żeby w razie wygranej mieć podkładkę pod pozytywną weryfikację paragonu?
1 dede 0

mima

#7347594 Napisano: 12.04.2026 11:23:41
Czy w loterii Whiskas, tam, gdzie zamiast losu w loterii można wybrać zwrot za zakup, można tych zwrotów zgłosić więcej niż jeden?
0 0

dede

#7347596 Napisano: 12.04.2026 11:25:33
Dziękuję Wam za odpowiedzi, może jeszcze jest szansa, napiszę do nich emotka
0 0

pioge7

#7347598 Napisano: 12.04.2026 11:41:33
ktosiek1 napisał(a):

dede napisał(a):

Wydaje mi się że akurat Smolar nie robi wielkich problemow, np. jak opis kiepski to sami sprawdzają. Jak kiedyś wpisałam chyba nr NIP sklepu zamiast nr sklepu w formularzu to też nie robili problemu. Odpisali że najważniejsze że zakup w Biedronce

miałem podobnie kiedyś, mój numer paragonu składał się z 7 cyferek z czego było 1200000 i przez pomyłkę wpisałem o 1 zero za dużo. Napisałem do nich i odpisali, że uznają taki paragon w razie wygranej. Wygrałem, nagrodę dostałem. Także warto do nich napisać i wyjaśnić zawczasu. Smolar jest spoko. Choć rzadko nagradza emotka
0 0

agaga

#7347601 Napisano: 12.04.2026 11:59:43
Ktoś korzystał z kodu do Lidla (nagroda 3 st) z konkursu "Mega fun z płatkami nestle"? U mnie w Lidlu kod nie wchodzi, albo nie umieją go wpisać...
0 0

montezuma

#7347615 Napisano: 12.04.2026 13:20:47
dede napisał(a):

Może się komuś przyda ta informacja - dla mnie było to miłe zaskoczenie:
Kilka dni temu przez przypadek zaznaczyłem opcję e-paragonu w Biedronce.
Wkurzony maksymalnie na siebie - bo miałem tam dość drogie zakupy konkursowe - zadzwoniłem na infolinię.
W trakcie rozmowy sprawdzałem jak wygląda ten ich e-pargon w apce.

Okazało się, że można pobrać paragon fiskalny, który jest uznawany przez agencje reklamowe.
Odpada:
- ryzyko zgubienia (jest na koncie w apce)
- ryzyko słabego, niewyraźnego wydruku
- blaknięcia
- konieczności skanowania/fotografowania paragonu do wgrania na stronę konkursową/loteryjną

Czyli w zasadzie same PLUSY...
Ale nie jest tak do końca kolorowo.
Czasem się zdarza, że mimo włączonej opcji e-paragonu - drukują się normalne paragony na kasie w sklepie. 
0 0

anulka72

#7347618 Napisano: 12.04.2026 13:40:54
Czy działa Wam Warka Dino?
0 0

leniuszka

#7347621 Napisano: 12.04.2026 14:15:12
anulka72 napisał(a):

U mnie nie
1 anulka72 0

pioge7

#7347622 Napisano: 12.04.2026 14:23:30
montezuma napisał(a):

Okazało się, że można pobrać paragon fiskalny, który jest uznawany przez agencje reklamowe.

ale wszystkie agencje uznają taki paragon? Co w przypadku wygrania głównej nagrody, wtedy agencja prosi o wysyłkę oryginału paragonu. Taki by przeszedł?
0 0

sledzik860

#7347630 Napisano: 12.04.2026 15:36:20
Dostajecie dziś SMS z potwierdzeniem udziału i linkiem do konkursu w loterii ogólnopolskiej Monster ?
0 0

Majkii

#7347631 Napisano: 12.04.2026 15:37:51
anulka72 napisał(a):

Padło im bezpieczne połączenie, można wejść ale bez zabezpieczeń, warto poczekać aż poprawią.
1 anulka72 0

anaesth

#7347635 Napisano: 12.04.2026 15:51:28
agaga napisał(a):

Ktoś korzystał z kodu do Lidla (nagroda 3 st) z konkursu "Mega fun z płatkami nestle"? U mnie w Lidlu kod nie wchodzi, albo nie umieją go wpisać...

Próbowałam wczoraj na samoobsłudze, też nie wszedł.
0 0

pikawka

#7347642 Napisano: 12.04.2026 16:23:05
Konkurs Giacomo Conti- czy wyśle mi zgłoszenie jest nie podam
instagrama? Ktoś wysyłał już?:)
0 0

gabsterski

#7347662 Napisano: 12.04.2026 18:14:52
anaesth napisał(a):

agaga napisał(a):

Też wczoraj próbowałam, ani na samoobsłudze ani na kasie tradycyjnej nie wszedł.
0 0

martunik3

#7347665 Napisano: 12.04.2026 18:27:38
gabsterski napisał(a):

anaesth napisał(a):

agaga napisał(a):

Też wczoraj próbowałam, ani na samoobsłudze ani na kasie tradycyjnej nie wszedł.

Też próbowałam i doopa, pewnie nie zasilone
0 0

montezuma

#7347669 Napisano: 12.04.2026 18:57:26
pioge7 napisał(a):

ale wszystkie agencje uznają taki paragon? Co w przypadku wygrania głównej nagrody, wtedy agencja prosi o wysyłkę oryginału paragonu. Taki by przeszedł?

Nie dzwoniłem do wszystkich agencji emotka  Smolar odpowiedział, że uznają... 
Często mam (np. w loteriach albo konkursach lavazzy) tylko elektroniczny paragon fiskalny przesyłany ze sklepu internetowego na maila - i nigdy nikt mi tego nie kwestionował.
Skoro jest pdf z informacją, że to paragon fiskalny - to zmienia się tylko nośnik wydruku - nie z kasy ale z Twojej domowej drukarki.
Ale faktycznie - lepiej się upewnić...
0 0

darog

#7347673 Napisano: 12.04.2026 19:14:53
https://www.e-kon...urs-vizir-i-rossmann

nagroda główna/ każda po 3,500zł

Warsztaty kulinarne z Anią Starmach, które odbędąsię w Warszawie w dniu 20 czerwca 2026 roku.
Organizator pokrywa wyłącznie koszt udziału w
warsztatach; koszty dojazdu oraz zakwaterowania
zwycięzcy ponoszą we własnym zakresie

Za taką kasę to weekend SPA dla 2 osób z pełnym wyżywieniem, noclegami, etc...

FBsebastian3

#7347684 Napisano: 12.04.2026 20:15:32
Felix przychidzi na emaila jakieś potwierdzenie? Tak łapałam włoczke,ze nie znam wyniku gry
0 0

slomkabb

#7347685 Napisano: 12.04.2026 20:17:43
Czy z Heinz Biedronka macie potwerdzenie?
0 0